Plog: ER EVEN TUSSENUIT!

Afgelopen weekend had ik een heel leuk weekend. Ideaal om daar een plog over te maken dus ik heb weer een artikel vol leuke foto’s voor jullie. Ik had onder andere een afspraak in de stad en toen ik terug kwam had Jorrik een verrassing voor me.

Mocht je jezelf afvragen waarom er vaker plogs online komen: we weekvloggen nu constant en voorheen hadden we af en toe dat we nog weleens een 2Keep a Diary online plaatsten in plaats van een vlog. Nu kijkt het grootste deel liever vlogs maar er waren geluiden dat de fotodagboeken gemist werden. Omdat we iedereen zoveel mogelijk tevreden willen houden gaan we door met weekvloggen en plaatsen we ook met enige regelmaat een plog.

Zaterdag 24 februari 2018

De dag begint met een hele vrolijke Maik die lekker geslapen heeft. Altijd fijn om een nachtje goed te slapen. Daarmee bedoel ik dat ik hem dan maar 1x een nachtvoeding hoef te geven in plaats van 2 of 3 keer als ik pech heb, haha! Heerlijk!

Ik vind dit outfitje zo schattig. Ik heb laatst bij de HEMA een nieuwe garderobe voor deze kleine man ingeslagen.

Na het aankleden ga ik Maik voeden. De borstvoeding gaat gelukkig nog steeds goed!

Ik weet altijd precies wanneer mijn schoonmoeder heeft opgepast. Dan vind ik namelijk soms nog een propje keukenpapier, haha! Zij gebruikt voor alles en nog wat keukenpapier. Zo grappig.

Na het voeden leg ik Maik even in de box, zodat ik zelf wat eten kan maken. Ook ruim ik nog even de vaatwasser leeg en ik maak mezelf ondertussen op.

Ontbijtje! Ik ontbijt de laatste tijd vaak met een kop groene thee en Griekse yoghurt. Die ‘vette’ yoghurt gaat er wel in na de borstvoeding. Wat een energie kost dat. Ik merk ook als ik niet genoeg eet, dat ik snel duizelig word dus daar moet ik goed op letten.

Even snel een make-uppie op smeren, voordat Maik het niet meer leuk vindt in de box. Ik bedenk me nu dat ik mijn kwasten wel weer eens een keer schoon mag maken. Ain’t nobody got time for that!

Mijn BloomOn vaas is trouwens gesneuveld. Hoe het kan weet ik niet, maar er zat een dikke barst in. Snif! Nu moet het maar even voorlopig in deze vaas. Ik vind deze bos prachtig, ik krijg meteen lentekriebels.

Haar in de krul en een hoed op. Ik had er zin in vandaag!

Noa ook, die wacht hier (on)geduldig af tot ik de bal weer ga gooien. Ik gooi een half uurtje ballen met haar en ga dan snel weer naar huis. Ik moet namelijk ook nog ruiten krabben, voordat ik met de auto Willemijn kan ophalen.

We gaan samen naar Pernikkel, daar hebben we een afspraak. Later horen jullie daar natuurlijk meer over. Pernikkel is echt een leuke hotspot in Groningen.

Nee, die bank is niet vies…dat is gewoon retro 😉 Onze meeting was zo leuk en gezellig. Ik kan niet wachten tot we er mee naar buiten kunnen komen. Nog een paar dingetjes regelen en dan gaan we los.

Voordat we lunch bestellen, ga ik nog even naar de retro restroom. Deodorant op het toilet, ideaal als je het mij vraagt. Niet dat ik het nodig heb, maar fijn dat er aan de gasten gedacht wordt.

Hier mijn ‘outfit-of-the-plee':

  • Donkerblauw, lang colbert: Sissy-Boy
  • Spijkerbroek: Distrikt
  • Schoenen: Dr. Martens

Ik ben in een donkerblauwe vibe vandaag!

De lunch was goddelijk. Willemijn had empanada’s en ik had een paddenstoelenburger. Als ik de foto zie, krijg ik alweer trek…

We hadden beiden geen zin om naar huis te gaan en onze ‘mama-plicht’ te vervullen dus waren we tijd aan het rekken. Jep…momfessions!

We glipten de Kruidvat in om vervolgens spulletjes te kopen voor de jongens. Dat is dan wel weer typisch. Maar deze Bambino sokjes kun je gewoon niet laten liggen. Die zijn goed(koop)! Ik kocht daarnaast twee mutsen van Bambino voor Maik en ook die zitten heel goed.

