Sparen voor je kinderen?

Sparen voor je kinderen, het is een onderwerp waar ouders heel verschillend over kunnen denken. De één doet het niet. Een ander begint vanaf de geboorte met maandelijks een klein bedrag sparen. En weer en ander zet af en toe een wat groter geldbedrag opzij. Vandaag vertellen wij hoe wij sparen voor onze kinderen.

Als het om geld gaat ben ik in principe niet heel gestructureerd of gedisciplineerd. Ik sta nooit rood, maar ik weet ook niet precies wat er binnen komt. Ik spaar wel maandelijks, maar heb geen vast bedrag of spaardoel. Ik spaar gewoon wat ik over houd en dit hangt af van mijn salaris van die maand (wat erg fluctueert als ondernemer).

Waarvoor wil je sparen?

Voordat Jelle werd geboren hebben Djurre en ik het gehad over wat we graag zouden willen voor onze kinderen als het om financiën ging. Voor ons zijn de volgende punten belangrijk:

  • We willen geld hebben voor hun studie later
  • We willen hun rijbewijs kunnen betalen.

Dit zijn voor ons twee grote dingen waarvan we graag willen dat wij dit kunnen betalen. Zeker een studie, die is voor ons heel belangrijk. Niet dat ze moeten studeren van ons, maar als ze dit willen, wil ik dit wel kunnen betalen. Omdat ik niet precies kan zeggen hoe ons leven en financiële situatie over pak ‘m beet 15 jaar is, willen we nu alvast sparen zodat we het geld in een potje hebben zitten.

Je kunt als ouder ook andere spaardoelen voor je kind hebben. Zo zijn er ouders die sparen en dit hun kind cadeau doen op hun 18e. Hiermee mag het kind doen wat hij/zij wil. Of je kunt sparen voor je kind om later een reis, een deel van een huis of eerste auto te bekostigen. Waarvoor je spaart is dus heel persoonlijk.

Maandelijks sparen of toch anders?

Hoe je spaart is ook al zo persoonlijk. Het kan maandelijks, per kwartaal, jaarlijks of niet-structureel. Wij sparen ieder kwartaal, door de kinderbijslag weg te zetten op een spaarrekening. Omdat ons maandelijkse inkomen erg wisselt (beide ondernemers) is maandelijks sparen voor ons onhandig. De kinderbijslag voelt voor ons niet als vast onderdeel van ons inkomen en dit spaart voor ons gevoel daarom makkelijk weg. Als we 18 jaar lang de kinderbijslag opsparen, hebben we aan het eind van die 18 jaar een mooi potje om in elk geval hun studie van te bekostigen en misschien ook nog hun rijbewijs. Dus dit doen we sinds Jelle en Gijs zijn geboren op een persoonlijke spaarrekening voor hun.

Martine: “Ook wij hebben nagedacht over sparen voor Maik. Wij willen net als Willemijn en Djurre de kinderbijslag op gaan sparen. Dit is lekker duidelijk en inderdaad handig wanneer je inkomen wisselt. Alleen weet ik nog niet precies hoe ik moet gaan sparen voor Maik. Je kunt beleggen, maar dit vind ik zelf altijd een beetje eng. Ik ga liever voor zekerheid. Daarom ben ik op zoek naar een goede jeugdspaarrekening, maar ik zie door de bomen het bos niet meer momenteel. Haha!”

Cordaid x ASN Bank

Als je herkent wat Martine vertelt, of je bent pas zwanger van een eerste kindje en je aan het oriënteren op sparen, dan is het misschien wel een tip om eens te kijken naar ASN Jeugdsparen van ASN Bank. Ze hadden in 2016 de minste daling van het rentepercentage, het geld blijft op de rekening staan tot het kind 18 is, ze zijn bekroond met de Gouden Jeugdspaarrente Award in december 2016 en steunen daarnaast ook het goede doel. Bij elke nieuw geopende jeugdspaarrekening doneren ze namelijk €5 aan Cordaid. ASN Bank schenkt daarnaast jaarlijks een bedrag ter hoogte van 0,05% van het gemiddelde spaarsaldo op alle rekeningen ASN Jeugdsparen. Dat samen leverde in 2016 € 195.000 op, waarmee Cordaid kinderen in Malawi en Congo meer kans op een gelukkige toekomst kon geven door te investeren in onderwijs.

