Wat ik van mijn vriendinnen heb geleerd

Willemijn schreef dit artikel al eerder dit jaar. Een artikel over de dingen die zij geleerd heeft van haar vriendinnen. Ik vond het leuk om hier eens over na te denken. Dit is wat ik van mijn vriendinnen heb geleerd.

  Het artikel is geïnspireerd op dit mooie artikel van Vera. Zoals ik al eerder schreef, ben ik niet iemand die veel vriendinnen heeft. Ik ken wel heel veel mensen, maar dat is iets anders dan vriendschap. Ik heb mijn hele leven periodes gekend waarbij er 1 vriendin heel dichtbij me stond. In iedere fase van mijn leven was dat weer iemand anders. Bijzonder! Maar dit clubje hieronder, they are here to stay!

Dit zijn mijn Sisters! We noemen onszelf ook wel De Diepe Meisjes of de Lindt- & Boasmeisjes…tja, laat ik daar maar niet verder over beginnen. Sommige dingen moeten geheim blijven haha!

Willemijn

Laat ik beginnen met mijn bestie. En dat is eigenlijk de eerste echte vriendschap waar ik over durf te zeggen dat het een vriendschap voor de rest van mijn leven is. Ik had nooit gedacht dat ik zo iemand nog eens zou ontmoeten en met wie ik zoveel gelijkenissen heb. Het is net een extra zus. Ik kan alles tegen haar zeggen en voel me volledig op mijn gemak. Je zou me gerust 24/7 met haar op kunnen sluiten en dan nog hebben we gespreksstof. We kennen elkaar nu negen jaar dus je leert een hoop van elkaar, zeker als je veel op elkaar lijkt. Wat een spiegel!

Als ik nu iets moet noemen, zou het gaan over hoe Willemijn om gaat met haar kinderen. Daar leer ik heel veel van. Haar constante optimisme ondanks gebroken nachten, haar relativeringsvermogen, de vrijheid die ze haar kinderen geeft om zelf te leren kiezen. Het is allemaal even bewonderenswaardig en ik zou het mooi vinden als ik dit ook kon doorgeven aan mijn kind. Will is gewoon een mooi mens!

Nienke

Als ik aan Nienke denk, denk ik aan de quote over succes en het parachuutje van Steven Harvey. Je moet eerst durven springen, voordat de parachute open kan gaan. And guess what? Die parachute gaat niet altijd meteen open en zo donder je eerst meters naar beneden. En dat…is eng! Maar als je nooit springt, weet je nooit hoe succesvol en krachtig je eigenlijk zou kunnen zijn.

Op 22 januari 2016 spraken we af voor een kopje koffie in Groningen. Wat een kopje koffie al niet kan doen. Ik ken Nienke nu bijna twee jaar, maar wat kun je al veel van iemand leren in zo’n korte periode. Ik heb ook het gevoel dat ik haar langer ken.

Nu volgde ik al mijn hart, maar Nienke gaf daar een extra dimensie aan en dat heb ik vooral van haar geleerd. Om te leren meer naar je gevoel en intuïtie te luisteren, om meer te durven en in het diepe te springen, knopen door te hakken, in mezelf te geloven en alles er uit te halen wat er in zit. Daar ben ik haar heel dankbaar voor en ik ben nog steeds heel trots wat we destijds hebben neergezet met stichting ChickStart. Wat was dat ontzettend gaaf! Daar krijg ik trouwens veel vragen over, gezien het stil is rondom ChickStart. Afgelopen jaar hebben we in april nog een kleinschalig event opgezet en daarna merkten we dat we het beiden zo ontzettend druk kregen. Nienke met haar trainingen en blog Jong Burnout en ik met 2WMN, mijn opleiding en mijn mini-me. Voor nu hebben we dus even een pauze ingelast, maar we willen zeker in de toekomst -over een aantal jaar- nog een keer samenwerken en meer mooie dingen neerzetten.

Renate

En toen waren de vriendinnetjes “op”, maar mijn vriendinnetjes bevinden zich ook onder familieleden. Renate, mijn lieve zus waar ik mee ben opgegroeid. Al 28 jaar aan mijn zij en wat lijken we veel op elkaar. We hebben heel wat meegemaakt samen. We zijn door diepe dalen gegaan en tegelijkertijd hebben we prachtige momenten beleefd waardoor onze band heel sterk is. Daardoor leer je veel van elkaar en 28 jaar kan ik niet kwijt in een blogpost.

Ik keek als jongere zus altijd tegen haar op. Renate deed namelijk gewoon lekker waar ze zelf zin in had, lekker stoer en ik denk dat ik dat van haar heb overgenomen. Dat speelse en rebelse vond ik altijd zo interessant aan haar. Nu nog trouwens, haha!

Verder heb ik door Renate ook geleerd om meer te doen en sneller actie te ondernemen. Als je iets wilt, dan moet je het uitzoeken en in gang zetten. Gewoon gaan met die banaan! Mijn zus is een heel ondernemend, reislustig type die snel knopen doorhakt en dat bewonder ik aan haar en hoop ik ook meer te mogen leren. Ik twijfel soms teveel en denk er te lang over na. En ook niet geheel onbelangrijk…ik lach om niemand zo hard als om Renate. Haar humor is kenmerkend voor wie ze is. Love you sis!

