Plog: EEN VRIJE DAG!

Vorige week maandag stond ik op en dacht ik: vandaag geef ik mezelf een dag vrij. In geen maanden heb ik een vrije dag gehad. Natuurlijk wel ‘mamadagen’ waarop ik niet hoefde te werken, maar geen dag waarop ik de hele dag niet werkte én niet voor de kinderen hoefde te zorgen. Dus brachten Djurre en ik om 8.30 uur de kinderen naar de crèche en de rest van de dag was helemaal voor ons. HEERLIJK!

Goedemorgen! Om 7.00 uur staan we op met zijn allen, maar eerst nog even gezellig knuffelen in bed. Fijne momenten!

Tijd voor het ontbijt. We eten havermoutpap. Jelle eet tegenwoordig zijn hele kom zelf op, zo lekker dat je hem niet meer hoeft te voeren.

Tijd om naar de creche te gaan. Djurre brengt ze vanmorgen.

Zodat ik even wat comments kan beantwoorden die op de vlog van vandaag zijn gekomen. Ik hoor je denken: ‘Je zou toch niet werken?’ Maar dit hoort er toch een beetje bij en ik vind het leuk om te doen.

Daarna ga ik opruimen. Ik spit alle kledingkasten, nachtkastjes en commodes door en verzamel maar liefst drie vuilniszakken vol met spullen die naar de kringloop gaan.

Ook het speelgoed moet er aan geloven. Heerlijk dit! (En het leuke is, de jongens hebben nog niets gemist van de zak met speelgoed die gedoneerd is haha!)

Ik verzamel de kleurstaafjes die ik gespaard heb in de laatste maanden. Vandaag wil ik echt een keuze gaan maken voor beneden want ik twijfel nu al véééél te lang. 😉

Na thuis wat geluncht te hebben stappen we in de auto. We willen wat bouwmarkten en een woonboulevard bezoeken.

Lekkere trek. Kun je ‘t zien? 😉

Bij de Karwei verzamel ik nog wat kleurstaaltjes. Ik ben er nu ein-de-lijk uit. In de volgende verhuisupdate praat ik jullie natuurlijk bij! :-)

Daarna gaan we door naar het tuincentrum. In ons nieuwe huis wil ik meer planten dus ik wil even wat inspiratie op doen.

Ook rijden we nog naar de woonboulevard. We zien een hele mooie bank en overwegen om hem te kopen. Maar uiteindelijk doen we het toch niet omdat de kleur geel die ze hebben, niet de juiste kleur die ik eigenlijk wil. Zo jammer!

Als we weer thuis zijn hebben we nog twee uurtjes voordat we de jongens weer op moeten halen. Ik duik daarom lekker op de bank met wat tijdschriften, thee en een dekentje. Echt ultiem genieten dit!

Voor ik de jongens ophaal ga ik nog lekker een rondje uit met Saar. Zo fijn dat het weer langer licht is ‘s avonds.

Samen met Jelle doe ik nog wat boodschappen. Hij crosst met zijn wagentje door de supermarkt en laadt ‘m vol met onze boodschappen. Hij was helemaal in zijn element en ik genoot volop. Voor veel ouders van tweejarigen is dit misschien vanzelfsprekend, maar voor ons niet. Jelle was de afgelopen maanden vaak zo ziek dat hij alleen maar gedragen wilde worden of in de kinderwagen zat. Zelf buiten lopen deed ‘ie amper. Maar nu hij zich door de buisjes veel beter voelt, gaat ‘ie als een speer. We lopen hele blokjes, hij heeft meer energie en is veel vrolijker. Zo ontzettend fijn voor hem. En voor ons. 😉

En om de perfecte vrije dag af te sluiten bestellen we Mexicaans. Hmmm!

Om 19.30 uur liggen Jelle en Gijs er in en duiken we op de bank. Wat een fijne dag was dit!

31 reacties

Sanne Terpstra-klompmaker -

Klinkt als een heerlijk relaxed dagje 😊.

Vraagje hoe heet het mexicaanse gerecht? het ziet er wel heeeeeel lekker uit. En dat leuke pakje met poesjes die 1 van de kinderen aan heeft is dat een bepaald merk? Ook zo leuk 😍.

Willemijn -

Heee Sanne! Het merk van de pyjama’s is Trixie. En het gerecht heet quesadilla’s, echt zoooo lekker!

Merel Anne -

Dat klinkt als een heel fijne dag, met tijd voor ontspanning, terwijl je tegelijk veel hebt gedaan en dus waarschijnlijk een tevreden gevoel hebt! Heerlijk!

Roëlla -

Heerlijk! Voor ik moeder werd had ik nooit kunnen bedenken dat dit soort ‘simpele vrije dagen’ echt als een kadootje kunnen voelen :)

Maaike -

Ik heb een okergele bank van SofaCompany, kan ik zeker aanraden!

Ingrid -

Ken je Kastanje in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat? Een heel fijne winkel met o.a. prachtige banken. Misschien zit jouw geel ertussen.

Helen -

Hee Willemijn! Mag ik vragen van welk merk de hoekbank is? Ik las al dat iemand hem bij vespa herkende, maar ik kan hem niet vinden.. Wij zijn momenteel ook aan het voorbereiden op de verhuizing, zo leuk om jouw updates mee te lezen! Alvast bedankt!

