Miss Moneypenny in Amsterdam

Na ons gebruikelijke kappersbezoekje aan Sue in Amsterdam, dwalen we altijd wat rond op zoek naar een leuk restaurant in de buurt. Dit keer liepen we weer als een kip zonder kop de boel af te struinen, tot we opeens restaurant en bar Miss Moneypenny tegen kwamen. We namen een gokje en gingen naar binnen.

Come and let our extraordinary chefs tickle your senses with mouthwatering shareable street food in combination with our signature cocktails and tantalizing classics. Get in the groove of life at Miss Moneypenny. You won’t be disappointed and will keep coming back for more. See you there!

De sfeer beviel ons wel. Het was zaterdag en behoorlijk druk. We hadden niet gereserveerd maar konden nog net terecht. Lucky us! De look and feel van Miss Moneypenny is industrieel en warm. Het ademt een hele gezellige sfeer. We voelden ons meteen op ons gemak. De bediening was top en heel erg vriendelijk.

Ze hebben een hele uitgebreide cocktailkaart. Helaas heb ik niets geprobeerd, vanwege de borstvoeding en ik moest nog rijden. Maar ik zou hier graag nog eens een cocktail willen drinken. Ze hadden namelijk heerlijke cocktails op de kaart staan. Via hun website kun je een blik werpen op het menu.

Het werkt ongeveer zoals een tapasrestaurant. Alleen heb je geen rondes. Je bestelt gewoon samen of met een groep waar je zin in hebt en deelt deze hapjes met elkaar. Heel gezellig en een leuke manier van uit eten gaan.

Ceviche / Corn tortilla / Sweet potato €13

We dachten eerst dat ceviche een soort worst was, totdat we er achter kwamen dat het een rauwe visschotel is. Het deed me denken aan coquilles. Dit gerecht vonden we wel oké maar niet heel bijzonder. Het was niet helemaal ons ding denk ik.

Kibbeling with pepper mayonaise and mango-papaya salad – €11

De kibbeling daarentegen was verrukkelijk. Ik geloof dat we nog nooit zulke lekkere kibbeling hebben gegeten. De combinatie met de pepermayonaise en mango-papaja salade was echt goddelijk. De kibbeling was zo mals… hier hebben we dus uiteindelijk nog een bordje van besteld, want het was binnen no time op. Mocht je hier een keer eten, zouden wij de kibbeling aanraden. Leuk weetje: de kibbeling komt van de Albert Cuyp markt vertelde de ober ons.

Italian veggie mix €5

Daarnaast namen we nog twee bijgerecht. Wij houden echt van die kleine gerechtjes. Het is zo’n gezellige en leuke manier van dineren. Er valt niet zoveel over dit gerecht te zeggen. Gewoon prima, wat extra groente er bij is altijd goed toch?

Loaded fries €5

Frietjes konden ook niet ontbreken vonden we dus namen we ‘loaded fries’. Wat er precies met loaded werd bedoeld, wisten wij ook niet. Het enige waar ik aan kon denken was de Urban Decay mono oogschaduw in de kleur Loaded. Tja, je bent een ex-beautyblogger of niet hè… Maar het werd al snel duidelijk toen we een frietje in onze mond stopten. Het was PITTIG met een hoofdletter P. Wow! Gelukkig hadden we een karaf water op tafel. Het waren heerlijke frietjes, maar het had van ons iets minder pittig gemogen. Maar als je van pittig houdt, dan word je hier waarschijnlijk heel blij van.

We zaten zo vol dat we geen dessert meer op konden. Helaas! Wie weet een volgende keer. In totaal waren we ongeveer rond de €50 kwijt. Qua prijs moet je denk ik rekenen op zo’n €30 per persoon mits je geen cocktails neemt. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt natuurlijk.

Wij zijn in ieder geval fan van dit leuke restaurant in Amsterdam. En de bar…die ga ik nog eens een keer goed testen. De volgende keer zorg ik dat ik niet de Bob ben! 😉

5 reacties

Donutwallhuren.nl -

Ziet er mega lekker uit

Mare -

Wat een leuke review! @Martine: Weet je wat ik nou zo leuk vind? Dat ik het gewoon voor me zie, zoals jij het beschrijft en heerlijk dat je al die ingewikkelde hoogdravende termen zoals “complex palet aan verscheiden gekruid met dragon, waarbij de verhouding ……etc…..” achter wege laat.
En ook goed om te lezen dat je gewoon ergens spontaan binnenstapt zonder vooraf de reviews te lezen. Dat doe ik namelijk altijd…..om vervolgens keuzestress te krijgen.

Loes -

Dit ziet er echt goed uit, reden om naar Amsterdam te gaan! Vooral die frietjes, jammm.

femketje -

oeh die kibbeling ziet er echt heerlijk uit 😀
klinkt als een leuk restaurant en qua prijs valt het nog goed mee!

Larissa -

Hmm het ziet er heerlijk uit. Ik kom niet zo vaak in Amsterdam, maar deze ga ik zeker onthouden voor als ik er wel een keertje ben!

Reageer ook