PLOG: De perfecte mama dag

Vandaag heb ik een plog voor jullie van een van de fijnste mama-dagen in tijden. Het was zo’n dag waarop alles gewoon lekker liep. We waren vrolijk en het liep als een trein. Kijk mee!

Blurry but perfect! Na een heftig nachtje (what’s new), is zo wakker worden wel heel lekker. Knuffelen, kietelen en kletsen.

‘Éje, éje!’ (Zo noemt Gijs Jelle) En valt het jullie op dat het al licht is? Terwijl het helemaal niet zo laat was. Zo lekker dat het weer vroeger licht is ‘s ochtends!

Tijd om aan te kleden! Dit is Jelles outfitje vandaag. De broek is van Zara en de trui is van HEMA.

Daarna is Gijs aan de beurt. Voor hem kies ik een trui van de Zara uit.

Breakfast for three! Havermoutpap en blauwe bessen. Lekker!

Na het ontbijt is het tijd voor onze vaste ronde met Saar. Wat was het koud afgelopen week he? Ik had de jongens goed ingepakt, maar Jelle weigerde tot mijn grote frustratie wanten aan te trekken. Gelukkig stak ‘ie z’n handen af en toe even in zijn zak haha!

Als we weer terug zijn gaan we kleien aan tafel. Dit vinden ze beide zo leuk om te doen. Kon ik ondertussen mooi even wat mail wegwerken. 😉

Lunchtijd! Samen met Jelle maak ik met restjes en dingen uit het keukenkastje deze te lekkere plaatpizza. Ik heb hem gemaakt met: 6 plakjes bladerdeeg, een paar eetlepels kant en klare pastasaus, geraspte kaas, een halve paprika, wat snoeptomaatjes en tot slot wat Italiaanse kruiden. Een kwartiertje in de oven op 200 graden en smullen maar!

Als de jongens in bed liggen ga ik aan de slag met een make-upje én verorber ik een halve zak spek. Ook al heb ik m’n lunch net achter de kiezen, dutjestijd is mijn snoepmoment! 😉

Als de jongens wakker zijn stappen we in de auto en rijden we naar mijn vriendinnetje Martina. Deze knapperd is inmiddels al meer dan 30 weken zwanger van haar dochtertje.

Jelle, Gijs en Melle vermaken zich prima met de stash aan auto’s die er staat terwijl wij gezellig bijkleppen en stiekem bonbon’s snoepen. Loedermoeder, kuch, haha!

Om 17.00 uur zijn we weer thuis en ga ik koken.

We eten kibbeling, aardappeltjes en wortels. Het favoriete eten van Gijs.

Daarna is het badder- en bedtijd. Maar voor we gaan slapen, lezen we eerst nog een verhaaltje natuurlijk. 😉 Sinds Jelle een peuterbed heeft doen we dit gezellig op zijn bed en dat vind ik zo leuk!

Het is 19.30 uur als de jongens in bed liggen en daarna ruim ik beneden de keuken op en plof nog voor een uurtje op de bank. Wat een fijne dag was dit!

16 reacties

Tamara -

Leuke plog! Ik zie ook allemaal leuke boekjes op het plankje staan, kun je misschien eens een blog schrijven over leuke prentenboeken voor peuters? Mijn dochter van 3 is ook verzot op boekjes en we halen er veel bij de bieb maar soms weet je niet wat nou leuk is en niet…

Inge -

Ik zie dat Jelle een peuter/ kinderbed heeft? Waar is het bedje van? En hoe ging de overgang van het ledikant naar het grote bed?

Willemijn -

Volgende week komt er een blog over online 😀

Marije -

Klinkt als een heerlijke dag. Wat een leuke truien hebben ze allebei aan

Mare -

Dutjestijd=snoeptijd? Ben benieuwd….gaat Jelle dan ook zeuren om snoep als hij jouw iets ziet eten? Is Jelle een zoetekauw, want sommige kids (vooral jongens) schijnen daar niks om te geven.

Suus -

Wat leuk! Zag laatst trouwens een gele jas bij steps en moest aan jou denken :)

Marijke -

Fijn als je dag zo naar wens verloopt. Ik heb sinds kort een neefje Olivier en pas nu ook op. Ik vind jongens wel echt leuk hoor. Stoere mannetjes heb je Willemijn!

Simone | All Day Jewels -

Wat een leuke mamadag was dat! Die plaatpizza ziet er overigens erg lekker uit! Dat moet ik ook maar eens gaan proberen :)

Bertine -

wat fijn dat het een fijne dag was! die spekkies… daar heb ik nu ook zin in! haha!

Gelukjes van Maris -

Super leuk dat je met zo weinig ingrediënten iets heel lekkers kunt maken hé? ik word daar altijd heel blij van! De foto van Martina en jou is een tof plaatje geworden, knappe mama’s

x

Bente -

Dat ziet er idd uit als een heel fijn dagje :) En goed idee die ‘pizza’!

Marloes -

Ah die truien, te schattig! Het ziet er verder uit als een hele gezellige dag, wat heerlijk dat de kindjes zo lekker spelen en je goed kon bijkletsen met je vriendin :)

femketje -

die “the man” trui is zo leuk 😀

Kelly -

Het zag er heerlijk gezellig uit! Een dag waar je met een lach op terug kijkt.

Romy -

Heerlijk, zo’n mamadag! En zeker als je tussendoor ook nog even met een vriendin kon afspreken :) Die plaatpizza ziet er echt heerlijk uit trouwens.

IM -

Wat een heerlijke dag, en wat een superschattige kleding!!
Een tip over die blauwe bessen: snij ze voor kinderen in tweeen. Van collega’s heb ik begrepen dat verstikking in fruit (druiven e.d) heel ellendig kan zijn omdat dit fruit in de luchtpijp nog verder op kan zwellen, zij hebben mij daarom aangeraden om dit soort fruit te halveren.

Reageer ook