VLOER UITZOEKEN + BADKAMER GETEGELD | VERHUISVLOG #2

Jaaaaa, eindelijk! We hebben een vloer uitgekozen. We zijn er super blij mee en kunnen niet wachten op het moment dat ‘ie gelegd wordt. Samen met het uitzoeken van de keuken is de vloer toch wel hetgeen waar we het meest naar uit keken. Het is namelijk zo bepalend voor de look in je huis. In deze verhuisvlog neem ik jullie mee tijdens het uitzoeken en bezoeken we ons huis nadat het gestuct is en er is getegeld in de badkamer (aaah!).

https://youtu.be/4MeVkN4Wato

Over de badkamer

Ik heb al een paar keer vragen gekregen waar we onze badkamer hebben uitgekozen. Deze hebben we via de aannemer uitgezocht. Het is dus niet bij een winkel, waardoor ik helaas geen informatie heb over het soort/merk tegel. Sorry! Op de foto hieronder zie je nog een keertje wat het geworden is. In het echt is de vloertegel alleen net een tikje grijzer, zoals je ook in de video wel kon zien.

Over de vloer

Inmiddels weten we al 1,5 jaar dat we straks in een gloedjenieuw huis gaan wonen. En al 1,5 jaar dromen we over een houten visgraatvloer. We hadden alleen wat twijfels. Kan het wel in combinatie met vloerverwarming? Is het wel verstandig om te nemen als je kinderen en een hond hebt? En een houten vloer in de keuken, is dat de goden verzoeken?

Onder het mom van ‘het is wel heel praktisch’ hebben we een aantal keer gekeken naar PVC vloeren en dit serieus overwogen. Maar we konden toch iedere keer niet anders dan concluderen dat PVC het voor ons niet was. Het is niet ‘the real deal’ en we wilden toch blijkbaar graag een echte houten vloer. Afgelopen jaar hebben we heel wat zaken bezocht. Toen we een keertje op weg waren naar familie reden we langs Dutzfloors in Beetsterzwaag (Friesland). Destijds zeiden we al tegen elkaar dat we daar eens moesten gaan kijken, want het zag er van buiten wel goed uit. Via via hoorden we vervolgens goede verhalen. We maakten een afspraak (dit wordt aangeraden) en gingen langs, zoals je kon zien in de vlog.

Hedwig heeft ons vervolgens alles verteld over een houten vloer in combinatie met vloerverwarming/kinderen/huisdieren en het wel of niet leggen van een houten vloer in de keuken. ‘Het kan gewoon’, vertelde ze. Zolang de vloer maar wel echt goed behandeld is. En dat betekent twee keer machinaal geolied. Veel houten vloeren worden maar één keer geolied of mensen doen het zelf de tweede keer wanneer de vloer thuis ligt, omwille van het kostenplaatje. Maar dat is eigenlijk niet voldoende. Pas na twee keer is de vloer goed beschermd en zal je vloer lang mooi blijven.

Ook kan een houten vloer prima met vloerverwarming. Dat wil zeggen: geen massieve houten vloer, want dat is te dik en zorgt daardoor voor een slecht rendement van je vloerverwarming. Maar lamelparket, een plank waarbij de toplaag massief eiken is, kan wel heel goed. De vloer wordt verlijmd met de ondervloer en een voordeel van lamelparket is dat de werking van het hout geminimaliseerd is. (Hier kun je meer lezen over een houten vloer in combinatie met vloerverwarming.)

Daarnaast kun je de vloer eens in de 10 jaar opschuren. Hedwig vertelde dat je, afhankelijk van de dikte van de toplaag, daardoor 30, 40 tot 50 jaar met de vloer kunt doen. Wow! Je zou de vloer zelfs op kunnen laten schuren en in een andere kleur kunnen laten oliën waardoor het lijkt alsof je een compleet nieuwe vloer hebt. Het is dus een duurzame vloer en dat vind ik wel een fijn idee.

