2WMN2…?

Het begon ooit met die geweldige reis naar New York. Maar ook Londen, Milaan en Split hebben we afgevinkt van ons lijstje. We hebben zulke leuke herinneringen aan deze reizen en we fantaseren graag over waar we nog eens heen willen. Dit is ons lijstje!

Foto door Mariska – Grotografie

Marrakesh

Wat bovenaan ons lijstje staat is Marrakesh. Als we Googlen op afbeeldingen van Marrakesh gaat ons hart sneller kloppen. Al die prachtige 1000-en-één-nacht plaatjes spreken ons enorm aan. We wanen ons al in zo’n prachtige resort and spa. Zoals jullie weten zijn we dol op wellness en laten we ons graag op reis verwennen met een massage. Oh, het vooruitzicht van genieten van deze heerlijke sfeer, het eten en nog heerlijkere massages…daar worden we intens blij van. Hallo weekje prinsheerlijk slapen en totaal relaxen! Volgens mij is Marrakesh the place to be als je even helemaal tot rust wilt komen. Ik zie ons ook al ronddwalen in van die mooie gekleurde gewaden met een printje. Daarnaast vinden onze mannen er niks aan om naar Marokko te gaan terwijl wij juist al een tijdje heel benieuwd zijn naar dit land. Oh en als we gaan, dan wil ik zo’n prachtige lamp meenemen voor onze slaapkamer. Liefde voor die lampen!

Abu Dhabi of Dubai

In datzelfde straatje ligt Abu Dhabi of Dubai. We zien onszelf al als Carrie uit de film Sex And The City 2. Hoe gaaf zou dat zijn zeg. Ik zie de titels van de reisvlogs al voor me: 2WMN2AbuDhabi of 2WMN2Dubai. Ik meld me vast aan voor een Desert Safari op een kameel met als afsluiting een heerlijk diner, bewonderen hoe die buikdanseressen prachtig kunnen dansen en wie weet zelf wel een lesje buikdansen krijgen. En vergeet de waterpijp niet! Oh ja, we zouden er natuurlijk niet heen gaan om te shoppen. Waar zie je ons voor aan?

Keep it simple!

Daar houden we ook van. Lekker simpel. Zo hebben we ook genoten van een weekendje Bremen. Samen op reis gaan is gewoon zo gezellig. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik heel leuk op vakantie kan gaan met Willemijn of met mijn zus. Dat heb je niet met iedereen, maar met sommige mensen weet je gewoon dat het al-tijd een feestje is.

Als je in Groningen woont, ligt de Duitse grens om de hoek. Dus we zouden graag nog eens naar Berlijn of Hamburg willen. Dat is zo gerealiseerd. Hamburg is maar iets van drie uur rijden bij ons vandaan. In de auto stappen en gaan met die banaan! Maar we zouden ook nog eens graag naar Parijs willen maar wie weet doen we dat ooit wel met de jongens, kunnen we gelijk naar Disneyland haha!

New York!

Als je eenmaal in NY bent geweest, heb je het virus te pakken. Je wilt altijd weer terug. Tenminste, wij wel! Toen Mariska laatst bij ons was voor een fotoshoot zei ze dat er een aanbieding was voor New York. Een retourtje vanaf vliegveld Eelde voor €366. Eh, wow! Dat is echt niet duur. En ik hoorde Jorrik laatst iets zeggen dat er van de zomer tickets komen naar New York met een of andere goedkope vliegmaatschappij voor €200? Damn…verleidelijk.

De Librije

Valt er onder reisjes ook duur eten? Wij vinden van wel. Zo zijn we altijd nog eens benieuwd naar een extreem luxe diner bij De Librije met een overnachting er bij natuurlijk. Maar heb je enig idee hoe bizar duur dat is? Je hebt bijvoorbeeld het Librije arrangement wat zo’n slordige €545 per persoon kost. Per persoon! De butler parkeert de auto voor je en de avond begint met zogeheten “mondvermaakjes”. Dat woord alleen al! Maar zou het het waard zijn? Van dat geld kun je dus ook een reis maken…wat denken jullie?

