Mijn acrylnagels

In april 2017 ben ik getrouwd in Las Vegas. Ik heb toen speciaal mijn nagels laten doen. Omdat een set acrylnagels zetten niet heel goedkoop is, heb ik tot aan mijn bevalling iedere keer de acrylnagels laten bijvullen. Een half jaar lang acrylnagels, hoe heb ik dat ervaren?

Ik schreef al eerder een artikel over mijn bruidsnagels. Ik liet ze zetten bij nagelstudio LILAK in Groningen aan de Kraneweg. Wendy verzorgde me iedere keer van mooie nagels. Dit was trouwens geen samenwerking voor de nieuwsgierigen, anders had ik dat zeker vermeld.

Het leek me leuk in dit artikel om te laten zien welke kleuren en vormen acrylnagels ik heb gehad.

Het begon dus met mijn bruidsnagels. Mijn eigen nagels zijn niet heel sterk en ik wilde graag wat verlenging, vandaar dat ik toen een set acrylnagels liet zetten. Ik hou van  een ovale vorm met een afgeronde punt. Dat staat altijd zo chic vind ik! Dit was een erg mooie kleur, ik was er meteen verliefd op.

Yay nieuwe nagels! Wit met wat holografische glittertjes. Ik kan er weer tegenaan! 💟

Een bericht gedeeld door Martine (@martiniii10) op

Na mijn mooie bruidsnagels vond ik het zonde om de acrylnagels er weer af te laten halen. Heel goedkoop is het niet, dus bijvullen leek me een leukere optie. Ik wilde wel eens ervaren hoe het was om voor langere tijd mooie, verzorgde nagels te hebben. De vorm vond ik nog steeds mooi, dus die liet ik zo. Het zonnetje scheen lekker en ik vond witte nagels daar wel bij passen. Wel met een glittertje natuurlijk, want I love glitter!

  Verliefd op mijn spiegelnageltjes door @wendy_lilak van @lilaknailart ♥️👌🏻 #lilaknailart #lilak #groningen   Een bericht gedeeld door Martine (@martiniii10) op

Ik ging ongeveer iedere maand (om de 4 weken) naar Wendy toe. Dan was het wel weer nodig om ze bij te laten vullen. Het is best een tijdrovend klusje en iedere maand weer een extra uitgave, maar dat had ik er voor over. Ik zat er meestal ongeveer twee uurtjes dus dat was te doen. En het was altijd supergezellig met Wendy, die twee uur waren zo voorbij!

Ik wist van tevoren goed wat ik wilde en koos niet voor dingen die tijdrovend waren. Dit keer wilde ik rosé chrome nagels uitproberen. Spiegelnagels! We kozen voor een dieproze kleur en hier ging een koperen chrome laagje over heen. Het was hypnotiserend om te zien!

Hoewel ik dit heel mooi vond, bleef het helaas niet zo lang zitten als andere kleuren. Het bladderde na een week of twee langzaam af en dat was jammer. Maar het effect zag er wel heel tof uit!

Dit keer koos ik voor een andere vorm. Puur toeval, want Wendy was bezig met vijlen en knippen en toen ontstond bij een van mijn nagels deze vorm. Dat vond ik zo tof, dat ik ze allemaal zo wilde hebben. Iets meer vierkant en afgerond. Ik vond het ook altijd fijn dat Wendy heel eerlijk was of iets wel of niet stond qua vorm nagels of combinaties van kleuren. We zaten in die zin altijd op een lijn, heerlijk is dat. Een kleur die ik nog steeds graag wilde proberen was deze prachtige hemelsblauw. In combinatie met de mermaidflakes op mijn ringvinger heb ik er vier weken lang naar zitten staren. In het zwembad met het zonnetje er op zag het er helemaal gaaf uit!

Fresh nails by @wendy_lilak 🤤 #nails #nailporn #lilaknailart #verslaafd Een bericht gedeeld door Martine (@martiniii10) op

En dit is de laatste kleur die ik uit koos voor mijn acrylnagels. Hoewel het nog zomer was, had ik meer zin in een herfstig kleurtje. Ik besloot voor deze prachtige, donkergroene te gaan. Ik vind donkergroen en koper/rosé altijd heel mooi bij elkaar staan. Het stond daarnaast heel mooi bij mijn ringen en dus wilde ik daar een klein beetje iets van terug laten komen. We besloten op mijn ringvinger koperen steentjes te plaatsen in een driehoeksvorm.

Als je me nu vraagt wat mijn favoriete nagelcombo’s waren, zou ik zeggen: mijn bruidsnagels, de hemelsblauwe nagels en de donkergroene.

