Confetti Taart voor Gijs’ eerste verjaardag

Afgelopen maandag konden jullie al een kleine glimp opvangen van de taart die ik bakte voor Gijs’ eerste verjaardag. Ik maakte namelijk een confetti taart. Ik ging voor een ‘naked cake’ (een taart van meerdere lagen die niet afgesmeerd wordt), opgebouwd met drie lagen cake, met daartussen jam en een mascarponeroom. En tot slot heel veel confetti! Lees verder voor het recept! P.S. Ik verstopte onderaan de post ook nog de recepten voor de appelcake en discodipkoekjes voor de kinderen die ik serveerde. 😉

Ik krijg steeds meer de smaak van het bakken te pakken. Sinds de succesvolle bokkenpootjestaart voor Jelle’s verjaardag sta ik bij elke verjaardag te springen om weer te gaan bakken. Dit keer bedacht ik een naked cake met confetti. Maar hoe ging ik dit in hemelsnaam aanpakken? Ik had geen idee. Want wat zit er uberhaupt tussen de lagen van zo’n naked cake? En zou de confetti niet gaan smelten?

Zoals jullie weten ben ik fan van Laura van Laura’s Bakery. Haar recepten zijn altijd goed te doen en haar uitleg is heel goed. Ik toetste bij haar mijn idee: drie lagen cake (in plaats van biscuit) met een doorsnede van 15 centimeter. Al gauw kreeg ik een berichtje terug: ze dacht dat dat inderdaad wel goed zou zijn. Als vulling adviseerde ze me een stevige vulling te gebruiken, zoals botercreme of mascarponeroom. Dus koos ik voor mascarponeroom, want botercreme vind ik wel heel heftig.

Ik koos voor cake doordat ik dit handige artikel van Laura las. Je kunt biscuit goed gebruiken als je een grote taart wilt hebben, waarbij de smaak van de vulling op moet vallen en de cake niet te zwaar moet zijn. Maak je een klein taartje en moet vooral de cake lekker zijn en is de vulling meer naturel van smaak, dan kun je dus weer beter cakebeslag gebruiken. Ik wist niet eens dat er echt zo’n duidelijk verschil bestond tussen biscuit en cake. Handig!

Ingrediëntenlijst

Voor 3 lagen cake (15 centimeter doorsnede)

 • 250 gram boter
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 250 gram suiker
 • 10 gram vanillesuiker
 • 5 eieren
 • Snuf zout

Mascarponeroom

 • 250 mililiter slagroom
 • 500 gram mascarpone
 • 4 zakjes vanillesuiker
 • Eetlepel poedersuiker

Lees zeker dit artikel van Laura door met tips hoe je mascarponeroom het beste kunt bereiden.

En verder

 • 60 gram Confetti/sprinkles (ik kocht deze)
 • Aardbeienjam (of een andere smaak naar keuze)

Aan de slag!

1. Doe de boter, suiker, vanillesuiker en zout in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix het door. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag en blijf mixen tot je een glad beslag hebt.

Zorg ervoor dat je drie gelijke lagen cake bakt. Als je drie bakvormen hebt kun je het beslag op het oog gelijk verdelen. Heb je dit niet, en moet je het apart van elkaar bakken, dan ga dan als volgt te werk: Weeg de beslagkom van te voren. Je weet dan het gewicht van de kom. Nadat je het beslag bereid hebt zet je de kom nogmaals op de keukenweegschaal. Trek hier het gewicht van de kom af. Je weet nu hoeveel gram beslag je hebt. Dat deel je door drieën. Je weet nu hoeveel gram je per keer in de bakvorm moet doen om drie gelijke lagen te krijgen.

Bak de cakes in zo’n 30 minuten gaar op 175 graden.

Je kunt ook één hoge cake bakken, maar veel springvormen van 15 centimeter doorsnede zijn daar niet hoog genoeg voor en daarnaast loop je het gevaar dat de cake van binnen niet goed gaar wordt. Ik zou dus gaan voor de drie lagen apart bakken.

Na het bakken stort je de cakes op een rooster en laat je ze volledig afkoelen. Ik heb de cakes een avond van te voren gebakken en ze, nadat ze volledig afgekoeld waren, in folie verpakt tot ik ze ging verwerken.

2. Bereid de mascarponeroom: giet de koude slagroom in een schone kom, voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.

Roer in een aparte kom de mascarpone een beetje los zodat het iets zachter wordt.