Bestand 04-01-18 19 55 12

De vloer die wij gekozen hebben is een geborstelde, eikenhouten vloer die is behandeld met ultraviolette olie. Dit zorgt voor een nog sterkere en slijtvastere laag ten opzichte van de originele manier van oliën. Ze adviseren deze vloeren bijvoorbeeld in kantoorpanden, waar een vloer veel te verduren krijgt. Daarnaast is een groot voordeel van een uv vloer dat deze minder verkleurt dan een geoliede houten vloer. De vloer krijgt wel iets meer glans, wat niet iedereen mooi vindt. Vandaar dat je het nog niet heel veel ziet in Nederlandse huizen, vertelde Hedwig. Wij vonden vooral de uitstraling van de vloer heel mooi en het feit dat deze behandeld was met een uv olie was een bijkomend voordeel. Ik vind het wel een fijn idee dat de vloer heel sterk is door de behandeling met uv olie.

Aaah, het was zo leuk om de vloer uit te zoeken! De mensen van Dutzfloors weten waar ze het over hebben en zijn erg gebrand op goeie kwaliteit leveren. Ook denken ze op een fijne manier met je mee en nemen ze alle tijd (die hebben Djurre en ik wel nodig, kuch, aangezien wij vaak twijfelkonten zijn). Daarnaast hebben ze een heel groot aanbod en is er heel veel mogelijk. En wat ik ook heel leuk vind: alle vloeren worden in hun eigen werkplaats gemaakt en het is dus een 100% Nederlands product. Ze leggen door heel Nederland en als je langskomt in de showroom staat er Friese Oranjekoek op je te wachten. Ik stop met mijn gejubel, maar ik ben gewoon oprecht heel enthousiast. :-) Ik ben echt zo benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Ik kan eigenlijk gewoon niet meer wachten, maar ja, het huis is nog niet af dus er zit niets anders op… 😉

Ik heb korting gekregen op onze aankoop voor deze video.

8 reacties

Harm -

Toffe vloer, welke dikte toplaag heeft jullie houtenvloer? En hoe bevalt de vloer nu ruim een jaar verder?

Ivon -

Wat een mooie vloer! In ons huis lag gelukkig al een authentieke houtenvloer, ben er nog steeds echt super blij mee.

Elfi -

Vreemd dat mijn bericht verwijderd is geworden? Hele mooie vloer, maar jammer dat het er vingerdik op ligt dat het een advertentie is.

Sophie -

Vind ik dus ook. Beetje overdreven, maar goed, het is waarschijnlijk deel van de afspraak.

Joyce -

Ik vind de vloer echt prachtig! Vind zo’n moderne visgraat zo mooi.
Ik was trouwens vandaag je vlogs aan het terug kijken (te druk met alle feestdagen..) waarin je verteld dat je de OMG stoel van Zuiver had uitgezocht voor aan de bureau.
Ik zou je aanraden om een winkel te zoeken waar ze een showmodel hebben en er even in gaan zitten (mocht je dit nog niet gedaan hebben).
Ik had er namelijk ook 2 besteld voor aan onze bureau thuis, ik vind ze alleen voor aan te werken echt afschuwelijk zitten.. Had een hele rare zithouding voor lekker een langere tijd aan de bureau te zitten. Uiteindelijk hebben ze een mooi plekje gekregen op onze slaapkamer, omdat ik eigelijk stiekem verliefd was op hoe ze uitzagen (en daar mooi tot z’n recht komen).

Milou -

Prachtig die vloer! Wij hebben ook een geborstelde eikenhouten vloer, maar niet in een vissengraat patroon. Ik zie het nu steeds vaker voorbij komen en ik ben er een beetje verliefd op! Wat betreft goden verzoeken in de keuken, met loslopende kinderen en huisdieren. Dat valt echt allemaal wel mee! Ik dweil 1x per 2 weken (toen F. kroop 1 x per week) met speciaal spul en de vloer blijft gewoon mooi. De vorige bewoners hadden ook een labrador met een waterbak beneden maar je merkt helemaal niks aan de vloer van het lekken van water of iets dergelijks. We hebben de vloer zelfs niet opnieuw moeten olieen, het zag er allemaal nog prima uit na zoveel jaar.

Kelly -

Wat een prachtige vloeren! En lekker enthousiast zijn, is toch geweldig om je toekomstige huis tot je droomhuis te kunnen maken.

femketje -

super mooie vloer hebben jullie gekozen 😀

Reageer ook