29 jaar!

Het eerste waar ik aan denk bij het getal 29 is Schmidt van New Girl die heel awkward TWENTY-NINE roept. Dat is inmiddels ook een uitspraak van mij en mijn zus geworden. En eindelijk mag ik het zeggen. Ik ben vandaag TWENTY-NINE!

Foto door Mariska – Grotografie
Geschreven door Martine

https://www.youtube.com/watch?v=vCFs64HBvSY

Mijn laatste jaar als twintiger, want volgend jaar tik ik de dertig aan. Iets wat ik helemaal niet erg vind trouwens. Maar het is bijzonder dat het laatste jaar van het twintigerstijdperk nu toch echt is aangebroken. Wat is het snel gegaan allemaal en wat is er in die afgelopen jaren ontzettend veel gebeurd en veranderd.

Dit jaar is mijn verjaardag wel heel speciaal, want ik zit nu met een lief klein mannetje op schoot. Wie had dat gedacht?! Als je me dat had laten lezen toen ik vorig jaar 28 werd, had ik je heel hard uitgelachen.

Maar ik had het niet anders gewild. Dit jaar stond voor mij in het teken van huisje, boompje, beestje terwijl ik dat helemaal niet zo gepland had. Het kwam allemaal op ons pad. Ik vind het heerlijk om met mijn gezinnetje te cocoonen zo in deze wintermaanden. Supergezellig! En stiekem vind ik het ook heerlijk dat ik lekker een wijntje (of twee) bij het Kerstdiner kan nemen vanavond. En wie weet wel een lekkere cocktail er bij om te proosten op mijn verjaardag!

Ik merk ook dat het onderwerp leeftijd op een gegeven moment niet meer zo speciaal is, het doet er niet zo meer toe voor mijn gevoel. Je wordt gewoon ouder, that’s it. Misschien komt het omdat de meeste ‘mijlpalen’ al heel wat jaren geleden hebben plaatsgevonden: 16 jaar, 18 jaar en 21 jaar. Dus ik ben benieuwd of ik de 30 ook als mijlpaal ga ervaren of me dan zoals vandaag voel: ‘Oh ja, ik ben jarig!’

In ieder geval wil ik jullie allemaal een hele fijne Eerste Kerstdag wensen. Ik hoop dat jullie net als ik genieten van de gezellige sfeer, het samen zijn en het heerlijke eten. Wat voor plannen hebben jullie vandaag?

28 reacties

Denice -

Ik zie het nu pas, oeps! Hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad en wens jullie beide hele fijne feestdagen natuurlijk! :)

Maris -

Gefeliciteerd!! Hopelijk heb je een topdag gehad!
Mijn eerste kerstdag was echt top! Eerst in de ochtend super gezellig cadeautjes gedaan en super veel leuke dingen gekregen, dus helemaal blij mee!
Daarna naar The Lion King geweest en tot mijn grote verrassing speelde Sarah kleine Nala (zij zat een paar jaar terug bij mij in de groep met tapdance, was een mixgroep van kids en volwassenen). Dus extra van de voorstelling genoten! En ‘s avonds nog lekkere hapjes gegeten dus dat was helemaal top!
Vandaag lekker niksen! Beetje achterstallige video’s kijken en tv programma’s terug kijken van gisteren en kerstfilms kijken natuurlijk! Fijne 2e kerstdag nog!

Maaike -

Gefeliciteerd met je verjaardag hopelijk heb je een mooie dag gehad

Renske -

Gefeliciteerd lieve Tien!

Marieke -

Gefeliciteerd Martine! En natuurlijk ook fijne dagen met je gezinnetje! :)

Nelleke -

Gefeliciteerd! Dit is ZO herkenbaar, ik ben dit jaar ook 29 geworden en door mn vriend helemaal gespammed met Schmidt ๐Ÿ˜‚ daardoor vond ik 29 ook veel leuker dan 28 ๐Ÿ˜‰ fijne feestdagen!

Ashley -

Gefeliciteerd๐ŸŽ‰

Heleen -

Gefeliciteerd met je verjaardag!๐Ÿ˜˜

Nynke -

Gefeliciteerd! ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰

femketje -

Gefeliciteerd ๐Ÿ˜€

Kirsten -

Van harte Martine! X

Lenneke -

Hoera! Van harte gefeliciteerd!

Inge -

Gefeliciteerd Martine!!๐ŸŽ‰ fijne dag vandaag en ook fijne kerst!๐ŸŽ„

Charlotte -

Gefeliciteerd lieve Martine!! Nog een fijne kerst met je man en je kleine kereltje je bent volgens mij een heeele lieve moeder ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

amber -

gefeliciteerd

Lindsey Beljaars -

Van harte gefeliciteerd en hele fijne feestdagen x

Dorien -

OMG, ik wist niet dat we even oud (jong ๐Ÿ˜) zijn en bijna op dezelfde dag verjaren. Morgen word ik er 29. Een heel gelukkige verjaardag Martine en een heel fijne 1ste kerst met je mannetje.

Maaike -

Jij ook gefeliciteerd

Mandy -

Gefeliciteerd! Geniet van de kerst en van je verjaardag๐ŸŽ‰๐ŸŽˆ

Dineke -

Happy birthday lieve Martine, en de allerbeste wensen!๐Ÿค—โค๏ธ

Ylona -

Gefeliciteerd. Maak er een hele mooie en liefdevolle dag van

Talitha -

He wat leuk! Ik ben ook vandaag jarig gefeliciteerd!!!

L v a -

Gefeliciteerd lieve Martine .๐ŸŽ‰
En voor jou & willemijn hele fijne feestdagen๐ŸŽ„ !

Willemijn -

Proost!! En van harte gefeliciteerd met een nieuwe mijlpaal, jarig zijn met je kleine mannetje op schoot! Geniet ervan! X

Michelle -

Gefeliciteerd met je verjaardag!!! :)
Fijne kerst voor jou en Willemijn!

Wendy (B) -

Proficiat!

Romy -

Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je een hele fijne dag en een geweldige kerst toe, waarop je lekker van je welverdiende wijntje kunt genieten :)

Maaike -

Van harte!! Ik herken wel wat je zegt over leeftijd. Ik vond 25 nog wel een โ€˜dingโ€™, maar nu ging 26 alweer rustig voorbij door mijn zwangerschap. Hier ook wel een bijzondere kerst: de laatste zonder klein mannetje bij ons, de laatste kerst waarbij onze ouders nog geen opa en oma zijn en onze grootouders nog geen overgrootouders. Ik ben morgen 35 weken zwanger en had het ook niet geloofd als je dat vorig jaar kerst had verteld.

Reageer ook