Lisa Zoekt Liefde #2

Een paar weken geleden konden jullie lezen dat onze ‘datingexpert’ Lisa haar avontuur startte op zoek naar de liefde. Het zou leuk geweest zijn als het meteen raak was, maar gelukkig voor ons was dat niet zo. Tijd voor een tweede deel!

Foto door Mariska – Grotografie

Mijn volgende date was met Mr R. Ik noemde hem bij mijn vriendinnen gekscherend Frans Bauer. Daar deed hij mij in eerste instantie aan denken en ik was niet de enige. In het echt viel het gelukkig enorm mee. Hij had mij een bericht gestuurd en op de eerste date gingen we uit eten in zijn woonplaats. Een minuscuul dorpje in Brabant.

Hij had een hele leuke tent uitgezocht en we hebben daar heerlijk gegeten en ook leuke gesprekken gevoerd. Als klap op de vuurpijl betaalde hij het eten. Yes, dat scheelt weer voor deze arme single of voor ‘Bep Bijstand’ zoals een vriendin me als flauw grapje wel eens noemt. Na het eten zwalkte ik op mijn hakken over de kinderkopjes naar de auto en hij liep met me mee. Met drie zoenen op de wang namen we afscheid.

Ik twijfelde wel na deze date, want ik voelde het niet helemaal. Bij twijfel niet doen zeggen ze altijd. Maar alsnog hebben we een tweede keer afgesproken. Ik wilde toch zeker weten dat het niks zou worden, ondanks dat de eerste keer niet heel slecht verliep. Iedereen verdient een tweede kans.

De tweede date vond plaats in een grote stad in Brabant. Omdat Mr R bijna niet buiten zijn geboortedorp komt (waarom blijven mannen daar vaak plakken vraag ik me af of doen vrouwen dat ook? En nu vraag ik mij helemaal af of er mannen zijn die voor een vrouw hun geliefde geboortedorp verlaten?) wist hij hier niet echt wat te eten. Nu kom ik nooit in Brabant, dus ik wist ook niks. Na een half uur samen rond gestrompeld te hebben, waren we toch bij een leuk tentje beland.

Wederom hebben we leuk gekletst maar toen viel het kwartje. Hij had het alleen maar over zichzelf. Hmmm. Wat ik wel sympathiek vond is dat hij een toetje wilde delen. Dat scheelde weer voor mij, aangezien ik deze keer wilde betalen. Ben ik nu gierig?

Bij het teruglopen naar de auto merkte ik dat hij wat meer toenadering zocht. Af en toe mij aanraakte. Dat gaf mij toch de kriebels. Waarom zo vroeg dat gepluk? Stilletjes hoopte ik niet dat hij mij wilde zoenen als we bij de auto aanbeland zouden zijn.

Dat was gelukkig niet het geval! Ik wist het na deze date nog steeds niet… Ik merkte dat ik het echt graag een kans wilde geven en hem niet meteen wilde afschrijven. Waarom weet ik niet precies. Dus we appten weer wat en ik dacht: ‘Laat ik hem eens vragen wat hij met Hemelvaartsdag doet en of hij zin heeft om af te spreken.’ Toen hij appte dat hij meteen het hele weekend voor mij vrij zou houden schrok ik! Het hele weekend??? Ik had het over een dag(deel). Dacht hij dat ik meteen zou blijven slapen of zo? En hij appte ook opeens behoorlijk veel. Toen ik merkte dat ik daar helemaal niet op zat te wachten, heb ik hem dat maar eerlijk ‘gezegd’ (lees: geappt). In ieder geval hebben we wel twee keer leuk gedineerd. Ik vraag mij alleen nog steeds af waarom hij mij zag zitten, want hij wist namelijk helemaal niks over mij…

Kortom, dit was een gevalletje Lisa Zoekt een Uitweg!

42 reacties

Eloise -

Een man die alleen maar over zichzelf praat? Confronterend he, Lisa? Iemand daten die zichzelf nogal belangrijk vindt, je spiegelbeeld dus?

