Dr. Martens combineren met je outfit

Ik was nog al in shock toen ik een tijdje terug merkte dat ik Dr. Martens opeens iets vond hebben. Ik bedoel, ze zijn zwart (ik heb nooit iets in zwart) en toen ik op de middelbare school zat droegen vooral de hippies en punkers ze. En ik ben alles behalve dat. Maar de laatste tijd zijn Dr. Martens bezig met een opmars onder de it-girls, modemeisjes en zoals dat altijd gaat met hippe dingen, raakt tot slot ook de gewone mensch zoals jij en ik  er gecharmeerd van. Maar hoe draag je ze?! Ik ging op onderzoek uit en doe vandaag verslag. Dr. Martens combineren met je outfit doe je zo!

Dr. Martens komt uit Duitsland en bestaat al sinds 1947. De schoen is ontworpen door een legerarts en werden in de loop der jaren veel gebruikt door politieagenten, fabrieksarbeiders en postbodes. Wat later zijn bepaalde scenes de schoenen gaan dragen, zoals de punkers.

De laatste tijd werden ze al meer gedragen door de it-girls uit de fashion, maar dit seizoen zie je ze nu ook in de mainstream mode. Grote schoenenwinkels staan er vol mee en online zijn ze bij heel veel webshops te koop.

Een tijdje terug zag ik op straat een vrouw lopen die Dr. Martens super leuk gecombineerd had. Tel daarbij op dat ze me heerlijk warm leken voor de herfst (ik liep nog steeds met witte sneakers en blote enkels, niet echt comfy en praktisch) en fijn leken lopen en ik dacht ‘Dat wil ik ook eens proberen’. Ik moest heel hard om mezelf lachen toen ik ze binnenkreeg en dacht nog: ‘Ik stuur ze vast weer terug’. Maar nadat ik mijn voet er in geperst had (ik had ze namelijk te klein gekocht) was ik gelijk verkocht. Ze staan super stoer! En ze zijn heerlijk warm. Dit zijn de perfecte schoenen voor de herfst en winter!

dr martens combineren

Toen kwam het vraagstuk combineren met je outfit. Ik keek op Pinterest en zag al gauw dat Jessica Alba (girl crush!) fan is van Dr. Martens. Haar stijl inspireerde me. Ze draagt ze onder strakke skinny jeans met een casual-chic vestje, een zakelijke blazer en zelfs zwierige girly jurkjes. Stoer meets casual-chic. Love it!

Via instagram kreeg ik een heleboel vragen van mensen die ze ook overwegen te kopen. Hieronder een FAQ:

Waar heb jij ze gekocht? Ik had het eerste paar bij de eigen webshop van Dr. Martens besteld, maar dat is niet echt een aanrader. Het pakket komt uit de UK dus als je het terug moet sturen (zoals ik, omdat de maat niet goed was), moet je nog bijna €10 betalen aan verzendkosten. Beter kun je ze daarom in de schoenenwinkel kopen, dan kun je ze ten minste ook passen. Of je koopt ze bij de Bijenkorf bijvoorbeeld, waar je gratis kunt retourneren. Dat is handiger dan bij de eigen webshop van Dr. Martens dus.

Welk model heb jij? Ik heb de Pascal in zwart. Het leer is soepeler dan de origineler en ze zijn iets verfijnder en ‘slank’.  Samen met de originele is de Pascal het meest trendy model. Maar je hebt ze ook in lak, zilver, bordeaux en zelfs met de meeste gekke printjes.

Hoe vallen ze qua maat? Ik zit altijd tussen 36 en 37 in. Omdat het me nog al grote schoenen leken bestelde ik maat 36. Maar ze waren super krap! Nu schijnt het wel zo te zijn dat ze in het begin krap zijn en uit moeten lopen, maar dit was echt te klein. Ik ging naar de winkel en probeerde maat 37. Dat was gelijk goed! Na een lang stuk lopen nog een beetje strak rondom de wreef, maar niet zoals maat 36. Ik zou dus je eigen maat nemen en als je altijd tussen twee maten in zit, dan de grotere maat.

