Cadeautjes met een boodschap geven

LOVE de kick als je het perfecte cadeautje voor iemand scoort. Cadeautjes hoeven niet per se groot, groter, grootst te zijn wat mij betreft. Als het met aandacht en zorg is uitgekozen, dan is het vaak al een heel goed cadeautje. Zelf koop (of maak) ik het liefst een cadeautje waarmee ik ook een boodschap uitdraag. Vandaag, met het oog op de feestdagen, geef ik tips over cadeautjes met een boodschap geven.

Cadeautjes met een boodschap geef ik natuurlijk niet altijd. Maar ik doe het wel vaak. Ik merk namelijk dat hoe je wordt, hoe meer je al hebt. Heel vaak valt er niet zo heel veel meer te geven. Daarom geef ik steeds vaker een ervaring cadeau of een cadeau met een boodschap of wat symbool voor iets staat.

Uit de webshop van Happinez koos ik een paar mooie producten als voorbeeld. De Happinez webshop zit namelijk bomvol prachtige (en eerlijke!) producten. Je vindt er bijvoorbeeld unieke sieraden, beautyproducten en eco leren accessoire. Maar ook: fairtrade en in Nepal geproduceerde meditatiepoefs, schrijfwaren, hele mooie spullen voor in je interieur en alles wat je nodig hebt voor yoga.

Ik speurde rond in de webshop en zocht een vier items uit die je leuk cadeau zou kunnen doen aan iemand en koppelde daar een boodschap aan.

Zelf vind ik het altijd leuk om het verhaal of idee achter het cadeau in een kaart te schrijven. Dat kaartje kan iemand bewaren als ze dat leuk vinden.

Voor iemand die meer ontspanning verdient…

Als je iemand kent die je meer ontspanning gunt, zou je een meditatiepoef kunnen kopen. Het is in eerste instantie een praktisch cadeau, maar je zegt er eigenlijk ook mee: ik gun je meer tijd voor ontspanning en jezelf.

Dat kan zijn om te mediteren, maar ook om gewoon lekker een boek op te lezen of gewoon even rustig te zitten. Een meditatiepoef hoef je dus echt niet alleen te geven aan iemand die mediteert. Dit soort poefjes zitten namelijk heerlijk! Sinds deze hier thuis staat is het vechten die er op mag zitten. 😉

Voor iemand die van schrijven houdt…

De Happinez webshop heeft heel veel mooie stationary producten. Als je iemand kent die dol is op schrijven, dan zou je ook een mooi notitieboekje cadeau kunnen doen. Zo’n eentje die iemand zelf te duur vindt om te kopen, maar stiekem wel heel blij mee zou zijn.

Maak je cadeau extra persoonlijk door voorin een boodschap te schrijven of geef het boekje voor een speciaal doel cadeau (als reisdagboek, om de ervaringen van het moederschap in bij te houden of als iemand een nieuwe baan heeft).

Voor iemand die je wilt inspireren…

Happinez heeft een hele serie cadeauboekjes ontwikkeld. Deze boekjes zijn ingedeeld op thema, zoals deze ‘Ik geef je geluk’, ‘Ik geef je energie’ of ‘Ik geef je wijsheid’. Ze bevatten allemaal inspirerende quotes en zijn heel leuk om door te bladeren. Ze zijn heel vriendelijk geprijsd (€7,95) maar zijn ook een groot gebaar. Het zegt namelijk iets over wat je iemand gunt en kan iemand inspireren.

Voor iemand die beter voor zichzelf zou mogen zorgen…

We kennen allemaal wel een geliefde waarvan we vinden dat hij of zij beter voor zichzelf mag zorgen. Zo’n iemand die altijd maar aan het rennen is en voor anderen zorgt, maar zichzelf vergeet. Een klein cadeautje kan dan van grote waarde zijn. Zo kreeg ik van Martine vorig jaar een keertje een doucheolie cadeau nadat ik er helemaal doorheen zat (want: hoogzwanger en veel te korte nachten), met als boodschap: jij doet vanavond helemaal niets meer, behalve een lange douche nemen en naar bed gaan. Dat vond ik zo lief. En als ik nu die doucheolie zie, moet ik daar nog elke keer aan denken.

Deze zeep die je hier op de foto ziet shop je hier.

Dit waren zo maar wat ideetjes, maar ik zou zeggen, neem gewoon een kijkje in de Happinez webshop en dan vind je vast wat leuks. Nog een leuk weetje: 10% van de winst doneert Happinez aan afwisselende goede doelen. Zo draag je met je aankoop dus ook nog eens bij aan een betere wereld. De hele maand december betaal je geen verzendkosten. Yay!

Oh en kijk niet naar de sprookjeslampen. Ik herhaal: kijk niet naar de sprookjeslampen. VEEL TE LEUK! Die staan dus nu op mijn wishlist, dat begrijp je. 😉

8 reacties

Irene -

Ik las in plaats van ‘beter voor zichzelf zou morgen zorgen’ het volgende: ‘beter zichzelf zou mogen verzorgen’ vandaar de zeep..!
Toen dacht ik.. wat lees ik nu?! Hahaha! Het duurde even voordat ik het goed las! :’)

cakeface.visagie -

Ik vind dat buisje leuk en orgineel!
Het linkje bij het poefje werkt trouwens niet!

vermeiren -

Wat super leuk! Hele leuke tips :) Komt dat buisje met alles is familie daar ook vandaan? Ga ik ze gelijk voor mijn lieve vriendinnen bestellen

Willemijn -

Nee die niet helaas haha! Cadeautje geweest van iemand al heel lang geleden. Sorry!

Loes -

Dit zijn leuke cadeautips! Ik vind het ook heel leuk om iets te geven wat echt bij iemand past, dat is toch een stuk persoonlijker.

Kelly -

Het buisje en het notitieboekje vind ik erg gaaf. Als ik het eerder had gezien wist ik wat ik morgen mama voor haar verjaardag kon geven. Ik onthoud het maar even voor een ander moment! Misschien wel zomaar!

Mare -

Sta ik op het punt iets te bestellen…….blijkt het uitverkocht :(…..
@Willemijn: in ieder geval bedankt dat je ons op de hoogte hebt gebracht van deze leuke shop.

Mariska -

Ik vind vooral ook dat buisje leuk waarin ‘alles is familie’ staat ♥

Reageer ook