‘What I Ate in a Day': 10 januari 2018

Hoi! Leuk dat je weer even bent komen spieken op 2WMN! Dit keer heb ik op 2Eat Donderdag een eetdagboek van mezelf en die van mijn jongens. Een zo genaamde ‘What I Ate in a Day’. Wat eten wij zo al op een dag? Ik laat het je zien!

We beginnen de dag met een ontbijt natuurlijk. Gijs en ik zijn als eerst beneden (om 5.30 uur, kuch) en ik besluit niet op Jelle te wachten aangezien het nog al vroeg ik. Gijs en ik ontbijten beide met een volkoren boterham met jam. Daarnaast drink ik thee. Gijs drinkt na zijn boterham een volle fles melk.

Jelle eet later op de ochtend een boterham met pindakaas, een roggebroodje met kaas en drinkt een beker thee. Door de ochtendhectiek ben ik dit vergeten op de foto te zetten. Oeps!

Halverwege de ochtend is het tijd voor fruit. Een banaan voor Jelle, een potje voor Gijs (joe, loedermoeder hiero! 😉 ) en een appel en mandarijn voor mezelf.

Tussen de middag lunch ik met twee geroosterde boterhammen met wat zuivelspread. Daarop doe ik wat cherrytomaatjes en zout en peper. Hmmm, zo lekker!

Jelle luncht met een boterham met kaas en een boterham met hagelslag. Gijs eet een boterham met appelstroop. Die zoetekauw wil niets weten van hartig beleg.

Tussendoor eten de jongens ‘s middags nog wat crackertjes.

‘s Avonds eten we curry madras. Curry gaat er altijd goed in bij je jongens. Ik doe er veel bloemkool in en prak dit fijn door de rijst. Zo ziet Jelle de groenten niet. Haha!

We eten nooit toetjes, maar dit keer was ik rond etenstijd in de supermarkt en kon ik de chocolademousse niet weerstaan. Ik griste een pak mee en die moet nu natuurlijk soldaat gemaakt worden. Jelle slaat over (geen toetjes-fan) en Gijs krijgt twee hapjes van mij.

En zodra de jongens in bed liggen is het tijd om te snoepen! Haha! Ik zag een pak Vegter’s rolletjes in de aanbieding en nam zonder twijfelen een pak mee. Luuuuuvvvv Vegter’s rolletjes. Hier op de foto zie je er maar één, maar I’m not gonna lie: ik at het halve pak op (en Djurre de andere helft). Jep… 😉

Wat betreft drinken: ik drink alleen maar thee of water. Meestal drink ik ‘s ochtends twee koppen thee, water bij de lunch, ‘s middags nog een keer thee, water bij het avondeten en dan ‘s avonds nog één of twee koppen thee.

Jelle en Gijs drinken ook alleen maar water en thee. Water is de hele dag tot hun beschikking in hun rietjesbeker. ‘s Ochtends en ‘s middags krijgen ze thee aangeboden. Gijs drinkt daarnaast nog 3 flessen melk: ‘s ochtends, tussen de middag en ‘s avonds voor hij naar bed gaat.

Laat me weten of jullie eetdagboekjes als deze leuk vinden. Zo ja, dan maak ik er vaker eentje! En laat me dan ook gelijk weten of je nog een leuke titel weet want ‘What I Ate in a Day’ is zo Engels en ‘Eetdagboek’ klinkt weer zo, tja, saai… Haha!

64 reacties

Nina -

Ik wou dat ik ook genoeg had aan zo weinig eten, dat zou me flink wat tijd besparen op een dag! :)

Mimi -

Jeetje, ik zou omvallen en niet kunnen functioneren met zo weinig eten. Grappig hoe dat werkt. Er zijn dagen dat ik makkelijk 8-10 boterhammen wegwerk maar ook dagen waarin ik begin met een goed gevulde groentesmoothie, gevolgd door een flinke bak yoghurt met havermout en fruit, ‘s middags nog steeds 2 rijkelijk belegde (wel gezond) boterhammen en dan ‘s avond altijd een groot bord eten. En dit is omdat ik nu op mijn eten let. Voorheen was het meer …. Ik heb een bmi van 21 en 41 jr. en juist op zoek naar eten dat een verzadigd gevoel geeft en niet dat mijn maag na een half uur weer begint te rammelen. Eieren of kwark helpt wel wat..

