Een nieuwe bril!

Ik weet het nog goed. Ik zat in groep acht en de juf vroeg me of ik de woorden op het bord wilde voorlezen. Zij zag allang dat een bril geen onnodige investering zou zijn. Ik dacht serieus dat niemand zo ver kon zien dus dat antwoordde ik ook. De hele klas lag dubbel. Ik had gewoon een bril nodig!

Foto’s door Mariska – Grotografie

En wat vond ik dat vreselijk als 12-jarige! Terwijl je je nu niet meer hoeft te schamen als je een bril nodig hebt. Sterker nog, met de jaren is een bril steeds hipper geworden.

Deze bril kreeg ik in mei 2016. Alweer bijna twee jaar geleden dus. Deze bril is van Ray-Ban en kreeg ik van Eyewish voor een samenwerking met 2WMN. Ik draag deze bril nog steeds met veel plezier maar ik wilde ook wel graag een nieuwe.

Je ziet nu veel brillen met een metalen frame, dat leek me ook wel wat. Zo heeft onze kapster en vriendinnetje Sue bijvoorbeeld een bril met een gouden, metalen frame. Dat staat haar zo mooi!

Maar ik was op zoek naar een koperen versie, want goud of zilver vind ik niets. Dat staat me lang zo mooi niet. Daarnaast draag ik ook alleen maar rosé sieraden. En eindelijk vond ik die bril bij Ace and Tate in Amsterdam. Maar…online was deze bril telkens uitverkocht.

Daar baalde ik van, want het was precies wat ik zocht. Qua vorm lijkt hij namelijk op mijn Ray-Ban. Uiteindelijk heb ik ‘m weten te bemachtigen. Dit is Neil in de kleur Saffron. Ik dacht dat deze heel duur zou zijn maar hij was maar €98. Dus ik had berekend dat met mijn sterkte de bril misschien iets van €250 zou zijn, maar niets bleek minder waar. De prijs is gewoon €98 inclusief glazen. Say what?

Ik ben benieuwd of ik deze bril net zo tijdloos vind als mijn Ray-Ban of dat ik er snel op uitgekeken raak. Grappig, want deze bril lijkt behoorlijk op de bril die ik kreeg in groep 8. En…die bril zette ik eenmaal in de brugklas niet meer op. Die bleef lekker in mijn tas, want ik vond ‘m niet mooi haha! Zo zie je maar weer, je moet nooit wat weggooien want het komt vanzelf weer ‘in’.

Ik kan wel merken dat deze bril iets minder fijn draagt dan mijn Ray-Ban. Er is dus wel degelijk kwaliteitsverschil. Zo voel ik de bril wel goed zitten op mijn neus en aan het eind van de dag irriteert dat een heel klein beetje. En ondanks dat mijn man me op een uil vindt lijken, ben ik er wel blij mee! Het is een mooie, neutrale bril en doordat hij zo licht oogt komt make-up ook mooi uit. Prima brilletje!

Wat vind jij van brillen met een metalen frame?

22 reacties

patricia -

heel eigentijds en staat je heel goed vind ik. het oogt juist wat zachter in je gezicht dan die RayBan. in Azie zijn deze modellen super hot, nog veel ronder zelfs. Omdat zij maar weinig neusbrug hebben zakt de bril heel laag, ziet er niet uit eerlijk gezegd maar ja, als je dat allemaal doet valt het weer niet op haha.

Roos -

Je nieuwe bril staat je echt onwijs goed Martine! Juist het fijne montuur en de grote glazen: beetje die “nerd”/“harry potter” look – you flaunt it girl! Love it!
Ik ben juist nooit zo stuk van de zware monturen. Die accentueren de neus waardoor ik zo’n “miep waar is je feestneus” gevoel krijg.
Ben al sinds de basisschool jaloers op brildragers en heb zelfs getwijfeld over een bril zonder sterkte…

Marije -

Ik vind het leuke maar lastige brillen omdat ze in je gezicht weg vallen. Ik ben meer van de robuuste stoere brillen zoals je zwarte

Charlotte -

De ray-ban staat je net even wat vlotter 😉
Maar jij moet de bril(len) dragen, dus het gaat erom dat jij het mooi vindt natuurlijk.
Veel draagplezier met de nieuwe bril, haha!

Larissa -

Wauw! Wat een super gave bril!
Zelf heb ik 2 brillen zodat ik altijd een beetje kan afwisselen. Ik ben nog op zoek naar een mooi onopvallend model, maar vind het ook nog wel een beetje spannend om zoiets te proberen. Maar voor die prijs is het zeker het proberen waard!!

Mariska -

Dit soort brillen vind ik over het algemeen ook niet heel erg leuk, bij niemand eigenlijk :) Vind de zwarte ook mooier staan!

Femke -

Leuke bril! Maar die andere staat je leuker, moet ik eerlijk zeggen.

Neomie -

Vandaag dan toch ook mijn ogen eens laten testen. Werk veel achter de computer en daarna naar huis rijden werd de laatste tijd steeds een grotere opgave. Heb maar een hele klein – sterkte, maar toch besloten om voor een bril te gaan. Met computer glazen zodat m’n ogen hopelijk iets meer rust krijgen en ik niet meer met hoofdpijn achter het stuur hoef.

