Nachosalade met crunchy kip en avocadotoast

Ik ben dol op de Tex Mex keuken. Iedere week staat hier dan ook wel een keertje chili con carne op tafel en ik heb standaard tortilla’s in huis. Maar er is natuurlijk meer dan dat. Vandaag heb ik een heerlijk lunchrecept voor jullie met de kruiden van Tex Mex: een nachosalade met crunchy kip en daarnaast avocadotoast. En het is ook nog eens heel simpel te maken. Komt ‘ie!

Dit recept is in samenwerking met Santa Maria

Tex Mex salad

Ingrediënten voor de nachosalade (4 personen)

  • Een zak Santa Maria Nacho Chips
  • Een zak ijsbergsla (of een andere sla naar keuze)
  • Een bakje cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 2 paprika’s, in kleine stukjes
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • Een paar takjes koriander
  • 3 eetlepels Santa Maria Green Jalapeño Relish
  • 400 gram kipfilet
  • 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
  • 1 eetlepel olie

Tex Mex Chicken

Tex Mex saus

Zo maak je het

Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de eetlepel olie met de kip en het zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix. Bak de kip in de oven gaar in 15 minuten op 225 graden. Laat het daarna afkoelen. Met deze lekkere kruidenmix krijg je heerlijke crunchy, spicy kipstukjes.

Meng de sla, cherrytomaten, paprika, mais, zwarte bonen en de Santa Maria Green Jalapeño Relish. Mocht je dit product niet kennen, de Green Jalapeño Relish is een mix van Jalapeño-chili met groene tomatillos (een kruising tussen physalis en tomaat), groene peper, limoensap en korianderblaadjes. Het is een saus met een milde, zoete smaak en het wordt gebruikt als topping op veel Tex Mex gerechten. Maar je kunt het ook perfect als dressing bij een salade gebruiken, zoals ik nu doe.

Doe de salade in een kom, verdeel de koriander er overheen en leg de kip bovenop. Steek nu langs de rand van de kom de nachochips.

Tex Mex Guacemole

Ingrediënten voor de avocadotoast

  • 4 sneetjes Casinobrood
  • 2 avocado’s
  • 1 zakje Santa Maria Guacamole Dip mix
  • 2 eetlepels zure room

Zo maak je het

Rooster het brood in de broodrooster. Prak ondertussen de avocado’s fijn, voeg het zakje Santa Maria Guacamole Dip mix toe en twee eetlepels zure room. Besmeer de toast met de guacamole en klaar ben je!

Tex Mex Nachosalade

Beide gerechten heb je in een handomdraai gemaakt en ze zijn super lekker. Als je vegetarisch bent, kun je de kip natuurlijk ook gewoon weglaten. Ook dan is de nachosalade nog steeds super lekker!

Eet smakelijk!

12 reacties

Irene -

Misschien is de cruncy kip kruiden ook wel bij nepkip of groenten te gebruiken.. ik ga op onderzoek uit! :)

linda -

Oo ziet er echt heel lekker uit! N.a.v. jullie santa maria recepten wil ik nog steeds een keer die cruncy kip kruiden gaan kopen haha!

Kidsdinge -

De avocadotoast ziet er heerlijk uit!

Loes -

Ik ben dol op mexicaans, dus zit spreekt me zeker aan! Leuk om zo eens te varieren.

Liset -

Heerlijk, heerlijk, heerlijk! Ik ben de laatste tijd echt dol op tortilla’s en dit gerecht kan ik zeker waarderen. Dit gaat deze week nog gemaakt worden ;). Jum!

Lara -

Ik eet eigenlijk heel weinig van dit soort gerechten, terwijl ik het wel heel lekker vind!

Ps: wij niet-vleeseters zijn zelf nog steeds wel van vlees dus wij zijn niet vegetarisch maar vegetariër 😉 (laatste alinea)

femketje -

dit ziet er zo goed uit 😀

Larissa -

Hmm ziet er goed uit! Ik ben gek op de Tex Mex keuken. Gemiddeld zet ik elke week wel een Tex Mex gerecht op tafel! Dit gerecht ziet er te makkelijk uit dus zeker eentje die ik binnenkort ook op tafel serveer. :)

Syl -

Ik maak dit echt heel vaak! Zo lekker😊

Kelly -

Dit is echt een recept wat ik hier op tafel kan zetten en waar we van zitten te smullen. Ziet er goed uit !

Nienke -

Klinkt lekker. Ik ben dol op avocado, dus deze creatieve manier ga ik binnenkort eens proberen!

Marije -

Het ziet er heerlijk uit! Dit is ook een van mijn favoriete keukens dus ik ga dit recept zeker een keer proberen.

Reageer ook