2Keep a Diary: een weekend in Brussel

Zoals je in mijn weekvlog hebt kunnen horen stond er afgelopen weekend een tripje naar het prachtige Brussel gepland. Ooit, heel lang geleden, ben ik er eens met school een dag geweest. Maar dat herinner ik me eigenlijk amper nog. Daarom was het extra leuk om er (weer) naartoe te gaan. We laadden de auto vol en na een bezoekje aan Oma Pannekoek in Eindhoven reden we door naar Brussel.

Off we go!

Voor een samenwerking op mijn Instagram kanaal waren we uitgenodigd in het hotel waar we zaten. Het was in hartje Brussel en super kindvriendelijk. Zo fijn! Check dit gigantische bed. Het was zeker 2,5 meter breed. Wow!

En dit was de andere hoek van de kamer.

Onze kamer heeft uitzicht op een prachtig pleintje en een hele mooie kathedraal. De eerste indruk van Brussel was gelijk goed!

Op de kamer stond speelgoed klaar, ik kan je zeggen, dit is i-de-aal! De jongens vermaakten zich er prima mee.

Eer dat we geïnstalleerd zijn is het alweer 18.00 uur en besluiten we te gaan dineren. Bij het hotel zat een Spaans restaurant en dat klonk ons wel goed in de oren.

Ondanks dat Jelle en Gijs er al een flinke dag op hadden zitten waarop ze vooral stil moesten zitten in de auto, deden ze het fantastisch aan tafel. Het was zo gezellig!

Ze aten gezellig mee van de tapas die we bestelden en Jelle vond daarna ook nog een gaatje om met mij het toetje te delen. Dit is een wentelteefje met karamel en ijs.

In de lobby van het hotel stond een kerstdorp en daar moest Jelle natuurlijk even kijken.

Om 20.30 uur liggen de jongens eindelijk in bed en besluiten wij ook maar gelijk te gaan slapen. We liggen met zijn allen op één kamer dus echt lekker tv kijken lukt ook niet. En het was maar goed ook dat we gelijk mee zijn gaan slapen, want de nacht draaide uit op een drama. Ze hielden elkaar wakker omdat ze om en om huilden. Wat een ramp haha! Gelukkig konden we er al snel weer om lachen.

Goedemorgen! Nieuwe dag, nieuwe kansen! Vandaag gaan we Brussel verkennen.

But first: hotelontbijt!

Ooooh! Keuzestress!

Jelle ging voor croissantjes, pancakes en kiwi. Can’t blame him. 😉

Gijs vermaakt zich ook prima tijdens het ontbijt. Hij wordt zo groot!

Even snel tandenpoetsen en de spullen bakken en dan…

Naar buiten voor een wandeling door de stad. Dit is het Paleis van Justitie. En enorm imposant gebouw.

Op elke hoek van de straat zat wel een chocolaterie, mijn god, wat een chocolahemel dit!

De Grote Markt van Brussel. Wat een prachtige gebouwen en een gezellig sfeertje nu met kerst. Wel heel toeristisch, maar daar moet je gewoon even doorheen kijken denk ik altijd maar.

Ook al zo’n mooi stukje dit. We wisten af en toe niet waar we kijken moesten. Het deed me een beetje denken aan steden zoals Parijs en Milaan.

Ergens in een straatje lopen we langs een zaak met allemaal houten design items voor in huis. We zien een supertoffe klok hangen en besluiten hem te kopen voor in ons nieuwe huis. Ze hadden er ook gave geometrische dierenkoppen zoals je hier ziet.

En als je in België bent moet je natuurlijk ook een wafel gegeten hebben! Deze was zo lekker! We haalden hem bij Maisson Dandoy.

In Brussel kun je ook gave streetart spotten, zoals deze van Kuifje.

En natuurlijk lopen we ook even langs Manneke Pis!

Rond 14 uur, na een lekkere traditionele lunch met vol-au-vent, kakken we een beetje in. We lopen terug naar het hotel en doen met zijn allen middagdutje. Een uur later, om 16 uur worden we weer wakker. Inmiddels is het al bijna donker. Het leek ons wel tof om Brussel ook nog bij donker te zien dus maken we een avondwandeling.

Aan dit mooie pleintje ligt ons hotel.

Uitzicht vanaf de Kunstberg.

‘s Avonds dineren we weer in hetzelfde restaurant. We hadden rondom het hotel even gevraagd vanaf hoe laat we konden dineren, maar dit was veelal vanaf 19 uur. Dat vonden we met onze jongens net wat te laat. Daarnaast was hier dineren geen straf want was echt ontzettend goed eten.

En toen was het alweer zondag. We slapen met zijn allen tot 7 uur en daarna maken we ons klaar voor het ontbijt. Gijs kruipt lekker rond in de lobby terwijl wij rustig ontbijten.

Lol met papa!

Nog een laatste blik op het mooie pleintje en dan checken we uit. Het is weer tijd om naar huis te gaan!