Hoe strik je ze? Van blogs op internet en de verkoopsters in de winkel strik je ze helemaal tot boven, op de bovenste twee gaatjes na. Halverwege of helemaal tot boven schijnt meer bij de punk-look te horen.

Moet je ze erg inlopen? Dat hoor je vaak namelijk. Ze zijn in het begin bij de neus, hak en wreef wel een beetje stug en strak ja. De eerste keer dat ik op deze schoenen Saar ging uitlaten had ik ook een klein beetje blaren. Toch vind ik ze echt niet zo horror qua inlopen als iedereen zegt! De verkoopster in de winkel zei wel dat ze bij haar nu na een halfjaar wel wat ruimer waren, maar dat ze ze nu gewoon wat strakker vetert. Dus ja het is wel zo blijkbaar dat ze wat uitlopen, maar volgens mij is het niet de bedoeling dat ze je voeten de eerste keer helemaal afknijpen en je blaren aan alle kanten hebt. Volgens mij zijn ze dan gewoon te klein haha!

Dan nu naar mijn favoriete outfits met mijn Dr. Martens. Ik vond het eerst best spannend om ze te dragen, maar na twee keer verkleden vond ik een stijltje die ik leuk vind.

Ik combineer mijn Dr. Martens het liefst met een strakke donkere broek (jurkjes en rokjes heb ik nog niet geprobeerd, want dat draag ik amper). De schoenen zijn best een beetje lomp en dan vind ik het altijd wel mooi om een strakke broek te dragen. Daarnaast combineer ik de Dr. Martens graag met wat nettere, vrouwelijke en/of meisjes-achtige kleding. Bloesjes, tops en jasjes met leuke prints en peplum bijvoorbeeld.

Natuurlijk kun je Dr. Martens ook perfect combineren met de ‘zwerver-look’ of meer richting punk/rock gaan. Dat staat ook heel stoer! Daar kan ik alleen niet echt tips over geven, Dr. Martens zijn al wel heel stoer voor mijn doen. 😉 Haha!

dr martens combineren

Outfit 1
Jasje / Fabienne Chapot
T-shirt / Madness
Broek / Zara

Het vrouwelijke jasje staat in contrast met de donkere stoere onderkant en maakt de look gelijk veel luchtiger.

Outfit 2
Top / Vanilia
Pantalon / Vanilia

Beide items komen uit een oude collectie. Ik vind de combi met de pantalon zo leuk. Zakelijk en stoer gecombineerd!

Outfit 3
Overhemd / The Sting
Broek / Zara

Deze outfit draag ik heel veel. Lekker simpel en casual. Precies waar ik van hou!

dr martens combineren

* De jas heb ik gekregen van de Bijenkorf

Outfit 1
Vest / Silvercreek
Overhemd / The Sting
Broek / Zara

Ik ben dol op het okergeel gecombineerd met wit en grijs!

Outfit 2
Jas / Bijenkorf
Top / Madness
Broek / Zara

Deze look is eigenlijk wat meer voor naar buiten, maar love it anyway! De jas komt van de Bijenkorf en is helaas niet meer te koop. Maar er zijn wel soortgelijke jassen te vinden in hun webshop.

Outfit 3
Overhemd / Madness
Broek / Zara

Met mijn favoriete top van dit moment! Hij is van het merk Madness en ik vind ‘m zo leuk!

Jup, het is wel duidelijk volgens mij. Ik ben heel blij met m’n ‘Doc’s’. Ik ben heel benieuwd of er nog meer fans zijn, en zo ja, hoe jullie ze dan combineren!

