First things first tag door Willemijn

Laatst kwam ik een superleuke tag tegen, de ‘First things first tag’. Een nee mensen met een dirty mind, dat gaat niet over ‘de eerste keer’, maar over wat voor dingen je als eerst doet, denkt, neemt of koopt. Let’s go!

Foto door Mariska de Groot

Eerste ding dat je doet als je ‘s ochtends wakker wordt

Op mijn wekker kijken hoe laat, correctie, hoe vroeg, mijn jongens me deze ochtend gewekt hebben.

Eerste ding dat je doet als je naar de sportschool gaat

Ik ga niet meer naar de sportschool de laatste tijd! Ik sport nog wel thuis. Op de sportschool begon ik altijd met andere dingen, het hing af van mijn schema met oefeningen.

Eerste ding dat je doet als je thuiskomt van je werk

Jas uit, schoenen uit en mijn kindjes begroeten! Altijd een fijn moment van de dag.

Eerste auto

Dat was een grijze Renault Clio uit 2006. Hij heeft een paar jaar trouwe dienst gedaan, het was echt een prima auto! Maar toen er kinderen kwamen moesten we toch echt een grotere auto.

Eerste ongeluk/verkeersovertreding

Een snelheidsboete op de ring van Groningen. Ik reed 5 kilometer te hard. Foei. 😉

Eerste ding dat je wilde worden als je later groot was

Oei, dit weet ik niet meer! Ik heb altijd van alles willen worden. Van beroemde actrice tot juf, van hoteleigenaar tot secretaresse. Haha! Maar ik weet nog wel dat ik als heel jong meisje tijdschriften maakte, door briefjes papier aan elkaar te nieten en daarop uitgeknipte plaatjes en teksten te plakken.

Eerste keus qua drinken

Thee. Love thee! Ik ben niet zo van de frisdranken. Hoewel ik een cocktail of een verse jus d’orange op zijn tijd wel kan waarderen.

Eerste keus dessert

Ik vind dessert met yoghurt of een soort gebakje vaak heel lekker. Op een Mulberry event van een paar jaar geleden at ik de lekkerste Eton Mess ooit. Dat is wel één van mijn favoriete toetjes. Of Crème Brulee. Hmmm! Met ijs maak je mij in elk geval echt niet blij.

Eerste liedje dat in je opkomt

Zoutelanden van Blof. Omdat Martine hem net naast me heeft zitten draaien, haha!

Eerste grote aankoop

Ik weet nog dat ik mijn eerste Macbook kocht. Dat voelde echt als een rib uit mijn lijf.

Eerste baantje

Dat was zakken hondenvoer inpakken aan een lopende band. Echt een pokkebaantje want het ging zó snel. Er werkten ook verstandelijk gehandicapten en die werkten er zo lang dat ze echt super snel konden inpakken.

Eerste keer in het vliegtuig

Dat was in een klein vliegtuigje op Texel. Djurre had me als cadeau een parachutesprong gedaan. Landen heb ik dus ook nooit gedaan. 😉

Een paar jaar later ging ik voor het eerst met een groot vliegthui, op weg naar Curacao voor onze huwelijksreis. Gelijk ook dus een heel eind weg. Ik vond het wel een beetje spannend maar toen we eenmaal geland en gedaald waren dacht ik ‘Ooooh, is dit het?’ Sinds dien vlieg ik graag. Opstijgen is het leukst vind ik!

Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden op deze vragen! Wat doe jij als eerste als je thuis komt? En wat is het eerste liedje dat nu in je op komt?