Willemijn schepte voor zichzelf nog even een lekkere zak snoep bij elkaar. Je moet als moeder namelijk goed voor jezelf zorgen!

Ik zet Willemijn thuis af en kijk nog even bij de jongens. Gijs heeft mijn verjaardagscadeautje aan! Wat een lief truitje en wat staat het hem goed. Deze kocht ik bij webshop Little Jet trouwens voor de geïnteresseerden.

Eenmaal thuis heeft Jorrik een verrassing voor me. Hij heeft een nachtje in een hotel op Schiermonnikoog geboekt. Het was half vijf en we zouden de laatste boot van half zeven pakken. Je moet ook minstens nog een uur rekenen voor rijden, parkeren en een ticket kopen voor de boot dus dat werd opschieten. Binnen een uur pakte ik alle spullen bij elkaar en gaf ik Maik nog een voeding.

Onderweg naar de boot met deze mooie zonsondergang op de achtergrond. Wat een heerlijke verrassing!

Rond acht uur kwamen we aan bij het hotel. Ik voed Maik voor de laatste keer en leg hem op bed. Daarna gaan we in hetzelfde hotel dineren en hebben we gezellig een avondje samen.

Het restaurant was wat luxer dan ik dacht en het eten smaakte heel erg goed. Hier zie je een kwarteleitje met inktvissaus. Dat leek me in de eerste instantie niet zo lekker, maar het was juist heel smaakvol. De combinatie smaakte een beetje naar een gevuld ei.

Als hoofdgerecht hadden we gepocheerde ossenhaas en als nagerecht had ik zin in een hartig kaasplankje. Het was fijn om weer even samen uitgebreid te dineren.

Zondag 25 februari 2018

De volgende ochtend werd het ontbijt bezorgd. We logeerden bij de Ambrosijn en daar hebben ze een afspraak met de lokale bakker die het ontbijt bij je op de kamer kan bezorgen. Maik sliep gelukkig net weer, dus we konden ook ongestoord samen even ontbijten. Geweldig!

Na het ontbijt gingen we er op uit. Even naar het strand. Het was behoorlijk fris maar we hadden zoveel geluk met het weer. Wat een stralend zonnetje!

Die lucht van de zee is ook zo heerlijk. Dan heb ik echt even het gevoel dat ik er tussenuit ben geweest. Al is het maar kort, toch heb ik het gevoel dat ik dan even vakantie heb gehad. Dat is zo fijn aan de eilanden!

We hadden Noa voor het gemak even thuis gelaten, mijn schoonmoeder paste op haar. Ik miste haar wel hoor. Het deed me denken aan dat ik toen gezellig een weekend met Noa alleen naar Ameland ging. Dat was ook zo fijn. Wat een leven had ik toen zeg. En ik maar denken dat Noa veel werk was, haha!

Voordat we de boot weer terug naar huis namen, dronken we nog even een kop chocomel bij Wantij. En serieus, als je naar Schiermonnikoog gaat ga dan niet hier heen. Al een keer eerder ben ik er geweest met mijn neef en toen waren we er ook al niet over te spreken. We dachten nu van ‘we geven het een tweede kans’ maar wederom was het niets. De eerste keer zeiden ze verse poffertjes te hebben en vond je het plastic van het magnetronzakje terug in het eten. Die poffertjes waren echt vies. Vervolgens bleven ze volhouden dat het vers was (wat gewoon echt niet zo was) maar kregen we wel korting. Deze keer hadden we lauwe magnetron appelgebak wat totaal niet gaar was en werkelijk waar de smerigste die ik ooit geproefd heb. Het was gewoon papperig. Brrr! Nope…wij gaan hier niet meer heen. Maar we hebben er wel heel erg om moeten lachen toen we weer buiten stonden.

Het was een heerlijk weekend zo met zijn drietjes. Ik kan niet wachten tot Maik zelfstandig kan zitten en we volgende keer fietsen kunnen huren. Dan kan een van ons met Noa fietsen en de ander met Maik. Hopelijk tot snel Schiermonnikoog!

24 reacties

Iris -

Wat fijn dat je je mening gewoon durft te geven over het Wantij. Ik heb 16 jaar lang op Schiermonnikoig gewoont en ik ben er welgeteld 1x geweest om er iets te eten. Dit viel ook echt niet in de smaak. Iedereen die op het eiland komt gaat daat met verhalen weg dat het goed was maar dat is het inderdaad echt niet. Ik ben het dus volkomen met je eens! Gelukkig had je het weer mee! Als ik jullie een tip mag geven voor een makkelijke lunch, ga naar hotel van der werff. Dit is het oudste hotel in het dorp.