Al 15 jaar steunt ASN Bank de kinderprojecten van Cordaid. Op deze manier heb je eigenlijk dus een heel mooie win-winsituatie: jij spaart voor je kind met een mooie rente, en ondertussen draag je ook bij aan een betere toekomst voor de allerarmste kinderen in Afrika. Wil je meer informatie over de samenwerking tussen Cordaid en ASN Bank of gelijk een rekening openen? Klik dan hier.

Spaar jij voor je kind(eren)? Zo ja, voor wat, hoe vaak en hoe heb je dit geregeld? We zijn benieuwd!


36 reacties

Merel -

Ik ben 20 jaar en studeer. Mijn studie (en boeken) betaal ik zelf. Mijn ouders hebben een potje voor me die ik kreeg toen ik 18 werd. Maar hebben in overleg besloten dat ik hem mag pas gebruiken om mijn eerste huisje mee in te richten etc.

Hedi -

Onze kinderen zijn nu 18 en 20, en zijn dit jaar samen gaan studeren. Per kind is dat €2000 per jaar, daar komen de boeken etc nog bij. Ik ben heel blij dat wij na hun geboorte met een ABC plan zijn gestart. Het heeft helaas niet opgeleverd wat het zou moeten, maar we kunnen in ieder geval de studie ervan betalen denk ik. Rijbewijs betalen we ook. Ze werken allebei en daar sparen zij weer van. En met twee studerende kinderen kan gewoon niet alles meer, en dat zeg ik ook gewoon.

Marieke -

Toevallig hier nog gisteren met mijn man over gehad! Wij hebben 2 kinderen en sparen voor hun allebei 500 euro per jaar per kind. Ze krijgen ook geld van opa’s en oma’s dit komt erop neer dat ze allebei ongeveer 900 euro per jaar op hun spaarrekening erbij krijgen. We sparen voor hun studie en rijbewijs. Het is dus in eerste instantie niet bedoeld om mee te geven als ze 18 zijn, maar meer een potje voor hun ontwikkeling tot groot mens.

Inge -

Wat een bedragen zie ik hier voorbij komen. Zelfs 400/500 per maand! Je kind hoeft toch niet op zijn 18e bijna 100.000 mee te krijgen??

Wij storten regelmatig iets op een beleggingsrekening met het idee dat dat tegen zijn 18e zo rond de 5000/7000 euro is en dat is om een beetje te helpen met zijn studie. Wij vinden het ook belangrijk dat hij zelf voor zijn geld gaat werken. We hebben het zelf financieel prima en tegen die tijd kunnen we hem altijd meer schenken maar dit is een prima basis.

Ikzelf kreeg 2000 mee toen ik 18 was en dat was een leuke start. Mijn rijbewijs heb ik zelf betaald en mijn collegegeld werd betaald door mijn ouders (woonde ook thuis).

Sunanda -

Mijn ouders hebben niks gepaard voor mij met als resultaat dat ik alles doe van de stufi. Niet fijn voor later al die schulden. Ze hebben het een periode moeilijk gehad maar ik zal het ze nooit 100 procent vergeven dat ze mijn spaargeld hebben opgemaakt. Ik denk dat jouw zoontjes je erg dankbaar zullen zijn. Het is een stuk makkelijker en fijner om zo je leven te beginnen. ♡

Leonie -

Wij proberen elk jaar 600,- per kind te sparen. Dit gaat naar de zilvervloot rekening bij de SNS bank. De opa’s en oma’s hebben ook voor de kindjes een zilvervloot geopend bij RegioBank. Dit zijn trouwens de enige twee banken die nog een zilvervloot rekening aanbiedt. Opa en oma storten er wisselend af en toe wat op, ze weten dat we liever hebben dat ze daar in investeren dan de kinderen maandelijks ‘verwennen’ met onnozele kadotjes (in onze ogen troep, haha!)

Didi -

Ik heb mijn studie en rijbewijs zelf betaald. Niks mis mee hoor. Gewoon werken naast je school en later studie.
Wij sparen ongeveer 400 euro per jaar per kind. We hebben nog een zilvervloot kunnen openen een paar jaar geleden met mooie rente. Er zullen maar weinig gezinnen zijn die dit per maand per kind kunnen sparen.
Wij lossen ook ons huis af. Dat geeft ons later ook genoeg financiële ruimte als er geen studiebeurzen meer zijn. Maar dan nog verwacht ik dat onze kinderen ook zelf gaan werken.