Wij zijn al snel tevreden, als:

  • je er heerlijk kunt eten
  • er geweldige wellnessfaciliteiten zijn
  • er heel veel leuke winkels zijn, we love shopping!
  • het mooi weer is. Dat houdt in: voornamelijk droog, niet te heet maar gewoon aangenaam. Wij zijn niet van die zonnegodinnen die eindeloos bruin kunnen bakken op het strand. Sterker nog, we worden niet eens bruin haha! In Split (Kroatië) smolten we echt weg, het leek wel een heteluchtoven. Niets voor ons!

Wat zouden jullie leuk vinden, waar moet 2WMN heen gaan en waarom? En wat moeten we daar beslist doen?

39 reacties

Amy -

2wmn2LasVegas! (?)

Moon -

Kijk eens bij de Marokko reizen van Riksjatravel. Super organisatie! Echt fantastisch!

Leanne -

Denemarken! Prachtige natuur en Kopenhagen heeft ook nog eens vet leuke winkeltjes, restaurants en de cultuur vind ik ook heel leuk. Moet je wel net van houden 💛

Kidsdinge -

New York en Marrakesh staan hier ook nog op het verlanglijstje! Londen & Barcelona zijn onze favorieten!

Marieke -

Marrakech is echt een aanrader! Wel zou ik dan in een Riad verblijven voor het 1001 nachten gevoel. En ja, de cultuur en normen/waarden zijn anders dan hier. Voor mij is dat ook de reden dat ik reis. Met de opdringerige mannen vond ik het meevallen. In Turkije, Egypte en Tunesië vond ik het erger. Gewoon duidelijk zijn en werderzijds respect tonen.

Lindsey Beljaars -

Oeh ik ben zo benieuwd naar New York en Marrakesh!! In Dubai heb ik alleen het vliegveld gezien dus de stad zelf een keertje bezoeken staat ook zeker op mijn lijstje!

Esther -

Leuk lijstje! Marrakech spreekt mij ook heel erg aan, maar inderdaad ook mijn vriend ziet dat niet echt zitten. Als je naar de kant van Dubai en Abu Dhabi gaat zou ik echt Dubai aanraden en dan eventueel afsluiten met 2/3 dagen Abu Dhabi. Dubai is veel overweldigender en er is veel meer te zien :)

Danielle -

Voordat er kids waren gingen ik met 3 vriendinnen altijd jaarlijks een stad bezoeken! Erg leuk! Van Maastricht tot New york, Barcelona, Londen…..En Kopenhagen!!! Shoppen, lekker eten! O ja en Lissabon!; Ook zo’n relaxte stad!!

Amber -

Nog een keer weg met srprsme!

Mare -

De Librije…ik zou het in ieder geval super gaaf vinden om jullie ervaring hierover te lezen. Ben er zelf nooit geweest. Los van het eten denk ik dat Johnny en Therese ook hele bijzondere mensen zijn. Als ik die interviews van hun lees, dan spat de passie ervan af.
Maar wat dacht je van een workshop
https://www.librijesatelier.nl/
Dat is een stuk goedkoper. Een lunch is misschien ook goedkoper maar de prijzen kan ik niet vinden.
Maar misschien om te beginnen kun je eens wat drinken/eten kopen in de webshop om te reviewen? Ook heel duur maar niet zo duur als een overnachting.

JUUL -

Die worksshop vond ik persoonlijk een dikke vette afrader.
Groep is veel te groot waardoor je niks leert. Er staat dat je drie gangen leert koken maar in werkelijkheid ben je verantwoordelijk voor een van de gangen.

Mare -

Dat is jammer want ik speelde zelf met de gedachte om dat misschien als alternatief voor een etentje te doen.
Ben je er ook weleens uit eten, uit lunchen geweest?

