PLOG: Werkdag versus Mamadag

Sinds we weekvloggen zijn de 2Keep a Diaries een beetje in het gedrang gekomen. Maar omdat ik weet dat er ook heel veel fans zijn van fotodagboeken heb ik deze keer een plog voor jullie. Van twee dagen: een werkdag en een ‘mamadag’. Enjoy!

Maandag

Goedemorgen! Om 6.15 uur wekken de jongens me. Ze spelen nog even in bed en om 6.30 uur beginnen ze (tegelijk, zoals altijd) te mopperen en ga ik uit bed en begroet ze beide. Ik parkeer ze bij elkaar in bed en haal dan snel even de was van zolder want daar zit de broek bij die ik vandaag aan wil.

Dan kleed ik Gijs aan. En terwijl die mijn nachtkastje onderzoekt, kleed ik mezelf aan.

Dit is mijn outfitje van vandaag. Ik draag een blouse van Vero Moda en broek van Zara. En daaronder natuurlijk mijn Dr. Martens. Favoriete schoenen van dit moment!

Als Jelle ook aangekleed is gaan we met zijn drietjes naar beneden (Djurre was al om 5.00 uur vertrokken voor zijn werk). Ik maak ons ontbtijt: Jelle en ik havermout en Gijs eet brood.

Om 8.00 uur stap ik de deur uit met Saar en de jongens. Ik laat Saar uit en breng daarna de jongens naar de crèche.

Als ik thuis kom is het 8.45 uur. Ik bereid nog even snel iets voor het avondeten voor en om 9.00 uur kruip ik achter mijn laptop.

Maar… niet alleen! Vandaag werk ik gezellig met Tien. We schrijven vooral heel veel artikelen.

En ik neem een video op, die je vrijdag al kunt zien.

Zucht, ik mag hopen dat de babyhaartjes nu wel hun piek hebben bereikt… #ontzwangeren

Lunch! De rest van de middag werken Tien en ik lekker door. We schrijven vooral heel veel en overleggen nog over wat plannen die we hebben.

Als Tien om 17.00 uur naar huis gaat, kook ik gauw en om 17.30 uur stap ik de deur uit om de jongens op te halen. Ik zal blij zijn als het straks niet meer donker is rond etenstijd!

We eten tagliatelle met creme fraiche, kastanjechampignons, ham en broccoli. Helaas zijn de jongens geen fan. 😉

Na het eten spelen ze nog gezellig samen en ruim ik de eettafel en keuken op.

Om 19.00 uur liggen ze lekker in bed en niet veel later ga ik zelf ook slapen. Ik ben moe en als Djurre er niet is doe ik nooit moeite om op te blijven. Hoera voor vroeg slapen, haha!

Dinsdag

Goedemorgen! Heftig nachtje. Gijs heeft oorontsteking en heeft veel gehuild. Uiteindelijk belandde hij naast me. On the bright side: het is wel al 7.00 uur als we opstaan. Uitslapen voor ons doen. 😉

Ik kleed me aan en ga daarna met Gijs naar Jelle toe die ook wakker is geworden.

Tijd voor het ontbijt. Ik eet havermoutpap met kaneel, appel en rozijnen. Jelle eet het het liefst naturel en Gijs eet brood. Die rietjesbeker die je ziet staan is van Avent en is ideaal! Wist je dat je beter rietjesbekers kunt aanbieden en tuitbekers? Een tuitbeker is hetzelfde principe als een fles en dus minder goed voor de ontwikkeling van de spieren in het mondgebied en de stand van de tanden. Voor zuigen aan een rietje heb je meer spieren nodig en het is minder schadelijk voor de stand van het gebit. Tipje van deze oude logopedist. 😉 Haha! Ik heb ‘m gekocht bij de Wehkamp, nadat ik hem zag bij mijn vriendin Irene (no spon jongens!).

Na het ontbijt gaan we naar buiten met Saar. Ver lopen we niet (want peuterdriftbui to the max!), maar we zijn er wel lekker even uit.

