2Keep a Diary: HAPPY WEEKEND!

Ik vond het weer eens tijd voor een 2Keep a Diary! Ware het niet dat mijn plannetje op maandag gelijk in de soep liep… Ik werd wakker met de meest helse keelontsteking en bracht tot en met donderdag 95% van mijn tijd door in bed. Maar vrijdag en het weekend maakten mijn week alsnog meer dan goed: ik heb zulke fijne dagen gehad! Kijk maar mee.

Vrijdag

Pffff, hehe, ik leef weer een beetje! Afgelopen dagen lag ik met keelontsteking in bed. Wat een hel was dit zeg! Ik kreeg gelukkig een antibioticakuur van de huisarts en sinds dien knap ik snel op. Hier zie je dan ook mijn miniapotheek, haha!

Ik breng de jongens naar de crèche en ga daarna snel naar huis. Eindelijk weer werken met Tien! We hadden beide onze dag niet. Remember deze foto’s uit de vlog van Tien? 😉 Gelukkig konden we al snel weer lachen. Echt, wat zou ik toch zonder d’r moeten?

Thee en chocola terwijl we ondertussen werken. Not bad!

Deze toffe items scoorde ik voor Gijs in de sale van Tumble ’n Dry trouwens. Zo leuk! Vooral op dat jasje ben ik verliefd. Ik kan niet wachten tot het warm genoeg is om hem aan te doen.

Aan de slag met filmen! We nemen een nieuwe momfessions op. Vrijdag komt ‘ie online! Je moet echt kijken, we vinden ‘m hilarisch geworden. Al zeggen we het zelf. 😛

Brrrr wat is het koud buiten! Van de hele dag stilzitten op een stoel krijg ik altijd ontzettend koude handen en voeten. Wie herkent dat? Ik zet mijn Dyson Pure Hot + Cool Link aan op de verwarmende stand voor een beetje extra warmte. Ik ben echt heel blij met dit ding. Het zuivert de lucht en is een ventilator en verwarming in één. (Samenwerking)

Dit is trouwens mijn look van vandaag. Mijn trui is van Scotch & Soda. De lipstick is Rose Teffatas van Givenchy.

Om 17.00 uur klappen we onze laptops dicht. Martine gaat naar huis en ik haal de jongens op van de crèche. Eten, badderen en naar bed. Tot morgen!

Zaterdag

Luvvv zaterdag! Ik ontbijt met yoghurt, banaan en blauwe bessen.

Daarna ga ik met Gijs boven wat opruimen en bedden verschonen.

Tijd voor een creatief momentje! Kleuren (nou ja, krassen 😉 ) en kleien. Kunstwerkje toch?

Aan het eind van de ochtend doe ik wat boodschappen met Jelle voor de lunch. En zoals het een eigenwijze, ‘doe-het-zelluf-peuter’ betaamt bestuurt Jelle het karretje. Te schattig.

Dit mega paasei met rijstcrunch kon ik niet laten liggen hoor!

Afgelopen week kregen de jongens als verjaardagstraktatie op de crèche een flesje bellenblaas. Mega hit hier thuis!

Tijd voor het dagelijkse dansje!

’s Avonds eten we nasi. Hmmm!

‘Nog even spelen mama’, zegt Jelle. Oke schat, nog even dan. Wijsneusje!

Om 19.00 uur is het dan echt bedtijd. Nog één verhaaltje en dan gaan de lichten uit op de kamers van de jongens.

Djurre en ik proberen een nieuw spel, Carcassonne. Eerste indruk? Leuk spel!

Zondag

Op zondag doen we rustig aan. Uiteindelijk is het 12.00 uur als ik eindelijk aangekleed ben. Ik draag een overhemd van Scotch & Soda en een broek van Zara. En natuurlijk mijn Docs.

Terwijl Jelle en Gijs een dutje doen, lees ik in het zonnetje de Ouders van Nu. Heerlijk!

’s Middags gaan we naar mijn vader. De jongens zijn dol op hem en spelen lekker.

Zijn vrouw bakt graag en had weer allerlei lekkere dingen. Ik nam twee stukjes, onder het mom van ‘Ik deel wel met Gijs’. 😉 Je ziet kruidcake en kokoscake liggen. Die laatste was echt superlekker trouwens. Ik heb het recept gekregen. Zal ik het delen?

Het hondje van mijn vader is zo’n leuk beest! Het is een IJslandse Herder.

bella sardegna roden

Op de terugweg rijden we door het dorp Roden (Drenthe). Daar zit echt de leukste en lekkerste Italiaan van Nederland: Bella Sardegna. We besluiten er spontaan te gaan eten en ze hebben nog een plekje. Ze zitten altijd ramvol, dus dit was een gelukje!