Anne -

Pro-ana 😂😂😂 Vegter rolletjes en chocomousse inderdaad heel pro-ana.
Trek je er lekker niets van aan Willemijn! En leuk om te lezen!!

Inge -

Ik vind dit absoluut voor herhaling vatbaar. Mijn zoontje scheelt een maand met Gijs en haal hier dus wel inspiratie uit. Ik vergeet zelf in alle drukte ook wel eens te eten, dus ik snap je helemaal!

Qua naamsuggesties:

Donderdag Dinner (het is wel niet alleen dinner maar je snapt me wel)

Hap kauw slik 😉

Madebyuna -

Wow, in vergelijking met jou eet ik veel! Haha, maar ieder zo zijn eigen patroon! Ik vind de artikelen ‘Wat hebben we gegeten deze week?’ leuker.. dus wat mij betreft lekker die alleen doen 😉

Bianca -

Leuk artikel! Lusten jullie geen boter? Ik heb altijd van het consternatieburo meegekregen dat kinderen boter nodig hebben voor de vitaminen en vetten die je anders echt mist omdat je je bij je kinderen vaak netjes houdt aan de gezonde dingen en een goed voedingspatroon (dus water drinken, niet te veel zoetigheden etc). Dan mis je de voedingsstoffen van boter. Niet veel, maar wel erg nodig.

Charlotte -

Achterhaald, je kan dezelfde voedingsstoffen uit noten, zaden, vis en olie (met bakken) halen.

Dolores -

Leuk om vooral te lezen wat de jongens eten. Het is hier namelijk regelmatig geklungel. Zoon van 4 eet best prima, maar heb een dochter van 11mnd die of wel of niet eet. Ken ik helemaal niet😭. Eet Gijs de boterhammen zelf op? Op voer je hem? Ik heb echt vanalles geprobeerd, nu maar brood geroosterd omdat ze dat schijnbaar wel interessant vind 🤞🏼

Willemijn -

Oooh zo herkenbaar! Gijs eet pas sinds 2 weken, beter en sinds een paar dagen eet ‘ie opeens 2 boterhammen per keer. Weet niet wat ik meemaak! Nu hij bijna 1 is begint hij steeds beter te eten. Dus hopelijk geldt dat ook voor jouw dochter. Gijs eet overigens wel alleen maar zoet beleg op brood, tot mijn ergernis. 😛 Maar he, hij eet! 😉 Een brood roosteren hielp inderdaad ook bij Gijs. Ik geef het hem vooralsnog, omdat hij tijdens zelf eten vooral heel leuk vind om het in en uit zijn mond te halen en het vervolgens op de grond gooit haha!

Mare -

@Willemijn: Dit soort negatieve reacties heb je altijd bij eetdagboeken. Je doet het nooit goed. Volgens de een is het te weinig, de ander vindt dat je te veel eet, weer een ander vindt dat je teveel suiker eet……………………………………….

Mare -

Lekker en behoorlijk evenwichtig! Leuk om te lezen. Goed dat je boys geen zoet drinken geeft want dat is zo slecht voor het gebit.
Ik wil echt geen voedselpolitie zijn of de les lezen maar ik zie dat er geen halvarine op het brood zit? Dat is wel belangrijk i.v.m. vitamines voor de botten. Maar misschien is dat toeval of halen jullie dat uit andere producten.

J -

Wat een kritiek! 🙈
Leuk artikel! Leuk om af en toe te lezen wat jullie eten. Fijn zeg dat jouw jongens water en thee willen drinken. Ik heb ook een poging gedaan bij mijn zoontje maar toen hij vorig jaar een buikgriep bacterie had, erg ziek was en dus moest drinken, maar geen water wilde drinken werd het Dixsap. En daar ben ik niet meer vanaf gekomen.