37 reacties

Kimberly -

Om wat constructieve feedback te geven: ten eerste zien de spel- en typfouten er gewoon slordig uit, maar dat kan gemakkelijk verholpen worden door net een beetje extra aandacht! Ten tweede, betreft het moederschap: er zijn heel veel soorten vrouwen (en mannen!) die de blog lezen. Studenten (zoals ik), moeders, niet-moeders, mensen met een full-time baan etc. En over het algemeen vinden zij het allemaal leuk om de blog te lezen en de vlogs te kijken. Ik wil bijvoorbeeld zelf nooit moeder worden, maar heb gejankt bij de bevallingsvlogs. Wat mij persoonlijk tegenzit is dat het label ‘mom(my)’ of ‘moederschap’ aan zaken geplakt worden waar dit helemaal niet hoeft. Voorbeeld is de ‘mommy make-up routine’. Als dit ‘5 minute make-up routine’ of ‘snelle ochtend make-up routine’ heette (ik noem maar wat), heeft het alweer een heel andere uitstraling. Maar door zaken die niet per se met het moederschap te maken hebben wel zo te labelen, alsof alleen moeders daarmee te maken hebben, wordt gewoon een hele grote doelgroep afgesloten (voor hun gevoel). Ik zou aanraden om een duidelijkere scheiding in te maken in hoe zaken benoemd worden, of waar het mee geassocieerd wordt: noem een make-up routine een make-up routine, noem een momday een momday. Dan kunnen nog steeds alle moederschapsgerelateerde artikelen gepost worden, maar voelt het minder als een ‘mommyblog’. Liefs!

Lisa -

Goede punten heb je! Ik deel je mening eigenlijk volkomen. Het voelt alsof alles zo ‘mommy’ mogelijk wordt gemaakt terwijl ik me meen te herinneren dat jullie ooit zeiden geen mommyblog te worden (Of verbeeld ik met dat? 😛 If so: excuses).
Kleine details zoals bijv. de benaming van de laatste Mommy Make Up Routine laten bij mij echt de ogen draaien, terwijl als het gewoon een Snelle Make Up routine heette ik hem waarschijnlijk wel had gekeken. Da’s natuurlijk een gebrek van mijn kant en dat snap ik volkomen, maar ik merk dat ik bij artikelen die in de titel al sterk verwijzen naar jullie moederschap soms een gevoel krijg dat ik er moe van ben (niet omdat het onderwerp me geheel tegenstaat, maar omdat het er zo vaak over gaat) en da’s hartstikke zund! Als voorbeeld hiervan kan ik de Plog van Martine noemen. De titel doet me denken ‘Och jee, gaat het alweer alleen over de kinderen?’ maar als ik het artikel lees is het nog best divers. Misschien dat zulke kleine veranderingen voor andere mensen ook al een positief verschil maken :)

Hester -

Eens met Lisa :)

Eva -

Ik ben zelf geen moeder maar het stoort mij niet dat het thema vaak aan bod komt. Het is oprecht en echt zoals het nu is (i love Willemijn en vooral haar weekvlogs). Qua inhoud vond ik dit ook niet het beste artikel, maar hé het kan niet altijd top zijn he, en al zeker niet als je zo veel slapeloze nachten moet trotseren. Keep up the good work Willemijn! 😘

Linde -

Ik vind het een erg leuks website! Ik ben, juist door de leuke afwisselende artikelen, een nieuwe bezoeker van de site! Keep going!!

Jeanet -

oh en over spellingsfouten gesproken… ik bedoel natuurlijk vind ik ipv vindt ik

Jeanet -

Jeetje, wat een vrij pittige kritieken! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het “huisvrouwen-/mamapraat” juist leuk vind om te lezen en kijken. Jullie schrijven over meer dan alleen moederschap, over jullie beide levens. En toevallig is Martine net moeder geworden en heeft Willemijn ook twee kleine jongens. Dus ook niet gek dat jullie blog meer over kinderen gaat. Persoonlijk heb ik helemaal niets met artikelen over make-up.. ik kijk dus juist vaker op jullie site :). Vindt dat jullie een goede balans hebben met andere niet-moederschapgerelateerde artikelen. Zonder iemand aan te vallen, mijn mening:). Wilde ik ook even delen.