Als laatste rijden we nog even naar het paleis van de Koninklijke familie en dan is het tijd om afscheid te nemen van Brussel. Echt wauw, wat een mooie stad! Het was een kort bezoekje, maar niet minder leuk. En we hebben ook gelijk besloten dat we misschien maar ieder jaar rond kerst naar een stad toe moeten, dat voelt toch extra gezellig of zo!

27 reacties

Brenda -

Aan het pleintje van jullie hotel zit Eem chocolade winkel die echt de lekkerste warme chocolademelk ooit heeft😇. Mochten jullie ooit terug gaan moet je daar zeker even langs!

Marjoleine -

Wat ziet Brussel er tof uit! Het trok me nooit heel erg maar dat komt waarschijnlijk omdat ik niet precies wist wat voor stad het was. En wat staan die dr. Martens je toch tof :)

Britt -

Wat een mooie stad! Ziet eruit als een heerlijk weekend!

jose -

Deze artikelen zijn zo gevaarlijk… nu wil ik ook naar brussel!! 😀

Rugi -

Hoi,
Weet je nog hoe die woonwinkel heet en waar hij (ongeveer) zat? Zo leuk dat je gewoon laat zien dat een stedentrip met 2 kids mogelijk is. Wij doen het ook vaak en iedereen vraagt waarom? Misschien is het leuk omdat onze kinderen en gewoon gewend zijn en we naast de stedentrips ook genoeg echter kinderuitjes doen?

Willemijn -

Dit is de webshop en je vindt dan vast ook het adres: https://shop.restoredesign.be/en/ 😀
Ik vind uberhaupt op vakantie met kinderen soms best pittig omdat die van ons dan wel slechter slapen, of dat nu in een huisje of een hotel/stedentrip is. Maar inderdaad, wij doen het desalniettemin vaak. Het is zo leuk en onze jongens laten zich heel makkelijk overal mee naartoe nemen. Heel fijn!

Loes -

Ik ben nog nooit in Brussel geweest, maar het lijkt me een super leuke stad! Volgens mij hebben jullie hele gezellige dagen gehad.

Lien -

Wat grappig dat je Brussel vergelijkt met steden als Parijs of Milaan. Ik werk namelijk in Brussel en voor mij voelt het eerder aan als een ‘werkomgeving’. Al zijn er inderdaad heel veel mooie plekjes in Brussel en is het er nu met Kerst ook super gezellig!

Elise -

Ik ben vroeger met school een keer naar Brussel geweest, maar ik vond er een akelige sfeer hangen. Het feit dat ons hotel in een onprettige buurt zat en we daar meerdere keren doorheen moesten lopen heeft er zeker niet beter op gemaakt.. Dan liever Leuven en Gent.

Niene -

Volgend jaar gezellig naar een Duitse stad gaan met een leuke kerstmarkt. 2 vliegen in 1 klap

Nynke -

Leuke foto’s!!

Jasmijn -

Super leuk fotoverslag! Lijkt me echt geweldig om een keertje een weekend naar Brussel te gaan! Ga zo door<3

Lotte -

Super leuke foto’s! Mag ik vragen met welke camera deze genomen zijn?
Liefs Lotte

Willemijn -

Mijn iPhone 7 :-)

Lotte -

Super leuke foto’s! Mag ik vragen met camera deze genomen zijn?
Liefs Lotte

Dzana -

Volgend jaar Gent ?

Denice -

Oh fijn even een weekeindje weg! Zo verdient ook! Leuke fotos en jeetje wat wordt Gijs inderdaad al groot zeg 😮

Jorinde -

Wat een leuke stad is Brussel eigenlijk! Misschien toch eens een keer heen gaan!

Lindsey Beljaars -

Wat een leuke foto’s!!!

Lien -

Wat grappig, ik ben zelf een Belgische en woon in Gent, ging vroeger naar school in Brugge en ik heb echt geen enkele klik met Brussel. Ik vind het eerlijk gezegd altijd een hele lelijke onverzorgde stad als ik er ben. Leuk om te zien dat er toch mooie delen van de stad bestaan ook. Waarschijnlijk kom ik telkens op de minst interessante plekken daar!

Nina -

Ik heb ook absoluut niks met onze hoofdstad. Antwerpen, Gent, Leuven,… zijn zoveel mooier!

Marscha -

Wat een leuke diary en wat lijkt Brussel een leuke stad! Waar is het truitje van dat je op de “badkamerselfie” aan hebt? Hij is echt heel leuk!

Willemijn -

Sissy Boy :-)

femketje -

woahh al die taartjes <3

Kelly -

Oh wat een mooie foto’s, het ziet er uit als een heerlijk weekendje. Ik wil ook weer eens naar Brussel, ik ben er ook een keertje met school geweest en daarna niet meer. Moet ik toch maar eens plannen met vriendlief.

Charlotte -

Zo toevallig dat je daar ook was! Ik was zaterdag in Brussel en zondag in Gent met een busreis naar de kerstmarkten. Heb samen met een vriendin veel gezien en plezier gehad!

Marije -

Brussel is zo leuk! En zo te zien hebben jullie een leuk weekend gehad.

Reageer ook