Boetes en ongelukjes

In september 2010 haalde ik mijn rijbewijs. Sindsdien verkondig ik aan iedereen dat je rijbewijs toch wel een van die dingen is waar je enorm veel aan hebt en de vrijheid die je ervaart met een rijbewijs en eigen auto heerlijk is. Maar die allereerste boete, die komt een keer op de deurmat te liggen. Welke verkeersboetes en ongelukjes heb ik tot nu toe allemaal gehad?

Lekker op de stoep

Nogmaals: eens moet de eerste keer zijn en bij mij was dat een parkeerboete. Bij Willemijns eerste koophuis was het altijd een leuke uitdaging om een parkeerplekje te vinden als ik naar haar toe reed. Veel mensen die in het ziekenhuis werkten, parkeerden namelijk hun auto maar al te graag (gratis) in deze wijk. Fijn voor hen maar irritant voor de bewoners en hun bezoekers.

Dus je kunt je voorstellen dat de auto’s overal stonden. Ook op de stoep. Dat deden Willemijn en Djurre ook soms en zij hadden nog nooit een boete gehad of gezien dat iemand anders een boete kreeg. Ik kon die dag nergens een parkeerplek vinden na drie keer de wijk te zijn rond gereden. Op dat moment reed er net een auto weg en kwam er een plekje vrij op de stoep vlak voor Willemijns huis. Score! Ik parkeerde de auto met de gedachte: “Andere mensen parkeren hier ook hun auto dus het zal wel loslopen!”

Na een fijne werkdag liep ik terug naar mijn auto en ik zie een geel briefje onder de ruitenwisser wapperen. “Het zal toch niet waar wezen?”, dacht ik. En jawel hoor… mijn eerste boete! Ik staarde naar het bedrag van €90 en reed al godverend naar huis. NEEEEE!

It takes two

En sinds die tijd achtervolgen deze stomme briefjes onder de ruitenwisser me altijd. Ik heb nog nooit een boete gehad voor te hard rijden (even afkloppen) maar tot nu toe altijd voor fout parkeren of omdat ik geen parkeerkaartje had gekocht.

Zo ook deze keer en nog wel met Jorrik samen! We gingen beiden in onze auto’s naar de notaris. Jorrik moest namelijk na onze afspraak naar zijn werk en ik weer naar huis, vandaar dat we met twee auto’s gingen.

We hadden haast en waren nog maar net op tijd bij onze afspraak.  We renden daarom naar binnen en hadden helemaal niet gezien dat er een parkeermeter stond. Daar kwamen we dus beiden achteraf achter toen we weer buiten stonden na onze afspraak. Jorrik was eerder bij zijn auto en ik hoorde hem lachen: “Kut, ik heb een boete. Jij ook of niet? WHAHA!” Jep…ook ik moest er aan geloven. Zo ongelofelijk stom dat we die parkeermeter niet gezien hadden. En het ergste? Die afspraak liep zowat een half uur uit en we hadden gratis kunnen parkeren als we even aangebeld hadden. In plaats daarvan waren we €180 armer naast de factuur van de peperdure notaris. Mwapmwapmaul!

Aan de grond genageld staan

Ik heb het daarnaast ook gepresteerd om tot twee keer toe een boete te krijgen bij de nagelstudio. Verschrikkelijk. De eerste keer was omdat ik vijf minuutjes “te laat” terug was bij de auto. Zo ontzettend flauw. Het parkeerkaartje was geldig tot 12:05 en ik was om 12:10 bij de auto. Serieus…vijf minuten te laat. Blijkbaar had de parkeerwacht een rustige dag en stond er op te wachten om een gezellige boete uit te schrijven.

De tweede keer dacht ik een gratis parkeerplek te hebben gevonden in een wijk die in de buurt van de nagelstudio lag. “Score!”, dacht ik. Ik zag nergens een parkeermeter en ik had ook nog opgezocht of ik moest betalen in deze wijk maar ik kon het nergens vinden. Ook een voorbijganger dacht dat het gratis was toen ik er voor de zekerheid naar vroeg. Drie keer raden wat me vrolijk wapperend op stond te wachten toen ik terug bij de auto kwam met mooie nagels? Jep…

