Restaurant DOT in Groningen

Er wordt ons vaak gevraagd wat nu de leuke stekjes zijn in Groningen. Welke winkels moet je gezien hebben? Waar kun je heerlijk eten? Wij vinden het natuurlijk maar al te leuk om restaurants uit te proberen en voor jullie te reviewen. Dit keer stond restaurant DOT op ons lijstje.

Geschreven door Martine

Restaurant DOT kun je vinden aan Vrydemalaan 2 in Groningen. Het ligt eigenlijk naast parkeergarage Boterdiep. Het ligt helaas niet echt in het centrum van Groningen maar als je van een wandeling houdt is het wel te doen. Of je pakt de bus richting de Korreweg.

DOT is een multifunctionele, creatieve (ontmoetings)plek. Ze hebben een gastrobar wat geschikt is voor koffie, thee, lunch, een borrel of diner. Je kunt ook zien hoe de gerechten worden bereid en luisteren naar achtergrond-muziek van  DJ’s of live muzikanten. Het ademt een hele gezellige en open sfeer. Losjes en nonchalant!

De tweede etage bestaat uit  de Dome, een  film- en theaterzaal. Wekelijks zijn er films en planetariumvoorstellingen geprogrammeerd, zowel in 2D als 3D. Hoe tof is dat? Daar willen we nog wel eens heen. Ideaal want je kunt het meteen combineren met een hapje eten.

In de zomer schijn je hier heerlijk buiten te kunnen zitten op een terras en een soort “strand”. Dat klinkt ook niet mis. Ik zie mezelf al zitten met een gin tonic.

Hier zie je de kaart. Als ik kritisch ben vond ik die er niet zo fris uit zien en de ober gooide er ook nog eens per ongeluk drinken over heen, haha! Kan gebeuren natuurlijk. De kaarten zouden ze beter kunnen plastificeren.

Maar er staan zeker heel veel lekkere dingen op de kaart. En die namen ook! Hoe verzinnen ze het. Qua prijs zie je ook behoorlijk veel variatie, voor ieder wat wils.

Vooraf deelden we samen een portie chorizokroketjes. Die waren heerlijk, alleen moet je deze wel goed af laten koelen want wij gulzigaards hadden een paar keer onze tong verbrand.

Willemijn nam de rendangrijst met zoetzure groenten. De rendang was mals en de groenten goed op smaak. Ze vond het een topgerecht. Deze was €16 en het was ontzettend veel. We hadden het bij wijze van mee naar huis kunnen nemen om er de volgende dag nog een keer van te eten. Volgende keer doen we dat!

Ik nam de DOT Special van €10,50 en daar had ik geen spijt van. Deze bestond uit kokosrijst met mango en gamba’s. Ik heb geloof ik nog nooit zulke lekkere kokosrijst gegeten. Er zat een soort lichte, romige saus in en allerlei groenten, mango en avocado. Het was zo smaakvol en romig. Heerlijk! De gamba’s waren al gepeld (erg fijn) en vond ik oké. Gewoon prima maar die rijst…ik krijg nu al weer trek. Ik had net als Willemijn ook behoorlijk wat over en heb er spijt van dat ik niet gevraagd heb of ik het mee kon nemen.

DOT heeft een interessante kaart, het is van alles wat en daardoor denk ik ook geschikt voor grote groepen. Lekker gevarieerd en bijzondere combinaties. Het is echt een leuk restaurant: gezellige sfeer, aardige bediening, gevarieerde kaart met verschillende prijzen en heerlijk eten. Wat ons betreft een aanrader!

18 reacties

Marije -

Ik woonde er vlak bij en fietste er vaak langs. Was altijd benieuwd maar ben er nooit geweest. Toch wel spijt van en woon nu ergens anders :(

Merel -

Mijn aanrader in Grunn is Pernikkel! Goddelijke burgers, vooral die met zoete aardappel ♥️

Mare -

Misschien moet ik toch maar eens een bezoek brengen aan Groningen!
Wat ik wel een beetje vreemd vind is dat Rendang groente een stuk duurder is dan Rendang garnalen. Volgens mij hebben jullie de prijzen door elkaar gehaald.

Willemijn -

Nee hoor! :-) Maar Martine’s gerecht was de special en daarom goedkoper.

anna -

Ik woon vlakbij DOT, haha, maar ik ben er nog niet wezen eten! Lijkt me wel erg leuk om eens te doen, ik ben nu wel erg benieuwd geworden!

Cato -

Was de special een dagspecial of staat deze vaker op het menu? Lijkt me namelijk heerlijk!

Loes -

Dit ziet er uit als een leuk restaurant, bijzonder pand ook! Ik ben nieuwsgierig geworden!

Lindsey Beljaars -

Oeh dat ziet er wel echt erg gezellig uit!!

Jorinde -

Hmm klinkt heerlijk! Goede tip! Ik ga over een week een weekendje naar Groningen en zal dit restaurant zeker in gedachten houden!

Johanne -

Sinds ik niet meer in Groningen kom weet ik dus eeeecht niet meer wat er allemaal te doen is. Ik vroeg daarom mijn broertje om tips en hij had hier onlangs gegeten. Vind vooral de namen van de gerechten zo leuk!

Johanne -

Euhm, ik kom wel in Groningen, maar ik woon er niet meer…

Martine -

Haha :’)

M. -

Yes! toffe plek…bij ons om de hoek….Komen er geregeld eten en filmpje kijken..ook toen het nog het infoversum was met fulldome 3d bios! We hopen echt dat er in de toekomst ook weer fulldome gedraaid wordt inclusief sterrenkijken! En als je DOT als gigantische kerstbal niet hebt gezien dan heb je iets gemist;)… Mocht je er gaan eten, moet je ruimte houden voor het toetje! En vraag naar het nagerecht ‘goeie smores’ (met Tony’s chocolonely zeezout)..hmmmheerlijk..

Renske -

Hoi M,

Sinds afgelopen maand hebben weer 2D en 3D full dome programmering, zie onze website. En eens in de twee weken op dinsdag avond zijn er live-sterrenshows…dus tot snel :)!!

M. -

Ooh geweldig!! bedankt. Ik zie het nu inderdaad op jullie FB evenementen staan..

femketje -

hoe gaaf ziet het gebouw er alleen al uit! beide gerechten klinken echt heerlijk en de prijzen zijn zeker goed te doen :)

Romy -

Dat klinkt als een heel gezellig restaurant! Wat ziet het er vooral van binnen ook mooi ingericht uit. Ook de kaart klinkt héél goed :)

Kelly -

Het klinkt erg goed, ondanks de kwaliteit van de kaart haha. Als ik een keer in de buurt ben van Groningen lijkt het me ontzettend leuk om daar te gaan eten.

Reageer ook