Hapjestafel voor een feestje/verjaardag

Wat voor hapjes serveer je op een feestje of verjaardag? Ik vind het altijd een struggle. Ik wil dat het lekker is, het moet niet al te veel werk zijn en liefst ook niet al te standaard. Voor Gijs’ verjaardag maakte ik een hapjestafel klaar. Op Instagram Stories kreeg ik de vraag of ik de recepten van de hapjes wilde delen. En dat nu ik natuurlijk graag, dus bij dezen!

Disclaimer: het zijn niet de allermooiste foto’s geworden. Ik maakte de foto’s ook echt op het moment van serveren zelf en door al het feestgedruis was er niet echt de ruimte om ook nog heel veel te stylen. Hier moet je even doorheen kijken dus. :-)

Ik serveerde:

 • Spiesjes met paprika, olijf, chorizo, mozzarella en cherrytomaat
 • Toastjes met Heksenkaas en tapenade
 • Kaasplankje met belegenkaas en brie
 • Spiesjes met chorizo, zongedroogde tomaat en paprika
 • Grillworst
 • Cherrytomaatjes
 • Knakworstjes in bladerdeeg
 • Bladerdeed met creme fraiche, rode ui en spekjes

Hieronder vind je per gerechtje het boodschappenlijstje en hoe je het maakt (op de plakjes grillworst en cherrytomaatjes en de toastjes na want dat lijkt me voor zich spreken ;-).

Spiesjes

Je hebt nodig:

 • Bakje olijven
 • Chorizo worst
 • Gele paprika
 • Rode paprika
 • Mini mozzarella
 • Lange spiesjes

Snijd de chorizo in plakjes en de paprika in stukjes. Rijg de ingrediënten aan een spiesje. Ik had de volgende volgorde: gele paprika, olijf, chorizo, rode paprika, mozzarella en tot slot een cherrytomaat. Rangschik de spiesjes op een grote schaal en klaar is Kees!

Voor deze spiesjes heb je het volgende nodig:

 • Chorizo
 • Zongedroogde tomaat
 • Gele paprika

Tja, dit spreekt wel voor zich toch… 😉 Rijgen maar!

Worstenbroodjes

Daarnaast maakte ik nog worstenbroodjes voor de kinderen. Hoewel, bij volwassenen vielen ze ook wel goed in de smaak. 😉 Toen ik deze foto maakte was de helft van de schaal al opgegeten, haha!

Je hebt nodig:

 • 1 blikje miniknakworstjes
 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 1 ei

Snijd de bladerdeeg in vieren. Snijd die vier lange reepjes nog eens door de midden zodat je 8 kleine reepjes hebt. Rol in elk reepje een knakworstje. Bestrijk met wat losgeklopt ei voor wat glans en bak in 15 minuten af op 200 graden.

Super simpele en snelle plaattaart

Makkelijker dan dit wordt het bijna niet, als je een plaattaart wilt serveren. Je hebt nodig:

 • 1 rol vers bladerdeeg (uit de koeling)
 • 1 bekertje creme fraiche (125 milliliter)
 • 1 rode ui
 • 1 bakje spekjes

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het bladerdeeg in met de creme fraiche. Snijd de rode ui in hele dunne ringen en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel ook de spekjes over het bladerdeeg, besprenkel met zout en peper en bak het in zo’n 20 minuten op 200 graden af in de oven.

hapjestafel

En tadaa, dit was de hapjestafel voor Gijs’ zijn verjaardag. Ik was er best mee in mijn nopjes. De voorbereidingen treffen kostten me een uurtje en op het moment zelf heb ik de plaattaart gemaakt. Dit heb je namelijk in 10 minuten gepiept.

Wat maak jij graag voor hapjes op een verjaardag? 

20 reacties

Natasja -

Oe! Dit ziet er allemaal lekker uit! En niks mis met de foto’s hoor!!!

Mo -

Wat ziet dat er leuk en lekker uit! En ook heel makkelijk eigenlijk. Zelf maak ik meestal Indische snacks zoals pasteitjes, risolles, lempers enzo voor feestjes.

Marjoleine -

Wat ziet het er leuk uit! Vind je foto’s alsnog goed gelukt hoor :-)

Mariska -

Ik doe vaak een kaasplank met stokbrood en toastjes en dan een bakje met nootjes, bakje met cherry tomaatjes, komkommer, paprika, van die kleine Italiaanse mini soepstengels (voor de kids), en voor vega’s hummus enzo

Kelly -

Oh dit ziet er leuk uit! Veel leuker als gewoon wat toastjes en chips, hoewel die ook erg lekker zijn haha. Dit moet ik onthouden.

Nanda -

Bij ons met verjaardagen komen altijd 4 veganisten en 2 diabeten die koolhydraatarm eten. Ik vind t iedere keer weer een ramp om wat lekkers te verzinnen!

Willemijn -

Oei dat lijkt me echt een lastige ja, zeker de combi! Nu ben ik extra benieuwd naar wat je dan zo al maakt!

Lou -

Wauw wel lief dat je er rekening mee houdt! Ik eet sinds een half jaar veganistisch, en op geen 1 feestje wordt er rekening gehouden. Ik neem daarom zelf altijd iets mee!

