Plog: ALLEEN NAAR DE SAUNA

Vorige week was ik lekker een weekje op vakantie met mijn familie in Apeldoorn. Even zoveel mogelijk offline zijn, dat deed me goed. Op vrijdag ging ik weer naar huis en gebruikte het weekend om even bij te komen en alles in huis weer te ordenen.

Dat is wel zo fijn als er een nieuwe week begint. Ik heb het ontzettend leuk gehad met mijn familie. Het was Maik zijn eerste weekje vakantie. Het ging heel goed, alleen slapen wat minder dus ik wat zaterdag behoorlijk moe. Ik had wel wat behoefte aan wat me-time en aangezien mijn schoonmoeder haar ‘oma-dag’ had gemist, wilde zij best zaterdag oppassen.

Zaterdag

Dus haalde ik de bevroren moedermelk uit de vriezer en maakte voor mezelf een ontbijtje. Eigenlijk zou ik met Willemijn naar de sauna gaan maar de arme schat was hartstikke ziek.

Terwijl Maik in zijn nopjes is met zijn voelboekje, eet ik mijn ontbijt op. Af en toe opent hij zijn mond voor een hapje. Anderen zien eten vindt hij reuze  interessant.

Na het ontbijt laat ik Noa uit met Maik in de draagzak. Ik kan hem wel opvreten als hij dat mutsje op heeft. Zo schattig!

Ik geniet van de beginnende lente. Ondertussen ben ik aan het verzinnen wat ik dan in mijn eentje ga doen. Ga ik dan toch naar de sauna? Of ga ik naar de stad? Of zal ik een vriendin bellen om te kijken of zij zin heeft om bij te kletsen? Ik loop opeens met mijn ziel onder mijn armen. Dat had ik voorheen nooit!

Ik loop langs mijn oude huis en mis het. Ons nieuwe huis voelt nog niet als thuis merk ik. Terwijl ons oude huis stukken kleiner was en  slecht geïsoleerd. Kun je nagaan… dat maakt dan blijkbaar toch niets uit. Ik hoop dat het gewoon tijd nodig heeft. Ik voel zowat de sfeer nog van de vorige bewoners in ons nieuwe huis. Het is nog niet eigen.

Ik ben weer thuis en besluit alleen naar de sauna te gaan. Ik speel nog wat met Maik in zijn tipi tent en wacht tot mijn schoonmoeder komt.

Daarna rij ik naar sauna De Waterlelie in Zevenhuizen. Ik ben hier al een paar keer eerder geweest.

Ik huur een setje met een badjas, handdoeken en slippers en boek een klassieke massage van een uur. Het was wel even relaxt om zo te ontspannen. Maar ik vond het ergens toch ongezellig. Ik had prima tot 21:00 weg kunnen blijven maar ik deed het niet. Zo vreemd, ik had er geen zin in en kon ik eens een keer bijslapen…lukt het niet. Dus om half zes was ik uiteindelijk thuis. Ik weet niet zo goed of ik nog eens alleen naar de sauna zou gaan. Ik ga dan geloof ik liever in mijn eentje naar de stad of zo.

Eenmaal thuis begin ik aan de was. Bizar hoe snel dat zich opstapelt als je een weekje weg bent geweest. Jor heeft nachtdienst dus ik duik lekker rond 21:00 mijn bed in.

Zondag

Zondagochtend, tijd voor een bad voor deze kleine man. Ik laat het bad vollopen en hem even spelen op dit neppe schapenvachtje. Ik hoor gelach en ga even kijken. Meneer is weer omgerold, helemaal blij met zijn nieuwe trucje.

Na het bad leg ik hem even weg zodat ik mijn ochtendroutine af kan werken. Noa doe ik daarom in de bench. Ik denk als Maik uiteindelijk gaat kruipen, dat ik Noa op haar kussen in de gang doe. Ze wordt zo gestrest van kinderen om zich heen. Dat wordt nog wat straks.

Ik ruim ondertussen de vaatwasser leeg, zet alle flesjes en de handkolf weer in elkaar en maak wat ontbijt voor mezelf. Ik heb altijd zo’n hekel aan die flesjes ‘ontleden’ en weer in elkaar zetten. Who’s with me?