Ik vind beide brillen en super tof! Ene wat stoerder, ander wat netter. Leuk voor de afwisseling.

Anneke -

Nee, je lijkt niet op een uil, haha :-) Maar ik snap de reacties van de andere lezeressen wel, ik vind persoonlijk de andere bril je ook mooier staan. Maar hè, het is net als met sieraden, kleding en schoenen, deze wissel je ook af naar gelang wat je draagt en in welke bui je bent. Dus juist die afwisseling is tof!

Maar heb je de bril online besteld zonder te proberen? Dat zou ik nooit durven denk ik. Ik draag contactlenzen en heb een bril voor erbij (s’ avonds, als ik ziek ben, pijnlijke ogen heb, etc), maar ik geloof dat ik al een uur bezig was om te kiezen tussen 2 kleuren, steeds weer op en af. En ben toen maar afgegaan op manlief, want in zo’n pasbril zitten natuurlijk gewone glazen en dus zie je ook helemaal geen flikker. Dus online bestellen is eigenlijk zo gek nog niet 😀

Nienke -

Ik vind dat je nieuwe bril je wel staat, maar persoonlijk vind ik de andere mooier. Ik ben niet een groot fan van metalen frames.
Ik heb zelf een leesbril in de kleur blauw. Dat zou ik zelf nooit gekozen hebben maar de mensen in brillenwinkels weten precies wat bij je past. En deze vond ik toch mooi staan.

Sandra -

Mooi!! Ik heb zelf ook een zo’n bril maar dan in het goud. Ik heb de mijne bij Charlie Temple besteld ben er dol op en heb al heel veel complimenten gehad. Zelf had ik hiervoor een rayban maar vind die monturen vrij hard voor mijn gezicht.

Sanne -

Dit soort brillen zie je de laatste tijd steeds vaker, maar eerlijk gezegd snap ik niet goed waarom ze zo hip zijn. Mij doet zo’n bril denken aan omaatjes. Ik vind dan ook dat mensen er daardoor in 9 van de 10 gevallen ouder/ouderwetser uitzien. Maar gelukkig zijn smaken verschillend en het belangrijkste is dat jij er blij mee bent! :-)

Amelie -

Helemaal mee eens!! Maar goed ieder z’n ding 😄

Haydée -

Ik ben iets meer fan van je Ray-Ban, al staat de nieuwe bril je zeker niet slecht! Je bent sowieso een knappe vrouw Martine. :) Voor die prijs is het heel leuk om af en toe eens te kunnen afwisselen, als je voor een ‘trendy’ look gaat.

Loes -

Deze bril staat je echt goed, de kleur past mooi bij je haar! Hij is wel wat modegevoelig denk ik.

femketje -

ik vind die echt gaaf 😀 alleen denk ik niet dat ik er mee sta :’) sinds mijn 15e/16e draag ik een bril met een – sterkte, maar een hele minimale gelukkig waardoor ik niet 24/7 een bril hoef te dragen. denk dat ik het daarom ook nog leuk vind om een bril te dragen, omdat het zo meer een accessoire is dan een “moetje” :)

Bibi -

Het is een mooi model, maar hij zit niet erg mooi bij je omdat hij wat hoog lijkt te zitten (over je wenkbrauw heen). En omdat het lijkt alsof de onderkant je wangen raakt. Ik vind je met de Rayban echt een sexy powervrouw, deze daarentegen is veel braver. Wel leuk om te kunnen afwisselen!

Em -

Wat schattig, dat Noa haar eigen kussentje heeft in de auto. (hygiënisch ook).

Em -

Wat ik het nadeel vind aan metalen brillen zijn die kleine bewegende neussteuntjes. Die zitten bij mij ook niet lekker. Jouw vorige bril heeft een solide neusbrug en dat is eigenlijk niet te vergelijken met die bewegende neussteunen.
Ik vind beide brillen je heel leuk staan.
Ik hou van Italiaanse merken zoals Escada en Moschino. Die vind ik mooi en zitten heel fijn.

Lies -

Ik ben bang dat ik het met je man eens ben…de bril maakt je wat ouwelijk. De ‘oude’ bril, die je draagt op de foto met Noa staat je zoveel beter! Maar eh…is slechts mijn smaak en mening dus draag hem vooral met veel plezier!

Kelly -

Ik vind het hele toffe brillen! Mijn zusje draagt er ook een en dat is nu net een Harry Potter meisje haha. Op een positieve manier bedoeld! Hij staat jouw ook erg leuk. Deze bril geeft weer een totaal ander effect!

Romy -

Dit is echt zo’n bril die ik nooit zou durven dragen, maar bij jou staat hij écht geweldig! Wat een mooi, subtiel montuur!
Ik herken trouwens de manier waarop je ontdekte een bril nodig te hebben. Ik dacht ook altijd dat niemand goed in de verte kon zien, totdat ik erachter kwam dat mijn vriendin het bord vanaf achterin de klas wél kon lezen. Oeps, dat werd een retourtje opticien!

Reageer ook