40 reacties

Gery -

Ik ben vorig jaar begonnen met mijn eerste paar dr Martens .
Nu een jaar later heb ik 7 paar van laag naar hoog ,met hoge hak en zonder hak .
Geen andere schoenen meer voor mij .
Het inlopen kan wat makkelijker door de schoen van binnen in te sprayen met stretchspray verkrijgbaar bij de schoenen winkel .
Insprayen en direct lopen ,scheelt een hoop ongemak.

Nichole -

Hoi! Ik heb ze ook maar dan de sneaker versie. Vond ze in eerste instantie best heftig zeg maar. De normale versie dan. Ik combineer ze gewoon met een rokje of jurkje of inderdaad een skinny en dan aan de bovenkant iets erop wat een beetje netjes is of met een ‘jogging’ achtige broek en dan een wijde trui. Love ze.

Anne -

Super schoenen! In mijn puberteit waren ze helemaal ‘in’. Nu loopt mijn zoontje van 4 er op!

Geralda -

Hier precies hetzelfde, nooit gedacht dat ik ooit Dr. Martens aan zou schaffen, maar toen ik ze een paar maanden geleden in een mooie groene kleur ( model Pascal ) zag staan, was ik verkocht.
Inmiddels zijn ze favoriet en draag ik ze zowat overal bij, broeken ( skinny ) en rokjes en jurkjes.
Zelf draag ik mijn Dr. Martens niet over mijn broekspijpen heen, maar ik rol mijn pijpen altijd wat op tot net aan de bovenkant van de schoenen.
Het inlopen heb ik net zo ervaren als jij, ze moeten idd wat ingelopen worden, bij mij m.n. op de wreef en bij de hielen, maar eenmaal uitgelopen zitten ze echt heerlijk!

Curly Creative -

Staat leuk! Ik kocht pas mijn eerste chelsea boots dus voorlopig doe ik t daar even mee 😉

Mare -

Ja, dr martens staan echt super, vooral onder een rokje! Alleen had ik eerder verwacht dat Martine ze zou nemen en dan van die opvallende felgekleurde! Denk dat ze bij Martine ook super zouden staan, maar dan zie ik haar meer lopen op die opvallende versies!

Mirte -

Je hebt me geïnspireerd om mijn 15 jaar oude Docs maar weer eens van zolder te halen en ik ben zo blij met mijn warme enkels! Heb ze destijds heel weinig gedragen (schandalig, want ze waren peperduur en een cadeautje van mijn ouders), dus ze zijn nog als nieuw en ik vind ze nu weer helemaal leuk :)

Marjoleine -

Ze staan je echt zo tof! Nu wil ik ze ook…. Haha.

Evelien -

Ze zijn zo leuk! Draag ze al jaren. Ook de neppe varianten en schoenen die op kistjes lijken. Van grof en lomp tot heel fijn met een dunne zool. Van bordeaux rood (staat heel chique op een grijszwarte skinny met een zwart colbert) tot zwart met gespjes. Ben op mijn 16e ‘alto’ geweest maar was en ben toch heel gewoon hoor, haha. Daarna richting punk, toen weer super tuttig, etc. Maar altijd kwamen mijn kistjes/Martins erin terug. Je hoeft er geen bepaald type voor te zijn, het is meer of het je smaak is ja of nee. Het zijn fijne schoenen, praktisch en het staat gewoon leuk/spontaan. Zelfde geld voor biker boots en van alles in die richting. Staat krachtig. 😉

Daphne -

Wow! Super leuk artikel. Ik vond Dr. Martens altijd een beetje lomp, maar de combinaties die je hebt gemaakt zijn echt heel leuk!

Kelly -

Ik vind ze onwijs tof! Ze passen vrijwel overal bij (:

Deborah -

Heerlijke schoenen hé! Ik heb vorig jaar mijn eerste paar (legergroen) gekocht en sindsdien draag ik bijna niet anders meer. Afgelopen september mijn 2e paar (mat zwart) en nu is het helemaal gedaan met de andere schoenen. Ik combineer ze echt met alles, want heb ook nogal een gevarieerde kledingsmaak haha. Zo draag ik ze gewoon met een lekkere wijde trui en skinny jeans, een zwierige jurk of zelfs met mom jeans, het is altijd leuk! Krijg er ook altijd veel complimenten over als ik ze draag, merk dat veel mensen ze leuk vinden!