Op kraamvisite

Toen Jelle geboren was, kon ik niet wachten om naar Willemijn te gaan en hem te bewonderen. Dezelfde dag nog kwam ik langs. Wat zeg ik? Drie uur later stond ik op de stoep! Het leek wel of ik in een trance raakte, want de autorit naar Groningen ging totaal aan me voorbij. Ik kon alleen maar aan Willemijn en Jelle denken. En eenmaal bij de stoplichten van het Julianaplein knalde ik daardoor achterop een andere auto. Het was niet heel hard, want ik remde natuurlijk al af vanwege de stoplichten maar toch. Ook al rij je zachtjes is het nog best wel een knal. Op het moment dat het gebeurde sloeg ik mijn hand voor mijn mond. De bestuurder voor me deed zijn gevarenlichten aan, stapte uit en toen dacht ik: “Nu ben ik fucked.” Al stamelend en met tranen in mijn ogen van de schrik bood ik mijn excuses aan. Gelukkig was de bestuurder heel vriendelijk en had hij verder geen schade. We stonden ook nog eens op een hele ongelukkige plek maar ik was blij dat we het binnen vijf minuten af konden handelen. Met trillende handjes reed ik verder. Dat was even schrikken!

Driftig? Wie ik?

Ik ben benieuwd of Maik deze eigenschap van mij gaat erven. Ik hoop het niet voor hem, haha! Ik kan soms heel erg driftig worden en daardoor rigoureus te werk gaan. Dat komt vooral als dingen zich allemaal opstapelen en als iets dan niet lukt, ontplof ik bij het minste of geringste.

Ik had wederom weer eens haast maar om een of andere reden lukte het me niet om weg te rijden. De container stond in de weg en het leek alsof de voorkant van mijn auto licht bleef haken aan de rechterkant terwijl ik achteruit reed. In mijn driftbui had ik geen zin om uit te stappen de volle, vieze container aan de kant te slepen. Ik wist zeker dat ik er heus wel langs moest kunnen. Dus ik ‘douwde’ lekker door en beukte de container weg met de auto. Zo, gelukt! Later zag ik pas dat ik een fikse deuk had naast mijn koplamp van het container incident. Echt zo’n domme actie van mezelf. De deuk zit er nog steeds trouwens…die laat ik maar zitten om mezelf er aan te herinneren dat ik niet zo driftig moet zijn, haha!

Als ik dit artikel zo terug lees, ben ik geen roekeloze rijder die veel te hard rijd maar eerder een dombo die vooral door domme acties boetes krijgt of kleine ongelukjes veroorzaakt. Maar hé, ik ben er eigenlijk enorm trots op dat ik nog geen boete voor te hard rijden heb! Om het maar even positief te houden… 😉

Wat was jouw duurste boete?

34 reacties

Emma -

Ik heb nu bijna 3 jaar mijn rijbewijs en ik rij meer dan 30.000 km per jaar. Ik ben 1 keer geflitst met na correctie 1 km te hard om geen boete te krijgen, ik heb hier bezwaar tegen aangetekend en gelijk gekregen! Dus voor mij tot nu toe nog geen verkeersboete’s.

Angela -

De tip tegen parkeerboetes omdat je nét te laat bent of twijfelt of je moet betalen: Park mobile. Appje downloaden op je tel, account aanmaken en via de app de meter aan en uit zetten. En als het gratis is, zie je dat snel genoeg. Oh en de rekening komt eind van de maand/begin van de nieuwe maand;)

Nanoe -

‘S avonds ga ik altijd met de fiets naar de sportschool. Via de B-weg (zo word het hier genoemd) is het maar 10 minuutjes. Het is een onverlichte, geasfalteerde weg, waar de auto en fiets op dezelfde baan rijden. Je mag als auto 60km/u rijden, maar de fietsers hebben voorrang en je mag met max 10 km/u een fietser inhalen.
Dikwijls komt het voor dat ze niet afremmen (dus met 60km/u langs je heen rijden) en ook heel vaak rijden mensen er 80 of 100 km/u. Ik vindt dit heel gevaarlijk, je wordt zo in de berm geduwd en als je niet oppast kom je tegen de auto aan.

Vind soms dat autogebruikers teveel hoogmoed hebben als ze rijden en niet zozeer meedenken met andere weggebruikers. Misschien lijkt met 60 km/u dicht langs een fietser scheuren niet zo boeiend, maar als je op die fiets zit is het toch best eng hoor.

Angela -

Ikzelf heb geen rijbewijs. Maar ik weet wel dat mijn moeder een aantal heeele flinke heeft gehad. Een jaar of wat geleden gingen we met ons 3 shoppen. Mijn ma, zus en ik.
En mijn moeder dacht dat je 60 mocht op een bepaalde plek.. maar daar waren pas huizen gebouwd, waardoor het bebouwde kom geworden was. Dus maar 30.