Als de slagroom stijf is, voeg je de mascarpone toe. Mix op een lage stand tot een romig geheel. Mix niet te lang, anders wordt het mengsel te slap. Als het mooi één geheel is, stop je gelijk. Spatel tot slot nog wat poedersuiker door het mengel heen. Dit kun je naar smaak toevoegen.

3. Tijd om de taart op te bouwen! Zorg ervoor dat de cakes mooi recht zijn. Snijd dus indien nodig de bolle kant van de cake af.

Leg de eerste laag cake op het taartplateau of het bord. Smeer in met een flinke laag aardbeienjam. Dit mag best royaal, want dan proef je het goed. Daarna doe je er een flinke laag mascarponeroom op. Leg de tweede laag cake er op en herhaal de stappen. Ook bij de derde en laatste laag smeer je weer aardbeienjam en mascarponeroom er op. Daarna ga je los met de confetti en je bent klaar! Die confetti kun je er trouwens wel het beste zo laat mogelijk op strooien zodat het niet smelt. Het viel me trouwens mee hoe erg het smolt, na vijf uur op tafel te hebben gestaan begon het pas een klein beetje met lopen. Maar hey, better safe than sorry toch! 😉

Edit: Je kunt van deze taart het beste dunne plakken snijden in plaats van echte punten. Plakken van ongeveer 1 centimeter aan de buitenkant zijn een prima portie. Wij hebben met 15 man van deze taart gegeten en toen was er nog steeds een stukje over. Een klein taartje voor grote buiken dus. 😉

Verder serveerde ik aan zoete gerechten op Gijs zijn verjaardag nog biscuitjes met discodip en een appelcake. De biscuitjes maak je heel simpel door de helft van het koekje in gesmolten witte chocola te dippen en vervolgens door de discodip te halen.

appelcake rutger bakt

De appelcake is naar recept van de Bakbijbel van Rutger. Daarvoor heb je nodig:

 • 135 gram bloem
 • 40 gram amandelmeel
 • 1 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/4 theelepel zout
 • 135 gram suiker
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 90 milliliter zonnebloemolie
 • 125 milliliter volle yoghurt
 • 3 eieren
 • 1/2 citroenrasp

En verder:

 • 2 appels
 • Sap van een 1/2 citroen
 • 1 theelepel kaneel
 • 2 eetlepels suiker
 • 75 gram abrikozenjam

Je mengt eerst alle droge ingrediënten door elkaar. Daarna voeg je alle natte ingrediënten toe en meng je het tot een glad beslag. Doe het beslag in een springvorm (22 centimeter doorsnede). Schil twee appels en snijd in dunne partjes. Breng ze op smaak met het sap van een halve citroen, 1 theelepel kaneel en 2 eetlepels suiker. Leg de partjes op het beslag en bak de cake 40 minuten op 180 graden. Als de cake klaar is verwarm je de abrikozenjam in een pannetje en verdeel je dit over de bovenkant van de cake voor een mooie glans en extra smaak.

Zo, he he! We zijn er door! Haha. Mocht je de Confetti Taart namaken dan zou ik het superleuk vinden als je me tagt in je Instagramfoto of me een foto via Stories stuurt!

31 reacties

Gewoon ik -

Hoe bewaar je de taart? Cake wordt droog in de koelkast.. kan de mascarpone een dag van te voren gemaakt worden en in de ochtend opbouwen? Hoelang blijft het ongeveer “stijf”

Groetjes

Elsbeth -

Top! Dit is precies het soort taart waar ik naar op zoek ben. Lekker, mooi en niet té ingewikkeld en uitbundig. Dank!

Eva -

Hallo Willemijn,

Super bedankt voor dit recept! Ik heb m dit weekend gemaakt voor de 1e verjaardag van mijn zoontje. Hij was perfect! Ivm pinda allergie (en die confetti de enige is met pinda erin :/) heb ik vruchtenhagel gebruikt. Dat zag er heerlijk feestelijk uit. De cake en mascarpone room zijn erg lekker!

Lotte -

Wat een prachtige taart! Deze wil ik ook graag maken voor de 1e verjaardag van onze dochter. Ik lees niet terug welke maat springvorm je voor de confettitaart hebt gemaakt. Ook 22 centimeter doorsnede?

Eva -

15 cm doorsnede :)

Anouk -

Hallo!

Ik kwam deze taart tegen en wist meteen dat ik deze wilde maken voor mijn dochter die vrijdag 1 jaar word!
Echter kan ik niet zien waar de confetti van is?

Kim -

Wat een leuke taart! Hij is inderdaad erg goed gelukt.