Tio -

Ik vond het ook wat negatief overkomen. Het leest niet lekker weg. Alleenstaanden die een relatie zoeken zijn erg kritisch als het om een date gaat. Niets is goed genoeg en er is altijd wel wat te benoemen wat niet goed is aan die ander. Spontane ontmoetingen werken het beste. Interessant spannend en boeiend is het niet. Ik geloof dat mensen in de bijstand vaak lastig moeilijk en negatief zijn. Het is de onderkant van de samenleving en dat is leven in een subcultuur. Bemoedigend en positief zijn ze niet en je zou het bijna toxisch kunnen noemen. Het geeft een negatieve invloedssfeer weer en dat maakt het tot een afknapper denk ik. Alleenstaanden stellen vaak hele hoge eisen aan een toekomstige partner en je vraagt je af of hier aan te beantwoorden valt. Kun je van te voren niet aftasten waarmee je een afspraak maakt?

Emma -

Ja, dit is dus de laatste keer dat ik hier op geklikt heb. Eerste keer was verschrikkelijk, tweede keer ook. Voor mij sowieso geen derde keer meer.

Tess -

Nou Lisa, ik vind je verhaal vermakelijk hoor! Lekker laag drempelig en herkenbaar, oeps. En mensen die iets zeggen over deze artikelen – je kunt niet altijd alle artikelen leuk vinden! 😉

Janneke -

Wij hebben zes kinderen, 3 biologische jongens, 3 logische (pleeg) kinderen. We hebben een deel apart staan voor studie, geld op een grote hoop, niet gelabeld voor een specified kind, niet alle zes gaan echt studeren. Dan heb ik voor onze drie jongens nog wel een aparte spaarrekening voor later. Ze mogen daar pas gebruik van maken als ze 23 zijn. Rijbewijs moeten ze zelf sparen, maar helpen doen we wel. Met zes is dat gewoon lastig. We supporten het zelf een baantje te zoeken, en als ze salaris krijgen gaat 85% van dat geld naar de spaarrekening, de overige 15% mogen ze zelf weten, daar bemoei ik me niet mee. In de zomer mogen ze van mij 1 maand salaris gebruiken, dan hoeft er niks naar de spaarrekening. Zo doen wij het …. Moet er ook bij vermelden dat mijn broertje op jonge leeftijd is overleden ten gevolge van een ongeval, hij had ook goed gespaard. Voor mijn ouders voelde het heel vreemd dat geld te krijgen, omdat ze eerste erfgenaam waren. Toen hebben ze dat geld opgedeeld aan de jongens. Ze hebben dus een leuke rekening. Maar mogen er over beschikken als ze volwassen zijn.

Mare -

@Sam: Ik vind het niet bepaald netjes om over verbale diarree te spreken. Deze persoon doet gewoon zijn of haar best om iets te schrijven maar jammer genoeg vind ik er weinig aan en heb ik het idee dat het gewoon niet past bij de lezers.

Sam -

Lieve Willemijn en Martine, jullie hebben echt een leuke blog samen maar met dit soort artikelen slaan jullie helemaal de plank mis. Lisa heeft overduidelijk het sex and the city syndroom en jullie publiceren haar verbale diarree. Dit doet echt afbreuk aan jullie blog zo’n zonde!

Miriam -

Nope, leest wederom niet lekker. Daarnaast boeit het ook gewoon niet.

Paula -

Ik vind deze rubriek eigenlijk ook niet zo leuk… het leest niet lekker weg, ik stoor me aan het gebrek aan interpunctie. Daarnaast vind ik de verhalen tot nu toe helemaal niet grappig. Ik dacht ik geef het nog een kans, maar ik wil dit niet meer lezen. Jammer de bammer!

Lisa -

Ik vind deze artikelen niet zo leuk..

Lisa heeft geen zelfspot! En het leest gewoon niet lekker weg ofzo..

