10x Verliefd op The States

Al eerder schreef ik een artikel over 10x Verliefd op Italië. Maar als ik echt een land zou moeten kiezen om naar te emigreren dan zou het toch wel The States zijn. En dit is waarom!

Foto door Mariska – Grotografie

Money makes te world go round

Laat ik dan eerst beginnen met de foto die door Mariska gemaakt is. Die dollars! Ik vind ze zo grappig er uit zien. Het lijkt wel nep. Eigenlijk zijn het best wel saaie briefjes om te zien. Geen spannende kleuren…niets. Het doet me altijd denken aan zo’n koffer vol geld uit een film. Maf dat Monopolygeld, maar zo leuk om tig briefjes van 1 dollar in je hand te hebben. Je lijkt dan heel rijk!

Sirenes

Over speelgoed gesproken, die sirenes van politie’s, ambulances en brandweerwagens vergeet je niet meer als je eenmaal een keer in The States bent geweest. Het zijn net speelgoedautootjes. Het klinkt zo vreemd. Als er hier een politieauto, ambulance of brandweer voorbij raast vraag ik me altijd af hoe ernstig de situatie is. Maar in The States kun je die sirenes bijna niet serieus nemen!

Goodmorning, how are you?

En ik antwoordde dan gerust met mijn domme hoofd: ‘I’m fine, how are you?’ uit beleefdheid. Wist ik veel dat het meer bedoeld was als ‘Hallo’ en verder niets als je een winkel binnen komt. Niet iedereen kan dat ‘overdreven gedoe’ van Amerikanen waarderen op straat of in winkels maar ik juist wel. Het is misschien wel zo nep als maar zijn kan, maar ik hou er wel van. Lekker bruisend!

Complimenteus

En misschien is daar ook wel niets van gemeend, maar ik vind het ook leuk hoe complimenteus ze zijn in Amerika. Ze zeggen altijd wel iets over hoe je er uit ziet en ik kan daar van genieten. Ik vind dat we dat in Nederland veel te weinig doen. In The States voel ik me daarom altijd meer ‘gezien’. Ik werd daar dood gegooid met de vraag waar mijn groene, leren Karen Millen jas vandaan kwam en met een felle lipstick op regent het complimentjes.

Gek, gekker, gekst

Dat vind ik ook heerlijk aan The States. Niemand kijkt raar op als je een bijzondere outfit hebt of een bepaalde look. Sterker nog, ze complimenteren je er mee. Ik hou daar van! Nee…dan Groningen waar je met een hoed op al een kermisattractie bent… Verschrikkelijk. Geef mij The States maar: gek, gekker, gekst.

Shoppen

Amerika is bij uitstek geschikt om je helemaal lens te shoppen. Heerlijk! En die winkels zijn ook belachelijk groot. Je weet van gekheid zowat op een gegeven moment ook niet meer wat je moet kopen. Maar ze hebben ALLES! Je kunt bij wijze van voor de Walmart al een dag uit trekken.

Fastfood

Dat hoort er gewoon bij in Amerika. Je hebt nog nooit zoveel verschillende fastfoodketens bij elkaar gezien. Heel eerlijk? Ik vind het 9 van de 10 keer niet te eten maar het is zoiets typisch Amerikaans. Hoewel ik moet zeggen dat ik een ontbijt bij de IHOP zeker kan waarderen. Duizend calorieën later…

Lichtjes

‘s Avonds kijk je ook je ogen uit. Al die lichtjes overal. Lichtvervuiling te over maar het is zo mooi. Net een sprookje. Zo heb ik een boottocht gedaan langs de skyline van New York. Dat was zo waanzinnig mooi, echt een aanrader: boek een City Lights Tour.

Van stad tot woestijn en weer terug

Amerika heeft alles, niet alleen qua spullen maar ook qua omgeving. Ik bedoel, opeens doemt er een stad met belachelijk veel lichtjes op uit de woestijn: Las Vegas. Rij weer even verder en je komt bij allerlei prachtige natuurparken, zoals The Grand Canyon. Beiden zijn prachtig op hun eigen unieke manier. Wat heb ik genoten van de lichtjes en de shows in Las Vegas, maar de prachtige diepte, rust en stilte van de Grand Canyon zal ik ook niet snel vergeten. Wat een magische plek!

