Plog: Zussenweekend

Niets zo gezellig als een zussenweekend. Ik had mijn zus al sinds de Kerst niet meer gezien dus ik vond het heerlijk dat ze begin februari een weekendje langs zou komen. We hebben weer gelachen en gehuild!

Eigenlijk begon het al op vrijdagmiddag, maar daar heb ik helaas geen foto’s van. Ik werkte bij Willemijn en mijn schoonmoeder paste op Maik. Mijn zus kwam daarom even gezellig buurten bij Willemijn rond drie uur. Na wat kletsen ging ze een magazine lezen tot ik klaar was. ‘s Avonds knuffelde ze met Maik en bestelden we een patatje.

Zaterdag

Tijd voor ontbijt. Ik maakte voor ons wat yoghurt met appel, honing en kaneel nadat ik Maik had gevoed.

Hij zit er hier gezellig bij op tafel. Voor degenen die het eng vinden: het is een hele brede tafel en ik verlies hem natuurlijk geen moment uit het oog. Het is heel fijn dat hij nu niet altijd meer in de draagzak wilt, maar het ook leuk vindt om even in zijn wipstoel te zitten. Hij is helemaal fan van dat ding!

‘s Middags zouden we naar de verjaardag van Gijs gaan. Renate vroeg of ze even de cadeautjes in moest pakken. Stiekem wilde ik dat al voorstellen, want zij kan veel beter knutselen dan ik.

Nu Renate er is, kan ik mooi even Noa uitlaten zonder Maik. Zeker gezien het weer vond ik het relaxter om even alleen met Noa te gaan. Kijk die leuke hondenvoetjes in de sneeuw! Zo schattig. Ik kon zien dat er nog niet veel hondenbaasjes buiten waren geweest.

Na een wandeling van een uur, lag mevrouwtje tevreden onder tafel terwijl wij…

…een spelletje Triominos deden. Vroeger had ik de grote versie, maar volgens mij is deze tijdens de verhuizing ergens gesneuveld. Gelukkig had Renate een kleinere reisversie meegenomen. Het was een heel spannend potje, want we gingen constant gelijk op maar uiteindelijk had ik gewonnen. Woehoe!

Deze foto kon ik niet weerstaan om in deze plog te verwerken. Kijk nou hoe leuk! Ik kan hem wel opvreten. Mijn zus las Maik voor uit het boekje ‘De spin die het te druk had’. Dit is van dezelfde schrijver als Rupsje Nooitgenoeg. Nooit geweten dat die man -Eric Carle- nog meer boeken had geschreven. Shame on me!

Maik vindt vooral kijken en ‘kraaien/babbelen’ (in dit stadium ook wel vocaliseren genoemd) heel leuk. Ik denk dat hij sneller zal zijn met praten dan met lopen. Ik ben benieuwd of die voorspelling uit komt.

Ik maakte mezelf ondertussen op. Een heel simpel lookje, binnenkort zal ik mijn make-uproutine even delen, want ik krijg er vaak vragen over. De lipstick is in ieder geval Jeffree Star Christmas Cookie en de blouse is van Kate Spade. Die kocht ik toen in de outlet.

Ook bakte ik nog een stroopwafelcake. Het recept is te simpel voor een artikel vind ik, maar ook hier kreeg ik veel vragen over op Instagram. Toch maar een receptje delen van deze cake dan op 2WMN? Laat het maar weten in de reacties.

Ik kan wel merken dat ik tegenwoordig vroeg op sta, wat kun je veel doen in een dag haha!

Mijn zus maakte zichzelf natuurlijk ook op, dus daarom nog even een selfie samen. Ik besloot last-minute toch nog mijn haar te krullen met de stijltang. Ik vind dat altijd net wat mooier staan.

Happy birthday Gijs! Aangekomen bij Willemijn verbaas ik me over hoeveel heerlijke taarten en hapjes ze weer zelf gemaakt heeft. Daarnaast presteert ze het dan ook nog om er mooi uit te zien. Zo knap en wat waren alle hapjes heerlijk. “Geweldig genoten!”, haha.

Deze foto vond ik zo lief en check die taart. Wow! Ik vond ‘m heel goed gelukt en de taart smaakte heerlijk.

Ik kreeg ondertussen de opdracht van Willemijn om foto’s te maken van leuke momenten zoals zingen en de taart aansnijden omdat ze dat zelf niet kon doen. Ik schoot onder andere deze ontzettend leuke foto van Jelle. Het was echt zo’n lucky shot! Dat gezichtje wat veelbelovend naar die mooie taart kijkt, zo schattig.

Na de verjaardag van Gijs ploften Renate en ik op de bank. We waren zo moe. Jorrik maakte voor ons linzenschotel en we kletsten nog wat. Toen was de dag alweer voorbij.

Zondag

Ontbijten met stroopwafelcake…omdat het kan! Wat was de cake goed gelukt zeg. Typisch iets voor een zondag: zo’n fout ontbijt.

En wat nog meer typisch zondags is: geen make-up op en je kloffie aan. Even helemaal niets.

Het was prachtig, winters weer. Wel fris maar met een zonnetje. We besloten om even samen een lange wandeling te maken met de wagen. Ik ben zo blij met mijn mooie kinderwagen van iCandy. Het is een Brits merk, binnenkort zal ik er meer over vertellen. We liepen een route die ik al heel lang niet meer gelopen had, omdat het vrij ver is. Maar Noa genoot er enorm van en ik ook. Ze was helemaal blij.