Willemijn -

Hij is van Montel! :-) Die winkel zit in de Vesta.

Eva -

Ik ben zelf geen mama dus heb in het weekend wel vaker zo’n dagen maar vind het knap hoe je zoveel kan doen op 1 dag door op tijd op te staan. Ik slaap in het weekend vaak uit en hang dan nog een paar uurtjes op de bank, dan is je dag zo voorbij natuurlijk. Moet ik misschien ook 1 dag per week/maand eens doen! Leuke plog!

Anne -

Uhmm voeren of voeden?! :’)

Anna -

Leuk weer zo’n plog! En mooie bank is dat he. Was deze week nog wezen kijken bij Vesta. Herken hem meteen. Bij Sanders hebben ze een soortgelijke bank staan zag ik. Misschien hebben zij hem wel in de juiste kleur? Succes met je zoektocht!

Marjoleine -

Zo leuk om te lezen! Ookal is het zo “normaal” hihi.

Mare -

Ben ik de enige hier die dit niet een echte vrije dag vind? Spullen wegbrengen, gesjouw langs bouwmarkten, vroeg opstaan, ophalen+wegbrengen van kids….

Mijn idee van een echte vrije dag: Uitslapen, knuffelen en meer samen in bed, uitgebreid badderen, ontbijten en krant/mails doen, samen wandelen en goede gesprekken voeren, en vervolgens ergens uitgebreid eten en s’ avonds de bioscoop in of thuis een mooie film kijken.

M. -

Ik had exact hetzelfde gevoel;)…maar weet uit ervaring dat dit dus wel echt een soort van ‘vrije dag’ gevoel is wanneer je nog zulke kleine kindjes hebt. Het idee alleen al dat je zonder de kindjes om je heen je make-up op kunt doen of te lunchen of zonder gedoe de auto in stapt en rond kan struinen in een woonwinkel of bouwmarkt zonder achter de kinderen hoeven aan te rennen… of in rap tempo een speelgoedkist op kunt ruimen is alleen al heaven!

Willemijn -

Hahahah dat klopt M.! Dit voelde voor mij echt als een vrije dag alleen doordat de kinderen er gewoon niet waren.

Leonie -

Leuk om weer een plof te ‘lezen’! Ik ben nieuwsgierig welke kringloopwinkels ga je zelf wel es en welke draagzak gebruik je om Gijs op je rug te dragen?
Spannend hoor dat he de bank in het geel wil! Benieuwd hoe dat staat straks!
X

Leonie -

In geen plof maar plog 😂

Lissa -

Leuke dag en lekker eten! Waar heb je mexicaans besteld als ik vragen mag? Ik zoek nog een goede mexicaan in de stad die bezorgd 🙈

Lisanne -

Kan me voorstellen dat het heerlijk is om Jelle rond te zien hobbelen. Fijn dat hij zich zoveel beter voelt!

Marieke -

Ziet er uit als een heerlijke vrije dag! Wat ik me afvroeg, hoe gaat het met het voornemen om weer meer met Djurre te doen? Inmiddels al een dagje weg (of misschien zelfs nachtje) gepland? Ook belangrijk om tijd voor te maken! :)

Anna -

Wat een heerlijke dag! Ik ben benieuwd voor welke kleur je gaat. Nieuwe kleurtjes kiezen is altijd moeilijk, maar zó leuk! Liefs

Jorinde -

Wat een heerlijke dag zo! Ben heel erg benieuwd naar je nieuwe huis/interieur!

Loes -

Lekker dagje! Wat is Jelle’s pyjama schattig! En zo fijn dat hij zo opbloeit na de operatie, echt goed om te horen.

Lindsey Beljaars -

Ah wat heerlijk, een vrije dag! Leuk om zo te zien in een plog!

Sandra-Anna -

Ik heb vandaag ook onverwachts een vrije dag, maar ik vind het een stuk lastiger om mee om te gaan. Als ik ook maar een paar uurtjes geen werk of klusje heb verveel ik me enorm. Het lukt me gewoon niet meer om stil te zitten en Netflix te kijken.

Jasmin -

Leuke foto’s Willemijn! Maareh… ploggen is toch ook een beetje werken? 😉

Willemijn -

Hihi true!

Gelukjes van Maris -

Dat ziet er uit als een hele fijne dag. Als je mama bent zijn zulke dagen niet meer zo vanzelfsprekend he 😉

femketje -

ben benieuwd naar de kleuren verf die je hebt gekozen 😀

Romy -

Wat een strak plan om ‘s ochtends te besluiten dat je best eens een vrije dag hebt verdiend :) Heerlijk en op z’n tijd hard nodig, zeker als moeder, denk ik. Zo te lezen hebben jullie een heerlijke dag gehad. En wat fijn dat de buisjes Jelle zo goed hebben gedaan!

Kelly -

Oh heerlijk zo’n vrije dag en dan lekker snuffelen voor het huis. Ik ben benieuwd naar de verhuisupdate! En wat fijn dat je nu zo gezellig met Jelle boodschappen kan doen en lekker wandelen. Mooi hoe die buisjes dat hebben opgelost.

Reageer ook