Acrylnagels zijn inderdaad verslavend. In het begin was ik bang dat ze zouden breken en was ik heel voorzichtig maar toen ik er eenmaal aan gewend was had ik dat helemaal niet meer. Deze nagels kunnen wel tegen een stootje. Toch heb ik ze er voor mijn bevalling af laten halen, dat leek me praktischer en daarnaast zag ik niet in hoe ik met mijn pasgeboren baby iedere maand tijd/ruimte in mijn agenda zou kunnen vinden om dit te blijven doen. Sommige dames laten alleen de nagels van de wijsvingers verwijderen als ze een kindje krijgen, ikzelf vond het prettiger om mijn eigen nagels weer terug te hebben.

Het is ook een extra uitgave natuurlijk per maand en het leek me verstandig om dat geld met een kleintje er bij even te bewaren. Maar ik vond het heel leuk om een half jaar acrylnagels gehad te hebben. Je hebt er geen omkijken naar, het ziet er verzorgd uit en het viel mijn omgeving ook op. Ik heb er meerdere keren complimentjes over gehad. Ik heb er zelf de tijd en het geduld niet voor om mijn nagels van een kleurtje te voorzien, dus heerlijk dat iemand anders dat voor je doet en het wel vier weken blijft zitten. Dus wie weet ga ik later wel weer voor een set acrylnagels!

Het laten zetten van een set acrylnagels kost bij Lilak €65, het bijvullen €45. Toen ik ging trouwen, was er destijds een actie. Ik geloof dat ik toen een set heb laten zetten voor €45 en dat het bijvullen eenmalig €30 was. Daarna heb ik normale prijs betaald. Was het het waard? Zeker weten!

24 reacties

Elke -

Ik laat al jaren gelnagels plaatsen. Mijn nagelstylist is echt een artieste ongelofelijk wat voor kunstwerkjes ze van nagels maakt. Je kan haar vinden op Instagram op de naam planetbeautyjony. Nieuwe set is 30 euro, bijwerken 25. Echt wauw!! Vanaf januari gaat de prijs iets omhoog, maar waarschijnlijk niet veel :p

Britt -

Wat mooi! Ik vind die hemelsblauwe nagels echt prachtig. Maar ik heb een vraag: hoe zien je nagels er nu uit nu ze ervan af zijn? Zijn ze heel erg slap geworden of valt het mee? Ik twijfel heel erg, omdat ik niet weet hoe mijn eigen nagels zullen zijn wanneer ik ze er op een moment dan ooit af zou halen!

Rachel -

Die groene is zo mooi! Ik heb nu mijn eerste set en vind het echt een verademing. Het scheel zoveel gedoe met mijn zwakke nagels. Ook zijn ze niet meer zo scherp, waardoor ik de kinderen niet meer zo makkelijk pijn doe. Ik heb gelukkig iemand gevonden die iets wat goedkoper is, al blijft het een aardig kosteplaatje.

Nina -

Ik vind acrylnagels altijd erg mooi maar heb er zelf helaas geen tijd en geld voor. Ik kijk wel altijd van die filmpjes dat ze gezet worden want dat vind ik altijd erg verslavend. Wat ik mij wel afvroeg is waarom je alleen de nagel van je wijsvinger zou laten verwijderen? Ik ben zelf geen moeder maar waarvoor heb je precies die vinger allemaal voor nodig dan? 😂

Alicia -

Ik zie veel reacties over de prijs.
Voor de mensen die in de buurt van Gorinchem wonen, bij Demi Beauty zetten ze hele mooie voor €30! Ze zijn ook heel snel, met een klein uurtje sta je weer buiten.

Ashley -

Wauw! Ik heb ze deze week ook weer laten zetten, heerlijk! Mijn eigen nagels zijn heel lelijk door jarenlang nagelbijten, dus laat ik soms (korte) acrylnagels zetten. Nu hopen dat ik het voor elkaar krijg dat het op mijn werk ook mag..

Marijke van de Mheen -

Ik heb een aantal jaar gelnagels gehad maar mijn nagels groeien zo hard dat ik de 3 weken net haal, anders breken ze wel af. Met douchen bleven er regelmatig haren achter hangen (beetje lucht door de uitgroei onder de nagel). Nu ik vitamine B pillen slik van Davitamon heb ik sterke en lange nagels gekregen. Nu koop ik mooie lakjes en draag ik geen kunstnagels meer. Vind jouw groene set echt heel mooi van vorm en kleur.

Pauline -

Ik vind de groene het mooist, maar het lijkt me dat je achter die steentjes blijft hangen.

