5x YouTubers

Ik hou van YouTube en zoek ook regelmatig tijdens de lunch of als ik alleen eet ‘s avonds filmpjes op van YouTubers die ik leuk vind. Ik bedacht me dat ik nooit deel waar ik dan precies naar kijk en welke vijf YouTubers in mijn standaard rijtje zitten. Komt’ie!

Foto door Mariska – Grotografie
Geschreven door Martine

https://www.youtube.com/watch?v=On0wcOQe_3I

Ik vind het heerlijk om af en toe naar Stuk TV te kijken. Vooral die onmogelijke opdrachten zijn zó leuk. Bijvoorbeeld als ze ergens moeten overnachten zoals in een bouwmarkt, pretpark of zwembad of dieren een hotel in moeten smokkelen. Ik zou echt in mijn broek pissen als ik ergens stiekem zou moeten overnachten en het zou me ook heel tof lijken. Hoeveel adrenaline moet er wel niet door je lijf stromen op zo’n moment? Daarnaast heeft Stuk TV toffe series zoals Roadtrippers, Huis op Stelten of van A naar B. Die vind ik heel leuk bedacht en tof vormgegeven.

https://www.youtube.com/watch?v=uYTFx26-S1A

Hoewel ik geen beautyblogger meer ben, wil dat niet zeggen dat ik niet meer naar make-up video’s kijk. Ik ben er nog steeds dol op, heerlijk die creativiteit. Zo ben ik groot fan van NikkieTutorials. Ik vind het tof om te zien hoe ver ze is gekomen en dat ze samenwerkt met allerlei merken en celebrities wat zo gaaf is om te zien. Jessie J, Bebe Rexha en Kim Kardashian. Bizar, love it!

https://www.youtube.com/watch?v=aAneLnb1ZlE

Ik kijk ook naar de video’s van Jeffree Star, maar lang niet allemaal. Ik kijk vooral naar video’s over collecties of merken die me aanspreken zoals deze video. Of als hij zelf weer producten lanceert van Jeffree Star Cosmetics en ik de kleuren wil zien. Dan gaat het me vooral om de Velour Liquid Lipsticks, Lip Ammunitions of Skin Frosts. Hij is namelijk net als ik een koel licht type dus dat is fijn als referentiekader en ik ben verliefd op zijn (matte) lipsticks. Het zijn zowat de enige die ik nog draag.

https://www.youtube.com/watch?v=75o76lzNA6I

#BOOS vind ik ook een leuk kanaal. Ik vind vooral de montage zo ontzettend droog. Daarnaast heb ik er wel bewondering voor dat ze dit durven. Ik ben zelf nogal een schijterd op dit gebied. Ik zou niet zo snel langs gaan, laat staan gekke dingen uithalen zoals confetti laten knallen en weet ik het wat.

Nu bekijk ik alle bovenstaande YouTubers vooral ter ontspanning. Voor mijn dosis inspiratie en persoonlijke ontwikkeling kijk ik graag naar video’s van Goalcast.

https://www.youtube.com/watch?v=IHHF8h-zcas

Bijvoorbeeld dit soort quotes ‘Dream up a good life’ van Jim Carrey blijven me bij. Wat me wel opviel aan een video van Goalcast met de titel Top 10 Most Epic Inspirational Speaches, is dat maar 1 van die 10 inspirerende mensen een vrouw was. Dat vond de feminist in mij dan wel weer jammer. Er zijn echt wel meer inspirerende vrouwen die prachtige, motiverende video’s hebben gemaakt en daar hadden mijn inziens wel wat meer van in de top 10 gemogen. Mijn levensmissie: in een video van Goalcast komen haha! 😉 Verder een heel mooi kanaal, waardoor je soms weer nieuwe ‘motivators’ leert kennen. En er zijn nog veel meer van dit soort kanalen, alleen Goalcast volg ik puur omdat ik ze toen tegenkwam via Facebook en dus is blijven hangen.

Naar welke vijf YouTubers/YouTube kanalen kijk jij altijd en wat maakt dat je ze volgt?

15 reacties

Renée -

Grappig, juist allemaal kanalen die ik nooit kijk!
Naast jullie volg ik: Endless Weekend, Politievlogger Jan-Willem, Ik vrouw van jou, Fitbeauty, Huismuts, Sarahs Day, Tony Junior, Bibi Breijman, Teske, High on life, Wander, Kitten Lady… En af en toe ook Croco Jill, Monica Geuze, D is for Dazzle, Jessie Maya en Vloggloss.