Na anderhalf uur waren we weer thuis en keken we de film Toscaanse bruiloft.

Renate ging niet al te laat naar huis, want ze vindt het fijner om overdag te rijden. Dus rond 14:00 ging ze weer op huis aan. Ik ga haar weer heel erg missen, het was zo gezellig. De weekenden zijn wel heel anders dan voorheen, maar nog steeds zo leuk en vertrouwd. Ik vind het heerlijk om haar samen met Maik te zien en even bij te kletsen. Ik heb me weer rot gelachen. Met een lach en een traan zwaaide ik haar uit. Wat een fijn weekend.

26 reacties

Mariska -

Stroopwafel cake heb ik dus nog nooit gegeten, maar het lijkt me zó ontzettend lekker!

aida -

Wat een leuke plog! Die foto van je zus en Maik! Wauw! Trouwens Eric Carle heeft nog een heel mooi boek: Papa, pak je de maan voor mij? Dat is zoo mooi! Mijn vader las het altijd voor voor mij (30 jaar geleden) en ik geef het mensen vaak cadeau als ik op kraamvisite ga. Ik ga het denk ik binnenkort ook kopen en dan voorlezen aan mijn zoontje.

Wendy (B) -

Zo een leuke foto van Maik en je zus :)

Inge -

Eric carle heeft idd nog meer boeken geschreven dan alleen de rups hoor: de versie met de spin, het lieveheersbeestje, bruintje beer, het vuurvliegje, 10 rubbereendjes etc.

Kelly -

Een heerlijk weekend zo te zien, eentje waar je een kater aan overhoudt omdat het zo leuk was! En wat kijkt Maik toch prachtig dat boekje in, zo lekker wijs haha. Geweldig!

Martine -

Haha inderdaad een andere kater dan voorheen! Het is wat..

Pauline -

Wat heerlijk zo’n weekend met je zus. Lekker bijkletsen en genieten.
Wat een mooi jongetje is Maik en wat groot en ziet er wijs uit voor zijn 3 maanden.
Of hij met je zus mee zit te lezen :-)
Ik kijk uit naar het recept van de stroopwafeltaart. ben gek op stroopwafels !!!

Kaylin -

Stroopwafelcake? Lijkt me zo lekker! Delen graag :)

Nanda -

Leuke plog!
Zo gezellig allemaal!
En wat een lieve foto van Maik met zijn tante.

Maria -

Wat een prachtig kind heb je zeg :)

Simone | All Day Jewels -

Dat klinkt als een heerlijk en gezellig weekend! Kan me voorstellen dat je naar zulke weekendjes uitkijkt als ze niet zo dichtbij woont. En Willemijn heeft echt een super mooie (mega!) taart gemaakt.

Maris -

Leuke plog weer! Lijkt me heerlijk om een zus te hebben als maatje!

Marjoleine -

Wat leuk dat je zus kwam logeren, dat is zo gezellig! Ik logeer ook weleens bij mijn zus en dat is echt genieten.

Denice -

Leuk om te zien! :)

Marijke van de Mheen -

Wat een lekkere vent is jullie mannetje Martine. Fijn dat je zo’n goede band hebt met je zus. Wat gaat een weekend hard als je het leuk hebt.

Nynke -

Superlief!!!! :*

anna -

Wat een gezellig weekend! De taart van Willemijn ziet er echt fantastisch uit, wow!

Lindsey Beljaars -

Ah wat een super leuke plog!! Je hebt, zo te zien, een heel leuk weekend gehad!

Amy -

Wat heb jij een super knap kind Martine, zo schattig! Kan mij voorstellen dat zo’n weekendje met je zus heel fijn is.. zeker omdat je elkaar niet zo heel vaak ziet. Leuk dat jullie zo’n mooie band hebben samen :)

Jorinde -

Wat fijn zo’n heerlijk weekend samen! Dan klets je weer echt helemaal bij! En wat zijn die taart en cake goed gelukt, krijg er trek van! Ik ga over een klein maandje een weekend naar Madrid met mijn moeder en zus. Zo fijn om elkaar wat langer te zien, want dat schiet er nu soms nogal bij in!

Margot -

Ah die foto van dat voorlezen is echt heel leuk! En mooi dat jullie zo’n fijn weekend hadden.

Bente -

Ziet er uit als een heel fijn weekend! Heerlijk als je dan je zus (of zoals laatst je moeder) weer even bij je hebt :)

Anke -

Wat leuk, weer een plog! Fijn dat je zo’n gezellig weekend met je zus hebt gehad, heerlijk :)

Tineke -

Ziet er heel gezellig uit! Ik wist niet dat die schrijver nog meer boeken had, zal meteen even kijken op internet. Mijn zoontje is namelijk ook dol op boekjes lezen en rupsje nooit genoeg is hartstikke leuk.
Liefs

femketje -

super leuke plog 😀 en wat ziet die taart er toch awesome uit!

Romy -

Wat een heerlijk weekend, zo samen! Ik kan me voorstellen dat het fijn is om een heel weekend met je zus te zijn, zeker omdat ze normaal zo ver weg woont. Ik vind die foto van je zus met Maik zo schattig. En wat een leuke top met strik heb je aan trouwens!

Reageer ook