Weekvlog #71: BENDE VAN ELLENDE

Wat leuk dat je weer kijkt naar een nieuwe weekvlog op 2WMN! In deze weekvlog gaan we gezellig naar Maiks overgrootmoeder en ontmoet hij Jelle en Gijs. Wat een leuk moment was dat. De bende van ellende is een feit!

https://youtu.be/jypf3er5t-U

Samenwerking: op zaterdag zie je een gedeelte waarbij ik het anti-dierenhaarprogramma test van mijn nieuwe Beko wasmachine welke is geleverd door webwinkel AO. Meer informatie? Klik hier!

23 reacties

An -

Hoi Martine, misschien zag ik het verkeerd, maar zit Maik in het autozitje ‘met de rijrichting mee’? T/m een jaar is het namelijk beter om hem tegen de rijrichting in te plaatsen. Maar misschien verkeerd gezien! Leuke vlog weer :)

Sabrina -

Ik vond de eerste maanden echt killing.
Zeker in combinatie met de borstvoeding. Nou vond ik dat geen reden om daar mee te stoppen en ben ik blij het gedaan te hebben maar man wat sloopt dat je. En hoe moeilijk dat nu nog te geloven is echt alles zal makkelijker worden. Mijn jongens sliepen eerst zowel overdag als in de nacht super slecht maar slapen nu van 7 tot 7 en zijn nooit meer wakker in de nacht. Alles komt goed :)! En ik geloof niet in moeders waarbij altijd alles mee zit. Onmogelijk :)

El -

Zoals de meesten al zeggen alleen maar goed dat je alles laat zien, herkenbaar hoor die vermoeidheid. Maar het wordt ook echt beter!
Tip voor een tuig: http://www.zooplus.nl/feedback/shop/honden/halsband_lijn/tuigen/antitrek_tuigen/462133
Mijn hond trok ook heel erg en sinds dit tuig is het echt heel veel minder nog wel een beetje maar echt goed te doen zo.

Loes -

Wat mooi dat je zo eerlijk bent, maar ik vind het ook heftig om te zien! Hopelijk heb je veel steun aan vrienden en familie. Ik moest heel erg lachen om jullie instagramfotosessie trouwens haha, hoe Djurre die snoepjes op Willemijn’s hoofd liet vallen, haahha.

Bianca -

De eerste 3 maanden vond ik een hel, wat nou roze wolk, die bestaat niet. Althans daar ben ik de eerste 24 uur wel vanaf gevallen. Pas daarna vond ik het leuker worden. Bij mij hielp het enorm dat ik alles mega organiseerde, echt strakke planning van slapen, eten, slapen, eten etc. Maar ik ben al vanaf het begin alleenstaand moeder, dus dat plannen had ik nodig om te (over)leven. Je komt hier wel doorheen en bent echt niet de enige hoor. Sterkte!!

Marleen -

Leuke en eerlijke vlog weer!
Zo herkenbaar!
Mijn ene zoon is 1 dag ouder dan Jelle en de andere is 3 dagen ouder dan Maik. Hij slaapt snachts ook nog niet door, herkenbaar dat je er soms even doorheen zit! Denk aan jezelf!
Ik geef de laatste voeding meestal een stuk later, rond half 11. Daarna gelijk slapen. Dan wordt je in je eerste slaap niet zo snel gestoord. Misschien een idee?

Dagmar -

Lieve Martine, je doet het echt super! Je hebt heel wat meegemaakt het afgelopen jaar en het is helemaal niet gek dat je dat soms heftig vindt. Ook de beginperiode met een kleintje is pittig, wat anderen je ook doen geloven.

Het wordt beter, echt. Wanneer weet ik niet, maar je krijgt echt je nachten terug. En het is dat het bij je werk hoort, anders zou ik zeggen: doe alle social media de deur uit. Heb ik ook gedaan en het scheelt een hoop! Het is niet echt wat je ziet!!