Op de heen EN terugweg een behoorlijke prent. 2×240 euro aub…. 😉

Petra -

Ik heb mijn auto nu 2 jaar en heb denk ik al VIJF boetes te pakken. Niet alleen dat, maar allemaal identiek; op wegen waar je 50km/u mag geflitst met 55km p/u en gecorrigeerd naar 52km/u. Tel daar administratiekosten bij en je betaalt toch nog wel een bedrag wat hoog uitvalt. Heel irritant!

Marjoleine -

Zo vervelend die boetes! Ik heb er nu 3 gehad voor te hard rijden, allemaal op dezelfde plek met 2km te hard :( En eentje voor parkeren toen ik niet betaalde.. Ach, heb er wel van geleerd in ieder geval.

Melissa -

Altijd balen als je een boete hebt. Heb mijn rijbewijs nu een jaar of 11. 1 boete gehad (toen ik net m’n rijbewijs had) geflits terwijl m’n pa naast me zat. 8 km te hard (na correctie dus 3 km). De bedragen waren toen wel leuker; €23. M’n man heeft er in de afgelopen jaren al meer op de mat gehad. Hij heeft af en toe een zware voet.

Simone | All Day Jewels -

Haha jeetje, wat een pech qua boetes heb je al gehad. Ik heb er eentje gehad, een parkeerboete á €60. Ik moest naar een avond voor ondernemers. Alleen de parkeerautomaat deed het niet… Handig. Toch maar naar die avond gegaan, want dat wilde ik natuurlijk niet missen.
Kom ik terug, en ze hebben er op zitten kijken, want de boete werd 5 minuten later geschreven dan ik had geparkeerd. Dus.
Ik had al foto’s gemaakt van de defecte parkeerautomaat en een bezwaar ingediend, maar nee hoor: lekker dokken! FML.

Lien -

In 1,5 jaar tijd gelukkig nog geen bekeuring gehad. Mn man daarintegen in 4 jaar al 6. Maar geen enkele met onze eigen auto’s. Met de huurauto’s van zijn werk op onbekende plekken. Twee keer verkeerd parkeren, en vier keer 10-20 km per uur te hard.

Charlotte -

I heb nu al 6 jaar mijn rijbewijs en pas 1 x een boete gehad – in Frankrijk! Had niet door dat door werkzaamheden de snelheid was verlaagd. Ach ja.

Talitha -

Begin november heb ik mijn rijbewijs gehaald, mijn vriend grapte nog ‘nou, ben benieuwd wanneer je je eerste boete binnen hebt’. Ik had nog nóóit een boete gehad. De volgende dag zat ik al vroeg op de fiets naar het gemeente huis om mijn rijbewijs aan te vragen en ja hoor.. Van mijn achterlicht waren de batterijen opgegaan onder het fietsen dus dat werd een boete van 64 euro. Want welke politie agent geloofd nou dat je licht het écht nog deed toen je bij huis weg ging haha.. 5 minuten later was het al helemaal licht geworden dus had ik niet eens meer verlichting aan hoeven hebben. Jammer geld. Nu met de auto gelukkig nog geen parkeerboete of iets dergelijks.

Nanoe -

omg 64 euro voor een defect achterlicht !!!!

in mijn tijd krijg ik hier regelmatig een boete voor op weg naar school maar dat was toch echt maar 20 euro… 64 euro vind ik wel om te janken voor zo een incident!

Ivy -

Leuk om al die verhalen te lezen! Ik woonde vlakbij Willemijn en de parkeerergernis heel bekend idd. Geen boetes met de auto, maar wel een op de fiets de eerste week dat ik in Groningen woonde (KEIweek). Ik fietste tegen de verkeerde richting de Oosterstraat in. Ik had het echt niet gezien (achteraf snap ik niet hoe, want er staan echt heel veel bordjes), maar toch een boete van de motoragent. Ik kon hem niet ompraten. Alweer 13 jaar geleden haha.

Marije -

Ik heb echt al teveel boetes gekregen en allemaal voor te hard rijden 🙈

Zo zonde van het geld

Heleen -

Ik heb 4x een boete gehad voor te hard rijden🙈

anna -

Oh zo herkenbaar dit! Ik heb ook vaak van die domme parkeerfoutjes – en soms dus een boete… Soms is het ook erg lastig te zien hoor. Zeker in de stad is parkeren een drama he!

