iCandy Peach Designer Collection Dusk Edition

Een van de eerste dingen die je waarschijnlijk voor je baby koopt is een kinderwagen. Er waren wel een aantal merken die ik mooi vond zoals Joolz of Nuna, maar van iCandy had ik eerlijk gezegd nog nooit eerder gehoord. Schandalig, want het is een prachtig merk en ik ben zo blij met mijn kinderwagen.

iCandy is een Brits merk dat onder andere kinderwagens verkoopt maar ze hebben ook een kinderstoel, extra accessoires, tassen en een newborn gift set. Wat ik heel leuk vind is dat al hun collecties namen van vruchten hebben: Peach, Strawberry, Orange, Raspberry, Apple2Pear. En nog een leuk weetje, David en Victoria Beckham zijn ook fans van iCandy. Ik zag een foto waarop zij met een iCandy kinderwagen lopen in een lila kleur. Gedurfd!

Nee, geef mij maar een mooie neutrale kleur. Ik was daarom ook helemaal weg van deze limited edition: de iCandy Peach Dusk Edition. Deze heeft een prachtige, grijze kleur. In combinatie met het chroom ziet dit er zo mooi uit.

Je kunt zien dat iCandy haar naam eer aan doet: ze zijn prachtig qua design om te zien als je het mij vraagt. Met recht eyecandy te noemen. Maar niet alleen om te zien, de iCandy Peach is ook heel handzaam. Tot nu toe heeft iedereen die Maik in het wagentje heeft geduwd gezegd dat de wagen zo ontzettend licht is. Dat klopt, je zou de iCandy Peach bij wijze van met je pink voort kunnen duwen. Ideaal! Dat maakt wandelen met de wagen heel prettig.

Ik wilde daarnaast ook graag dat de wagen handzaam zou zijn en niet te moeilijk in gebruik. Ik zag mezelf namelijk al ‘hannessen’ maar de iCandy Peach heb je zo in elkaar geklapt en werkt heel makkelijk. Het onderstel kan bijvoorbeeld ook vrij staan als je ‘m ingeklapt hebt en hoef je niet perse neer te leggen.

Er zit ook een extra grote boodschappenmand onder, hier kun je ongeveer 5 kilo aan spullen in kwijt.

Tot nu toe heb ik alleen de bak geprobeerd, want Maik is nog niet groot genoeg om het zitje te kunnen gebruiken. Hoewel het niet veel scheelt. Dat is dan ook mijn enige kritische noot: de bak had wat mij betreft nog wel een tikje groter gemogen. Ik vroeg me daarom af waarom dat niet zo was. Ik denk dat het te maken heeft met de uitstraling van het design en/of de handzaamheid van de wagen. Maik is helaas wat langer dan gemiddeld. Of nou ja, helaas…dat is heel mooi natuurlijk maar daardoor kan hij minder lang in de bak. Hij is nu bijna 4 maanden en op zich past hij er nog wel in, maar ik denk dat hij tegen de tijd dat hij 5 maanden is toch wel liggend in het zitje moet.

Dit is de inhoud van de iCandy Peach Dusk Edition:

  • wagenstel
  • zitje
  • ligbak
  • verhogers
  • voetenzak
  • bekleding
  • adapters voor de auto
  • regenhoezen

Zoals je ziet is de iCandy ook compatibel met een aantal autostoelen. Via de website van iCandy kun je zien welke autostoelen, maar onder andere de Maxicosi. Dit is wederom vrij makkelijk. Je klikt zo de bak er af, adapters er op en klaar om de autostoel er op te zetten.

Op deze foto’s zie je het zitje. Deze heeft drie standen van liggend tot zittend. En er zit dus ook een verhoger bij waardoor je kindje bijvoorbeeld aan tafel zou kunnen zitten of wat dichterbij je is tijdens de wandeling. Het lijkt me ideaal als je bijvoorbeeld uit eten gaat of even wilt lunchen in de stad. Zo heb je geen kinderstoel nodig en kun je met de verhoger prima uit de voeten. Dat ga ik tegen die tijd eens uitproberen!