Alex -

Marokko moet super leuk zijn – staat ook bovenaan mijn lijstje. Eigenlijk wilde ik met mijn beste vriendin in mei gaan (want onze mannen hebben ook helemaal geen behoefte om er naartoe te gaan), maar de vluchten zijn super duur. En meestal alleen met overstappen. T

Pien -

Marokko is geweldig! Ik ben er geweest en sinds dien echt mijn favoriete land! Alleen zou ik naar Fez gaan. Fez is veel authentieker waardoor het echt Marokko meer naar voren komt. En een uitstapje naar choufchouen is ook een aanrader vanaf fez, stuk toeristischer maar wel heel mooi. Ik heb mijn hart verloren aan fez, en omdat wij Frans spraken hebben we de mooiste gesprekken gevoerd! Love it!

Heleen -

Zwolle is zo’n leuke stad!
Ik zou jullie best graag eens rond willen leiden door het mooie Zwolle 😃
Er zijn allemaal leuke winkels en je kan er ook heel lekker eten!

Madelaine -

Ik ben een paar keer in Dubai geweest en dat is prima voor 3/4 dagen. Het is (helaas) heel toeristisch geworden. Mocht je wel naar het midden oosten willen, niet al te toeristisch maar toch heel mooi? Dan kan ik Doha, Qatar aanraden.

Margot -

Marrakech is echt fantastisch! Ik raad echt aan om dan ook een tweedaagse excursie te boeken naar de Sahara, dat is zo magisch mooi om daar een nacht door te brengen en de sterrenhemel en oneindigheid te ervaren. De mensen in Marrakech zijn erg aardig, al zou ik het niet echt een stad noemen om te ontspannen. Ik was zelf nog nooit buiten Europa geweest en de cultuur en drukte kan dan best overweldigend zijn. Máár, het is echt een leuke stad en op een gegeven moment went het en zal je echt gaan genieten want dan zie je pas echt waar je van hebt gedroomd (lees: de souks met de meeste prachtige tierelantijntjes en het heerlijke eten.

Liens -

Precies dit! En die heerlijke muntthee hmmmm 💕

Esra -

Marrakesh is echt geweldig en jullie kunnen prima samengaan als twee vrouwen. Ik ben vorig jaar Mei met 2 vriendinnen geweest en heb me geen moment onveilig gevoeld (daar was ik eerst namelijk een beetje bang voor). Ik raad wel aan om goed voorbereid te gaan want al die mooie hotspots en restaurantjes zitten verstopt achter kleine deurtjes. En de weg vinden is soms nogal een uitdaging. Mochten jullie tips willen, let me know dan kan ik ze altijd even doormailen mochten jullie plannen hebben om te gaan! Groetjes

Kimberly -

Dubai is echt geweldig! Toevallig net in januari geweest (en in februari voor de tweede keer New York, ik ben een bofkont dit jaar!). Ik denk echt dat jullie Dubai geweldig zouden vinden en je kunt makkelijk vanaf daar een dagje naar Abu Dhabi, dus wat dat betreft kan je het combineren. Heb er een uitgebreid artikel op staan op mijn blog :) Mochten jullie geinteresseerd zijn! En, het kan erg goedkoop, zo betaalden wij iets van 400 euro pp voor én de vluchten, én het 5 sterren hotel én ‘s avonds diner bij het hotel.

Floor -

Marrakesch staat ook mijn lijstje maar steden als Wenen,Sint Petersburg,Rome,Porto als steden.
Maar ik zal graag Kefalonia en Corisca willen bezoeken als rondtrip.
Ik ga dit jaaar met Curacao met mijn vriend.

Ik kan Gent en Ieper aanraden om te bezoeken.

Anna -

Mij lijkt het me ook zó leuk om jullie een keertje de kou in te zien gaan. Lapland of ergens in de bergen in een houten hutje. Met echte 2WMN overlevings-vlogs haha! Lijkt me echt hilarisch “och Tien, mn billen vriezen er af!” Liefs!