Maris -

Ik heb gelukkig nog nooit een boete gehad! Terwijl ik toch al ruim 9 jaar mijn rijbewijs heb. En ik hoop ook dat die nooit gaat komen, want zo zonde van je geld! Maar de incidenten die jij beschrijft kan iedereen gebeuren helaas. Haha en dat driftige herken ik zo goed XD Ik kan soms ook zo driftig worden! Vooral toen ik een keer iemand aan het inhalen was die dat niet kon hebben. Die ging expres ineens veel harder rijden (het was natuurlijk een vent). En toen ik op het laatst nog nét even harder reed week ik teveel uit waardoor mijn wieldop de stoep raakte, dus die was toen beschadigd. Heb ik ook gewoon laten zitten, lekker belangrijk. Gaf overigens wel een goed gevoel dat ik alsnog ‘gewonnen’ had. Moet ie maar niet zo zeiken die vent. Had ie maar gelijk door moeten rijden. Overigens was het verder ook geen gevaarlijke situatie, klinkt mss een beetje zo, maar het was niet zo. Klein inschattingsfoutje in combinatie met die driftigheid 😛 haha

Maris -

Just for the record, hij reed namelijk 80 waar je 100 mocht. En ik ben echt zó allergisch voor dat soort mensen.

Ivon -

Wat een leuk herkenbaar artikel haha!

Onze zuurste boete is toch wel het volgende verhaal:

Mijn vriend en ik zouden de auto van zijn moeder naar de garage brengen. Dus hij met de auto naar de garage, ik op de scooter erachter aan zodat we samen op de scooter terug konden rijden.
Ik had nog niet zo vaak op een scooter gereden, en lette niet goed op waardoor ik de straat miste en een stuk om moest rijden. Hierdoor kwam mijn vriend eerder bij de garage aan dan mijn, terwijl ik eerder vertrokken was en was hij dus bezorgd dat ik misschien wel gevallen zou zijn (ik kan nogal een kluns zijn namelijk haha..).
Zodra hij bij de garage aankwam en mij nog niet zag staan was hij dus meteen weer omgedraaid om de straat terug uit te rijden. Mee op dat moment zag hij mij met de scooter de hoek omkomen, waardoor hij weer terugdraaide naar de garage toe.

Wat bleek? Langs die weg stond een mobiele flitser. Je mocht er 50 en mijn vriend is dus in 1 minuut 3x geflitst met iets harder dan 60!!
Oke je mag niet te hard rijden dus een bekeuring was terecht, maar 3x in 1 minuut voor dezelfde overtreding vonden wij wel een beetje errug overdreven. Helaas is ons bezwaar afgekeurd en waren we na dit ritje €380 armer… shit!

Simone -

Balen zeg, zijn tot altijd zure bedragen! Ik heb in mijn eigen auto nog nooit een boete gehad, maar toen ik voor het eerst in mijn moeders auto reed werd deze weggesleept wegens verkeerd parkeren. Dat was een enorm duur grapje!

Loes -

Zo pijnlijk he, boetes? Ik kreeg er vrijdag nog eentje, omdat ik echt totaal vergeten was een parkeerkaartje te kopen.. zo mega zuur! Mijn eerste schade reed ik op de dag van mijn eerste centraal eindexamen, dat was echt een verschrikking.

Dineke -

Oh jee, ik heb at the moment mijn auto geparkeerd in een betaald-parkeren gebied, maar te weinig in de parkeerautomaat gegooid voor de hele dag… Want die automaat pakte mijn laatste euromunt niet en ik heb 5 minuten ermee staan emmeren!! Duimen dat ik vanmiddag geen boete heb. Maar wel toevallig dat je hier nét een artikel over hebt gepost…

femketje -

ik heb er zelf nog nooit 1 gehad 😮 snel ff afkloppen XD

Lenneke -

Ik heb al ZO VEEL bekeuringen gekregen (mijn eerste was bijna 400 euro… ai) dat ik stiekem een beetje pijn in mijn hart krijg als ik erover nadenk. Maar goed, dan had ik ook maar geen snelle auto moeten kopen. :’)

Denise -

400 euro….. als het voor te hard rijden was dan ben je echt levensgevaarlijk bezig geweest. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen waarschijnlijk. Idioot hoor….