Peggy -

Wat een leuk artikel! Ik heb hetzelfde met Timberland boots, die heb ik nu sinds 2 jaren en ik ben er dol op! En toegegeven het zijn niet de meest charmante ‘lady like’ schoenen, maar ze lopen fantastisch! Ik zou graag een nieuw paar Timberlands willen, je hebt ze nu namelijk ook in een iets smaller formaat. Dus dan lijken ze iets minder lomp, wat wel handig is aangezien ik dunne benen heb. Maar heel leuk om te zien hoe jij de Dr. Martens gecombineerd hebt! Liefs, Peggy.

Manon -

heel leuk gecombineerd, ik heb ze ooit gehad en zou wel nieuwe willen. Ik zie alleen een beetje op tegen het inlopen :)

Deborah -

Het helpt echt om aan de achterkant inlegkruisjes te plakken, beetje gek misschien, maar niemand die het ziet en scheelt je heel wat blaren haha!

Fabiola -

Ha ha, wat een geweldige tip! Mijn “Docs” schuren behoorlijk bij de hiel van mijn voet, dus een Libresse in mijn schoenen zou best eens uitkomst kunnen bieden. 😀

Marijke -

*combineert🙈

Marijke -

Je conbineert Dr Martens wel heel leuk. Ik heb schoenmaat 41 (en ik ben 1.72) en vind ze daarom bij mij snel te lomp worden. Ik draag heel graag Adidas original sneakers of de Stan Smith met een skinny jeans. Als ik kleinere voeten had gehad, had ik ze waarschijnlijk ook gehad.

Deborah -

Ik heb ook gewoon maat 41, maar vind het niet zo storend dat ze wat lomp zijn eigenlijk.. Ligt er ook een beetje aan wat je er bij aan hebt, bij een skinny jeans valt het minder op dan bij een jurkje. Ik laat me er in ieder geval niet door tegen houden, grote voeten heb ik toch wel haha :)

Janneke -

Haha, ik heb maat 42 en draag ze ook met skinny jeans. Ben 1.81 lang, dus denk dat iedereen wel snapt/gezien heeft dat ik geen maatje 37 heb 😉

Marijke van de Mheen -

40/41 heb ik! Maar vind ze absoluut niet staan al heb ik een normaal postuur. Ik ben denk ik niet zo gewaagd hier in. Haha.

Amelie -

Precies hetzelfde hier; in maat 37 ogen ze leuk maar in mijn maat 43 erg lomp en mannelijk helaas 🙈

Janneke -

Ik heb de metallic paarse variant, maar nu krijg ik zin om ook de zwarte te kopen.

Nog 2 tips:
-Zalando heeft ze ook! Daar is online bestellen (en je geld terug kijken heel makkelijk)
-Let op “National Glamourday”. Als arme student scheelde dat toch weer een paar tientjes 😉

Loes -

Ik vind dr. Martens heel tof en wil het ook zo graag eens proberen, maar ben bang dat het me niet staat.. Toch moet ik ze maar eens gaan passen denk ik! Leuke combinaties heb je gemaakt!

Anna -

Ze staan je heel mooi! Ik denk dat ze ook wel erg goed kunnen staan onder een rokje of jurkje, voor de variatie :-). Zelf heb ik geen dr Martens, puur omdat ik inderdaad vaak negatieve dingen hoor over het inlopen, daar heb ik zelf echt een hekel aan hihi. Dan ga ik ze toch niet dragen!