Anna -

Wauw wat een prachtige nagels! Mijn nagels zijn eindelijk weer aangegroeid, waardoor ik geen nepnagels meer draag. Eigenlijk ben ik nu wel tevreden met mijn eigen nagels!

Tine -

In love!! Je brengt me in verleiding om meteen een afspraak te maken bij het nagelsalon!

Em -

Hoe is de conditie van je natuurlijke nagels nadat je acrylnagels laat verwijderen?

Simone | All Day Jewels -

Ik heb ook al een aantal jaar acrylnagels en nog altijd erg blij er mee. Mijn nagels zijn van zichzelf slap en breken snel af. Daarnaast vind ik de vorm helemaal niet mooi. Acryl is dus een prima oplossing! Ik kan me eigenlijk niet meer voorstellen om geen acrylnagels meer te hebben.

Haydée -

Zelf heb ik nog nooit acrylnagels geprobeerd, maar ik vind het heel verzorgd staan. Je kiest ook telkens voor een heel smaakvolle uitvoering! Mijn favorieten zijn net dezelfde als jou: de bruidsnagels, de blauwe en de groene.

Jorinde -

Ik vind de vorm erg tof! Je bruidsnagels en de groene zijn mijn favoriet! Zou ook mooi zijn met Kerst! Wat je zegt, het is wel weer een hele uitgave per maand. Ik ben nog niet helemaal overstag, maar sluit niet uit dat ik het ooit ga proberen. :-)

Lenneke -

Ik vind dit dus ook heel mooi, maar vind het zo lastig een goede salon te vinden…

M. -

Heel mooi! Het is trouwens echt prachtig gedaan/gezet. Mocht ik het in de toekomst nog eens overwegen dan onthoud ik dit adresje! Persoonlijk vind ik het de eerste week/2 weken prachtig mooi… maar daarna zie je de uitgroei zo… en alhoewel ik de prijzen helemaal oke vind/ivm de hoeveelheid tijd dat ze er mee bezig zijn vind ik het toch altijd een behoorlijk bedrag iedere maand weer.

femketje -

ik vind het geweldig om anderen hun nagels te zien :) zelf doe ik mijn eigen nagels gewoon thuis, met normale nagellak en acryl verf omdat ik van mijzelf erg lange sterke nagels heb :3

Loes -

Ik vind het heel mooi eruit zien, ook al houd ik niet van hele lange nagels. Ik heb prima nagels van mezelf, dus zou het nooit doen omdat het toch een extra kostenpost is, maar het heeft wel zeker iets chiques.

Syl -

Ik vind het erg mooi…maar wat een prijzen…
Zoiets zou ik inderdaad alleen voor een bruiloft doen ofzo

D.iz -

Hier tot ergens halfweg mijn zwangerschap gelnagels gehad. Inderdaad leuk dat je verzorgde nagels hebt maar toch blij dat ik ze niet meer had na de bevalling. Wat een rotdingen om die knoopjes van die petieterige kleertjes open te krijgen 😁

Sara -

Heerlijk ja om verzorgde nagels te hebben! Dat vind ik met gewone nagellak zo irritant, je weet nooit of het een dag of twee dagen mooi blijft. Daarna moet je er weer mee aan de slag. Zelf doe ik meestal gelnagels, dat is zonder verlenging en blijft ruim twee weken mooi. Ook wel langer, maar dan vind ik het met de uitgroei niet zo mooi staan. In de zomer hield ik dit goed bij, maar nu in de winter ben je toch meer thuis en ik ben zwanger. Dus voor nu houd ik het bij puur natuur 😉

Romy -

Wauw, wat ziet dat er prachtig uit! Ik vind vooral de hemelsblauwe nagels echt heel erg mooi. Ik kan me voorstellen dat je helemaal blij was met het resultaat steeds :) Inderdaad jammer dat het toch wel een flinke kostenpost is. Anders zou zoiets me ook wel gaaf lijken voor mezelf.

Kelly -

Het ziet er prachtig uit! Bij mij is de blauwe favoriet. Het lijkt me best tof om hier eens in te investeren aangezien mijn nagels een drama zijn. Maar aangezien het toch wel een kostenpost is, wacht ik daar toch nog maar even mee.

marije -

Ik vind de vorm bij de blauwe en groene nagels het mooist. Dat is mijn persoonlijk smaak natuurlijk. Ik vind de kleur van je bruidsnagels en de blauwe nagellak erg mooi.

ik heb ook een tijdje acryl nagels gehad en ik werd er erg blij van maar ik vond het voor mijn werk soms best lastig. Plus dat het een behoorlijke kostenpost is iedere maand

Reageer ook