Gijs gaat naar bed en ik doe de was op zolder terwijl Jelle daar met wat speelgoed speelt.

En voor je het weet is het alweer lunchtijd! Mijn favoriete lunch van dit moment is brood met zuivelspread en tomaat met zout en peper. Hmmm!

Na de lunch gaat Jelle slapen en heb ik quality time met Gijs. Hij gaat steeds meer lopen achter en langs dingen. Zo leuk!

Aan het eind van de middag gaan we weer naar buiten met Saar. Aan het eind van het rondje spieken we in de speeltuin, maar alles is nat en het is koud. Jelle is al net zo’n binnenmens als ik dus gaan we maar lekker naar huis. Haha!

Ze zijn uitgekeken op het speelgoed en het tv-moment is nog niet aangebroken (regel bij ons thuis: voor het ontbijt en voor het avondeten mag er tv gekeken worden), dus ik moet wat zoeken om ze nog even mee te vermaken. Kleien dan maar! Ik maak slangen, slakken en heel veel letters. En ondertussen probeer ik te voorkomen dat Gijs de klei niet opeet. 😉

Terwijl Jelle en Gijs zoet worden gehouden door Bumba de Clown ga ik koken. Gijs eet bijna helemaal mee met de pot maar soms, als ik eten heb waarvan ik weet dat ‘ie het niet goed gaat eten, trek ik wel eens een potje uit de kast hoor. Lekker makkelijk en toch weer wat extra calorieën in dat slanke lijfje van ‘m. 😉

Het werd tagliatelle met pesto, spinazie en tomaat. En jep, weer pasta. Daar kwam ik pas achter toen ik dit diary maakte! Haha!

Na een dag spelen is het bij ons thuis altijd een complete chaos. Haha! Jelle en Gijs spelen momenteel met één ding: Duplo. De hele dag. En het is hun hobby om de bak om te kieperen en er vervolgens doorheen te kruipen zodat het alle kanten opvliegt. Dus ik doe niet eens moeite om het ook maar een beetje op te ruimen tussendoor. 😛 Ach, zoals iemand op Instagram tegen me zei: het is droge troep. Amen! 😉

Daarna is het tijd om in bad te gaan.

En tot slot lezen we samen een boek. Jelle is dol op Monkie en het is ook echt een heel leuk boek. Zonder tekst en met heel veel tekeningen, waardoor je dus je eigen verhaal kunt vertellen.

Om 7.30 uur slapen de jongens en ik kijk beneden de laatste twee afleveringen van de serie Papadag. Ik vond ‘m zo leuk! Om 22.00 uur ga ik naar bed. Welterusten!

Ik hoor graag of jullie het leuk zouden vinden om een plog of 2Keep a Diary weer vaker te zien. Zo ja, dan gaat misschien degene van ons die niet de weekvlog heeft, een diary posten. Let us know! X!

55 reacties

Nanda -

Ik ben ook een groot liefhebber van plogs en diary’s! De gewone dingen vind ik op een foto ook leuker dan in vlogs.

Bo -

Hoera voor plogs! Heel leuk :)

F. -

Graag! Vind de plogs altijd ontzettend leuk!

natasja p -

wij hebben zelf de tuit en rietjes beker eigenlijk kort gebruikt . en niet dat ze al zelfstandig uit een open beker dronken maar omdat we over gingen op de 360 graden beker . bij de oudste van merk
kiddyboo en jongste munchkin die van advent pakte ze niet, maar hoorde medere ouders waarvan de kids de advent 360 graden beker niet pakte .

Talitha -

Net zelf ook de rietjesbeker besteld bij wehkamp. Ons zoontje moest nodig een vervanger van zijn vorige fles en ik wist niet zo goed wat ik moest aanschaffen. Dank voor de tip! :-)

Mare -

Ik ben meer een lezer dan een kijker van filmpjes.
Monkey…..dat was en is nog steeds mijn favo boek! Kun je nagaan, toen ik klein was ruim 25 jr geleden was dat boek al hit!