Daphne -

daarom kijk/volg ik juist jullie site ; jullie zijn echt!
Ben zelf moeder van 2 al wat oudere kinderen en echt hoor dit zijn gewoon tropenjaren, het wordt echt makkelijker!

M. -

Wat een lieve reacties allemaal… en wat mooi dat je je weer zo kwetsbaar openstelt. Er is ook veel gebeurt in korte periode… het ‘onverwacht’ zwanger worden, trouwen, nieuw huis, verhuizen, zware bevalling, wennen aan jullie nieuwe gezin… er achter komen wat slaaptekort met je doet;)….alles met elkaar heeft ook effect op hoe je je nu voelt en veel dingen ervaart. Ik zie al geruime tijd jullie weekvlogs…maar petje af hoor voor jullie beide!

Selina -

Zou het kunnen dat Maik vaker komt s nachts omdat je hem minder draagt overdag? Vaak merk je dat soort dingen juist s nachts… Sterkte in ieder geval. Ik weet hoe je je voelt, je doet het fantastisch! Vergeet trouwens niet dat borstvoeding geven ook heel veel energie kost, ik werd daar ook heel moe van.

Merlijn -

Zo herkenbaar wat je zegt over de jaloerse gevoelens die je ooit kunt hebben naar moeders waarbij alles van een leien dakje lijkt te gaan. Maar ook zeker over de bevalling en de kraamweek, dat zit bij mij ook nog altijd hoog en kreeg dus ook weer tranen in m’n ogen toen jij dat ook zo had in je vlog. Maar wat ik er zo van zie doe je het super en mag je trots zijn op jezelf als moeder en op je prachtige kleine mannetje!

Anke -

Zo knap hoe je de vlogs weer in elkaar draait! Heb een traantje met je mee gehuild aan het begin, hier was de kraamtijd en met name de eerste maanden ook heel pittig. Hoewel eigenlijk alles qua gezondheid enzo prima ging hebben wij ook geen goede slaper gekregen en was ik na een jaar doodop… en toen begon de periode op de creche met gigantisch veel virussen en een mannetje dat werkelijk overal last van had en alle tandjes en kiesjes in een half jaar tijd kreeg. Gevolg: gesloopte ouders en ziek thuis van ellende. Uiteindelijk gestopt met mijn (te pittige voor de combinatie met dreumes) baan. Beste beslissing ooit! Kan nu na 2 jaar oprecht zeggen dat het enorm veel beter gaat en makkelijker is, maar ook ik kan wel eens jaloers zijn op mensen die zeggen dat ze na 3 weken al helemaal gewend zijn aan hun nieuwe baby of op mensen die een echte slaapkop hebben gekregen :) maaaaaar, voor geen goud had ik mijn ventje willen missen! Nu is baby 2 op komst en ook dat had ik een paar maanden terug nog niet gedacht. alles komt goed en je bent een topmama!

Karin van den Berg -

Wil in haar stralende outfit: voor 1 insta foto. Mooi voorbeeldje van at ik hieronder net zei hihihihi 😉

Karin van den Berg -

Ik lach me juist rot om al die insta feeds: kijk eens wat we eten/kopen/kunnen/doen/hebben.
9 van de 10 keer is dat fake—-> soms kijk ik juist naar die shit om bij mezelf te denken ik weet hoe het echt zit bij je dus wat zit je nou nep te doen.

Carola -

Tip voor een tuig, kijk even naar een tuig met borstring. (ff googelen, zijn verschillende merken, niet heel goedkoop helaas) De riem bevestig je aan de voorkant van het tuig. Als je hond trekt, trekt hij zichzelf andersom. Zo’n slimmerd als Noa heeft binnen no time door dat trekken dan geen effect meer heeft. Ik gebruik deze ook bij mijn hond (aussie), icm kinderwagen. Werkt prima! Overigens ook veel fijner uitlaten met kind in drager want dan is al dat getrek aan die lijn ook niet zo’n pretje :)
En ja! Mama zijn is best zwaar zo af en toe, zeker met slapen enzo, met name het gebrek daar aan. Ik wou dat ik 6 jaar geleden jou/jullie vlogs had gezien, toen zat ik als soort wrak er bij met een schattig meisje dat nooit sliep. Wat een verademing was het toen mijn zoon (nu 2 jaar) een echte slaapkop bleek…
Ik vind dat je je top doet! Zorgen voor je kind, je hond, je man, je sociale contacten bijhouden, werken… en dan zie je er ook nog fantastisch uit. Ja ook zonder make-up.

