Weekvlog #67: SUPERMOM

Daar ben ik weer! Sjongejonge, wat is dat lang geleden zeg. Het voelt als een eeuwigheid. Maar deze weekvlog is weer van mij. Even een applausje voor supermom Will die al die weken gevlogd heeft, wat een werk moet dat geweest zijn. Topper! En deze supermom laat je zien hoe afgelopen week er uit zag.

https://youtu.be/TrABOu2oi8U

 

23 reacties

Nienke -

Heeel herkenbaar van de BV haha, ik wilde ook afbouwen, maar ik vond t ook helemaal niet leuk en wat een gedoe met flesje klaarmaken. Ik ben door gegaan en nu 7,5 maand verder nog steeds bv aan t geven. Enne aantal voedingen gaat vanzelf minder worden 😉 Verder weer leuk om een vlog van je te zien 😄

Carmen -

Hoi Martine, ik vind het mooi dat je gewoon zonder make-up verschijnt telkens. Mijn jongste is zes maanden en make-up opdoen is nog steeds geen prioriteit. En ik vond je punt met die m&m’s en thee op de bank (“want ik wil nog iets aan mijn leven hebben”) heeeeel herkenbaar! GRIJP DIE ME-TIME!

Marieke -

Super leuk weer een weekvlog van jou Martine! Wat doen jullie het toch knap! Ga je ook nog een uitgebreide tour van je nieuwe huis laten zien? :)

Susan -

Wat leuk om weer een vlog van je te zien! Ik ben heel benieuwd hoe je nu terugkijkt op hoe je je voelde over het moederschap vlak na je bevalling? Toen vroeg je je af hoe je ooit nog eens iets gedaan kreeg, en nu doe je het ‘gewoon’! :)

Pauline -

Wat een leuke vlog Martine.
Welcome back !!!
En………… wat een mooie baby is Maik en zo te zien ook
een vrolijk jongetje als hij genoeg gegeten heeft :-)

femketje -

wat leuk weer een vlog! vind het echt knap van je hoe je alles doet <3

Amelie -

Wat bedoel je met het flesje klaarmaken met afkoelen? Je maakt een flesje toch met koud kraanwater, die doe je in de magnetron tot de juiste temperatuur en dan melkpoeder erbij en roeren. Heel simpel! Zo hebben al onze kraamhulpen het ons geleerd.

Nynke -

Leuk om weer een weekvlog van jou te zien!
Wat is Maik een lieverd. Om op te vreten! :)

Maryam -

Knap hoe je het allemaal doet. En wat een heeeeeerlijk kind is Maik! Wel jammer dat je zo snel al wil afbouwen met borstvoeding. Je moet vooral doen waar je je goed bij voelt maar het loopt goed, het is speciaal voor Maik geproduceerd, je hebt flexibel werk en je bent zelfstandig zodat kolven en/of borstvoeding geven geen groot probleem hoeft te zijn. Ik geef toe: kolven is niet het leukste. Maar verder is borstvoeding wat mij betreft ideaal: honger? Hop, aan de borst. ‘s Nachts voeden? Uit bed en aan de tiet. Ikzelf ben zo zo zo blij dat bij de tweede borstvoeding wel lukt zodat ik niet weer elke dag 7 keer kolf. Maar nogmaals, vooral doen waar jij je goed bij voelt. Maik is jouw kindje en jij bepaalt wat goed voor hem is.

Martine -

Je hebt gelijk, ik wilde alleen even bekijken of het me meer energie zou geven als ik zou stoppen of af zou bouwen vanwege de zware bevalling. Borstvoeding kost veel energie. Maar ik merkte dat het afbouwen (3 dagen gedaan) me niet perse meer energie gaf en ik werd er dus verdrietig van dus nu weer volledige voeding en ik ga gewoon bekijken tot hoe lang ik het vol houd. :)

Suus -

Wat leuk om weereens een vlog van jou te zien! Knap hoor hoe je het allemaal doet! En wat een leuk printje heb je aan rond 9 min, is dat een badjas? Heel vrolijk!