Michelle -

Ik ben fan van je plogs, dus ik zeg doen! 😁

Martine -

Ja voor de plogs en de diaries.
Ik heb een hekel aan alle vlogs (niet alleen die van jullie hahahaha) en zie het liefst leuke foto’s.
Verder goed hoe het allemaal regelt met kids, huishouden en je werk terwijl Djurre er niet is.

Gina -

Vind beide leuk! Mag ik vragen waar de wekker/klok van is? Vind hem zo leuk :)

Pauline -

Ik kijk vlogs en plogs en vind ze beiden leuk.
Als ze afgewisseld worden, worden we wel verwend want het lijkt me wel meer werk voor jullie.

Sara -

Lijkt me leuk! De vlogs kijk ik bijna nooit, omdat ik meestal kijk terwijl er iemand naast mij ligt te slapen haha

Lisa -

Jaaaa!!! 😀 Als hoogzwangere mama die geen kant meer op kan heb ik nood aan wat blije mamafoto’s 😀 bring it on, die plogs en vlogs!

Sylvia -

Top idee om de volg en plog te combineren ! Ik ben fan

Hilde -

Jaaa! Ik ben voor foto verslagen :)

Bianca -

Jaaaaaa heel graag diary’s is een welkome aanvulling op de vlogs.

Marije -

Ik vind plogs altijd zo leuk om te zien! Helemaal het verschil in de dagen.

Mariska -

Ja, diaries en plogs! Als drukke moeder vaak geen tijd om een filmpje te kijken. En bij gelezen content kan je makkelijker scannen en verder lezen.

Lenneke -

Probeerde je nou wel of niet te voorkomen dat Gijs de klei opat? 😉

Haydée -

Ik ben het meest fan van de plogs. Wat een superschattig pakje trouwens met die katjes op! En ik kijk al uit naar de video van vrijdag. Joepie, beauty! 😉

Charlotte -

De plogs/diaries zijn ook leuk ja! Even een kleine opmerking: bij dat stukje over de rietjesbeker staat er ‘wist je dat je beter rietjesbekers kan aanbieden en tuitbekers?’ Dat woordje ‘en’ zal ongetwijfeld ‘ dan’ moeten zijn ;). De tekst daarna maakt het ook wel duidelijk, maar het leek me toch handig even te melden.

Danique -

Ik ben zelf echt super fan van de vlogs!! Plogs vind ik ook heel leuk, heerlijk om te lezen in de trein bijvoorbeeld.. ik zou het elke week allebei wel willen zien 😁😁 Snap natuurlijk ook dat jullie het al druk genoeg hebben, dus gaat er uiteindelijk om wat voor jullie het fijnst werkt én wat jullie het leukst vinden om te doen!

Maris -

Jaa! Leuk als er vaker plogs/ diaries komen! Altijd leuk om te zien wat andere mensen allemaal doen in hun leven.

Judith -

Persoonlijk vind ik een vlog leuker dan een diary, maar als de één een vlog maakt voor die week en de ander een diary en een week later is het andersom, dan vind ik het goed haha 😉 Dan heb ik het beste van twee werelden, nl én elke week een vlog en dan ook nog een diary. Ik kan me wel voorstellen dat het veel extra werk is voor jullie.

Marieke -

Mijn 3 kinderen (6-4-2) houden ook zo van duplo. De jongste kiepert ook graag de bak om en gaat er dan im zwemmen…

Stefanie -

Persoonlijk heb ik geen tijd voor de vlogs, de plogs daarentegen zijn zeer aangenaam en lezen erg vlot… Moet je meer doen

Maaike -

Jaaaaaaaaaa!! Ik hou van plogs!! Net als iemand anders hier slechthorend, dus versta de vlogs niet echt goed helaas.

Nynke -

Ik vind de afwisseling tussen vlogs en plogs erg leuk!

Lindsey Beljaars -

AH wat leuk om te zien zeg!!