Kim -

Wat een zeikerds weer hiero. Pro ana? Doe ff normaal zeg :,)
Ik kon eerst ook veel eten en zou dit eerder ook veel te weinig hebben gevonden. Maar als ik nu een drukke werkdag heb en s avonds druk ben met de kleine eet ik s overdag meestal 3 bolletjes met beleg, 2 cappuccino en een bordje avondeten. Kan me er niet echt druk om maken. Soms vreet ik s avonds een halve zak chips, kan ik me ook niet meer druk om maken 😛

Willemijn -

Hahaha herkenbaar! Ik vergeet soms te eten door de drukte. En bij mij is slaapgebrek ook echt van grote invloed op mijn eetlust. #momlife 😉

Jacqueline -

Leuk om te lezen, ik zou dit vaker willen zien! En ook interessant om te zien wat Jelle en Gijs eten. Ben altijd op zoek naar inspiratie voor mijn ventjes 😅

Nynke -

Leuk om te lezen!
Mag je wat mij betreft vaker doen!

Judith -

Ik zou elke week wel een eetweekdagboek (een mooi zelfverzonnen woord haha) van elke dag willen zien, maar ik kan me voorstellen dat het wel heel veel werk is om van elke dag alles op te schrijven/te fotograferen.

Judith -

Trouwens, Doortje, van Doortje’s blog houdt elke avondmaaltijd bij en daar maakt ze dan 1x per week een foto overzicht van. Dat zou je ook nog kunnen overwegen, dan hoef je niet elke dag van de hele dag alles bij te houden, maar ‘alleen’ van de avonden.

Simone -

Ik ben enorme fan van eetlijstjes van anderen. Al moet ik weg zeggen dat ik wat moe word van het ‘kids’ deel. Er staat (in mijn beleving) weinig meer online wat níet over kinderen/het moeder zijn te maken heeft of eens níet beschreven wordt.

Marijke -

Heel leuk om te lezen! Misschien zou je als titel ‘Weet wat ik eet’ kunnen doen. :)

Susanne -

Wow, leuk artikel maar je eet (naar mijn mening) echt enorm weinig. Maar je weer zelf waarschijnlijk wat goed voor je is.

Lisa -

Wat ik mij afvroeg: hoe staat het nu met vegetarisch eten? Een tijdje geleden wilde je steeds meer vega gaan eten toch? Is dat gelukt? Of helemaal niet? (Kan niet ontdekken of die curry nu helemaal vega was of niet haha.)

anne -

er stond iets over bij haar jaaroverzicht van 2017 omdat het een doel van haar was

Eva -

Dat is echt wel heel weinig. Ik vind dit soort dingen altijd wel interessant om te lezen om inspiratie op te doen, maar een boterham en een banaan vind ik niet zo inspirerend. Niet aanvallend bedoelt, maar ik zou dan liever iets anders lezen zoals een leuk recept.

Lindsey Beljaars -

Wat grappig om te lezen!

Hester -

Hmm ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er van vind. Enerzijds lezen/scrollen dit soort blogjes wel lekker weg, maar anderzijds vind ik het ook wat saai. Het is enthousiast geschreven maar het komt toch een beetje over van: “oh ik moet nog een blogje maken maar heb echt geen inspiratie dus doe ik maar even een eetoverzichtje… klaar!”. Ik wil hiermee niet als blog zeikerd overkomen, want ik weet wel dat hier ook moeite in zit: schrijven, foto’s maken, editten etc. maar ik wil wel eerlijk zijn omdat je feedback vraagt :) Misschien komt het ook doordat ik zelf geen kinderen heb, want voor andere mamma’s lijkt dit me leuk om te lezen ter inspiratie of hoe ze hun eigen ontbijt/lunch/diner combineren met dat van hun kinderen!

