Artikelen waar ik het meest trots op ben #2

Inmiddels staan er meer dan 1400 artikelen online op 2WMN. Om het even makkelijk te maken zullen ongeveer 700 artikelen daarvan van mijn hand zijn. Dat vind ik bij voorbaat al bizar. Wow, zoveel! Het lijkt dus lastig kiezen welke artikelen mij bijgebleven zijn. Maar dat is het niet!

Foto door Mariska – Grotografie

Mijn doel of levensmissie, hoe je het ook wilt noemen, in het leven is altijd geweest om anderen te inspireren. Sinds kleins af aan had ik dromen over dat ik zou spreken voor veel mensen en hen zou motiveren om het beste uit zichzelf te halen door mezelf kwetsbaar op te stellen. Dat ik hen zou laten inzien hoe zij dichterbij hun hart en intuïtie kunnen komen en hun persoonlijke kracht kunnen inzetten als een soort olievlek om liefde steeds verder te verspreiden. Alleen ik wist nog niet hoe en wat voor vorm dit zou krijgen.

Diep van binnen wist ik al die jaren dat ik ooit, hoe dan ook, mijn persoonlijke verhaal wilde vertellen aan veel mensen met de gedachte: ‘Al help ik maar één iemand, gewoon één iemand, dan is mijn doel al behaald.’

En toen die vorm eenmaal duidelijk was, namelijk via een persoonlijke lifestyleblog met duizenden bezoekers, schreef ik een van de meest persoonlijke artikelen ooit: Het volgen van je hart. Het was eng, doodeng om online te zetten. Ik heb er heel wat tranen om gelaten, maar het voelde goed. Het voelde als een warm bad en bevrijdend. Gezien alle respons op het artikel had ik behoorlijk wat losgemaakt. Alsof er een aantal taboes waren doorbroken, iedereen opende zich. Prachtig om te zien! Ik geloof dat ik uiteindelijk heel veel mensen hiermee heb bereikt. “Gewoon één iemand”, dat was een beetje bescheiden achteraf maar ik had nooit gedacht dat het zo’n impact zou hebben. De dagen na dit artikel stroomde mijn mailbox vol met de prachtigste en meest kwetsbare mailtjes. Ik ‘luisterde’ al lezend en schrijvend naar mensen die na zoveel jaar durfden te praten over seksueel misbruik en/of die ook hun hart wilden volgen maar vast zaten in complexe situaties. Ik kon het niet geloven en ben dankbaar hoeveel mensen ik met dit artikel heb mogen bereiken en helpen. Intens dankbaar!

Dit artikel zorgde er ook voor dat ik onbewust wat meer mijn levensmissie durfde uit te dragen. Ik ging automatisch meer schrijven over persoonlijke thema’s waar ik zelf mee worstelde en over wat persoonlijke ontwikkeling mij had gebracht.

Nu ik een aantal blogposts terug lees besef ik me dat ik heel eerlijk ben over mijn gevoelens. Puur en rauw. Zo had ik dat nog niet bekeken, maar ik heb over onderwerpen geschreven die behoorlijk gevoelig lagen. Een ommekeer in mijn persoonlijke ontwikkeling kwam door de zwangerschap van Willemijn toen ze Jelle kreeg. Haar zwangerschap projecteerde van alles in mij. Ter verduidelijking: dat ging dus niet om haar zwangerschap of om de komst van Jelle, het ging om mijn innerlijke onrust die daardoor werd aangeraakt. Ik wist niet wat ik daar mee moest. In de artikelen #Gaai en Lieve Jelle kun je het goed zien, de drempel om hulp te gaan zoeken was groot. Ik ben juist blij dat ik artikelen zoals #Gaai en Lieve Jelle online heb gezet. Ze zijn heel kwetsbaar en je kunt goed mijn proces volgen.

Best wel knap dat ik dat heb durven opschrijven, bedenk ik me nu. Uiteindelijk zorgde dit er namelijk voor dat ik ook het artikel over Mijn depressie durfde te delen. Nadat ik hulp gezocht had en intensief had gewerkt aan mezelf en mijn patronen, durfde ik ook dit toe te geven. Het is bizar hoeveel mailtjes ik heb gehad naar aanleiding van dit artikel. Mailtjes van mensen die het aan een ander hadden laten lezen, mailtjes van mensen die zelf in een depressie zaten, mailtjes van mensen die wilden weten hoe ze een ander konden helpen enzovoort. Er was zo veel herkenbaarheid en dankbaarheid. Het mooiste? Dat ik ook heel veel mailtjes kreeg dat dit artikel het laatste zetje voor veel mensen was geweest om hulp te gaan zoeken. Hoe waanzinnig mooi is dat? Ik heb regelmatig huilend van geluk achter mijn laptop gezeten omdat ik het zo dapper vond dat deze mensen hulp gingen zoeken.

 En nu even wat luchtigs! Want ik kan wel door blijven gaan over tig persoonlijke artikelen die ik geschreven heb. Waar ik ook heel trots op ben is dat mijn spekkoek de eerste keer heel goed gelukt was. Dat moment dat ik de spekkoek aan ging snijden en al die laagjes zag….ik had een lach van oor tot oor. YES! Als je het hebt over trots zijn, was dit wel zo’n moment haha! Ik kan er heel gelukkig van worden als een recept goed lukt. Daarnaast ben ik ook heel trots op een aantal advertorials die Will en ik samen hebben gedaan, we waren zo blij met het resultaat. En het zijn allemaal taarten: deze, deze en last but not least deze gigant. Daarnaast heb ik van deze taart heel veel foto’s binnen gekregen van mensen die ‘m na hadden gemaakt en dat vind ik zo leuk!

Dus in een notendop kun je zeggen dat ik het meest trots ben op artikelen die of heel persoonlijk en intiem zijn of een taart die heel goed gelukt is. Wat een heerlijke balans! 😉

Welke artikelen van 2WMN zijn jou bijgebleven en waarom?

2 reacties

Denice -

Och jezus zit ik hier weer jankend op de bank 😉 Zo onwijs veel artikelen die mij bij zijn gebleven, allemaal om verschillende redenen. Maar inderdaad Martine, het volgen van je hart-artikel raakte mij het meest (ik was een van de mailboxmensen) en ik vind het nog steeds ontzettend knap van je dat je dit wilde delen. Ik heb ook heel veel blije herinneringen aan LLG tho! Recepten die ik veel gebruik, tsja.. uberhaupt het (bijna) dagelijkse bezoekje aan 2Wmn is iets waar ik gewoon naar uit kijk in mijn dag, leuk, voelt ‘gezellig’ en bijna persoonlijk zelfs haha. Overigens vind ik het heel tof om te lezen dat jij voor jezelf zo een duidelijk doel hebt met wat je belangrijk vind in het leven en wat je mensen wil overbengen. Mocht je een keer zin hebben kan je ‘zelfcompassie’ googlen/youtuben, heeft mij onwijs geinspireerd! Anyhow, ik geniet van jullie op heel veel manieren, blijf lekker zo door gaan! Hoop dat alles goed met jullie beide gaat.

femketje -

ik volg jullie al zo ontzettend lang, ook heel lang via LLG <3 love al jullie artikelen eigenlijk wel, alles is zo herkenbaar en in jullie video's is het net alsof er een stel eigen vriendinnen tegenover me zit 😀

Reageer ook