M. -

leuk artikel:)! Heb nu 13 jaar mijn rijbewijs… en rij niet heel erg vaak…maar heb maar liefst wel 2 boetes gehad in die 13 jaar…hahaha… en het gekke is dat het bijna 2 identieke boetes zijn uit het buitenland, maar wisselend van plek en jaartal. Tot 2x toe op vakantie in Duitsland geflitst in een minuscuul klein dorpje, ook nog op een ‘zondag’ waar aan de weg werd gewerkt/maar waar niemand dus aan het werk was op zondag…altijd die ‘Verrückte Baustelle’… waar je 30 mocht rijden, maar waar ik dus 40/50 reed… Je krijgt netjes een aangetekende brief uit Duitsland inclusief mooie foto van jezelf, zittend in de auto achter het stuur … hahahaha…..De schade valt in vergelijking met Nederland mee…maar ze verwachten wel dat je binnen een week betaald en anders loopt het bedrag behoorlijk op!

Tjitske -

In de 6 jaar dat ik mijn rijbewijs heb, kan ik zeggen dat ik het behoorlijk netjes doe..
Heb (tot nu toe) 1 boete gehad, omdat ik 5 km te hard reed (€36,-)
En in diezelfde week ben ik door de politie van de weg gehaald omdat mijn achterverlichting uit was gevallen, en ik op donkere binnenweggetjes reed.. 🙈

Sara -

Leuk om te lezen! Ik heb vooral het eerste jaar veel boetes gehad. Toen moest ik blijkbaar nog leren dat je echt goed op de snelheid moet letten en parkeerkaarten kopen. Nu is het wel wat makkelijker met parkeerapps en Flitsmeister!

Shirley -

Ooh, dat zijn wel echte pechsituaties. Ik heb een keer een boete gehad. Ik reed al een uur op de snelweg en opeens zag ik iets achter mijn ruitenwisser wapperen. Ik toch maar naar het eerstvolgende tankstation om te kijken: parkeerboete. Het gratis parkeren waar ik altijd stond, was betaald geworden en ik had dat nieuws en de bordjes gemist. Gelukkig was het bij mijn vriend in België, daar is een boete voor fout parkeren/geen kaartje maar 27 euro. Nog steeds zonde van het geld natuurlijk, maar toch meer dan de helft goedkoper.

Tea -

Auwtsj, duur grapje de notaris met twee verkeersboete. Ik heb al 2 jaar mijn rijbewijs en nog geen boetes gehad gelukkig, uberhaupt geen boetes dus even afkloppen!

Neo -

Sinds 3 weken heb ik mijn rijbewijs en heb de volgende dag meteen een auto gekocht. Ik rij iedere dag bijna 100 km gelukkig kan ik op het werk in de garage parkeren, en verder staat ie netjes op de oprit. Wel ben ik soms nog erg onzeker, vooral bij het optrekken bij stoplichten. Ook m’n eerste dag ook nog meteen een porsche achter me te knipperen, bleek dat ik m’n achterlichten niet aan had. Een andere bestuurder heeft me even geholpen het juiste knopje te vinden :’)

Iris -

Ik heb nu 5 jaar mijn rijbewijs maar heb gelukkig nog nooit een boete gehad! Ik heb zelf ook geen eigen auto maar ik rij wel vaak in die van mijn moeder of mijn vriend.
Qua ongelukjes ben ik een keer met keren in een struik gereden. Het was een hele smalle straat en ik ging keren maar ik dacht dat ik wel een klein stukje door dat struikje kon was bleek die was net gesnoeid waardoor je meteen tegen alle takken aan zat… dus een paar krassen op de auto. Gelukkig vond mama het niet zo erg haha.

Wel heb ik 1 keer een boete gekregen mijn aller eerste… €99,- voor je hond op een verkeerde plek loslaten… ik had een klein bordje over het hoofd gezien met dat je hond niet mocht loslaten en tijdens het wandelen stond opeens de boswachter voor mijn neus.

Romy -

Oh wat een pech vooral met die parkeerboetes! Ik kan me voorstellen dat zo’n geel briefje nogal een bummer is als je je er niet van bewust bent dat er een parkeermeter staat of als je echt net te laat bent. Ik heb tot nu toe nog geen enkele boete gehad – even afkloppen! Maar zodra ik een eigen auto heb en vaker de weg op ga, vrees ik dat dat ook wel een keer gaat gebeuren 😉

Kelly -

Oeii, het lijkt wel of ze het op jouw gemunt hebben en op de hoek staan te wachten tot jij parkeert haha. Ik heb wel alleen aantal keren met mijn auto onze garagepoort gebeukt. En met de auto van vriendlief heb ik al eens bijna de voorbumper van mijn schoonvader’s auto eraf gereden. Toen bleef het bij de kentekenplaat. Gelukkig was hij niet boos haha. Oh en met de auto van mijn ouders ben ik ook al een aantal keren lomp geweest, denk ook dat ik daarom eigenlijk nooit rij in hun auto haha.

Reageer ook