Wat hebben we gegeten deze week? #7

Het is weer donderdag en dat betekent een food artikel! In ‘Wat hebben we gegeten deze week?’ laat ik zien wat we de laatste tijd gegeten hebben. Het is een keertje niet van een week, maar van vijf random dagen uit de afgelopen twee weken. Door al het feestdagen-geweld was het namelijk een beetje een potje. 😉 Kijk je mee?

Foto door Mariska de Groot

Pompoensoep met appel en gember

Soep gaat er hier thuis altijd goed in. Óók bij mijn lastige eter Gijs. Daarom eten we dat vaak. Ik maak mijn pompoensoep naar recept van het verspakket van de Albert Heijn (huge fan van hun verspakketten). Je maakt hem met een flespompoen, sjalot, knoflook, wortel, appel, gember en sinaasappelsap. Hij is zo lekker! Daarbij eten we vaak wat brood en je hebt een prima maaltijd bomvol groente!

Gebakken aardappeltjes, kibbeling en worteltjes

Sinds ik er achter ben dat Gijs dol is op een Hollands ‘AVG’tje’ eten we dit vaker. Ik ben er zelf niet heel dol op, maar ik probeer toch wel een beetje rekening te houden met de verschillende smaken van iedereen hier thuis. Ik maakte deze keer gebakken aardappeltjes (gekruid met cajun kruiden), kibbeling en gekookte worteltjes. Vooral Jelle en Gijs vonden het smullen.

pasta alla pizzaiola

Pasta alla Pizzaiola

Dit is echt een heerlijk pastarecept van de AH! En nog super simpel ook. Je kunt hem hier vinden. Er zit in: ui, knoflook, champignons, balletjes van kipgehakt en spinazie. In het originele recept zit ook mozarella en olijf, maar dit liet k er deze keer liet uit, want dat had ik niet in huis.

Curry madras

Ook een succes recept deze week: curry madras. Ik maak hem heel simpel met veel groente (bloemkool, tomaat, paprika en spinazie) en rode ui, een curry madras pasta en kokosmelk. Je bakt de groenten aan in wat olie, bakt vervolgens de currypasta even mee en daarna laat je het ruim 15 minuten op laag vuur koken. Naast rijst kun je er ook naanbrood bij serveren. Favoriet hier thuis! Echt super lekker en zo op tafel deze curry. En voor een keertje een zakje gebruiken heb ik zelf helemaal geen problemen mee. Soms mag je best voor makkelijk kiezen toch? 😉

Nasi

En last but not least in dit lijstje: nasi. Vooral Djurre is hier dol op. Ik maak hem meestal zo. Daarnaast aten we sperziebonen, een eitje en wat kroepoek zoals je ziet. Jelle en Gijs zijn niet zo dol op nasi dus die aten vooral kroepoek, witte rijst en sperziebonen, haha!

Heb jij nog lekkere gerechten ontdekt de laatste tijd?

17 reacties

Ingrid -

Heerlijke inspiratie. En ik word zo vrolijk van al die verschillende bordjes. Dat wil ik ook!! Ben altijd geneigd om het op dezelfde borden te serveren, maar dit ziet er zoveel gezelliger uit. Dan wordt eten helemaal een feestje! Dus ik weet wat ik zometeen ga doen. 😅 🛒🛍

Esther -

Wat een lekker gevarieerd gerecht! Soep is hier ook favoriet, lekker veel groenten in verstoppen:). Wat ik me wel afvraag, als je schrijft dat Jelle en Gijs bij de nasi voornamelijk rijst eten…hoe eten ze dit dan? Gewoon met de hand? Hebben ze hier geduld voor? Mijn 19 mnd zoontje vind rijst wat lastig haha..en ik kan het meeste op de grond terugvinden aaarhg.. misschien heb je nog de tip hiervoor haha!

Willemijn -

Jelle leert steeds beter zelf eten en Gijs voeren we nog. Maar die mag van ons ook met zijn handen eten. Inderdaad, er ligt dan meer op de vloer dan in hun maagjes. Maar Saar (onze hond) likt trouw elke avond de complete vloer schoon, dweil er snel overheen en klaar is kees. Voordeel van een hond haha!

Britt -

Oef! Die pasta die je gemaakt hebt met het AH recept ziet er overheerlijk uit… Snel maar eens proberen!

Femke -

Het zal wel zijn omdat ik in België woon maar AVG en kibbeling zeggen mij dus écht niets :-) :-)

Brigitte -

Een AVG is Aardappelen Vlees Groente. Een simpele hollandse pot dus :)

Loes -

Ik moet echt eens pompoensoep maken binnenkort! Ik vind het zo lekker, maar heb het nog nooit zelf gemaakt, terwijl ik dol ben op soep maken.

Liset - Beautydagboek -

Oeh, nasi is zo lekker! Mijn jongste is ook dol op AVG’tjes. Daar maak je hem echt blij mee en zijn bordje is dan zo leeg :).

Kirsty -

Ziet er allemaal lekker uit! De afwisseling spreekt mij ook zeker aan. Ik ga zo even dat pasta recept eens bekijken; we hebben hier al best lang geen pasta meer gegeten.

Lindsey Beljaars -

Oeh lekker!! ik ga gelijk even het recept van die pasta opzoeken, klinkt top!

Diana -

Dit lijkt me erg lekker maar meer als lunch.. is een soep zoals dat bijv ook vullend voor jou en djurre? Ook al eet je er brood bij..

marije -

Wat een lekkere dingen en mooi afwisseling.

Milou -

Pfff ik ben echt zo inspiratieloos de laatste tijd. Gisteren gewoon van ellende maar pannenkoeken gebakken, haha. Dit artikel komt dus als geroepen.

femketje -

die pasta ziet er echt goed uit ;D

Kelly -

Hmm het ziet er allemaal lekker uit! Ik vind de pureersoepen van de Albert heijn ook erg lekker. Maar een zo’n bakje is veel te weinig voor een gezin van 4. Voor mij en mijn vriend is het precies genoeg.

Michelle -

Dit is een vegetarische topper met wortel, pastinaak en walnoten
https://www.colruyt.be/nl/recept/crumble-van-wintergroenten

Romy -

Er stonden weer lekkere gerechten op het menu bij jullie afgelopen week! Ik vind het leuk om te zien dat je heel afwisselend eet. Vooral die curry klinkt heerlijk.

Reageer ook