De financiële kraamlijst

Heb jij alles al in huis voor de komst van je baby? Ja? Mooi! Maar heb je ook alles van de financiële kraamlijst al doorgenomen? Daar stond ik inderdaad zelf ook even van te kijken. Ik wist wel een beetje wat me stond te wachten, maar ik heb lang niet aan alles gedacht.

Foto door Mariska – Grotografie

Een aantal dingen wist ik wel, zoals het aanvragen van kinderbijslag of het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Maar een aantal dingen wist ik ook niet. De financiële kraamlijst van Aegon had wel goed van pas gekomen tijdens mijn zwangerschap. Ik vind het persoonlijk altijd fijn als ik overal op ben voorbereid en ik ben op financieel gebied niet altijd zo’n held dat ik overal aan denk.

Zo vertelde Willemijn me bijvoorbeeld dat mijn man wel ons kindje moest erkennen voordat ik zou bevallen. We waren namelijk getrouwd in Las Vegas maar het duurde best wel een tijd voordat ons huwelijk ook in Nederland geldig was. Dus als je  niet getrouwd bent, moet je dat soort dingen regelen.

De financiële kraamlijst van Aegon neemt je mee tijdens de verschillende fases van je zwangerschap:

  • 0 – 3 maanden
  • 3 – 6 maanden
  • 6 – 9 maanden

Wat mij betreft echt ontzettend handig dat je per periode zo alles af kunt vinken van de kraamlijst. Zo wist ik helemaal niet dat je ook je babyuitzet mee kunt verzekeren. Jij wel?

Of stel dat jij of je partner overlijdt. Daar wil je absoluut niet aan denken maar het is wel fijn om enige zekerheid te hebben wat betreft de financiën. Kun je dan nog wel in hetzelfde huis blijven wonen? Hoe zit het met het betalen van de kinderopvang of de studie van je kinderen als je partner weg valt? Ik word er al zenuwachtig van als ik er aan denk.

Een overlijdensrisicoverzekering is het antwoord. Maar ook al heb je een overlijdensrisicoverzekering op je woning; gezinsuitbreiding betekent meer verantwoordelijkheid en meer kosten die ook afgedekt moeten worden in geval er iets gebeurt.   Door hier eens goed voor te zitten en het juiste bedrag voor de juiste periode af te dekken, geeft dat rust en zekerheid. Die twee woorden bevallen me wel!

Zo’n financiële kraamlijst is een enorm handig hulpmiddel. Ik wou dat ik deze gehad had tijdens mijn zwangerschap hoewel ik nu alsnog een aantal punten ga bekijken. Ik ga binnenkort al mijn verzekeringen eens nalopen. Maar de financiële kraamlijst van Aegon is ontzettend uitgebreid viel me op. Dankzij deze lijst zul je geen enkel punt missen en ben je goed voorbereid op alles wat komen gaat.

En naast de financiële kraamlijst heeft Aegon nog meer handige tools voor ouders. Bijvoorbeeld om inzicht te krijgen als je kind gaat studeren of informatie over welke (geld)zaken belangrijk zijn als je kind uit huis gaat. Dus ben je net zo’n “financiële held” als ik? Vraag dan zeker de financiële kraamlijst van Aegon aan. Je zwangerschapsbrein zal je dankbaar zijn!

Reageer ook