Merlin -

Ik moet helaas mn eigen rijbewijs betalen, dus ben nu bezig met sparen. Elke maand 75% opzij gezet

J. -

Ik ben opgegroeid in een groot gezin en ben extreem zelfstandig opgevoed. Niet verwaarloosd maar best liefdeloos. Sparen.. als kind moest ik al het geld wat binnenkwam, sparen. 1x per jaar gingen we met alle kinderen en mama naar de bank en gingen we storten. Je kreeg dan een cadeautje bij de Rabobank, dat vonden we het leukste. Maar daarna als puber spaarde ik echt nooit. En veel spijt van, want studie’s heb ik niet gevolgd. En dat had ik wél gekund qua hersens. Op mijn 16e kreeg ik toegang tot mijn spaarrekening, die was op mijn 17e leeg. Dus ik moest keihard werken voor mijn rijbewijs ect. Werken werd mijn hobby dus mijn spaarrekening nam tóch nog vormen aan. Nu (30jr) hebben we een kindje, werk ik niet en heb ik (in goed overleg en lange twijfel) 1,5 jaar een uitkering die ik niet heel erg nodig heb omdat mijn man goed verdiend. Dus die uitkering gaat een kwart naar mijn kind, kwart naar aflossing huis, en een kwart aan mijn zus in nood en een kwart aan boodschappen/vaste lasten. Dus volgens mij kan ik ondanks het ‘niet goed omgaan met geld in mijn jeugd’, nu toch wel goed kan omgaan met geld 😉
Nu spaar ik dus de kinderbijslag en een 250,- p.m. van de uitkering. Dat is in totaal 300,- p.m.
Wat ik verder precies voor mijn kind ga sparen weet ik niet, i.v.m. vermogensopbouw en de wens voor meerdere kinderen. Want dan wil ik wel alle kindjes hetzelfde bieden.

Marjorie -

Mag ik een tip geven: spaar eerst eens voor de zwemlessen, die je kind gaat volgen vanaf ong 5 jaar. Een goede zwemopleiding (ZwemABC) kost al snel een kleine €1000.00 en daar zijn de meeste ouders niet op voorbereid. Sparen voor die studie, dat kan daarna ook nog. Doei!

Melissa -

Goede tip van de zwemles! Ik spaar per maand €25,- voor mijn zoontje en als ik vakantiegeld krijg of de 13e maand komt er een hoger bedrag bij. Ook geld dat hij van andere mensen krijgt, komt hierbij. Het geld staat vast tot zijn 18e jaar, maar het is voornamelijk bedoeld voor zijn rijbewijs en (deel van) studie.

Felicia -

wij sparen voor onze 4 kinderen

Em -

Wij sparen niet alleen, maar beleggen vooral voor onze kinderen. Hiermee groeit het vermogen sneller. Bovendien wil ik hen graag, als ze wat ouder zijn, laten zien hoe ze kunnen beleggen. Ik vind het belangrijk dat kinderen leren wat de mogelijkheden zijn om met geld om te gaan. Geld uitgeven is geen kunst, maar om er verstandig mee om te gaan is een ander verhaal. Daarbij hebben wij een testament opgesteld. Mochten wij overlijden en de kinderen achterblijven, dan krijgen zij hun erfenis niet in één bedrag in handen. Zeker niet als ze jonger zijn dan 25 jaar.

Nanoe -

Ik heb dit vroeger ook gedaan. Vind het wel nu met de economische toestand, lagere rendement dan voorheen, hoge beleggingsrisico’s en de opmars van kleine beleggingsinstanties persoonlijk toch het risico wat te hoog. Ik kijk nog even tegen de economie aan en misschien in de toekomst weer !

M. -

Wij sparen iedere maand 100 euro. Dat is net iets meer dan de kinderbijslag. Dat doen we al vanaf haar geboorte. En dat is nu al een mooi bedrag geworden nu ze bijna 10 jaar oud is! Zo nu en dan krijgt ze van de opa’s en oma’s wat centjes, en die worden dan ook netjes op haar spaarrekening gezet. Ook de grotere bedragen van de verkoop van de kinderwagens/babyspul/ baby/kleuter kamer meubeltjes heb ik op haar spaarrekening gezet. Het bedrag wat op haar spaarrekening staat wordt later gebruikt voor haar studie en rijbewijs. Wat we wel alvast van haar spaarrekening hebben betaald is haar zwemles. We waren in 1 keer bijna 800 euro kwijt voor het totaal pakket voor haar A,B en C diploma.