Simone -

Ik lees jullie blog nog steeds heel graag, ook al ben ik zelf geen moeder en zit dat ook voorlopig niet in de planning. Ik vind het juist leuk om ook bloggers te volgen die een heel ander leven hebben dan ik, dat geeft weer eens een andere blik op de wereld en het leven :)

Michelle -

Ik ben het helemaal eens met de comments hieronder. Ik kijk ook nauwelijks nog op jullie site, terwijl ik vroeger groot fan was! De creativiteit mist inderdaad, en om nou te zeggen dat jullie artikelen plaatsen over het leven van 2 vrouwen. Nou nee, het gaat over het leven van 2 moeders, pas dan ook het verwachtingspatroon aan, en zeg het het een mommy blog is. Heel jammer deze achteruitgang! Zeker omdat jullie met zijn tweëen eigenlijk dubbel zo creatief zouden kunnen zijn tov bloggers in hun eentje!

Lindw -

Wat belachelijk dat je je zo negatief durft uit te laten op deze website tegen 2 meiden die ontzettend veel liefde en tijd hierin stoppen. Respectloos! Zoek dan lekker een andere website en vermoei mensen niet met je negativiteit!!

Layla -

Ik vind eerder jouw reactie een beetje overdreven. Er staat nergens dat je alleen maar reacties mag plaatsen die jubelend positief zijn. Ik ben met je eens dat de kritiek van Michelle wat subtieler gegeven had mogen worden, maar het is echt niet respectloos en het is raar om te zeggen dat ze dan maar een ander blog moeten zoeken. Iedereen krijgt op zijn of haar werk te maken met feedback en kritiek en in het geval van een blog zijn dat de bezoekers. Ik vind Martine en Willemijn hartstikke leuk, kijk graag naar de vlogs en vind de meeste artikelen leuk. Alleen dit soort artikelen voelen een beetje als een moetje en de kwaliteit is niet wat ik van ze gewend ben.

Caro -

Voor mij is dit momenteel juist mijn lievelingsblog :) ik kijk elke dag even! En ik vind de moeder artikelen juist geweldig!! (ben wel zelf ook moeder,zoontje 1,5 jaar en 16 weken zwanger)

Femke -

Jammer, al die negatieve comments. Laat ik dan ook mijn mening geven: 2wmn is een van de blogs die ik nog steeds met plezier lees!

Liesbeth -

Ik sluit mij aan bij een aantal comments. Ik vind echt dat jullie blog ontzettend gefocusest op het moederschap. Prima als je dat doet, maar pas dan gewoon de omschrijving van je blog aan. Zelfs de make-up tutorial van laatst was in een moedertintje geplaatst, dat vind ik echt een teken dat je eigenlijk een moederblog hebt.
Ik zelf merk dat ik slechts 1 keer per week op jullie blog kom ipv iedere dag en dat ik dan hooguit 1 artikel aanklik om te lezen. Maar ook dit artikel vind ik niet heel erg bijzonder. Het is een beetje voorspelbaar deze tag. Misschien een paar leuke anekdotes erbij ofzo?
Daarnaast lees ik nu ook dat jullie met je zaterdagartikelen gestopt zijn, ook ik vind dat vreemd omdat jullie met zijn tweeen zijn. Bloggers die kinderen hebben en in hun eentje zijn lukt het wel om de focus niet zo op het moederschap te plaatsen en gewoon iedere dag iets online te hebben.

Femke -

Echt jammer, ik heb het gevoel dat de kwaliteit van de artikelen zo achteruit gaat de laatste tijd :( minder ‘diepe’ artikelen en veel tags, en dan ook nog met heel veel spelfouten (vliegtuig / in ipv ik/ zoutelande).. Snap heel goed dat jullie druk zijn met moeder zijn maar o wat mis ik de goed verzorgde diepe artikelen!

Katrien -

Ik het laatste stukje staat vliegtuig fout getypt. Normaal ben ik niet van de spellingspolitie maar dit viel me even op ;).

