5 manieren om waardering te tonen

Waardering tonen, daar ging het de afgelopen weken hier op 2WMN over. Ik schreef over hoe makkelijk ik waardering toon en waarom ik mijn moeder zo waardeer. Vandaag is het laatste artikel in de serie over waardering en deel ik 5 manieren om waardering te tonen.

Foto door Mariska de Groot

1.  Schrijf een brief   

Veel van ons vinden emoties uitspreken lastig. Ik ook. Ik schrijf beter dan dat ik praat, zeg ik vaak. Daarom zou je ook een brief kunnen schrijven. In de brief beschrijf je wat je aan je geliefde waardeert. Denk er aan: blijf weg van complimenten. Complimenten gaan bijvoorbeeld over uiterlijk, resultaten en dagelijkse dingen. Waardering tonen gaat om die persoon zelf: zijn of haar eigenschappen, hoe die person in het leven staat en wat diegene voor jou betekent. Je kunt bijvoorbeeld iemand waarderen omdat die gene altijd voor je klaarstaat, waarderen om de manier waarop ze je ouder/vriend zijn of waarderen om de rol die ze in jouw leven innemen.  

Swipe voor meer foto’s! Van Nuon kreeg ik een pakket om iemand een warm hart te kunnen wensen. Ik hoefde niet lang na te denken wie dit zou zijn! Mijn moeder 💕 Zij is er altijd voor mij en iedereen! Zij heeft zoveel gedaan voor mijn diabetes. Veel wekkers zetten in de nacht om mij te prikken, zich steeds maar zorgen maken en altijd bij mij zijn tijdens ziekenhuis bezoekjes. Ja, mijn moeder verdiend dit! Ik heb het pakket gegeven (die ik heb gekregen) en heb daarnaast een warme pyjama gekocht. De tafel heb ik versierd met warme thee, wat lekkers en kaarsjes! Ze was er super blij mee en ik kreeg een dikke knuffel 💕 Met deze actie wilde ik haar laten zien hoeveel ik haar waardeer. Laat jij binnenkort ook iemand weten dat je diegene waardeert? Ik vind het erg belangrijk dat we dat zo nu en dan doen ☺️ #bloginsider #bloginsidersactie #2wmn #nuon #warmhart #waardeering #diabeticgirl #diabeticlife #diabetesblog Een bericht gedeeld door the life of a diabetic (@thelifeofadiabetic) op

2. Organiseer een momentje voor jullie samen

Bloginsider Devlin (@lifeofadiabetic) verzorgde voor haar en haar moeder een tafel gevuld met thee en lekkere dingen en gaf haar moeder vervolgens de Box van Waardering van Nuon cadeau. Hierin had ze ook een kaartje gedaan waarin stond waarom ze haar moeder zo waardeerde, die haar al heel lang helpt met haar diabetes. Door puur even samen te gaan zitten en je geliefde te vertellen dat je graag een moment wilt nemen om je waardering uit te spreken voelt het voor de persoon in kwestie al heel speciaal. Het hoeft niet groot, groter, grootst, het kan ook klein en intiem en tijdens zo iets dagelijks als theedrinken en samen eten.

Binnenkort samen met #nuon iemand in het zonnetje zetten #warmhart #waardering

Een bericht gedeeld door Auvy de Vries (@chomara92) op

3. Maak zelf iets  

Soms is het makkelijker om bij een boodschap ook iets te geven, zodat je een concreet aanknopingspunt hebt. ‘Dit is voor jou omdat ik je waardeer.’ Zo maakte ik voor mijn moeder een boek vol lieve boodschappen van haar geliefden, zoals je hier kon lezen. Je kunt ook een pot maken en hier briefjes in stoppen. Op elk briefje schrijf je een reden waarom je diegene waardeert.

4. Geef een cadeau

Als je niet zo goed bent in zelf iets maken, kun je ook een cadeau geven natuurlijk. Maar ik zou dan wel een cadeau geven die symbool staat voor iets. Zo kreeg ik van Djurre na de geboorte van Jelle een prachtige ketting cadeau van een boon. De boon staat voor de oorsprong van nieuw leven. Hiermee uitte Djurre zijn waardering voor mij (ik had immers Jelle maar mooi even 9 maanden gedragen en op de wereld gezet 😉 ).

Sieraden doen het altijd goed als cadeau om waardering te tonen. Als je een man hebt die van klussen of buitensport houdt zou je ook een zakmes kunnen geven en daar een boodschap in laten graveren. Een gepersonaliseerd notitieboekje, een massage, of zelfs een bos bloemen kunnen je waardering al helpen tonen. Denk niet te moeilijk of te duur. Het gaat om het gebaar.

5. Maak of bak iets lekkers

Bak zijn of haar favoriete taart, bereid een lekkere soep of breng zelfgemaakte koekjes lang. Stop er een briefje bij waarom je diegene zo waardeert. Liefde gaat door de maag! 😉

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nuon. Met deze reeks wilden we samen met Nuon onder de aandacht brengen dat echte waardering niet vanzelfsprekend is en we hopen je geïnspireerd te hebben over dit thema.

Sta jij wel eens stil bij waardering tonen? Zo ja, hoe doe jij dat dan?

4 reacties

MICHAEL -

persoonlijk vertellen dat je iemand waardeert en kijken in de ogen van je partner

Manon -

Goede tips! Zelf vind ik een rijm ook altijd heel erg geschikt, bij een cadeautje kan je een rijm doen, het kan over iets simpels gaan zoals de cadeaus maar je kan ook veel meer erin kwijt en tegelijkertijd bevat het ook vaak best wat humor! :)

Haydée -

Een brief schrijven is ook één van mijn favoriete manieren. En van anderen vind ik het ook heel fijn om een persoonlijke boodschap te krijgen. Ik bewaar nog steeds de tekstjes die mijn vriend (nu mijn man) me vroeger schreef.

Marsha -

Echte kaartjes krijgen en geven is zo leuk! Ontroerd me echt en is zoveel meer waard! Echt fijn :)

Reageer ook