PLOG: GIJS’ VERJAARDAG

Vorige week woensdag werd Gijs één. ÉÉN! Ook al is het de tweede keer dat ik een eerste verjaardag vier, het blijft speciaal. Afgelopen zaterdag vierden we zijn verjaardag met onze familie en vrienden. En ik heb geplogd! Kijk gezellig mee met deze feestelijke dag!

Goedemorgen!!! We beginnen de ochtend met zijn vieren in bed (vliegensvlugge Gijs was alweer uit het shot gekropen). Springen, stoeien, knuffelen. Heerlijk!

Om 8.00 uur gaan we uit bed. Tijd om aan te kleden en te ontbijten.

Ik blader door het fotoalbum van mijn zwangerschap en bevalling. Mooie herinneringen.

En wow, het sneeuwt! Binnen een paar uur tijd ligt er een paar centimeter. Zo gezellig!

We ontbijten met zijn viertjes en daarna duik ik de keuken in. Ik wil twee taarten bakken en een hapjestafel maken dus er is genoeg te doen. Die ochtend heb ik jullie meegenomen op Instagram Stories en ik kreeg vragen over hoe ik dat aanpak qua tijd, inkopen doen en het voor elkaar krijgen met twee jonge kinderen.

Voorbereiding is het halve werk. Ik denk van te voren alle gerechten uit en maak een boodschappenlijst. Ik zorg altijd dat mijn boodschappenlijst gesorteerd is op gerecht. Zo kan ik goed zien of ik alles heb en tijdens het koken zie ik ook in één oogopslag wat ik ook alweer allemaal bedacht had en nodig heb om het te maken. Ik zorg er ook voor dat ik alle boodschappen van te voren in huis heb (boodschappen bezorgen voor the win!).

Wat ik de avond van te voren kan doen, doe ik. In dit geval was dat de cake bakken voor de confetti taart en de discodipkoekjes voor de kinderen. De rest deed ik de ochtend zelf.

En ik had hulp! Jelle heeft de halve ochtend gezellig bij me gezeten in de keuken en me geholpen met bakken. Toch wel een momgoals-momentje hoor! Ik was er helemaal vrolijk van.

De appelcake kan de oven in. Dit is de appelcake uit het boek van Rutger.

Na 40 minuten bakken is ‘ie klaar en zet ik hem op de foto. Aankomende donderdag deel ik namelijk de recepten van de zoete gerechten die ik serveerde (en over een paar weken die van de hapjestafel).

Het zweet staat me ondertussen op de rug want het is 11.00 uur en ik wil om uiterlijk 12.30 uur alles af hebben want ik moet nog douchen, aankleden en opmaken voordat de eerste visite om 14.00 uur op de stoep staat. Aaaah! Over opruimen hoef ik me gelukkig geen zorgen te maken, dat is Djurre’s afdeling vandaag.

Door met de knakworstjes in bladerdeeg! Oldskool, maar altijd een succes!

En als laatst maak ik de confetti taart. Drie lagen cake met een lekkere vulling en lading confetti om het af te maken.

En ook deze taart moet op de foto natuurlijk voor het artikel. Hier zie je alvast een kleine preview.

Het is net na twaalven als ik klaar ben en Djurre legt de jongens in bed. Kan ik mooi douchen en aankleden.

Tijd voor een make-uppie!

Klaar!

En ook Gijsje is er klaar voor! Mijn lekkere ventje!

Voor ik het weet zit ons hele huis vol met visite en is het een grote gezelligheid. Ook Tien is er! Yay!

Een kleine (ik herhaal: kleine) greep uit de cadeautjes. Gijs is ontzettend verwend!

Onze kinderen spelen gezellig samen. Ik kan daar echt van genieten. Kinderverjaardagen zijn altijd hectisch, maar ook heel leuk!

Jelle en Melle (vriendje van Jelle) spelen met mijn broertje buiten in de sneeuw en Gijs kijkt toe met oma voor het raam.

En hier komt er even een gat in de foto’s, haha! Het was zo druk en hectisch dat ik gewoon geen foto’s meer gemaakt heb. Te druk met hapjes serveren, iedereen voorzien van drinken en ook gewoon gezellig kletsen. Dus deze foto is van ‘s avonds, toen we om 20.00 uur moe maar voldaan op de bank ploften. De laatste mensen vertrokken uiteindelijk na het avondeten. Het was zo’n gezellige dag!