Tijd voor thee en mijn kleine meneer wat vermaken. Zo’n mannetje houdt je de hele dag bezig. De term handenbindertje klopt als een bus.

Op Facebook zie ik deze herinnering van zes jaar geleden. Zes jaar alweer, wat gaat de tijd hard! Hier kleurde mijn moeder nog haar haren en had ik kort blond haar. Wat een avontuur was dit ook weer: lopen van Staphorst naar station Meppel en gelukkig een lift krijgen van een hele aardige mevrouw. Ah die studententijd, heerlijk!

Ik loop met Noa en Maik en sinds tijden blijft hij slapen in de draagzak als we thuis komen. Toen hij net geboren was deed hij dat ook maar op een gegeven moment werd hij wakker als we weer binnen waren. Nu bleef hij nog even twintig minuutjes tegen me aan plakken.

Ik deed verder deze dag niet veel bijzonders. Ik pakte Maik zijn tas in voor de crèche. Hij moest gisteren namelijk even komen ‘oefenen’ voor een paar uurtjes. Ieh, spannend! Wat gaan die maanden snel.

Naast alle wasjes die ik opvouwde, keek ik ook nog een aantal afleveringen van Nailed It tussendoor. Wat heb ik gelachen, heerlijk die amateurbakkers! Ik kreeg er gewoon een egoboost van. Ik zou zelf ook weleens van die onmogelijke taarten uit willen proberen!

‘s Avonds kookte Jor een ouderwets ‘prakkie': aardappelen, broccoli, jus en een stukje vlees. Zo’n typische zondagse maaltijd. En dat was het weekend alweer! Het is zoals altijd voorbij gevlogen.

20 reacties

Susanne -

I’m soooo with you met het ontleden en vooral weer in elkaar zetten van die flesjes. En dat die ring niet goed in de bodem zit en alles er weer uitlekt. Ook gehad met
Gekolfde melk, grrrr.. Zo zonde..

Margje -

Leuke plog Martine. Ik leef met je mee wat betreft Noa. Wij hebben 3 honden en daar heb ik me best zorgen over gemaakt tijdens de zwangerschap. Onze kleine is nu 15 maanden en ontdekt er flink op los. Ze kruipt inmiddels sneller dan ik kan lopen haha.
Afgelopen week werd mijn grootste angst werkelijkheid en hapte 1 van de honden in het gezicht van de kleine spruit (welke ik het juist absoluut niet van verwachtte)
Gelukkig viel het qua verwondingen heel erg mee. Een klein schrammetje en een blauw plekje op haar wang. Maar wat had het anders af kunnen lopen. Ze kan boven op Daisy (engelse bull) gaan liggen, kusjes geven, aaien en een duw geeft ze ook niks om. Deze keer wilde de kleine madam langs de bank lopen en Daisy lag er heerlijk tegenaan. Ik zat er zelf bij en maakte me er niet druk om. De kleine stond waarschijnlijk op Daisy haar pootje en deed haar pijn, en hap!
Daisy deed het niet uit agressie of dominantie maar toch!!! In eerste instantie was ik zo boos op haar maar weet ook dat dat een hond haar enige afweermeganisme is, toch mag ze nooit bijten. Het blijven dieren en 100% vertrouwen kun je ze nooit. Daisy is een bull en wat een goeie sul het ook is (er zit echt geen kwaad in), als ze echt zou bijten verminkt ze zo`n klein meisje voor het leven. En het vervelende is, het hoofdje van zo`n kleintje is precies op de hond haar bijthoogte. Ik ben er nog steeds van ondersteboven en ben nu constant op mijn hoedde. Weet nog niet zo goed wat ik er mee moet. Ik ben geen hondenfluisteraar, heb de oplossing niet en voor iedere moeder en hondenbaasje is het anders. Maar elke keer de hond op(af)sluiten in een andere kamer is misschien veilig voor je kindje, maar niet zo leuk voor je hondenkind. De relatie tussen kind en hond wordt daar naar mijn mening alleen maar meer door verstoord. Kun je ze dan ooit samen in 1 ruimte hebben? Ik leg je niks op, veroordeel je niet en ik vind dat elke hondenbaas weet wat goed is voor haar beestenkind. Jullie incident deed me iets omdat ik er zelf ook mee struggle. Ik hoop dat je een manier vind zodat het voor jou geruststellend, voor Maik veilig en voor Noa net zo gezellig blijft. Liefs Margje