Anna -

Een rijbewijs is echt iets wat ik later wil geven aan mijn kinderen! Ik heb heel veel vrienden die nog geen rijbewijs hebben omdat ze daar geen geld voor hebben, zeker niet als ze ook nog hun eigen studie moeten betalen. Dan schuift zoiets maar vooruit en komt het er niet van. Een studie zal ik later deels betalen, zeker als mijn kinderen op kamers willen. Ik betaal het grote deel nu ook zelf en daar ben ik heel zelfstandig en verantwoordelijk van geworden (al zeg ik het zelf haha).

Anita te Gussinklo -

Wij sparen ook boor onze zoon.
De kinderbijslag word rechtstreeks op zijn rekening gestort.
We sparen totaal zo’n 1000,- euro per jaar.

@nanou, wat veel 400/450 per maand, de meeste mensen kunnen zo’n bedrag niet maandelijks missen.

Nanoe -

Nou, wat M. hierboven zegt; een zwemdiploma kost haar al 800 euro. Destijds heb ik daarvoor mijn rijbewijs gehaald. Dat gaat nu niet meer alles wordt duurder. Denk er maar eens over na, tegen de tijd dat onze kinderen ouder zijn zal alles vele malen duurder zijn en als je nu een laag bedrag wegzet (waar je nu denkt genoeg aan te hebben), kan je voor verrassingen komen te staan. Natuurlijk support ik het verhaal van je kinderen leren om zelf verantwoordelijkheid te nemen en zelf te werken voor wat ze willen bereiken. Maar aan de andere kant als ouder wil je toch het beste voor je kinderen in de toekomst.
Ook zie ik veel andere reacties hier die zeggen; later betalen we mee aan de studie, later dit, dat. Dat weet je helemaal niet. Misschien (god behoede je) wordt je later wel arbeidsongeschikt, daar gaat de mogelijkheid om je kind te ondersteunen. Ik noem maar wat. Liever dat ik nu te veel opzij zet dan dat ik later daar de mogelijkheid niet meer voor heb.

Het bedrag ligt zeker aan je inkomsten/uitgaven. Wij proberen gewoon niet zo materialistisch te leven en niet te veel verspillen (Bespaart al een hoop). Daarnaast spaar ik 200 euro en mijn man ook 200 euro. Dat is wat wij echt wel per maand kunnen missen. In onze denkwijze: Je hoeft niet elke maand nieuwe kleren, nieuwe dit nieuwe dat. Ik draag een trui nu al 10 jaar, tijdloos design, goed onderhouden.

*Ik wil niemand hiermee upset maken, of de les voorkauwen. Vind het qua onzekere economische toekomst gewoon belangrijk dat er wat beter wordt nagedacht. In de toekomst en welvaart van onze kinderen hebben wij de bovenhand. :)

Emmelie -

Wat een goed verhaal!:) goed nagedacht over de waarde van geld. Ga zo door

Anita te Gussinklo -

Ook hier word de kinderbijslag rechtstreeks op de rekening van onze zoon gestort. Wij sparen ong. 1000,- per jaar en inderdaad voor later zoals rijbewijs, evt studie ed.

Ik vind 400/450 per maand wel erg veel trouwens, de meeste mensen kunnen zo’n bedrag niet maandelijks missen.

Marijke -

Een goede baan loont!😉

Mare -

Mijn ouders hebben nooit voor studie gespaard…ik kom nog uit de goede tijd. Ik kreeg reiskosten en studiefi.

Angel -

Een andere reden dat wij sparen voor onze kinderen is dat ik heb ‘mogen’ ervaren als je ouders twee weken voordat de inschrijftermijn voor mijn studie zou verlopen met de verrassende vraag kwamen, ‘goh, en hoe ga je dat eigenlijk betalen want wij hebben niets voor je gespaard’. Gewoon van uit het niets… nee, ik hoop dat ik dat anders kan doen.