Wat ik heel netjes vind, is dat er een voetenzak bij de iCandy Peach wordt geleverd. Dit is vaak iets wat je er extra bij moet kopen en best een investering. Fijn dus dat er een voetenzak bij wordt geleverd.

Ook worden er twee regenhoezen bij geleverd, een voor de bak en voor het zitje. Ik ben nogal dom want ik had pas later door hoe ik de regenhoes er helemaal omheen moest doen. Het is eigenlijk supersimpel, want door het klittenband los te trekken, kun je zo de hoes er over heen schuiven. Maar ik had het klittenband dus niet gezien en zat me al te ergeren waarom die hoes zo strak was. Heel stevig klittenband dus!

Hier zie je de regenhoes voor de bak

Boven: handvat op de laagste stand – Onder: handvat op de hoogste stand

Het fijnste vind ik dat de wagen zo makkelijk om te bouwen is. Geen gedoe met ingewikkelde systemen. Slechts een druk op de knop en hoppa! Zo kun je heel makkelijk de hoogte van het handvat bepalen, het onderstel in elkaar vouwen, de bak verwisselen. Noem maar op.

Maik slaapt heerlijk in het wagentje. In het begin heeft de iCandy Peach vooral dienst gedaan als heerlijk bedje overdag. Je zou je baby ook ‘s nachts er in kunnen laten slapen, want er zijn ouders die dat doen en met deze wagen kan dat ook. Zelf vond ik dat niet zo’n prettig idee maar het kan wel.

In het begin na mijn bevalling was ik er nog niet aan toe om lange wandelingen te maken. Maar nu dat weer wel het geval is, vind ik het heerlijk om met Noa en mijn iCandy lange wandelingen te maken. Nu nog leren dat Noa niet trekt en dan is het helemaal fijn. Maar dat de iCandy Peach zo licht en handzaam is bevalt me ook enorm. Wat ben ik enorm blij met deze wagen.

Ik moet absoluut nog niet denken aan een tweede, maar ik vind het wel heel tof dat je niet perse een nieuwe duowagen hoeft te kopen met de iCandy Peach. Je kunt deze namelijk heel makkelijk ombouwen tot duowagen. Je kunt alle onderdelen los kopen en speciale adapters om de wagen om te bouwen. Super! Ik hoop nog dat ze in de toekomst misschien een meerijplankje ontwikkelen in zo’n mooi design. Dat zou wel tof zijn.

De iCandy Peach Dusk Edition is geschikt vanaf de geboorte en gaat mee tot het kind 25 kilo is. Je hebt er dus jaren plezier van. Zo gek, ik kan me niet voorstellen hoe ik er bij loop met Maik over een aantal jaar. En heel stiekem heb ik zin om het zitje nu al te proberen. Can’t wait!

De iCandy Peach Dusk Edition is limited en kost £1300. Omgerekend in euro’s is dat ongeveer €1500. De normale iCandy Peach versie kost rond de €1000. iCandy is te koop via winkels zoals Baby-Dump en BabyPlanet. Als je in de UK woont, kun je iCandy wagens ook online bestellen via de website.

* Ik heb de iCandy Peach Dusk Edition gekregen van iCandy

14 reacties

Mare -

Idd mooie kinderwagen. Wat ik me afvraag, (ik bedoel dit niet vervelend ofzo), maar hoe werkt een dergelijke samenwerking? Is er van tevoren afgesproken dat je zo’n kinderwagen krijgt (of krijg je dit spontaan opgestuurd, neem aan van niet?) en wat als de wagen je matig was bevallen? Stuur je het dan terug of ben je toch verplicht hoe dan ook een evenwichtig genuanceerd artikel te schrijven, of is het allemaal geheel vrijblijvend? Ik zou me dan desondanks wel verplicht voelen als ik zoiets duurs kreeg om toch vooral het positieve te belichten. Hoe werkt dat bij jullie?

