Getest: NIVEA 3in1 Micellair Water

Martine is al jaren fan van Micellair Water om haar gezicht mee te reinigen. Maar zal ik je eens iets verklappen? Ik heb het nog nooit geprobeerd! Tijd om daar eens verandering in te brengen, want het schijnt een van de meest makkelijke en snelle manieren te zijn om je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen.

Als er iets veranderd is sinds ik moeder ben, is het wel dat ik veel minder tijd heb. Als ik dan ‘s avonds naar bed ga (standaard een halfuur later dan ik eigenlijk wilde ‘want ik zat eigenlijk nog maar net’), heb ik geen zin meer in een uitgebreide avondroutine. Tanden poetsen, mijn gezicht reinigen en verzorgen en het bed in!

De NIVEA 3in1 Micellair Water klinkt daarom perfect. Het reinigt je huid, verwijdert make-up en verfrist je huid. Afspoelen is niet nodig! Als dat niet snel is…

Miccelair water dankt zijn naam aan de ‘micellen’ die je erin kunt vinden. Micellen werken als een soort magneetjes: ze trekken talg, dode huidcellen, make-up en overige onzuiverheden aan. Hierdoor hoef je niet hard over je huid te boenen om al het vuil te verwijderen. Het is daarom ook heel geschikt voor de gevoelige huid.

NIVEA heeft drie varianten:

NIVEA 3in1 Essentials Sensitive & Verzorgend Micellair Water – helpt de 3 tekenen van een gevoelige huid te verminderen: roodheid, een trekkerig gevoel en droogheid doordat het druivenpitolie bevat. Deze variant bevat geen parfum, kleurstoffen of parabenen. Dat vind ik persoonlijk heel fijn en daarom is deze eerste variant gelijk mijn favoriet!

NIVEA 3in1 Essentials Verzachtend & Verzorgend Micellair Water – speciaal ontworpen voor de droge huid. Het kalmeert en verzacht de droge huid door het gebruik van amandelolie. Dit voedt en versterkt de barrière van de huid. Het gaat uitdroging en een trekkend gevoel van de huid tegen.

NIVEA 3in1 Essentials Verfrissend & Verzorgend Micellair Water – voor de normale tot gemengde huid. Het verfrist en ondersteunt de huid door de toegevoegde Vitamine E. Het stimuleert daarnaast het natuurlijke vochtgehalte van de huid waardoor de huid wordt gehydrateerd.

De producten kosten €4,49 per stuk.

Tijd voor de test! Verwijdert het echt al mijn make-up? Met een watje gedrenkt met de Sensitive & Verzorgend Micellair Water ga ik mijn mascara, wenkbrauwpoeder, concealer (onder mijn ogen, op mijn neus en wat plekjes) en poeder te lijf. En ja hoor! Binnen no time is al mijn make-up verdwenen. In totaal gebruik ik 4 wattenschijfjes om deze hoeveelheid make-up te verwijderen en dat valt me eigenlijk heel erg mee. Mijn huid voelt schoon, fris en zacht aan. En het fijnste van alles: mijn huid wordt ook niet rood of geïrriteerd. Iets waar ik doorgaans snel last van heb.

Na het reinigen met het 3in1 Micellair Water van NIVEA hoef ik alleen nog maar een lik van mijn exfoliant op te doen en klaar is Kees! Ideaal!

Knot in, pyjama aan, make-up er af en mijn bed in!

Wil je nu ook NIVEA 3in1 Micellair Water proberen? Meld je dan aan als Bloginsider. Je krijgt de producten dan thuis gestuurd en op social media doe je verslag van je ervaringen. Over een paar weken delen we hier de ervaringen van onze Bloginsiders. Lijkt het je leuk om mee te doen? Klik dan hier om je aan te melden!

11 reacties

Daphne -

Ik vind die van Nivea echt totaal niet fijn. Met Garnier krijg ik mijn make-up er in een keer af, terwijl die van nivea zwarte strepen bij mijn ogen achterlaat. Ik moet toch echt wel ‘boenen’ met deze.

Julia -

Na veel enthousiaste reviews heb ik een tijd geleden ook micellair water gekocht van de nivea. Maar ik vind het helemaal niks. Mijn waterproof eyeliner en mascara krijg ik met geen mogelijkheid van mijn ogen. Zelf wanneer ik hard boen, blijft er een rest achter. Geef mij maar vaseline of makeupremover met olie voor oogmakeup. Micellair water vind ik voor gezichtsmakeup wel heel prettig. Droogt niet uit en prikt niet

Jana -

Ik vond deze micellair water totaal niet fijn! Ik had de gevoelige variant genomen, want mijn huid is supergevoelig, maar branden dat mijn huid deed. Niet te doen. Die van Garnier is zoveel beter naar mijn mening! Misschien kan je deze ook eens proberen (wel de roze, niet de groene want daar zit alcohol in) en dan kijken welke je het fijnst vindt? Of misschien nog andere micellair waters erbij, een soort battle van de micellairwaters. Kruidvat eigen merk heeft er 1, de hema ook, in de Action ook,…

Nathalie -

Ik kan met mijn gevoelige huidje ook prima tegen de ‘gele’ van garnier, ook die van kruidvat eigen merk zijn top (en betaalbaar!) maar die gele is echt favoriet!

marrie -

Ik heb een tijdje terug aan dr. Jetske Ultee haar mening gevraagd over micellair water. Zij was er niet zo’n voorstander van.

Martine -

Ik had laatst zonder dat ik het doorhad een stukje kohlpotlood onder mn voet en daarmee liep ik de slaapkamer in met lichtgrijze vloerbedekking. Na enkele stappen had ik pas door dat er overal donkere vlekken in het tapijt zaten. Ik kon wel janken! Gelukkig alles eruit kunnen krijgen met hulp van jawel watjes gedrenkt in miscellair water. Top spul !

Antoinette -

Wat een uitvinding micellair water, top spul! Lijkt me erg leuk om deze variant te proberen en mijn ervaring te delen. Twee leuke vliegen in één klap! 😉

Linda -

Ik heb een keer die van een ander merk bij een vriendin gebruikt, maar toen vond ik het niks, had het gevoel dat ik juist hard moest boenen en mn wimpers loslieten. Omdat het minder ‘glijdt’ dan reinigingsmelk. Misschien doe ik iets verkeerd haha. Kan deze wel eens proberen.

femketje -

oehh die moet ik ook eens proberen 😀

Maaike -

Werkt het ook voor waterproof mascara ?

Reageer ook