Lize -

Lijkt me fijn als je hier niet je pro-ana lijstjes gaat promoten. Je eet nog geen 1200 kcal op een dag, dat is echt niet gezond.

Willemijn -

Nou dat lijkt me een beetje overdreven hoor. 😉 Ik heb 12 weken lang een sportprogramma gevolgd waarbij ik mijn calorieinname bijhield en ik kwam elke dag uit op zo’n 1600-1800 kc. Dit dagboekje is gewoon van een dag dat ik niet heel veel eet. Soms als ik druk ben met de jongens, niet goed in mijn vel zit of weinig geslapen heb dan heb ik weinig eetlust. Plus, in een pro-ana lijstje stop je ook geen chocolademousse of beken je een half pak Vegters rolletjes gegeten te hebben. 😛

Hester -

Ja dit is te heftig geoordeeld… er wordt nergens gepromoot dat dit een standaard moet zijn voor elke mamma/vrouw of dat Willemijn dit bewust doet voor haar figuur ofzo. Bovendien zie ik op Instagram of in de Diary regelmatig een gezonde hoeveelheid Kinder bueno’s of broodjes kip corn of andere snacks voorbijkomen :)

Amelie -

1600-1800 calorieën per dag is veel te weinig voor een dag, tenzij je op dieet bent. Een normale daginname zou ongeveer 2000 calorieën moeten zijn (voor een vrouw).

Willemijn -

Nee hoor, je caloriebehoefte is heel erg afhankelijk van de verhouding vet/spier en lengte/gewicht. Je kunt dat uit laten rekenen door een personal trainer of via rekentools op internet. Mijn lichaam heeft puur om te bestaan maar 1100 kc nodig. Tel daarbij op nog een paar honderd kc om te bewegen/werken en het kan heel goed zo zijn dat een kleine, slanke vrouw minder dan 2000 kc nodig heeft. Like me dus. :-) Desalniettemin is je gewicht en hoe je je voelt denk ik nog altijd de beste graadmeter en dat is bij mij helemaal prima. Dus maken jullie je maar vooral geen zorgen om mij :-) X

Tessa -

Eetdagboek
Food diary
In mijn maag vandaag 😂
Nomnomnom
Food flashback

Haha ik gooi er ook maar wat uit 😛

Willemijn -

Hihi thanks!

Hester -

Jaaa in mijn maag vandaag vind ik leuk haha

Eva -

In mijn maag vandaag 😂😂😂 fantastisch

Es -

Vind het wel leuk om te lezen, alleen jammer om te zien dat je zelf niet eens even je tekst naleest op overduidelijke fouten. Snap heus wel dat er ook na nalezen weleens een foutje achterblijft, maar dit is wel overdreven. Voorbeeld: Ik griste ‘ en’ pak mee en die moeten nu natuurlijk soldaat gemaakt ‘ wordt’ . Dan heb je toch maar een zeer beperkte moeite in je tekst gestoken, als je dat er al niet uithaalt.

Willemijn -

Heb je helemaal gelijk in, foutloos schrijven is niet mijn sterkste punt. Ik weet dat het voor sommige mensen ondenkbaar is, maar ik behoor tot de categorie mensen die zijn eigen tekst 3 keer door kan lezen en er geen één fout in ziet, terwijl ze er wel degelijk staan. Sorry! :-)

Miriam -

Jeetje, wat eet je weinig voor iemand die zo vroeg opstaat. Krijg je geen hongergevoel na de lunch?

Nora -

Wat leuk om te lezen!
Je kunt ook de vertaling van de Engelse titel gebruiken, dus dan wordt het Wat ik at in een dag. Of je zet er de desbetreffende dag bij, bijvoorbeeld Wat ik at op donderdag, met of zonder de datum erbij.

Noor -

Misschien als naam ‘wat de pot schafte (vandaag)’

Quirine -

Super leuk! Voor herhaling vatbaar. 2eat today?