Katrien -

Voila en nu heb ik het zelf: In ipv ik, bedoel ik natuurlijk. Verder is het om normaal de tag toch een keuze maken tussen verschillende belangrijke dingen in je Leven? Kan soms heel grappig zijn zoals bv zelf eerst naar het toilet omdat je al een uur dringend moet of bv Jelle helpen die iets deugnieterig heeft gedaan. Volgende keer als vanouds een grappige, fijne invulling van dit artikel? :)

Marije -

Wat een leuke tag! Eton Mess is zoooo lekker. De Lidl had het laatst een paar keer.

Mare -

@Willemijn: hele leuke tag!
Toen ik las dat Djurre je een parachutesprong cadeau gaf werd ik gelijk heel nieuwsgierig (niet alleen hoe jij dat vond maar ook naar het volgende)

Welke dingen had jij nooit of niet zo snel ondernomen/gedaan zonder Djurre ofwel welke dingen/vaardigheden heeft Djurre bij jou gestimuleerd. Of misschien, heeft hij jouw juist dat laatste zetje gegeven?

@Martine: Ook bij jou zou ik dat wel willen weten?

Linda -

Oke, ik zal dan ook maar meteen wat feedback geven als iedereen toch lekker bezig is. Persoonlijk denk ik dat de doelgroep met je mee (gaat) groeien. Misschien zijn sommige dames er nog niet aan toe, maar over 5 jaar kan dit wel opeens heel leuk zijn, juist omdat je dan in een andere fase belandt en dat je dan ook met heel andere dingen bezig bent. Het is misschien ook lastig voor de dames om met nieuwe artikelen te blijven komen als je interesses zelf verschuiven. Makeup is leuk als je 20 bent, maar als je net moeder bent is dat nou eenmaal net even iets minder belangrijk. Aan de andere kant is het goed om het aan te geven, want dan kunnen ze er iets mee, net zoals bij een functioneringsgesprek ja.. Zelf ben ik 28 en geen moeder, maar ik stoor me niet zo aan de moeder artikelen, zolang er wat afwisseling is. Ik word misschien wel stiefmoeder en een huis enzo ja ik vind het wel interessant om die dingen te lezen en te zien. Misschien kunnen we naast kritiek ook wat tips geven waar ze iets mee kunnen? Om ze even uit de moeder tunnel visie te trekken? Met alle respect M&W 😉
Sporten (vond de trainingssessies van Willemijn altijd inspirerend), mode shop sessies, reizen, dagjes weg vlogs, psychologie, koken bakken, kortom wat minder kind gerelateerde onderwerpen misschien. Succes dames komt vast goed.

P. -

Kijk, hier heb je tenminste wat aan, goede gemeende feedback! Ik ben het met je eens. Ik vind de kind-gerelateerde blogs/vlogs erg leuk (daar ga ik zeker wat aan hebben mocht ik ooit kinderen krijgen en het is ook leuk om te lezen), maar soms mis ik video’s zoals shoplogs of een leuke video/blog over outfits, haar, etc. Ik snap echter ook wel dat hun leven gewoon veranderd is en deze lifestyle blog gaat natuurlijk om hun lifestyle.

Maris -

Het eerste wat ik doe als ik thuis kom is zuchten. Vaak zeg ik he he! Omdat ik dan net een halfuur naar huis gelopen heb vanaf m’n werk. En daarna tas neerzetten en jas/ schoenen uit, vieze zweetkleding uit, andere kleding aan en op de bank ploffen!

Mariska -

Leuk dat je de tag hebt ingevuld ook! :)

Loes -

Wat een leuke tag! Ik denk dat mijn eerste echte grote aankoop mijn spiegelreflex was, dat was ook echt een rib uit mijn lijf haha.

femketje -

leuke tag is dit 😀 het eerste wat ik doe als ik thuis kom is met mijn katten kroelen 😀

Sara -

Leuke artikelen zijn dit op de zondag, leest lekker weg. Het eerste wat ik meestal doe als ik thuis kom is iets comfortabels aan doen. En nu dat ik zwanger ben, ook meteen mijn bh uit haha.