Vooraf nemen we een borrelplankje en als hoofdgerecht de lasagne en een pasta met tonijn. Jelle en Gijs delen samen een kinderpizza en eten ook wat hapjes van ons. Het was zo gezellig. Ik ben altijd supertrots als onze jongens het goed doen tijdens het dineren. Maar je moet ook weten wanneer het genoeg is. Na het hoofdgerecht vindt Gijs het wel mooi geweest en we besluiten het dessert te skippen, zodat het nog leuk blijft. Helemaal prima! Om 20.00 uur zijn we thuis en brengen we de jongens naar bed. Niet veel later ga ik zelf ook. Wat een fijn weekend was dit!


42 reacties

Mare -

Wat een leuke diary. Ben heel benieuwd wat voor opa jouw vader is voor de kinderen?
@Willemijn: Ik denk dat jij het spelletje Crosswords heel leuk zou vinden.

Anne Marije -

Leuk weer een 2keep a diary. Enne graag het recept van de kokoscake 😍

Carlijn -

Oooooh ik smelt van die handjes in elkaar gevouwen afwachtend om het boekje te lezen 😍😍 ziet eruit als een heerlijk weekend!!

Jorinde -

Wat een heerlijke weekend! Toevallig ben ik een paar weken terug ook in Roden geweest: super leuke plek!

Melissa -

Ooh ik had ook enorme keelpijn en was er goed ziek van…bleek ik een abces in mijn keel te hebben. Gelukkig kreeg ik antibiotica en sloeg dit aan en hoefde ik niet naar de KNO arts (brrr) Maar wat kun je dan weer snel opknappen van een antibiotica he.
Gelukkig heb je nog een fijn weekend gehad. Ik word altijd zo vrolijk van je kids! Wat een mooie koppies zitten daarop :)

En trouwens de tekeningen van kinderen zeggen heel veel en ja..ook dat krassen. Ik loop stage op een peuterspeelzaal en kinderen moeten/mogen voor ons observatiesysteem (Pravoo) 2 dingen doen: de bloemproef (ze krijgen even een bloem te zien, die word na het zien weggelegd en het kind moet hem daarna na maken) en ze mogen een poppetje tekenen. En bij zo’n poppetje tekenen kun je al zo goed zien in welke fase het kind zit. Ik zie namelijk dat Jelle al veel rondingen maakt. Dat is dus echt goed! :)

Willemijn -

Oh wat leuk om te weten zeg!

Marjoleine -

Wat leuk om weer een diary te lezen! Die lasagne ziet er echt heeerlijk uit, jummie!

Marianne -

Leuke dairy Willemijn! Het is een fantastisch spel Carcassonne! Hier zijn de spellen ‘Het Stenen Tijdperk’ en ‘Kolonisten van Catan’-kaartspel favoriet met zijn tweeën. Snellere spelletjes met twee: ‘Set’, ‘Risk’-dobbelspel en ‘Patchwork’.

Desiree -

Leuke diary! Bella heeft inderdaad heerlijk eten! Grappig om foto’s te zien van hele bekende plekken! Zelf werk ik namelijk in Roden! Ben je ook al eens met de jongens bij de kinderboerderij in Roden geweest? Ook heel leuk!

Cynthia -

Jaaaa graag het recept voor de kokoscake. Mijn vader en ik houden beide veel van bakken en normaal maken we kokoscake door kokos toe te voegen aan een boterkoekrecept. Dus ben benieuwd of jouw recept nog lekkerder is 😉

Laura -

Hoii leuke plog weer!! Misschien is het leuk om samen een video op te nemen met een zoet recept? Ik heb een YouTube kanaal sinds kort en ik zou het super leuk vinden om samen een recepten video op te nemen groentjes Laura

Anna -

Dat Italiaans eten ziet er héérlijk uit!!! *stapt in de trein*

Kirsten -

Wat een heerlijk weekend! Ik ben wel benieuwd geworden naar de Italiaan. Snel even naartoe! Liefs, Kirsten

Neomie -

Oh oh, nieuw restaurant om uit te proberen dus! Ik kan ook zeker monte giove in norg aanraden. Heb hier 7 jaar geleden gewerkt en het is er nog altijd even heerlijk. Lekker klein en knus, maar geweldig Italiaans eten. Ze hebben volgens mij ook een locatie in roden.