Kim -

Ik blijf het een slap aftreksel vinden van de Mr, Wrong verhalen van Beautylab. Die overigens wel hillarisch zijn geschreven. Bezoekers, neem zeker daar een kijkje!

Shannen -

Jullie hopen natuurlijk op een Angel van Beautylab maar dat gaat niet lukken denk ik.

Daarbij kun je beter geen artikel plaatsen dan een slecht artikel. Dat zie je maar weer aan het commentaar. Volgende keer beter.

Mare -

@Lisa: Je schrijft op zich goed hoor, maar inhoudelijk ben ik momenteel weinig geïnteresseerd in dit soort verhalen en zeker niet van iemand die helemaal anoniem is…..en verder ook niks met 2 WMN te maken heeft of zijdelings betrokken is.

Mare -

Of Djurre over zijn spannende job in de touwen?

Mare -

Sorry maar dit vind ik echt niks…..kan Mariska niet wat schrijven of mooi beeldmateriaal maken?
@Willemijn en Martine: Ik snap dat jullie inkomsten moeten generen en ook weleens vrij willen….of meer tijd, maar dit vind ik echt niks. Dus vandaar mijn vraag of Mariska niet stukjes over haar leven als fotograaf wil schrijven met mooie foto’s?

Marsha -

Wauw! Ik schrijf sinds kort verhalen en mijn tweede naam is Mare. Vond ik wel toevallig! Het lijkt mij ook vet leuk om wat te schrijven voor een website dus wie weet hahah, maar zou het wel immens eng vinden!

Ik denk ook dat Mariska meer tijd aan andere dingen wil besteden en daarnaast niet zoveel tijd heeft!

jose -

Volgens mij heeft Lisa een goede basis. Weinig passieven, weinig naamwoord- of tangconstructies, duidelijke alinea-opbouw… Het verhaal en de toon ervan spreekt me persoonlijk alleen wat minder aan. het is net niet pakkend genoeg om echt leuk te zijn, en net op de verkeerde manier ongemakkelijk om echt grappig te zijn. Ik denk echter wel dat Lisa het prima kan, dus blijf oefenen!

Renske -

Wat een truttig verhaal en ook nog eens van slechte kwaliteit… Ik ben verbaasd dat jullie dit ”artikel” publiceren.

chantal -

Ik lees in de reacties dat veel mensen deze stukken niet leuk en niet kwalitatief vinden, maar ik vind ze geweldig. Je kunt toch ook niet verwachten dat élk artikel op 2wmn alleen maar kwalitatief hoogstaand en meeslepend is?!

Merel -

Ik vind deze artikelen ook wel leuk. Leest lekker makkelijk weg en gewoon vermakelijk.

Mars -

Goh die Lisa heeft commentaar genoeg op haar dates, maar zelf komt ze niet erg sympathiek over. Beetje tuttig inderdaad, deze serie valt bij mij ook niet zo in de smaak.

Manon -

Zo’n super toffe blog en dan dit….
Sorry maar het voegt echt totaal niets toe! Wel leuk geprobeerd!

Jullie zijn beduidend betere schrijfsters!

Diana -

Sorry maar dit is toch geen artikel, of een verhaal voor een artikel :( ik ben echt dol op deze blog en beland ook 4 x per dag hier om te kijken of ik een nieuw artikel kan lezen, of dan lees ik wat oude artikels of recepten, maar dit is niet echt iets waarvan ik denk dat het een goede toevoeging is.

Maria -

Ook bij mij slaat deze serie niet aan. Ze is heel negatief over haar dates, kraakt ze echt af. En dat terwijl jullie juist mensen in hun waarde laten. Jammer. Zoals ze zelf schrijft: iedereen verdient een tweede kans, vandaar dat ik dit 2e artikel van haar hand toch gelezen heb, maar een volgende keer sla ik hem over.