Nienke -

Wat zie je er fantastisch mooi uit! Je straalt helemaal

mo -

Je had maik zaterdagavond op ned gelegd. En jullie gingen van de kamer af om te dineren? Of heb ik het verkeerd begrepen?

Denice -

Jij plaatst deze comment met slechte intenties, of heb ik dat verkeerd begrepen?

Martine -

Dat heb je goed begrepen :) Babyfoon mee en huppakee!

Sha -

Heel leuk dat jullie ook wekelijks een plog laten zien! Kun je op eigen tempo een beetje langs de foto’s scrollen; heel relaxed vind ik dat altijd :) Ik zou ook wel een keer een waddeneiland willen bezoeken; ben ik nog nooit op geweest;) Leuk idee!

Martine -

Superfijn om te horen!

Alex -

Super leuk! Ik kijk echt graag naar jullie plogs :)
Nu heb ik echt zin in een weekendje Schiermonnikoog…is alleen veel te ver weg vanaf hier.
Liefs uit München,
Alex

Mare -

@Martine: Leuk en wat een spontaniteit vanuit Jorrik! We horen weinig van Jorrik, dus sowieso leuk om toch weer iets mee te krijgen.
Dat restaurant zal wel dramatisch zijn, want zolang als ik jullie blog al volg heb ik zelden iets gehoord van een dergelijk drama. Jammer voor jullie, maar hoe je het beschrijft kreeg ik zowaar een lachbui (geen leedvermaak hoor!). Maar plastic en poffertjes……

Mariska -

Ben echt super benieuwd naar jullie project hoor! :)

Neverdullmoments -

Outfit of the plee, HAHAHAHA. Wat een heerlijke verrassing van Jorrik! Zo fijn dat je dan echt maar heel kort weg bent, maar dat dit als super lang voelt.

Simone | All Day Jewels -

Dat klinkt – en ziet er uit – als een heerlijk weekendje zeg! Schiermonnikoog ben ik nog nooit geweest. Sowieso ben ik nog nooit op de Waddeneilanden geweest. Maar ik zie altijd zulke mooie foto’s, dat ik er wel heel erg benieuwd naar ben!

Janneke -

Heeeeeerlijk! Hoe jullie de vlogs en plogs nu afwisselen vind ik perfect. Ik kijk er elke dag weer naar uit om de artikelen te lezen en vooral elke maandag de vlog! Love it

Renée -

Wat een leuke verrassing! Dat ga ik ook eens regelen hier. Heerlijk er even uit!

Bente -

Wat een ontzettend lieve en fijne verrassing zo’n nachtje naar Schiermonnikoog! Heerlijk! Leuk foto overzicht :)

Lindsey Beljaars -

Oh wat een super leuke plog! Heerlijk, zo’n frisse lentebos in huis!

Loes -

Wat lekker, zo er even tussenuit! Even lekker opladen. Die hoed staat je trouwens zo goed!

Sara -

Leuk weer een plog! De vlogs kijk ik namelijk bijna nooit, dus superleuk als dit er bij zit!
Zelf word ik deze zomer moeder, dus heel leuk om te zien hoe het bij jou er aan Rie gaat met dingen als voeding geven en in de box!

Jorinde -

Wat straal je op alle foto’s! En wat een onwijs leuke en lieve verrassing van Jorrik! Ik was zaterdag ook in Groningen (voor het eerst!): wat een toffe stad is dat!

Sylvia - alovelyadventure -

Zo Leuk om weer eens een plog te lezen! Ik heb niet altijd tijd om vlogs te kijken dus dit is een ideale oplossing 😃. Lief dat je man een nachtje weg als verrassing had georganiseerd. Dat restaurant is gewoon te fout. Beetje jammer. Gelukkig was de rest van de (vorige) avond en dag wel allemaal heel erg leuk.

Liset - Beautydagboek -

Wat lief dat je getrakteerd werd op een weekendje weg! Jullie hebben goed genoten als ik dat zo lees. Heerlijk!

femketje -

haha je “outfit of the plee” 😀 vind het je wel erg goed staan! :)

Kelly -

Leuk weer eens een plog! En wat een heerlijk weekend, een dagje met je vriendin op pad en dan nog zo’n gezellige verrassing. Heel leuk! Ondanks die vieze appeltaart haha. Mooie foto’s!

Marije -

Wat leuk weer eens een plog! Wat lief van je man om er even een nachtje tussenuit te boeken

Reageer ook