Eva -

Leuk zo’n artikels! De discotaart bak je natuurlijk niet zomaar op zondagmiddag voor jezelf, maar de appelcake/discokoekjzs wel, dus leuk dat er afwisseling is: voor elk wat wils 😉

Kim -

Ziet er super uit! Voor mijn kinderen ga ik de koekjes zeker ook maken. Heb je ze van te voren al gemaakt of op de dag zelf?

Willemijn -

Ik heb ze 2 dagen van te voren gemaakt, ging prima!

Marijke van de Mheen -

Van harte gefeliciteerd Willemijn met de jongste telg. Alweer 1 jaar! Wat ziet die confetti cake er super smakelijk en feestelijk uit. Ik moet zeggen dat ik nooit bak en juist wel graag kook.

Sandra -

Wauww wat een werk! Respect hoor en wat een mooie taart die waarschijnlijk ook nog eens heel lekker was. Tof dat je dit allemaal doet in je drukke leven.

Mariska -

Ik zag hem al, wat leuk die confetti taart :)

Kimv -

Gaaf zeg! Onze zoon wordt 2 eind van de maand en dit ga ik ook maken!

Amelie -

Ziet er prachtig uit maar met een baan en sociaal leven er naast en 2 kids ga ik echt geen taarten bakken voor elke verjaardag, lang leve de taarten van de HEMA op bestelling 😉 maar goed ieder zijn hobby 😜

Nadine -

Na het lezen van dit artikel begrijpen waarom je wilde weten wat een beslagkom weegt, haha! De taart is goed gelukt.

Sanne -

Dank je wel voor dit recept, een erg leuk taartje! In maart viert Emre z’n tweede verjaardag en ik heb dit keer een circusthema bedacht, dit taartje past daar perfect bij dus ik denk dat dit zijn Verjaardagstaart gaat worden :)

Lisanne -

Superleuk recept! ga het zeker zelf proberen voor de housewarming!. Willemijn, ik had een vraag aan jou, jij maakt toch fotoboeken via welke website doe je dit? Ben er nu zelf mee bezig en er zijn zoveel bedrijven, maar geen idee of hun ook goede kwaliteit leveren…

Willemijn -

Ik doe het altijd via Albelli :-)

anna -

Wauw die confetti taart ziet er echt geweldig uit, prachtig!

Simone -

Ziet er allemaal fantastisch uit, maar die confetti taart is toch wel echt te topper. Wauw wat leuk en nog redelijk simpel te maken ook!

Jenneke -

Een vraagje over de confetti-taart: Heb je iedereen de drie lagen op elkaar gegeven of een stuk uit een laag? Dat eerste lijkt me het mooist, maar ook wel dat je gigantische stukken taart krijgt (zoals ook op het bordje te zien is). Ik heb altijd bij verjaardagen dat mensen vragen “ik wil wel een klein stukje hoor” (en meestal dat ik alle taart dan al heb gesneden / heb laten snijden XD).

Willemijn -

Ja zoals je op het bordje ziet liggen, zo serveerde ik het. Je kunt hele dunne plakjes snijden van deze taart. Van bijv. een centimeter dik aan de buitenkant. Dan heb je een mooie portie. Je kunt dan ook zeker wel met 15 personen van deze taart eten. :-)

Truusje - De Sandwichformule -

Wat een feestelijke baksels! Ik heb geen kinderen, maar mochten die er in de toekomst wel komen, dan lijkt het me ook super leuk om uit te pakken met bakken op hun verjaardagen. ☺

Lindsey Beljaars -

Ah wat een mega schattig taartje!!

E -

Ziet er super lekker uit de confettie taart!
alleen het perfecte in mij vraagt hoe je dit netjes snijd en serveert aan je gasten?😂 benieuwd hoe je dit hebt aangepakt!

Minka -

Ik vind het echt super dat je de moeite neemt om alles zelf te maken. Het ziet er feestelijk uit en het zal vast allemaal heerlijk zijn geweest.

femketje -

die taart ziet er echt awesome uit 😀 gotta love confetti!

Nienke -

Ik ga voor de appelcake, die lijkt mij heel lekker!

Romy -

Wauw, wat ziet die confettitaart er geweldig uit! Alleen al een feestje om te zien :) Ook de appelcake lijkt me heerlijk. Leuk om te zien dat je er zo veel (bak)werk van hebt gemaakt voor Gijs’ verjaardag :)

Kelly -

Het ziet er echt geweldig uit hoor! Wat een plaatje die confetti cake. Die wil ik wel een keer namaken haha.

Reageer ook