Sil -

Lees julie site graag, maar dit is echt geen kwaliteit. Het is echt heel erg slecht geschreven, en er zit ook geen clou, moraal, humor of wat dan ook in dit verhaal.

Lyanne -

Ik had het persoonlijk grappiger gevonden als ze een weekend met hem weg was gegaan, vervolgens bleek dat hij een enorme passie had voor modeltreinen en brulkikkers, ze na deze ontdekking stiekem weg probeerde te komen terwijl hij onder de douche stond, om er vervolgens op het station achter te komen dat haar portemonnee met OV-kaart nog bij hem ligt en ze met het schaamrood op haar kaken naar hem en zijn brulkikkerverzameling terug gaat om haar portemonnee op te halen en haar ontsnappingspoging op te biechten.

Bijvoorbeeld.

Deborah -

Dit is nu al een beter verhaal dan wat ik hierboven gelezen heb. :’)

Janneke -

Hahaha, kun jij geen gastblog gaan schrijven? Dat zou wel humor zijn!

Lyanne -

Haha, nou, mijn Ware Wederhelft houdt zich vooralsnog angstvallig voor mij verborgen dus mocht Lisa in haar liefdeszoektocht slagen dan houd me aanbevolen om het spreekwoordelijke stokje van haar over te nemen 😉

b -

hahahaha Lyanne. wat is dat toch he met die Ware Wederhelften die zich verstoppen. heb ik ook zo’n last van 😉

Lindsey Beljaars -

Hahha wat fantastisch geschreven!!

Ilse -

Sorry meiden, maar dit soort artikels vind ik niet echt een toegevoegde waarde voor jullie blog. Het idee was zeker leuk, maar het voelt een beetje goedkoop..

sel -

ik vind dit artikel in vergelijking tot de eerste echt heel erg slecht… je leeft totaal niet mee met de dates, geen details…

dit had een hele leuke serie kunnen zijn maar valt nu toch wel erg tegen.

Karlijn -

Echt stop met deze saaie burgertrol een podium te geven. Ik kan zo 15 mensen opnoemen die een sprankelender datingleven hebben dan deze vrouw!

Sylvia -

Deze date-serie is het ook niet voor mij, maar om iemand een saaie burgertrol te noemen is gewoonweg gemeen. Laten we wel aardig blijven, ook online!

jose -

Ik vind deze reactie een beetje kwetsend, misschien dat hij beter verwijderd kan worden voordat Lisa gekwetst raakt? Ik zou echt huilen als iemand me burgertrol zou noemen.

Katie -

Sterker nog, mijn kleine teen heeft een spannender liefdesleven dan deze burgertrut

Momo -

Ik vind het idee van deze serie echt heel leuk, en het zou ook een goede aanvulling kunnen zijn op jullie site. Ik vind het alleen zo braaf? (Ik weet dat dit thema voor iedereen verschillend is, en het is ook geen oordeel over de persoon of het gedrag van de persoon die dit schreef maar meer over de inhoud die ik als lezer voorgeschoteld krijg.) Ook vind ik het niet zo heel goed of leuk geschreven. Misschien kunnen jullie de schrijfster helpen met redigeren of kijken welke onderwerpen op te schrijven? Schrijven is namelijk ook gewoon iets wat je (vaak) kan leren. Succes schrijfster! En succes Willemijn en Martine met dit idee.

Marije -

Misschien ben ik de enige, maar ik vind deze stukjes van mindere kwaliteit dan de artikelen van Martine en Willemijn. Vind ze gewoon net niet grappig of “meeslepend”…. Sorry.

femketje -

oh my doodles, meteen een heel weekend ook gewoon XD geweldig geschreven, maar een iets minder geweldige ervaring!

Kelly -

Jeetje, dat is een echte afknapper, hoewel de bijnaam echt een topper is hoor haha.

Loes -

Meh, alleen maar over jezelf praten.. Zo’n afknapper! Lijkt me ook heftig als iemand meteen zo’n weekend vrij plant.

Reageer ook