This is it!

Ik voel me er altijd heel erg thuis. Als er zoiets als vorige levens bestaat, denk ik serieus dat ik ergens in The States gewoond heb. Ik kan het niet omschrijven maar ik voel me er als een vis in het water en ik krijg altijd kriebels als ik op TV bijvoorbeeld New York, Brooklyn of Californië zie. Dan kriebelt het weer enorm om een vliegticket te boeken. I just love The States!

27 reacties

Lisa -

Ik zit zelf voor 10 maanden in Amerika & ik beleef het heel anders. De eerste aantal weken dat ik hier was had ik exact hetzelfde gevoel. Maar zodra je er een aantal maanden leeft ga je het heel anders beleven aangezien je dan “inburgerd”. Ik dacht altijd dat Amerika het land van mijn dromen was, maar ik kijk daar heel anders tegen aan nu. Ik heb het idee dat er nu iets beters is, aangezien je nu de wetten & alle andere ridiculeuze dingen meekrijgt. Heel leuk artikel verder :)

Emma -

Grappig dit! Ik heb zelf vijf maanden high school gedaan in Amerika, California om precies te zijn. Het was altijd het land van mijn dromen en ik was er bijna obsessief over. Toch toen ik daar woonde kwam ik ook tegen dat het helemaal niet zo ideaal was als ik altijd had gedacht. Ik vond heel veel dingen ook echt geweldig (de complimentjes, love it!), maar mistte toch veel dingen uit Nederland wel. Met name het respect voor elkaars tijd vanuit tieners, dat was er bij mij op school helemaal niet. Ben toch blij dat ik er ben geweest, ik mis het vaak wel, maar het heeft me laten realiseren hoe blij ik ben dat ik Nederland mijn thuis mag noemen.

Mandy -

Leuk artikel! Inderdaad, Amerika heeft ontzettend veel mooie en bijzondere plekken. Ik vond de mensen ook bijzonder aardig. Heb een jaar in San Francisco gewoond. Geweldige ervaring!

Saskia -

Zelf naar NYC en Chicago geweest. Ik hou d’r van en Chicago zeker een dikke vette aanrader! Vond ik persoonlijk wat meer sfeer en gezelligheid hebben dan NYC. Terwijl ik New York ook als heel ‘knus’ heb ervaren voor zo’n immense stad. West-kust Amerika staat zeker hoog op ‘t lijstje.

Janneke -

Heeeeerlijk! Ik heb even een vraag; komen er nog Hip of sip video’s aan?

Xxx

Stine -

Heerlijk geromantiseerd, maar zo is t natuurlijk totaal niet om te wonen. Begrijp me niet verkeerd het is een prachtig land, maar 2x (3?) x vakantie valt echt totaal niet te vergelijken. Ik heb er zelf 7 jaar gewoond en dit zijn dus idd de dingen die toeristen benoemen. Mocht je ooit serieus denken om te willen emigreren, hoop ik dat je niet alleen dit geromantiseerde beeld in je hoofd hebt 😃😂

Lisa -

Oooh je maakt me nieuwsgierig! Hoe is het ‘echte’ Amerika?

Quinte -

Ik ben ook benieuwd! Ik ga volgend jaar een jaar in de vs wonen, dus hoop dat het niet al te stom is.. ;)!?

Danielle -

Ik wil hier zo graag nog eens naartoe, staat hoog op mijn lijstje! Vooral nu ik dit gelezen heb.

Haydée -

Oh, ik vind het heerlijk! Ik denk altijd met zoveel plezier terug aan mijn reizen naar The States. En het klopt wat je zegt: mensen complimenteren je als je iets apart aanhebt, in plaats van je aan te staren. Ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen over mijn tutu als die dag dat ik in New York flaneerde. :)

Lisan -

Dit precies! Ik hou van Amerika!

Mariska -

Leuk geschreven :) Ik zou er nog steeds graag een keer heen willen.