Chantal -

Persoonlijk vind ik de diary leuker dan de weekvlog!

Jorinde -

Jaaaa, hoewel ik ook heel erg geniet van jullie vlogs, is een diary op zijn tijd ook erg leuk! Goed idee om het eventueel zo af te wisselen! :-)

Flavia -

Jaa, hier ook een fan van de diary’s! Ik kijk jullie vlogs nooit omdat ik het niet kan verstaan zonder de ondertiteling (ben doof).

Christien -

Hoi!
Ik zie idd dat de auto caption er niks van maakt! Misschien een idee voor Wil&Tien om de community ondertiteling aan te zetten? Zo kunnen we met zn allen helpen aan de ondertiteling, zodat alle slechthorenden/doven ook kunnen kijken!

Nicky -

Ja ik wil graag helpen met ondertitelen van jullie video’s en vlogs. Dan kunnen dove en slechthorende meiden ook van jullie video’s genieten.

Natascha -

Dat is geen slecht idee! Ik had al aan de meiden gevraagd tijdens Face2Face maar het kost blijkbaar veel tijd en werk, aangezien dat ze al drukke leven hebben. Maar als dat lukt, dan hebben jullie de slechthorenden en doven heel erg blij gemaakt. Alsnog dat ben ik echt voorstander van plogs. Jullie zijn lekker bezig!

Kirsten -

Heel leuk!

Juul -

Jaaa leuk! Weer een 2keep a diary! Ik ben fan van het idee :)

Shirley -

Ja, dit vind ik heel leuk! Ook ontzettend leuk om de afwisseling te zien :)

Dewi -

Ik vind de diary’s ook leuker!

Bente -

Ik vind beide leuk dus doe vooral lekker waar jullie zelf zin in hebben :)

Ilvy -

Erg leuk weer ! :)

Milou -

Leuk zo die plogs achter elkaar! Ik heb echt respect hoe je het allemaal maar in je eentje regelt als je moet werken. Om 9.00 uur heb je alles al rond om aan de slag te gaan! Ik zit nu pas net beneden (oké, ik heb dan ook wel echt een slaapkop die pas rond dit tijdstip wakker wordt) en we beginnen nu pas met het ontbijt haha. Maar we zijn allebei vrij vandaag, dat scheelt natuurlijk.

Carina -

Jaaa plogs en diaries vind ik leuk!

Tea -

Ik vind plogs altijd zelfs leuker dan de vlogs :)

Anke -

Heeeel erg leuk als jullie dit weer vaker willen doen!

Ingrid -

Ik kijk maar weinig vlogs, maar plogs en 2keep a diary vind ik leuk om te lezen, dus ik zou er wel blij van worden als die terugkomen! Leuk ook deze combinatie van mamadag en blogdag.

Ilona -

Ja leuk! Is voor mij ook een heel ontspannend moment om door een Plog heen te scrollen :-)

Nicole -

Goed idee de ene een vlog en de andere een plog!

Brigitte -

Jaaaaaa! Heel leuk :-) dus dit mag vaker :-)

Merel -

Ja! Leuk 😀 En docs zijn geweldige schoenen, zo leuk dat jullie ze nu ook dragen

Nynke -

Hier een fan van plogs! Ik heb gewoon niet altijd tijd om een vlog te kijken, maar dit lukt altijd wel. En ik vind foto’s gewoon leuk om te zien :)

Ilse -

Ik hou enorm van de plogs! De weekvlogs kijk ik bijna nooit, ik vind er moeilijk een goed moment voor om ze te bekijken.

Pleun -

Jaa vaker een diary of een plog!

Emmelie -

Ja goede suggestie! Vooral de maaltijden haal ik inspiratie uit ☺️

Marieke -

Ja leuk!!!

Kelly -

Ik vind de diary’s erg leuk om te lezen, dus ik vind het een heel leuk idee! Papadag was echt geweldig, hoop op een volgend seizoen haha.

Reageer ook