I’m out! 😉

27 reacties

Laura -

Wat een fijne plog! Krijg er echt een warm gevoel bij. Ik blijf het een beetje gek vinden dat er een jongetje rondloopt met de naam Melle, ik woon namelijk zelf in Melle, een dorpje bij Gent (België) :p

Mariska -

Wat leuk die confetti taart 😀

Shirley -

Ohhh die taart <3

Lindsey Beljaars -

Ah ziet er gezellig uit zeg! Alsnog van harte gefeliciteerd :)

Michelle -

Ohh vrouw die foto van jou en Gijs is ZO. MOOI. Wat heb je het allemaal weer goed geregeld. Als ik die foto’s van jouw boek van je zwangerschap zie krijg ik spontaan jeuk. Heb die van mijn zwangerschap van Morris nog niet eens af, laat staan van die van Benjamin! Ziet er zo mooi uit! Toch maar weer hoog terug op het priolijstje.

Karlijn -

Nog gefeliciteerd! Waar is trouwens die gele trui van? Super leuk!

Denice -

Die foto van jullie samen is overigens ook ontzettend bijzonder! Wat een oprechte blijheid in een foto! Ik zou deze absoluut inlijsten als ik jullie was :)

Denice -

Wat een ontzettend bijzondere foto´s en wat prachtig om te zien! Superouders! Gefeliciteerd nog :)

Linda -

Gijs is precies Djurre! Gefeliciteerd nog!

Marieke -

Nog gefeliciteerd met Gijs! Ik vind trouwens Gijs echt op jou lijken en Jelle op Djurre van wat ik heb gezien op foto’s.. maar dat heb je vast al wel vaker gehoord haha?

Willemijn -

Ja haha! Gijs lijkt ontzettend op mijn broertje, zo leuk!

Heleen -

Ziet er uit als een super leuke dag! 🎉 mag ik vragen waar jij je fotoboeken maakt? Ik loop een beetje achter met foto’s 🙈😂 dus moet nodig weer aan de bak 😂

Willemijn -

Albelli :-)

Annemijn -

Ooh dat boekje ‘Welterusten Kleine Beer’ is echt mijn jeugd! Die heb ik zovaak voorgelezen gekregen en later nog zelf gelezen! Zo’n lief boekje, echt mijn favoriet van vroeger! ❤️

Anja -

Hoi Willemijn,

Alsnog gefeliciteerd met Gijs 1e verjaardag,maar waar heb je die leuke schoenen van:)

Marjoleine -

Nog gefeliciteerd met Gijs! Echt respect hoor dat je alles zelf bakt, het ziet er heerlijk uit!

anna -

Nog gefeliciteerd! Die appelcake ziet er echt te lekker uit, yum!

Loes -

Ik vind het zo knap dat je gewoon alle hapjes zelf maakt, inclusief taarten. Wat een werk! Echt heel knap. Gefeliciteerd nog trouwens!

Jenien -

Gefeliciteerd!
Wat hebben jullie Gijs gegeven?

Fem -

Daar ben ik ook benieuwd naar! Mijn zoontje wordt binnenkort 1 en ik ben eigenlijk wel benieuwd wat andere kindjes voor een eerste verjaardag krijgen/wat ik kan vragen.

Willemijn -

Wij hebben meerdere kleine cadeautjes gegeven, zoals een tof speeltje, een boekje en een bal. Hij krijgt binnenkort een nieuwe kamer en verder staat het huis al vol met speelgoed, loopfietsjes en een loopauto. Er viel niet zo veel meer te geven 😛 En dat is ook helemaal prima. Een kindje van 1 heeft geen flauw benul wat een cadeau is en denkt niet in euro’s of grootte. Het leukste cadeau van alles wat ‘ie gekregen heeft volgens Gijs is de lichtgevende stuiterbal van €1 hahaha!

Tea -

Wat krijg jij veel gedaan in een ochtend 😮 respect! Gefeliciteerd nog met Gijs :)

femketje -

wat mooi dat je een album hebt van de zwangerschap en bevalling <3 en nog gefeliciteerd met de kleine man!

Marije -

Leuke plog weer! Heerlijke ventjes hebben jullie toch

Sarah -

Wat knap dat je nog zoveel in de ochtend hebt gedaan! Ik krijg al stress als ik er aan denk hahah, ik heb altijd tijd tekort. En ah wat is Gijs toch een schatje! Ziet er uit als een hele geslaagde dag :) xoxo

Kelly -

Wat een mooie dag! Ik ben heel benieuwd naar de taarten!

Marina -

Nog gefeliciteerd met Gijs! Zag er allemaal gezellig uit en wat een geweldige taart: simpel, maar groots effect, love it!

Reageer ook