De -

Zo leuk om te lezen! Ik heb datzelfde gevoel met Griekenland, in besloot dan ook al op mijn 18e om er “semi” te gaan wonen/werken. 7 maanden in het jaar tijdens het Europese vakantie seizoen. Ik voel mezelf er meer thuis dan in NL

Lobke -

Doe zo’n dna test! Misschien komt er wel echt uit dat je voor voorouders daar vandaan komen. Ik kwam erachter dat ik meer italiaans ben dan Nederlands bijvoorbeeld en zelfs 4% Afrikaans. Zo leuk. Maak er meteen een video van 😉

Leonie -

Die DNA test moet je wel met een korreltje zout nemen. Ik zag een keer een video van een eeneiige tweeling die die test had gedaan, kregen ze beide heel verschillende resultaten 😐

Stéphanie -

Super leuk artikel! !k voel dit precies hetzelfde! Sommige vriendinnen van mij snappen niet waarom ik zo gek ben op Amerika: nou, om deze redenen dus! Volgende week zondag (voor de 2e keer) naar Florida en door dit artikel krijg ik nóg meer zin dan ik al had!

Anna -

De US fascineert mij echt! Ik wil er zo graag een keertje heen!Lijkt me echt leuk om heel je lijstje zelf te ervaren. Liefs

Bente -

Als vakantie land ben ik echt een enorme fan van Amerika. En ik zou er misschien ook wel een jaartje kunnen wonen. Maar emigreren? Daar vind ik het toch wel een te apart land voor.

Loes -

Ik ben dol op Amerika! Ik heb Amerikanistiek gestudeerd, dus behalve dat ik Amerika heel leuk vind, vind ik het ook mega interessant. En ik heb er ook nog eens 4 maanden gewoond! New Orleans moet zeker op jullie travel bucketlist.

Anna -

Help help! Ik heb geen instagram, maar onder jullie fotos op deze site staat het linkje naar Instagram. Maar nu jullie een nieuw account hebben werkt het linkje niet meer . Kunnen jullie het linkje misschien weer bijwerken? dan kan ik af en toe ook even daar kijken zonder dat ik perse instagram moet hebben (weer een ding wat ik ook nog Moet doen :) )
Dank! Anna

Ps. Als artikeltip. Misschien een keer een dagboek vanuit de hond? Ik ben heel benieuwd hoe veel beweging ze nodig hebben, hoe lang ze alleen thuis kunnen blijven en wanneer ze eten :). Wij overwegen ook een hond en ben me zo veel mogelijk aan het inlezen.

Larissa -

Leuk beschreven! Ik word gelijk enthousiast. Het is echt mijn droom om nog een keer naar Amerika te gaan. Dan het liefst een lange reis door een groot deel van het land. Voorlopig blijft het wel nog even bij dromen.

Charlotte -

Je vergeet 1 klein minpuntje: de president

Amelie -

Laat dat klein maar weg!! Naar een land waar het volk zo’n leider kiest, hoef ik niet heen 😐

femketje -

ik hou ook zo van de VS 😀 dat iedereen aan je vraagt hoe het gaat en er alleen een begroeting mee bedoeld vind ik ook super nice :) het is nu alweer een jaar geleden dat ik er was en wil zo graag terug!

Kelly -

Het lijkt me heel tof om er eens op vakantie te gaan! Ik ben heel nieuwsgierig naar die sfeer die daar hangt.

marije -

I love the States dus ik snap je lijstje volkomen

Mar -

Ik woon toevallig in de US:) Moet wel zeggen dat het leven buiten de grote steden, in het binnenland, wel heel erg anders dan je hier beschrijft.. Waar ik woon zijn de mensen heel erg arm, de eerste leuke stad (met maar 80.000 inwoners) is op een uur afstand en je kan uren rijden zonder ook maar 1 auto te zien, dat is ook niet altijd alles. Inmiddels ben ik wel gewend aan de Walmart (zo’n beetje de enige grotere winkel hier in het dorp) en kan ik binnen 45 minuten weer buiten staan! Aan de andere kant ben ik het helemaal met je eens dat alle rijke steden echt ontzettend de moeite waard zijn! Leuk artikel!

Reageer ook