Lise -

Same. Ik had net mijn diploma gehaald. En zelfs de decaan grapte nog bij de speech op de diploma uitreiking dat de beurzen van de papa’s en mama’s een stuk leger zouden worden nu we allemaal gingen studeren. En toen dat moment waar het duidelijk wordt dat je alles zelf moet betalen… Ach ik ben er iig zelfstandig door geworden…

Diana -

Vind het wel raar dat je ervan uit ging dat je ouders het voor je gingen betalen. Dat bespreek je toch eerder.

Nanoe -

Ik heb het ook zelf betaald en heb er eerlijk gezegd soms wel mee gestruggeld. we hadden er niet genoeg geld voor en ik moest de eindjes maar aan elkaar zien te knopen. Daarnaast kreeg zo’n 98% van mijn overige studiemaatjes de studie vergoed door hun ouders (betalen van collegegeld/of een groot bedrag hebben gespaard). Op die leeftijd vond ik dat niet leuk, maar nu kan ik er wel mee leven. Iedere ouder pakt het anders aan.

Ilona -

Ook wij sparen voor onze dochter elke maand €25.
Daarnaast verdient ze zelf ook muntjes met klusjes in huis (ze is net 4 en doen dit al sinds haar 2de).
Ze heeft 2 spaarpotje waar ze de muntjes in kan doen. De ene is voor iets kleins waar ze het aan mag uitgeven en de andere is haar spaarpot voor later of een groot cadeau ( daar stoppen wij in wat wij over houden van het boodschappen geld).
Zo heeft ze vorig jaar een skelter kunnen kopen, ze heeft heel veel klusjes gedaan en mij ontzettend geholpen toen ik met mijn been in het gips zat. En ze heeft veel oud speelgoed verkocht.
Ook zij is super zuinig op haar skelter net zoals angel haar jongen met zijn gave graafmachine :)
Op deze manier denken wij dat ze ook het geld leert waarderen en hopelijk ook goed leert sparen :)

Marijke -

Zo schattig!

Renee -

Ik ben zelf geen ouder, maar ben inmiddels 20 en mijn ouders hebben zo’n 30€ per maand voor me gespaard tot m’n 18e. Ik spaar nu zelf iedere maand €20 op die rekening. Mijn ouders hebben hiernaast m’n rijbewijs betaald en mijn studie betaal ik zelf (ik snap ook wel dat mijn ouders geen 3 rijbewijzen én studies kunnen betalen, ik heb ook nog twee broertjes). Helemaal omdat ik 3x over mijn rijbewijs heb gedaan haha!

L v a -

Mijn ouders hebben altijd gespaard voormij en mijn 4 jaar jongere zusje , maar ik ben zelf ook heel gedisiplineerd , als het op sparen aankomt want ik ben momenteel bezig om mijn eigen Nagelstudio op te zetten . En als ik ooit kindjes zou mogen krijgen dan wil ik gaan proberen elke maand een bedragje te sparen.

nanoe -

dat is ongeveer zo’n 800 euro per jaar wat jij voor bijv. Jelle alleen al spaart. Zelf vind ik dat best weinig (mijn mening). zelf sparen wij beiden ongeveer 400-450 euro per maand voor ons kind. het ligt natuurlijk ook aan ons uitgaven enz. we proberen ons kind niet te veel te verwennen door allerlei speelgoed te kopen, maar de waarde van spullen en materialisme te laten kennen. We kopen al genoeg dingen die we maar 1 seizoen gebruiken en daarna meestal wegdoen. Ook vertellen we ons kind er niks over, zodat hij zelf uitzoekt hoe het werkt met verdienen en uitgeven. het geld is bedoeld als aanvulling, het leven is al hard genoeg, maar we vinden wel dat je eerst zelf de moeite ervoor moet doen. Ik weet nog dat mijn ouders ongeveer 1200 gulden hadden gespaard voor mij. Ik ben ze hier dankbaar voor. Ze zijn beiden niet hoog opgeleid en hadden geen idee van de prijzen van een studie of rijbewijs. Naderhand met de euro wisseling was er nog maar ongeveer 500 euro over. hiermee bedoel ik dus, alles is onzeker en alles word ieder jaar duurder. Daarom sparen wij liever wat we nu kunnen missen om zo zeker te zijn voor de toekomst. Ook hebben wij ervoor gekozen om ons kind bijvoorbeeld een gouden Ketten of munt cadeau te doen op zijn verjaardagen. Nu heeft hij er niks aan, maar later zullen deze dingen waarde hebben. (sentimenteel enz) daarnaast hebben wij de gedachte erachter dat goud zijn waarde behoud en je hiermee altijd een appeltje voor de dorst hebt. Je weet immers maar nooit !
Maar ik respecteer een ieders zijn keuze, want ieder mens is anders en heeft zijn eigen blik op het leven. :)