Heb je nog meer tips voor spelletjes die leuk zijn met z’n 2en?
Zo leuk om in het weekend spelletjes te doen, maar vind het moeilijk om wat leuks te kiezen. Ook omdat het vaak met meer dan 2 personen pas leuk wordt.

Anke -

Wat een leuke foto’s weer! Fijn dat je weer opknapt dankzij de kuur. Zou je ook het recept willen delen van de kruidcake? Klinkt heeeerlijk!

nanoe -

ik heb ook keelontsteking :(
Heb het echt 1 a 2 keer per jaar…. vind het echt vreselijk !!!!!!!!!

Linda -

Jaaa ik wil het recept van de cake!

Maris -

Oehh lekker al die chocolade! <3
Ziek zijn sucks enorm, fijn dat je je weer beter voelt!

Haydée -

Carcassonne vind ik ook een leuk spel. Het is soms moeilijk om een spel te vinden dat ook heel leuk is met twee spelers. Dit was een schot in de roos!

Willemijn -

Ja precies dat vind ik ook! Als iemand nog tips heeft… 😀

Saar -

Patchwork is ook een leukerd voor 2 personen :)

Lysan -

Ticket to ride is ook heel leuk!!

Wendy -

Leuke Plog weer!! Super leuk die bellenblaas, maar kijk uit met witte/lichte kleding, geeft hele vieze vlekken die er niet meer uitgaan!

Willemijn -

Oeh goed dat je ‘t zegt!

Nienke -

Fijn dat het weer beter gaat!
Ik ben benieuwd naar het recept van de kokoscake, klinkt heerlijk!

Amanda -

Carcassonne is ons lievelingsspel! Ook leuk als je het onder de knie hebt en uitbreidingen kunt gaan spelen

Nicky -

Ooohhh waar komt dat ei vandaan???

Willemijn -

Lidl!

Loes -

Omg, dat reuze paasei! Jammie! Fijn weekendje gehad, ondanks de keelontsteking.

Ingrid -

Wat een fijn weekend hebben jullie weer gehad! Gelukkig ben je weer snel bovenop de keelontsteking gekomen, dat lijkt me wel echt ingewikkeld, ziek zijn als moeder. Ik ben wel benieuwd naar het recept voor de kokoscake, dat is wel iets wat ik echt zou maken.

Anne -

Oh Willemijn, wist niet dat je vader inmiddels is hertrouwd. Kan me nog herinneren dat je ouders gingen scheiden… Wat gaat de tijd dan eigenlijk snel. Ik weet niet, maar lijkt me zo vreemd voor je om te typen ‘de vrouw van mijn vader’. Vond het ineens heftig om te lezen. Hopelijk is het voor jou inmiddels ok.

Verder wederom leuk om weer een diary te zien!

Willemijn -

Lief!! <3

Anne -

:)

Sylvia -

Ik dacht net hetzelfde toen ik het las. Ik hoop gewoon dat alle betrokkene ok zijn met de huidige situatie, dat is het belangrijkste x

femketje -

wat naar van je keelontsteking :( altijd rot als je dat hebt!

Dorien -

Zo te zien heb je een fijn weekend gehad!
Ohh ik zou graag het recept zien van de kruidcake en kokoscake! Homemade doet het altijd goed hier thuis:)

Syl -

Ik weet dat ik vroeger zelf als baby en peuter ook altijd mee uit eten ging met mijn ouders. Heel veel mensen vonden dat destijds gek. Inmiddels zie ik steeds vaker dat mensen een kleintje meenemen naar restaurants. Een positieve verandering vind ik….mits ze enigszins rustig aan tafel blijven zitten haha

Tessa -

Wel Drenthe! Jeetje, mijn topo wordt er ook niet beter op. Je zou verwachten dat het na 17 jaar in Groningen wonen wel enigszins goed is, maar nee hoor 😛

Romy -

Wat fijn dat je zo’n geslaagd weekend achter de rug hebt! Heerlijk om zo met z’n vieren te kunnen genieten van uit eten gaan! Ik moest stiekem wel lachen om de lachen-als-een-boer-met-kiespijn foto’s van jou en Martine, al bij het zien van de vlog. Is bijna niet aan de foto’s af te zien dat het leven die dag even iets minder lachwekkend was 😉

Tessa -

Leuke plog! Maarre, Roden ligt toch in Groningen? Of ben ik nou gek haha

Willemijn -

Grensgevalletje, hihi! Roden is net Drenthe!

Marije -

Wat een leuk weekend hebben jullie gehad . Fijn dat je je weer beter voelt

Reageer ook