Manon -

Waar is dat bijen tasje van?? Super leuke plog

Martine -

Van Skip Hop :)

Eva -

Ik vind het echt heerlijk om in mijn eentje naar de sauna te gaan! Echt even bijkomen en met niemand rekening houden. Ik vermijd dan wel de massale sauna’s

Lysanne -

Ooh heerlijk een massage, daar ben ik ook wel aan toe!
Over het nog niet thuis voelen, ik heb wel eens gelezen dat het gemiddeld 17 maanden (!) duurt voordat mensen zich 100% thuis voelen in hun nieuwe huis. Dus helemaal niet gek dat je dat je je nog niet helemaal thuis voelt. Niet tegen vechten, komt vanzelf! Dikke knuffel op afstand.

Martine -

Wow 17 maanden, dat is best een tijdje. Maar ik kan het me wel voorstellen!

Mare -

Beterschap voor Willemijn.
@Martine: Waar komt dat rugzakje van Maik vandaan?
Ik hoop niet dat je mijn opmerking irritant vind, maar ik mis Jorrik toch altijd een beetje in je verhalen en met name dan in de plogs. Ik respecteer dat hij zo min mogelijk in beeld wil, maar ik vraag me dan toch af waar hij is of zo. Uiteraard begrijp ik dat hij in feite niets met je werk te maken heeft maar toch mist er een stukje Martine. Bij Willemijn heb ik dat minder omdat Djurre toch gewoon zo hier en daar waar het gepast is voorkomt.

Rosa -

Mooi dat blonde haar!! Staat je goed! Leuke plof om te lezen en te kijken!!

Maris -

Dat bijentasje is echt te schattig!

femketje -

hoe cute is dat bijen tasje 😀

Alice -

Ik had hetzelfde gevoel toen wij in ons huidige huis kwamen wonen. Deze was van oudere bewoners geweest en ik bleef de geur maar ruiken (voor mijn idee). Inmiddels hebben we bijna alle ruimtes opgeknapt of verbouwd en dat heeft erg geholpen. Dit gold ook voor de tuin.

Gelukjes van Maris -

Altijd leuk om zo’n foto dagboekje te lezen. Ik merk dat nu ons meisje ouder word we de zak bijna niet meer gebruiken maar eerder was het echt een gouden ding.. Ze wil nu echt alles zien dus hebben we de kinderwagen omgebouwd naar wandelwagen #slik

x

Lindsey Beljaars -

Ah super leuke plog om te lezen. Heerlijk, even een massage!

Daniek -

Leuke plog!
Bij het stukje over Noa vroeg ik me gelijk af hoe het ondertussen gaat tussen haar en Maik? Ik hoop dat het goed gaat, al is het met hulp van een gedragsdeskundige!
Ik kijk alweer uit naar de vlog van volgende week =)

Mare -

@Martine: Heb ik iets gemist, ik wist dat helemaal niet? Lijkt me heel vervelend en ook eng als de hond de baby ziet als een indringer.

anna -

Wat een leuke plog! Tof dat je alleen naar de sauna bent gegaan, dat zou ik toch niet zo snel doen.

Loes -

Leuke plog! Super vet dat je gewoon alleen naar de sauna bent gegaan, dat lijkt me best spannend. Jammer dat je er niet 100% optimaal van kon genieten..

Ilse -

Heerlijk om weer naast een vlog te zien ook een plog te kunnen lezen!
Lekker een me-time weekend is soms zo belangrijk 😉

D. -

Plogs blijven toch ook erg leuk om te kijken! :-) stoer dat je alleen naar de sauna bent gegaan, jammer dat het toch niet helemaal je ding was! Hopelijk is Willemijn snel beter!

Reageer ook