Linda -

Ze staan je super leuk! Ik heb mijn originele zwarte Docs nu 4 jaar (omdat ik de Pascal niet pas). Ook heb ik een paar met een super kekke Japanse print! Ze lopen beide heerlijk en zijn naast mijn platform sneakers, mijn favoriete schoenen. (En er kunnen fluffy sokken in <3)

Lindsey Beljaars -

Dr. Martens zijn echt altijd goed! Ze staan je super leuk :)

Eva -

Ik heb zelf maat 42 van Dr Martens en ik ben er dol op! Ben nu aan het overwegen een tweede paar te kopen, vind ze namelijk enorm lekker zitten en makkelijk te combineren. Ik heb ze in de zomer ook wel eens gedragen met een luchtig jurkje, maakt het geheel een beetje edgy. Ik zie hier een aantal reacties dat Dr Martens er met maat 41+ niet uitzien, maar daar ben ik het zeker niet mee eens. En trouwens, wat dan nog? Dan maar boten aan mijn voeten, maar dan zijn ze wel warm, droog, comfy en stylish!

Shirley -

Ik vind ze heel leuk, heb ze al een paar keer geprobeerd, maar nog steeds niet aangeschaft. Of wel een keer aangeschaft en weer teruggestuurd, haha. Ze zijn inderdaad wat grof en vanwege mijn stevige benen ziet het er een beetje gek uit ofzo… Lol. Bij jou staan ze leuk! De outfit met de streepjestop vind ik, hoe verrassend, het leukst!

Dineke -

Jaaa, leuk zijn ze he? Ook voor mannen! Ik ben nu bezig met mijn tweede paar (eerste paar helemaal naar z’n grootje gelopen in 4 jaar tijd… maar ik liep er ook zó veel op) en ik heb begin dit jaar maar een paar met levenslange garantie gekocht. Echt leuk om te zien hoe jij ze combineert!

In het begin staat trouwens dat ze uit Duitsland komen, maar het is een Brits merk volgens mij! 😉

Nynke -

Yes, ik heb ze ook!
In maat 41 zijn ze inderdaad wel wat aan de lompe kant helaas, maar ach. Dat is vrij snel zo met een grotere maat, haha.
Heel leuke outfitjes zo, vooral dat gele vest vind ik erg tof! Ze combineren trouwens ook inderdaad erg leuk met een jurk/rok. Had ze laatst aan onder een zwarte stretch rok met een trui erboven, kan prima!

Jorinde -

Wat een toffe outfits! Echt heel leuk gecombineerd! Ik heb vroeger ook Dr Martens gehad en twijfelde om ze te kopen voor dit seizoen, maar ben toch voor een stel stoere biker booties gegaan.

Rianne -

Heel erg leuk in maatje 36 tm 38, maar in mijn maat 40/41 kun je er twee peddels bijpakken en zowat in wegvaren. Dan zien ze er echt niet uit..

femketje -

ik vind die schoenen ook echt zo leuk! thanks voor de inspiratie 😀

Kelly -

Zo vind ik ze wel heel leuk gecombineerd!

Charlotte -

Mooie gecombineerd in je outfits! Ik heb laatst legergroene Dr. Martens gepast, maar vind de erg ronde neus niet zo heel mooi. Misschien dat ik een tijd later wel ineens om ben haha.

Amber -

Superleuk! Zelf draag ik ze veel onder van die mega lange truien met een legging heerlijk zit dat

Renske -

Leuk artikel! Ik combineer ze eigenlijk ook hetzelfde. Laatst heb ik ze zelfs een keer onder een strakkere zwart-wit gestreepte jurk aangehad met een legging eronder en ik kreeg er leuke complimenten over 😁.

Groetjes,
Renske

Romy -

Wauw, wat heb je de Dr. Martens gaaf gecombineerd! Ik dacht altijd dat Dr. Martens er snel lomp uitzien, maar in deze combinaties staan ze juist heel stijlvol. Mooie outfits!

Marije -

Ik vind ze echt stoer! Leuk gecombineerd ook.

Reageer ook