Ivy -

Wij sparen niet voor onze kinderen. In plaats daarvan willen we ons huis afgelost hebben voordat ze gaan studeren. Met het geld dat daarmee maandelijks vrijkomt, moeten we ze een aardig stuk kunnen helpen. Met de huidige rentestanden levert dat voor ons ook meer op. Maar, ik kan me zeker omstandigheden voorstellen waarbij het handiger is om te sparen. Houd er wel rekening mee dat het sparen van bv. de kinderbijslag behoorlijk oploopt. Dat is natuurlijk heel positief, maar boven een bepaald bedrag aan spaargeld (42000 voor een koppel meen ik?), moet je wel vermogensbelasting gaan betalen.

Marijke -

Mijn ouders spaarde vanaf mijn geboorte tot mijn 18e elke maand een groot bedrag weg. Kijderbijslag stortte ze ook altijd op mijn spaarrekening. Daarnaast hebben ze mijn opleiding betaald. Ik ben 11 jaar enig kind geweest dat scheelt ook natuurlijk. Maar op het moment dat je afgestudeerd bent en je van je ouders een leuk bedrag mee krijgt om bijvoorbeeld je huis in te richten, gedeelte hypotheek af te betalen is dat leuk. Daarnaast heeft het mij vooral iets bijgebracht en dat is sparen. Ik vind sparen belangrijk. Ik heb 4 designertassen die gaan mijn leven mee ga ik van uit maar dat zie ik dan weer als een investering. Want ik hoef niet meer op zoek naar een tas. Maar met sparen bereik je natuurlijk gewoon veel meer. Daarnaast werk ik niet voor een ander maar voor mezelf.

Marijke -

Daarnaast werk ik niet voor een ander maar voor mezelf bedoel ik mee dat ik niet werk om uiteindelijk een ander te spekken. Ik heb geen eigen bedrijf dus. Haha.

Angel -

Wij sparen elke maand 35 euro voor het studiepotje. Daarnaast maken mijn ouders elke maand 5 euro over naar de spaarrekening. Bij bepaalde gelegenheden zoals verjaardag, krijg hij van de andere opa en oma ook geld. Dat gaat in zijn spaarpot.

We hebben ons voorgenomen om hem niets over beide potjes te vertellen. Als hij later een grote aanschaf wil doen, of dat nu voor een studie is, een grote reis of iets waarvan hij overtuigd is dat het belangrijk voor hem en zijn ontwikkeling zal zijn, dan is dat geld in overleg met ons beschikbaar. Daarnaast willen we dat hij er niet op rekent. Mocht hij zich serieus gaan misdragen, dan krijgt hij het geld niet. En als het leven anders loopt waardoor we op een bepaald moment ondanks alle voornemens en bezwaren toch afhankelijk zijn van dat spaarpotje, dan is dat een reserve-reserve-reserve pot waar we op terug kunnen vallen.

Daarnaast krijgt ons kind onregelmatig zakgeld; dat is afhankelijk van het muntgeld in de portemonnee. Dat moet hij in zijn spaarpot doen. Hij is dan weliswaar pas/al 4 jaar maar weet nu al dondersgoed dat de muntjes in zijn potje zijn om iets te kunnen kopen dat hij wil.

Hij was 2,5 jaar toen hij aangaf dat hij iets wilde hebben. In een speelgoedwinkel had hij een graafmachine gezien waar je op kon zitten en zelf mee kon graven. Helemaal te gek natuurlijk! Uiteraard had ik dat ding voor hem kunnen kopen, maar het leek met opvoedkundig beter door hem te wijzen op zijn spaarpot. Eerst samen muntjes tellen en ja hoor, hij had 38 euro. De graafmachine kostte 40 euro dus natuurlijk heb ik die laatste 2 euro bijgelegd. Ik vond het gewoon al zo knap dat hij bereid was om zijn muntjes zelf aan de verkoper te geven en vol trots met zijn zitgraafmachine naar buiten te lopen. Bijkomend voordeel is dat hij er echt heel zuinig op is! 😀

Mieke -

Wat een lief verhaal over de graafmachine! :)

Reageer ook