Linda -

Even over Usher: blacks don’t crack… Huid van donkere mensen is beter dan blanke mensen. Ze krijgen geen rimpels, althans niet snel. Ze zien er heeeel lang goed uit, maar dan kan het ook opeens gebeurd zijn haha

Anke -

Leuke vlog Martine! En knap hoe je het werk erbij weer oppakt, al geeft het je zo te zien hele positieve energie :) fijn! Ik vond het krijgen van mijn zoontje ook vrij lang heeeel erg wennen ook al is het het mooiste wat er in mijn leven is gebeurd… ik was toch echt niet helemaal voorbereid op wat het echt betekent en hoe dat eerste jaar ineens totaal anders is dan wat je gewend was te doen met je tijd 😉 nu zijn we 2 jaar verder en is nr 2 onderweg, kan nu eindelijk zeggen dat de relatieve rust wel is wedergekeerd, haha! Ik bedoel maar: voor iedereen is het weer anders wanneer je lekker je draai vindt als je net moeder bent geworden. Je bent een topper!

Mariska -

Zo herkenbaar hoe mijn zoontje was toen hij zo Klein was! Compleet ontregeld in die sprongetjes, alleen bij mama willen drinken, weinig slapen… Heftig hoor! Wel super goed dat je zelf ook vroeg naar bed gaat 😊
Ik zelf vond ik het soms ook echt zwaar dat ik de enige was die BV gaf, maar als de sprong weer voorbij is, is het weer meteen een stuk beter! Merkte zelf dat die sprongetjes vaak ook samen ging met verandering in borstvoeding (hoeveelheid en samenstelling). Je doet t fantastisch!

Martine -

Hee ja dat laatste wat je zegt over sprongetjes en verandering in borstvoeding had ik nog niets eens zo opgemerkt maar nu je het zegt klopt dat inderdaad achteraf!

Maaike -

Difrax flessenwarmer! Ideaal je zet de fles er gewoon in en drie minuten later is het op de juiste temperatuur, alleen stopcontact nodig en geen water.

Amelie -

Is mij sterk afgeraden door meerdere professionals. Schijnt toch qua temperatuur onbetrouwbaar te zijn. Kraamhulpen adviseren magnetron of au bain Marie.

Hanna -

Leuk dat je er weer bent!
Nog even over de kunstvoeding/borstvoeding: hoogstwaarschijnlijk is je productie niet stabiel genoeg om alleen s avonds en s nachts te voeden, en moet je dan al snel helemaal over op kunstvoeding. Wel iets om rekening mee te houden dus als je niet helemaal wilt stoppen :)

Anna -

Zo een leuke vlog! En wat is Maik knap!!

Loes -

Leuk weer zo’n vlog van Martine! Snap dat je nog even je draait erin terug moet vinden, maar dat komt vanzelf helemaal goed. Ben het wel een beetje eens met Lisa, voor de niet mommy’s onder ons is het ook leuk om nog wat andere/diverse artikelen te zien!

huisjeboompje.beesje -

Superleuk om je weer te zien!!
Zoveel herkenbaar nu ik zelf een baby (nr2) van 9 weken heb. Mijn peuter is zo oud als Jelle, dat is ook altijd leuk om te zien!
Dat schuldgevoel van de bv herken ik heel goed, na een paar weken moest ik aan de kunstvoeding beginnen, ze kreeg niet genoeg uit de borst. Hoewel het niet in mijn handen lag voelde ik me heel verdrietig en schuldig. Nu krijgt ze volledig de fles maar had echt gewild dat ik nu nog steeds borstvoeding kon geven .. Bij de 1e duurde t ook maar een week (lag in t ziekenhuis door een infectie). Dus wilde zo graag dat ik t dit x wel kon geven. İk heb een ketting laten maken met moedermelk erin verwerkt. Wilde dat bijzondere periode toch op een manier bewaren:)! Mischien ook leuk voor jou? ik zeg neem een kijkje op haar instagram: “solillyhandmade”.
en supermom? Nou dat ben je zeker!!

Lisa -

Leuke vlog. Ik vind wel dat jullie blog de laatste tijd bijna alleen nog maar in het teken staat van moederschap, terwijl jullie op voorhand hadden gezegd geen mommyblog te willen worden. Puntje van aandacht: houd de onderwerpen divers als je niet een mommyblog wil zijn. Fijne week toegewenst!

Kelly -

*geeft applaus* Knap werk hoor, allebei! Het was weer leuk om mee te kijken!

Reageer ook