Wat hebben we gegeten deze week? #8

Daar is ‘ie weer! Een nieuwe ‘Wat hebben we gegeten deze week?’.  Ik moet wel bekennen dat het niet helemaal van één aansluitende week is. Ik was het een paar keer vergeten (sorry jongens, soms zijn de dagen zó hectisch). Het is dus een beetje een samengeraapt geheel, maar hey, het zal vast wel voor weer wat leuke inspiratie zorgen! 😉 

Maandag

We beginnen de week met tagliatelle in roomsaus met hamblokjes en champignons. Ik maak de saus voor tagliatelle met een teen knoflook, rode ui, gebakken champignons, een klein bekertje crème fraiche, hamblokjes en peper en zout. Daarbij eten we broccoli.

Dinsdag

Foto 23-01-18 18 44 25

Ik ga gezellig uiteten met mijn vriendin Martina. We eten bij de thai. Voor de Groningers: dit was bij Thai Jasmine aan het Zuiderdiep. En het was LEKKER! Oooh! Ik had gele curry met aardappel en tomaat. Martina nam een wokschotel met ossenhaas en groente. Het was superveel dus we wisselden eten uit. Vooraf aten we trouwens de lekkerste Thaise saté (niet op de foto). Heerlijk!

Woensdag

Pasta pesto! Hmmm! Ik maakte het met pesto, dpinazie, hamblokjes (had ik nog over van maandag) en cherrytomaatjes. En natuurlijk knoflook, ui, peper en zou om het op smaak te brengen.

Donderdag

Foto 22-01-18 17 56 05

Nog éven van stamppot genieten nu het nog kan. Hutspot met verse rookworst. Gijs blijkt trouwens dol te zijn op hutspot, ik hem ‘m nog nooit zo veel zien eten. Haha!

Vrijdag

Foto 19-01-18 17 56 02

Op vrijdag eten we ovenschotel met Catalaanse worstjes, krieltjes, paprika, courgette en bloemkool. Ik breng alles op smaak met peper, zout en een kerrie kruidenmix. Ik vind dit soort ovenschotels altijd zo fijn want ‘s middags doe ik het voorwerk en ‘s avonds doet de oven het werk voor me.

Zaterdag

Foto 12-01-18 18 23 21

‘s Middags hebben we uitgebreid geluncht dus eten we ‘s avonds wat lichter. Ik maak pompoensoep met aardappel, wortel en garam massala. Daarbij eten we kaas-uibrood. Jum!

Foto 24-01-18 18 20 32

Zondag

Sorry voor deze ontzettend troosteloze foto, hij is gemaakt onder extreme omstandigheden 😉 (denk aan: een huilende baby, een driftige peuter en honger waar je U tegen zegt).  Op zondag maak ik deze groentekebab. Supermakkelijk om te maken en ontzettend lekker. Men neme heel veel verschillende soorten groente, grilt die met shoarmakruiden en vult met dit mengels vervolgens de pitabroodjes. Wat yoghurtsaus gemaakt met Griekse yoghurt, knoflook, peper en zout en smullen maar! Is écht heel lekker!

Wat heb jij gegeten de afgelopen tijd?

21 reacties

Eva -

Leuk om te zien! Ik reageerde eerder eens dat ik het jammer vond dat er vaak dezelfde gerechten terugkwamen, maar ik moet het terugnemen bij deze 😉 Goeie afwisseling tussen vlees en veggie ook!

Anja -

Zou je alsjeblieft een receptje kunnen delen van de groentekebab? Welke groente heb je gebruikt en wat zijn de verhoudingen voor het sausje? Het lijkt me echt heer-lijk 😀

Willemijn -

Is goed! 😀 Komt dan over een paar weken :-)

Marieke -

Yess, dat wilde ik ook vragen! Ga het binnenkort dan zeker proberen :)

femketje -

oeh hutspot, dat is zoooo lekker 😀

Bernadette -

Ik zie zwart bestek, mooi! Toevallig van de Ikea? Doen ze het goed in de vaatwasser?

Willemijn -

Ja is vaatwasserproof, hoera! En inderdaad van IKEA. :-)

Anke -

Leuk om te zien wat jullie aten! Hoe lang en op welke temperatuur doe jij je groenten en worstjes in de oven?
Wij aten o.a. zuurkoolstamppot en pasta met broccoli, groene pesto en parmezaanse kaas. Dat laatste vindt de peuter ook erg lekker :)

Willemijn -

Tussen de 180 en 200 graden. Zo’n 45 minuten. Als het wat bleekjes blijft zet ik aan het eind de grill even aan. :-)

Anke -

Thanks! Gisteren geprobeerd met worteltjes en het was heeeerlijk!

Sarah -

Iee ik krijg trek van deze foto’s haha! Je hebt veel lekkers gehad. Ik ben nu wel nieuwgierig naar Thai Jasmine. Cho Fah in Groningen is ook echt een aanrader!! Xoxo

Britt -

Die pasta met champignons en de groentekebab lijken me heel erg lekker!

Bente -

Wat een super goed idee, die groenten shoarma broodjes! Dat ga ik ook eens uitproberen!

Lindsey Beljaars -

Oeh lekker allemaal! Pompoensoep is echt mijn favoriet. Probeer er de volgende keer een vleugje kaneel door te doen, dat is echt heerlijk!!

Annick -

En komijn

Loes -

Die groentenkebab ga ik eens proberen, klinkt mega makkelijk en lekker!

Femke -

Ik vind dit zo’n leuke rubriek en haal er veel inspiratie uit! Petje af hoe je -met twee jonge kinderen- steeds weer iets gezonds op tafel tovert.

Kelly -

Altijd fijn om wat inspiratie op te doen! Ik denk dat ik die groentekebab eens ga maken, ziet er echt heel erg lekker uit.

Milou -

Lekker die pasta pesto! Zet ik gelijk op m’n lijstje voor deze week.

Simone -

Wat lekker, altijd fijn zulke inspiratie!

Romy -

Wat een leuke gerechtideeën weer! Er zitten heel wat inspirerende ideetjes doe. Die ovenschotel ziet er heerlijk uit, maar ik vind het ook heel slim bedacht om groentekebab te maken. Toch een stuk gezonder dan gewone (vega) kebab en waarschijnlijk ook heel lekker :)

Reageer ook