Martine -

Hoi Mare, leuk dat je het vraagt! Er werd aan me gevraagd of ik geinteresseerd was in de kinderwagen. Nadat ik het merk bij mij vond passen, mocht ik in ruil voor een review de wagen hebben. The perks of being a blogger 😉 Zoals je kunt lezen ben ik ook kritisch waar nodig (zoals de kleine bak). Als de wagen me nu niet was bevallen, had ik wel even gemaild voordat ik de review zou plaatsen om dit te bespreken. Dan zou je de wagen waarschijnlijk terug sturen. Maar dat was niet het geval, ik ben er oprecht heel blij mee. :)

jose -

Oke als ik dat prijskaartje van een buggy zie, dan is de anticonceptiepil voor mij nu toch goedkoper… 😉 Te arm voor een baby.

Martine -

Haha hier moest ik zo hard om lachen!

Maria -

Het zitje lijkt mij ook erg klein. Of kun je het voetengedeelte verstellen? Verder wel een mooie wagen. Maar ik ga toch voor de Joolz

Martine -

Het voetengedeelte kun je inderdaad verstellen!

femketje -

holy moly, daar hangt een heftig prijskaartje aan 😮 maar aan de andere kant wel erg nice dat het letterlijk jaren mee kan!

Evi -

Dat kan gelukkig met heel veel wagens. Zelf die van 500 euro

Wendy -

Hele mooie wagen, duur maar dat zijn wel meer wagens. Mijn kleine draakje was ook langer dan gemiddeld en ik heb hem nog voor hij 3 maanden was uit de bak gehaald. Met een verkleiner in het andere gedeelte en dan in de ligstand. Nou moet ik wel zeggen dat naast dat hij te groot was voor de bak hij de bak ook niks vond (net zoals zn wieg en het babynestje…) Maar dus misschien een idee😊. Ik vind jullie mama artikelen trouwens helemaal geweldig en heel herkenbaar #momlife

Martine -

Wat leuk om te horen! Nu je dit zo zegt ben ik ook heel benieuwd wat Maik van het zitje vindt…die houdt ook wel heel erg van om zich heen kijken namelijk!

M. -

Prachtig slank design. Helemaal voor een wagen die ook als duowagen om te bouwen is. Vind de bugaboo donkey bijvoorbeeld vrij lomp qua uiterlijk. Genoeg vriendinnen gehad die met zwangerschap nummer 2 allemaal een andere wagen ‘moesten’ aanschaffen vanwege het kleine leeftijdsverschil… en dan valt de prijs voor deze wagen nog te overzien enigszins. Met deze wagen heb je dus alleen een extra adapter nodig. Ideaal. Ik vroeg me af of de wielen ook te vervangen zijn voor luchtbanden. Persoonlijk vond ik dat echt een ‘must’ bij de wagens waar ik achter heb gereden.

Rosalie -

Mooie wagen, maar halleluja wat een prijs! Wij hebben volgens mij nog geen 600 euro uitgegeven voor onze kinderwagen en we vonden die ook enorm fijn. En ik ben blij dat we niet zo veel hebben uitgegeven want toen ze 2 was hebben we hem weg gedaan en zijn we op de buggy overgestapt. En nu ze 3 is gebruiken we die nog amper.

Anna -

Wat een ontzettend mooie wagen! Heel fijn dat die zo lang mee kan. Met mijn zusjes geboorte hadden we al snel 2 tot 3 kinderwagens staan. Leuk artikel! Liefs

Natasja -

Mooie kinderwagen! Wij hebben een Mutsy Transporter 2e hands gekocht. Die bevalt ons super! Isabelle is bijna 5 maanden en past ook bijna niet meer in de bak terwijl zij qua grootte juist onder het gemiddelde zit. Volgens mij zijn al die bakken wat aan de kleinere kant.

Reageer ook