Alex -

Wat een leuke tag! En ook leuk om dit soort dingen te lezen, een keer wat anders. Misschien dat ik hem ook ga doen :)

Romy -

Zoutelande vind ik zo’n mooi liedje. En als ik thuiskom van een lange dag, ga ik vaak als eerste mijn comfy outfit (lees: pyjama of een dik vest) aantrekken. Dan mag het ein-de-lijk 😉

Stef -

Ik dacht dat het over prioriteiten stellen zou gaan… mss even titel aanpassen?
Als ik thuiskom… jas uit en handen wassen :-)

K -

Niet gemeen bedoeld maar wat is dit een onwijs saaie tag. Jullie artikelen zijn de afgelopen tijd allemaal zo braaf en voorspelbaar geworden. Vroeger keek ik iedere ochtend met veel enthousiasme op jullie website, maar ik merk dat ik de meeste artikelen niet meer interessant vind. Eerlijk gezegd vind ik de site een beetje suf en burgerlijk geworden… Ik vind jullie twee super leuke dames en volgde 2wmn altijd met veel plezier, maar ik hoop dat er weer iets meer pit terugkomt in jullie artikelen.

Claire -

Helaas ben ik het met je eens, al vaker gedacht maar vond kritiek geven niet de moeite..
Natuurlijk is het een lifestyle blog maar steeds meer ook een mommy blog, en dat staat als jonge twintiger enorm ver van mij af.
Heel jammer maar het grote plezier is er voor mij idd ook een beetje af.

Mariska -

Het is toch logisch dat het veranderd aangezien het leven van Willemijn en Martine ook is veranderd met trouwen en kinderen. Het is geen blog met een specifiek onderwerp, maar een blog over het leven van beide, vind ik :)

marrie -

Ik heb precies hetzelfde, beetje huisvrouwen praat de laatste tijd. Jammer, was eerst zo leuk!

Hester -

Heel eerlijk: hier ook dit gevoel. Ik vind het moeilijk dat te zeggen omdat ik niet als een zeikerd over wil komen in de comments (je hoort immers met geschreven comments geen intonatie enzo), maar aan de andere kant is het wel jullie baan en bij een ‘normale’ baan heb je ook kritiek/functioneringsgesprekken. Jullie doen erg je best, maar soms mis ik een beetje meer diepgang/creativiteit vergeleken met andere bloggers (die bijv. ook kinderen hebben dus daar ligt het voor mij niet aan ondanks dat ik zelf nog lang niet in die fase zit). Jullie zijn bovendien met z’n tweeën waar veel anderen alleen bloggen. Daarom begrijp ik eigenlijk ook niet dat jullie gestopt zijn met artikelen op zaterdag als ik heel eerlijk ben. Dit ook zonder uitleg, en ook geen reactie op comments van lezers die daarnaar vroegen (Mijn excuses als jullie dit wel tussendoor uitgelegd hebben en ik niet goed opgelet heb!).

Mare -

Het gaat over zoveel meer dan alleen het praktische aspect van het moederschap. Ik vind juist dat 2WMN een enorme dimensie erbij heeft gekregen sinds ze moeder zijn geworden.

Anna -

Wat een leuke tag! Mijn eerste grote aankoop was een fiets haha! Die nu overigens dringend naar de fietsenmaker moet (help, nog meer geld). Het eerste wat ik doe als ik thuis kom is mijn schoenen uit en mijn gezicht wassen! Qua liedje… Keep Breathing van Congratulationz, omdat ik die nu luister! Liefs

Em -

De betekenis van “first things first”: doe eerst het meest belangrijke, daarna pas de rest. Of hoofd- van bijzaken scheiden.
De betekenis heeft dus niets te maken met “eerste ervaringen”.

Reageer ook