Sanne -

Wat een leuk artikel.
Ik heb 2 weken geleden de knop omgezet. Ik was zowel op YouTube, als Instagram en de websites veel te veel bloggers/vloggers aan het volgen. Ik volgde EliseJoanne, Annic van Wonderen, KellyCaresse, 2WMN, Sanny Zoekt Geluk, ByAranka… en was het gewoon zat! Leuk hoor, het volgen van die (succesvolle) levens, maar eigenlijk schiet je er niets mee op en is het soms echt weggegooide tijd.
Nu volg ik nog maar 3, waaronder jullie ;-).

Lynn -

Ik kijk vooral jullie maar daarnaast ook Vloggloss, EliseJoanne, KellyCaresse, Ik vrouw van jou, Stuk TV en Anna Nooshin :). Zijn er iets meer dan 5 maar allemaal spreken ze mij aan omdat ze het leven niet mooier maken dan het is. Ook zijn het stuk voor stuk allemaal zo’n leuke persoonlijkheden, genoeg reden voor mij om te kijken:)

gerda peeters -

Voor mij met stip op 1: Hans en Shifra. Zo’n onwijs leuk koppeltje en zo inspirerend ook. Bijna gedeelde eerste plaats: tadaaaahhhh! : jullie vlogs. Derde plaats: Mama to the max. Vierde plaats: Annic van Wonderen en vijfde plaats: Kelly Caresse. Verder bekijk ik occasioneel ook wel eens Billie Rose (maar ik vind haar nogal arrogant overkomen, op één of andere manier lijkt ze mij niet zo sympathiek). Meestal bekijk ik de youtube filmpjes ook in die volgorde.

Monique -

Naast 2wmn volg ik eigenlijk alleen Jamie li heel trouw.

Verder kijk ik wel eens wat kanaaltjes maar deze twee volg ik echt trouw.

Marijke van de Mheen -

Ik heb een aantal jaar Vera Camilla gevolgd maar daar ga ik mijn tijd niet meer aan benutten als 26 jarige. Ik volg nu meer bloggers waar het niveau wat hoger ligt en dat zijn onder andere jullie: 2wmn en heel af en toe zoek ik wat op voor een desbetreffende make- up look.

Kimberly -

Grappig, al deze Youtubers kijk ik niet! Mijn favoriet is sowieso The Bucketlist Family – een gezin met 2 kleine kids dat al 2 jaar de wereld over reist. Zo leuk ge-edit en het is zo een heerlijk gezin. Daarnaast ben ik fan van Boncolor (en dan vooral Vlogmas), vind ik de travel video’s van Tess Christine leuk en ben ik gek op Claire Lucia (en dan eigenlijk alleen haar New York video’s haha). Misschien tipjes voor jou?

Britt -

Ik kende de laatste 2 nog niet, maar die zien er wel heel leuk uit, ga ik onthouden! Ik vind de accounts van Tanya Burr en Shane Dawson geweldig. Vooral die laatste: hi-la-risch.

Liset -

Deze kanalen ken ik nog niet (wel eens van gehoord), alleen Nikki ken ik. Zelf kijk ik niet zo vaak YouTube, maar heb wel een paar favorietjes die ik dan eens in de zoveel tijd terugkijk.

Lindsey Beljaars -

Ik vind BOOS ook echt heel leuk om te kijken en ben zeker fan van Nikkie!! Leuk :)

Marianne -

Ik kijk met name buitenlandse kanalen, 2WMN en Vera Camilla zijn de enige 2 Nederlandse kanalen die ik volg. Ik ben erg fan van ‘Twist me pretty’ en ‘Kayley Melissa’, beide Amerikaanse kanalen met vooral haartutorials, love it! Daarnaast kan ik ook verdwalen op het kanaal van ‘Vet Ranch’, dit zijn dierenartsen die verwaarloosde en gewonde (huis)dieren weer opkalefateren en volgen ze tot de genezing.

Vera -

Ik ben benieuwd naar Vet Ranch, bedankt voor de tip!

femketje -

Boos is zo leuk om te kijken 😀

Romy -

Wat een leuk rijtje! Deze YouTubers volgde ik allemaal nog niet. Je maakt me nieuwsgierig naar Stuk TV. Ik ga ook eens een vlog van hun bekijken. Zelf kijk ik graag naar Anna Nooshin, Hans & Shifra, Sanny zoekt geluk en Annic van Wonderen.

Marije -

Ik kijk graag naar Ted talks of de speeches bij Oprah’s super soul sunday.

En Percy Tienhooven vind ik erg inspirerend en grappig

Reageer ook