Ilona -

Ik ben net een week terug uit adembenemend mooi wit Lapland. Ik ben blij dat er nog steeds mensen zijn die denken dat -20 niet te doen is en het daardoor nog niet zo druk bezocht is. Wel vind ik het ‘witte lullenbos’ (kromhangende witte bomen) zoals wij dit noemden echt iets voor Martine en Willemijn 😉

Willemijn -

In Groningen zitten ook een paar hele leuke eettentjes, zelfde soort concept als de Librije maar dan wat vriendelijker voor je portemonnee :) Bijvoorbeeld bij Bistro ‘t Gerecht of bij Voila, en dan wel inclusief de bijpassende wijnen, heerlijk! Iets minder duur dan de Librije, maar alsnog een feestje! Liefs Willemijn

Carina -

Als Split al te warm was dan is Dubai nog erger, plus Dubai heeft echt 0,0 cultuur. Alles draait om geld en pracht en praal en het is zo ontzettend nep en ook nog eens duur!
New York staat nog op mijn lijst en een rondreis door Canada, en IJsland en eentje door Italie. Verder hoef ik niet perse meer ergens heen, uiteindelijk is het vrijwel altijd hetzelfde :’)

Kimberly -

Gek hoe meningen kunnen verschillen! Ik ben in januari naar Dubai geweest en het was elke dag rond de 24 graden, dat vond ik echt niet te warm. ‘s Avonds koelde het af naar 19 graden. Duur vond ik het ook niet, wij hebben het uitgerekend en qua eten en drinken betaal je precies hetzelfde als je hier in Nederland betaalt. Taxi’s waren zelfs goedkoper dan hier, OV was ook betaalbaar. Verder heb je gelijk dat alles nep is maar dat heeft zijn charme vind ik dan, en ik heb genoeg cultuur gezien in Abu Dhabi! Oh en in de souks van Dubai.

Patricia -

helemaal met jou eens. ben er al vaker geweest en het is een uniek geweldig plekje op de wereldbol. Het ademt geld en dat maakt het zo apart, niks is te gek, allles kan. Cultuur,ja hoor, het oude Dubai is er nog steeds. Temperatuur, niet midden in de zomer gaan. Duur, heb je zelf in de hand. Ik vind het net als NY, moet je een keer geweest zijn. Ik zie W&M daar eerder dan in Marrakech.

Haydée -

Ik ben afgelopen januari naar Dubai geweest om mijn verjaardag te vieren, en het was onvergetelijk. 26 graden, luxe hotel met rooftop zwembad, heerlijk eten, fantastische shopsessies, prachtige architectuur,… De beste verjaardag ooit! Marrakech heb ik ook al bezocht, en wij zaten in een traditionele riad. Heer erg de moeite, maar zoals ik hier ook al las: je wordt wel voortdurend aangeklampt op straat, en als je niet oplet word je heel wat geld afhandig gemaakt. New York blijft hier ook een favoriet! Al twee keer bezocht, en volgende maand mag ik voor mijn werk opnieuw gaan. Deze stad heeft echt een plaatsje in mijn hart veroverd!

Lianne -

Ik hoor van mijn collega alleen maar horrorverhalen over Marrakech… Ze vond het een vieze, stinkende stad en als (blonde) vrouw werd ze voortdurend lastiggevallen door de mannen en jongens, vooral in de avond! Ze vond ook de centrale markt erg tegenvallen, al die dieren die aan lijntjes zaten, trucjes moesten doen en die ongewenst in je gezicht werden geduwd. Ze had er hoge verwachtingen van, net als jullie, maar de reis viel heel erg tegen…

Ik kan jullie Berlijn zéker aanraden! Dat vond ik zo’n fijne stad met aardige mensen en een superrelaxte sfeer! Er is zo veel te zien en te doen! Het kan er ‘s zomers wel erg warm zijn (richting de 40 graden toen ik er was) en ‘s winters erg koud, dus het is wel leuker om in de lente/herfst te gaan denk ik. Als je meer wilt weten over Berlijn, kan ik de blog en het boek Mijn Berlijn van Marjolein van der Kolk aanraden! Ze geeft leuke tips om Berlijn te ontdekken. Ik zou heel erg graag weer teruggaan naar die mooie stad!