Willemijn -

Leuke! Dank je!

anna -

Wat leuk om te zien! Ik vind dit soort artikelen altijd interessant. Hoewel ik me altijd wel afvraag of ik dan veel eet of jij gewoon wat minder hahaha (afgezien van de Vegter’s Rolletjes dan :p)! Als ik zo vroeg op zou staan als jij zou ik waarschijnlijk minstens het dubbele eten. Ik zou wel willen dat ik hier ook genoeg aan had, ga ik aan werken haha #newyearnewme :p

Amélie -

Het viel mij ook al op dat je voor ontbijt en lunch wel heel weinig eet! 3 boterhammen op een hele dag daar redt ik het echt niet op, dan heb ik geen energie genoeg. Een volwassene mag 5-7 boterhammen (voor een vrouw eerder 5) sneetjes brood per dag als je niet aan de lijn bent!

Willemijn -

Wow, 5 tot 7 :O Nope, dat red ik nooit. Maar dat komt meer omdat ik niet zo van gewoon brood hou. Geef me een stokbrood en hij gaat wel helemaal op. 😛 Normaal eet ik ‘s ochtends altijd een grote kom havermout maar dat hadden we niet meer dus eet ik dan tegen heug en meug een boterham op ‘s ochtends.

Miriam -

Ok, ik vroeg me net af of het niet weinig was… maar 5 a 7 boterhammen. Dat krijg ik ook echt nooit weg op 1 dag hoor. Ik eet er 3 max 4

Lien -

Ik eet 8 speltboterhammen per dag haha!
En ik ben een kleine vrouw van 161cm en 58kg.
Meestal heb ik zelfs tegen 11u al terug honger…
Zo zie je maar dat iedereen anders is 😉

Loes -

Leuk om zo eens te zien wat je eet! En ohh chocomousse, zo lekker. Dat is inderdaad moeilijk te weerstaan!

Eline -

Leuk! Zeker vaker doen. Maar hoe hou je het hierop vol, wat is je geheim? 😉 Ik zou hier enorm hangry van worden.

Ruby -

Wat dacht je van 2WMN’s eat ?

Nienke -

Superleuk weer en goed belanceerd met groenten en granen!
Drinkt Jelle ook nog melk of yoghurt soms? Liefs!

Willemijn -

Nee hij lust helemaal geen zuivel, op havermoutpap bereid met melk na. Soms denk ik wel eens dat ‘ie allergisch is wat instinctief weigert ‘ie alles waar zuivel in zit (ook slagroom bijvoorbeeld).

Alice -

Ja heel leuk. Ik dacht hier laatst al aan en nu staat het gewoon online. Ik vind het heel leuk om bij andere mama’s mee te kijken naar eetdagboekjes! Vooral tijden en het avondeten!

Anne -

Leuk en interessant! Mijn dochtertje scheelt 1 maand met Gijs dus het is tof om te zien hoe jullie dit doen met eten 😊… ook om inspiratie op te doen! Zou leuk zijn als het vaker voorbij komt!

Remy -

Zo een rol.. met of zonder slagroom???

Willemijn -

Zonder, helaas, want uitverkocht in de supermarkt (like?!?!) :O

Caro -

Ja super leuk om te zien!

Anouk -

Het is ook engels maar wat dacht je van 2 eat today?

Kelly -

Altijd leuk om te zien dit soort diarys! :)

femketje -

ik eet ook echt nooit toetjes, maar die ziet er wel lekker uit ;D

Naomi -

Wat leuk! Ik vind dit soort artikelen altijd wel leuk/handig om te lezen.

Ik heb nog een tip voor je. Er bestaat ook bloemkoolrijst!
Zo zien de jongens ook geen groente en denken ze dat het rijst is.

Milou -

Handige tip van die curry met ‘verborgen’ bloemkool, haha. Ga ik hier ook eens proberen voor F!

Kelly -

Heel erg leuk om te lezen! Een leuke titel laat ik aan andere over, want het enige wat in mijn hoofd popt zijn van die standaard dingen haha.

marije -

Leuk om te zien! Zeker vaker doen.

Reageer ook