x

Jeanet -

Perfecte moeders bestaan echt niet ! Het is gemakkelijk om een perfecte feed op insta te maken maar laat je niet gek maken ! iedereen doet maar wat 🤣! en echt ik geloof dat zo’n mooie roze wolk kraamtijd maar voor weinig mensen weg is gelegd! Zoals je weet hadden wij een inktzwarte kraamtijd en nog hebben we t af en toe echt heel pittig met onze jongens. Maar het geluk en de dankbaarheid overheerst. Ze zijn gezond en gelukkig! Tel je zegeningen : een gezond mooi jongetje, borstvoeding die goed gaat, een mooi huis .. en die nachten zullen met ups en downs blijven gaan vrees is 🤣.. maar voor zn 18e slaapt hij vast wel door 😘

irene -

Lieve Martine, zelfs na 1,5 jaar kan ik soms nog zo jaloers zijn op mensen bij wie alles van een leien dakje lijkt te gaan. Ik had ook zo op die roze wolk gehoopt.. Ooit krijg het een plekje!

Sofia -

Ik vind dat je het zo goed doet als lieve mama voor Maik! Kwetsbaar en oprecht ben je en blijf je en dat is zo waardevol. Dikke knuffel!

Bente -

Ik vind het idd ook fijn dat we bij jullie tenminste een beetje een echt beeld van het moederschap krijgen. Nu is het natuurlijk ook weer heel erg afhankelijk van je eigen kindje, maar alleen maar leuk zal het zeker niet zijn ;). Ben heel benieuwd wat mij te wachten staat, in mei verwachten wij ons eerste kindje namelijk <3

AC -

Mijn bevalling is nu 8 maanden geleden en was erg zwaar, duurde 48 uur, baby in verkeerde positie, vacuum pomp werkte niet en dus moest de baby met ouderwetse forceps gehaald worden wat in een derdegraads scheur na knip resulteerde. Hierna moesten we 5 dagen in het ziekenhuis blijven en begon een zware tijd. Baby wilde nooit drinken en leek altijd pijn te hebben tijdens het voeden. Deze hel duurde 6 maanden, en het is nu nog steeds niet helemaal weg al gaat het beter door vast voedsel. Ook herstelde de scheur niet goed en moest deze opnieuw opengemaakt en weer gehecht worden en ander weefsel weggehaald worden. Door dit alles heb ik de dramatische bevalling/kraamtijd totaal niet kunnen verwerken en ook nu met antidepressivum ben ik nog steeds gebroken. Wat ik hiermee probeer te zeggen is; het kan altijd erger, geniet van je baby’tje – dat heb ik bijna niet kunnen doen en ik verlangde zo naar een kindje dat gewoon dronk… zonder angst om uitdroging en regelmatige bezoeken naar spoedeisende hulp.

Ivy -

Dikke knuffel! Die vermoeidheid heel herkenbaar, maar, het wordt echt beter. Echt! Handig van de wasmachine.

femketje -

ik vind het heel mooi dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen en te laten zien. kan goed begrijpen dat je verdriet nog zo hoog zit (hele dikke knuffel!). love je rode lippen blouseje 😀

Kelly -

Ik heb weer meegenoten en ik ben heel benieuwd hoe die bende van ellende zich samen gaat ontwikkelen. Dat zou nog wel eens extreem leuke dolle boel kunnen worden haha!

Reageer ook