Anzji -

Marrakesh is prachtig, maar zoals hierboven al gezegd werd zijn er wel enkele culturele aspecten waar je rekening mee moet houden: de mannen durven inderdaad best opdringerig zijn, bedekte schouders en benen helpen maar voorkomen niet alles. Daarbij proberen ze inderdaad op allerlei manieren geld los te peuteren, waardoor op een bepaald punt niemand meer oprecht lijkt. Maar, als je hier door kunt kijken is het een prachtige stad met een rijke geschiedenis :) En de hammams zijn heer-lijk!

Loes -

Wat een mooi lijstje met bestemmingen! Ik denk dat jullie Liverpool ook wel leuk zouden vinden, daar kan je ook mega goed shoppen.

xAmberc -

Vriendinnetje van mij is net terug uit marrakech. Zij vond het erg vervelend dat al die jongens/mannen daar de hele tijd achter haar aan liep en vervolgens geld gingen vragen omdat ze hun naar de juiste plek hadden ‘geholpen’.
De librije is echt een ervaring. Als je niet van geitenkaas of via houd dan is het niet helemaal geschikt voor jou. Dat had ik dus. Maar ik heb ook zeker onwijs lekkere gerechtjes gehad! En het ontbijt is ook heel bijzonder.

Femke -

Jaja NY! Al eens geweest, maar kom daar zeker nog eens terug. West Amerika idem! Ik dacht trouwens dat jullie Marrakech sowieso voor dit jaar in de planning hadden?

Jennifer Mohamed -

Marrakesh is ECHT een aanrader! Mooie omgeving, lkkr eten, j kunt r leuk shoppen en het leeft! En altijd mooi weer!

femketje -

jahaaa new york! ik wil ook zo graag weer eens terug, al is het door middel van jullie vlogs!

Amber -

Dhubai staat ook zeker bovenaan maar Kaapstad lijkt me ook echt prachtig! En dan natuurlijk even langs ‘pinguïn’ eiland gaan

Jana -

Altijd leuk om er even tussenuit te zijn! Ik doe jaarlijks een citytrip met een vriendin en vind dat echt heerlijk! Zo gingen we al naar Londen, Amsterdam, Parijs, Berlijn, Rome, Trier, Praag, Brugge, Barcelona, Firenze en Pisa. Dit jaar gaat de reis naar Lissabon, heb er nu al zin in! Misschien is Antwerpen (mijn thuis-stad) ook wel leuk voor jullie? Ideaal om te shoppen!

Kelly -

Ik ben gek van Engeland en dat raad ik jullie maar al te graag aan. Londen hebben jullie al gehad, maar er zijn nog een hele hoop andere plaatsen die heel tof zijn. Brighton is bijvoorbeeld een hele toffe aanrader. Leuke stad, de leuke, schattige, sprookjesachtige Lanes met ChoccyWoccyDoodah. En de pier! 2WMN2Brighton klinkt niet gek haha.

Romy -

Abu Dhabi, New York en Marrakesh zou ik ook graag nog eens naartoe gaan. New York ben ik 2x geweest en heeft mijn hart veroverd. De andere twee bestemmingen lijken me gewoon heel bijzonder en het weer is er vast heel aangenaam :) Maar inderdaad, een simpel reisje kan soms ook best fijn zijn! Zo zou ik ook graag nog eens naar Giethoorn gaan. Niet zo ver weg, maar wel heel mooi!

Reageer ook