Sandra-Anna -

Pfff ziet er toch wel uit alsof je er veel werk van hebt gemaakt! Hier worden gewoon toastjes met kant en klare bakjes salade op tafel gezet naast een schaaltje borrelnootjes en chips.

Lindsey Beljaars -

Heeeerlijk, vooral de worstenbroodjes, die kunnen als Brabantse natuurlijk niet missen! Al is onze variant wel iets anders natuurlijk…

Anke -

Dat ziet er lekker uit! Die worstenbroodjes ga ik ook een keertje maken :) ik vind wraps met roomkaas, plakje gebakken bacon en een reep komkommer ook altijd een succes. Bacon even bakken, wrap besmeren met roomkaas, plakje(s) bacon erop, in de lengte gesneden komkommer erop en dan oprollen en in stukjes snijden. Met een prikkertje erin hapt dat heel makkelijk weg :) even oppassen met de prikkertjes als kindjes dit ook willen eten maar dat weten de meeste moeders natuurlijk wel…

Loes -

Dat ziet er lekker uit! Ik zou zelf ook nog wat meer vega opties maken, maar dat kan natuurlijk ook in de vorm van bijvoorbeeld spiesjes natuurlijk!

evelien -

Leuk! Ziet er mooi uit. Ik lees jullie blog met veel plezier. Enige waar ik me de laatste tijd heel veel aan stoor zijn de kromme zinnen en spelfouten. Kijk maar eens naar de intro, die loopt voor heen meter. Jammer vind ik dat. Het is namelijk met 1 keer nalezen opgelost!

Pauline -

Niet op alle slakken zout leggen. Willemijn doet haar best.

Esmee -

Haha, grappig dat je zo’n reactie plaatst en dan zelf ook een spelfout maakt. Jammer vind ik dat. Het is namelijk met 1 keer nalezen opgelost 😉

Talitha -

Afgelopen zomer had ik een keer iets uitgeprobeerd en dat viel hier goed in de smaak. Vooraf had ik pannenkoeken gebakken, zodra die waren afgekoeld opgerold en in reepjes gesneden. Die aan een stokje geprikt met een aardbei en wat poedersuiker overheen strooien op het moment van serveren. Super simpel, maar het was hier zo op. Wat ook erg lekker is zijn blokjes kaas met zongedroogde tomaatjes in olie in een schaaltje met prikkers erbij. Verder heb ik vaak de standaard dingen. Zelfgemaakte worstenbroodjes, wraps (zalm met roomkaas en rucola of wraps met carpaccio), gehaktballetjes met saté saus, toastjes en chips. Ik ga hier de reacties even in de gaten houden, wie weet doe ik nog leuke inspiratie op :-)

Ilona -

Ik krijg al een beetje trek en dat op de vroege morgen :-). Knakworstjes zijn altijd een enorm succes bij kinderen. Ik had er van tevoren een ‘simpel’ gevoel bij, maar toen ik alle blije koppies zag realiseerde ik me dat het niet altijd moeilijk hoeft.

Mijn successen:
– verse droge worst van de slagerij (Heuker, Peizerweg)
– verse gezoute noten van de markt
– knoflook/bascilicum olijven van de markt
– (kruiden)kaas van de markt
– zelfgemaakte eiersalade met toast
– nibbits voor de kinderen en volwassenen

Misschien niet heel spannend, maar de visite wordt hier erg blij van de niet-standaard supermarkt producten. Hoe simpel kan het eigenlijk zijn ;-). Ik vind zelf ook de producten van de markt eigenlijk veel lekkerder. Vooral de olijven, jammie!

Als mensen blijven eten dan koop ik stokbrood en maak ik zelf kipsate. Heel makkelijk en van te voren al klaar te maken zodat je alleen maar hoeft op te warmen.

En nu heb ik echt trek in sate… Ga het dit weekend direct maken.

femketje -

ik vind verschillende spiesjes maken altijd zo leuk, en het ziet er vrolijk uit 😀

Marije -

Leuk die kleurrijke spiesjes. De bladerdeeg taart klinkt lekker.

Ivy -

Ik maak ook graag hapjes met elk jaar weer het risico dat ik op mijn verjaardag meer in de keuken sta dan bij mijn gasten! Ivm net bevallen ik dit jaar eens gekochte taarten en gekochte dips en chips en dat was toch ook wel een verademing! Ook een makkelijk succesnummer zijn cherrytomaatjes, minimozzarellabolletjes met een blaadje basilicum en een drupje basilicumolie. Ook erg lekker tortillachips met verschillende dips, al dan niet zelf gemaakt: guacemole, salsa en in een bakje een laag roomkaas (zonder kruiden) met daarop een laag chilisaus.

Omdat je graag taarten maakt, kan ik de link die ik onder mijn naam bijvoeg ook aanraden: ik maakte een dubbele portie tekenbeslag en gebruikte de kleurstof voor marsepein voor dr Oetker. Voor een kindertaart tekende ik een Dikkie Dik. Deze heb ik op een kwarktaart gelegd en van de overgebleven stukken cake heb ik een laagje in de kwarktaart gemaakt

Reageer ook