Nathalie

En Nathalie beschouw ik ook als familie. Ze is officieel een ‘aangetrouwde’ nicht (de vrouw van mijn neef) maar ik noem haar gewoon mijn nichtje. Het is de Kate Middleton van mijn vriendinnengroepje haha! Tijdens haar bruiloft heb ik haar make-up en haar gedaan en ik vond het zo lief dat ze me dat toevertrouwde.

Nathalie ken ik nu meer als vijf jaar. Ik weet eigenlijk niet eens precies hoe lang! Ik bewonder aan Nathalie dat zij een ijzeren discipline heeft. Ik zie regelmatig foto’s van haar voorbij komen op Instagram en dan heeft ze alweer voor dag en dauw een aantal kilometers hardgelopen. Ik krijg dan ook motivatie om het sporten weer op te pakken. Zo knap!

Ik heb ook van haar geleerd dat het niet erg is om onzeker te zijn en dit toe te geven. Nathalie is heel eerlijk over haar onzekere kant en dat vind ik juist sterk aan haar. Het doet me beseffen dat we allemaal mensen zijn met onzekerheden en dat het niet erg is om dit uit te spreken maar juist helpend kan zijn. Wat ik ook mooi vind aan Nathalie is dat ze meeleeft met anderen en interesse toont door even een appje te sturen hoe het gaat. Ik vergeet dat nog wel eens, maar probeer er meer aan te denken daardoor!

Er zijn geen woorden voor hoe dankbaar ik ben voor al deze lieve meiden in mijn leven. Ik voel me op dit soort momenten als ik aan ze denk of over ze schrijf een gezegend mens. Wat heb ik de afgelopen jaren veel mogen leren van hen allemaal. En ook als groepje vriendinnen ontstaan er hele mooie dingen, die groepsdynamiek is echt genieten. We zouden eigenlijk veel vaker zo’n gezellige pyjama party moeten organiseren zoals laatst, want we kregen er allemaal heel veel energie van. Wat mij betreft wordt dat een doel voor 2018: meer quality time met zijn allen! Wanneer boeken we dat boerderijtje? 😉

Wat heb jij geleerd van jouw vrienden/vriendinnen?

13 reacties

Maaike -

Wat een ontzettend mooi en eerlijk artikel! Het voelt echt of ik via dit artikel een kijkje in je hart heb gekregen. Ik hoop dat je nog jaren met je lieve vriendinnetjes mag doen! ❤

Judith -

Hartverwarmend, heel bijzonder! Hoop dat ik ook een keer een Willemijn tegen mag komen!! 😉 👩‍❤️‍👩 Rood staat je trouwens geweldig, super mooie outfit!!!

Simone | All Day Jewels -

Wauw, wat een mooie verhalen zitten achter jullie vriendschappen! Een van mijn beste vriendinnen heeft me geleerd in mezelf te geloven en te gaan voor mijn dromen. Ik heb met haar de meest bijzondere en leerzame gesprekken. Heel fijn! Mijn andere beste vriendin ken ik al sinds groep 3, dus ik ben zo’n beetje aan haar vast gegroeid. Dat is ook zeker een vriendschap voor het leven.

Marleen -

Mooi geschreven!

Maris -

Hier maar 1 echte vriendin, maar van haar heb ik geleerd dat iedereen zijn portie leed wel krijgt in het leven. Ongeacht of hij/ zij het nou laat zien of het stil houdt. Dus dat ik zeker niet de enige was, hoewel dat op dat moment wel zo voelde. En dat je daar alleen maar sterker uit kunt komen.

anna -

Wat heb je dit mooi geschreven Martine! Heel tof om te lezen wat je van je vriendinnen, zus en nicht hebt geleerd.

Liset -

Heel mooi hoe je dit beschrijft! Wat is het toch fijn dat je deze mensen om je heen hebt, daar mag je echt trots op zijn.

Milou -

Wat mooi om te lezen! Volgens mij stuk voor stuk een bijzondere band. Hier ook niet veel vriendinnen, maar diegene die ik heb zijn ook allemaal speciaal voor me.

femketje -

wat een mooi artikel 😀 zelf heb ik 1 hele goede vriendin en voor de rest meer mensen die ik ken. liever 1 hele goede dan 11 crappy friends!

Kelly -

Wat heerlijk om zo’n lieve vriendinnen te hebben! Mijn zusjes zijn mijn beste vriendinnen en van alles wat we meemaken leren we samen. Mooi is dat.

Marije -

Mooie beschrijving van jullie band.

Romy -

Wat mooi om zo’n bijzondere band te hebben met een aantal vriendinnen en met je zus en nicht. Soms kun je zo veel leren van anderen die dicht bij je staan en die sommige dingen misschien net iets anders aanpakken dan je zelf zou doen. Heel mooi en inspirerend artikel!

Loes -

Volgens mij heb je hele lieve vriendinnen! Ook bijzonder dat je band met je zus en ‘nicht’ zo hecht is. Echt heel fijn!

Reageer ook