10x Grotografie 2017

Ieh, wat gaat de tijd snel! Nog maar een paar dagen en dan leven we weer in 2018. Het afgelopen jaar hebben we weer veel mooie foto’s geschoten voor 2WMN met onze fotografe Mariska. Ik kies wederom tien foto’s uit die bij mij zijn blijven hangen in 2017.

Foto’s door Mariska – Grotografie
Geschreven door Martine

Wil je nog eens zien welke foto’s ik het mooiste vond uit 2016 uit de jaarreportage  van Grotografie? Klik dan hier!

Afgelopen jaar zijn we gestart met de Face2Face interviews waarvan jullie er nog een aantal tegoed hebben in 2018. De interviews vonden plaats in De Zagerij in Utrecht en dat was een hele toffe locatie om foto’s te maken. Dus naast de interviews maakten we ook gebruik om hier voor 2WMN zelf foto’s te schieten. Deze foto van mij en Will vind ik leuk. Ik HOU van die industriële achtergrond! En ik vind de outfitfoto’s die Willemijn op deze locatie heeft geschoten met Mariska ook prachtig. Onder 2Wear kun je trouwens al onze outfits vinden.

Een van de Face2Face foto’s die me bij is gebleven is bovenstaande foto. Deze foto van mij en Anita vind ik prachtig en ik kreeg destijds van Anita ook een mailtje dat ze deze foto heel mooi vond. Het geeft in een ogenblik weer wat een warm gesprek we hebben gehad. Ik krijg een warm gevoel als ik naar deze foto kijk. Mariska is altijd zo goed in het vangen van dit soort momenten, we hadden helemaal niet door dat deze foto gemaakt was. Dat maakt het juist zo puur en onbevangen!

Ik vind het heerlijk om foto’s op locatie te schieten, dat zijn toch vrijwel altijd de leukste foto’s en die gebruiken we het meeste. Hier drinken we koffie en thee in het superschattige winkeltje A Little Lovely Company. Ik moest en zou die veel te leuke macarons op de foto hebben dus bestelden we er drie. Vervelend hoor!

Dit jaar stond daarnaast ook in het teken van mijn zwangerschap. Ik wilde eerst schrijven ‘mijn eerste zwangerschap’. Maar ja, ik heb geen idee of mij überhaupt een tweede zwangerschap gegund is en of ik wel een tweede wil. Daar kan ik nu nog niets over zeggen. Goed, mijn zwangerschap dus.

Ik ben blij dat Mariska tussendoor wat kiekjes heeft gemaakt van mijn big belly. Het was wel een luxe hoor om twee fotografen te hebben: Willemijn die trouw (bijna) iedere week mijn mooie buikfoto’s maakte en Mariska die zo nu en dan een mooi shot maakte met haar kostbare profi apparatuur. Eigenlijk zou iedere zwangere een Willemijn en een Mariska moeten hebben.

Dit is wederom een foto die we maakten op locatie, namelijk in Groningen. Ik weet nog dat Mariska en ik hier helemaal blij van werden omdat die fietser wazig op de voorgrond te zien was. Wij houden van dat soort foto’s waar net een “extra attribuut” te zien is, haha! Daarnaast vind ik die oude, donkergroene deur met die gele post ook zo tof. Lekker contrasterend!

Deze foto is zo grappig. Mijn voeten waren hier vet opgezwollen door het vocht en Willemijn moest wel moeite doen om ze aan te krijgen. Ik kon er zelf namelijk niet meer bij, hier was ik bijna dertig weken zwanger. Het doet me ook denken aan de foto op Instagram waarbij ik Willemijns veters strikte toen ze zelf hoogzwanger was. Wie had gedacht dat ze dit twee jaar later bij mij zou doen?

Ik denk dat ik dit de leukste foto van ons samen vind van 2017. Ja, dit is wel mijn favoriet! De sfeer, de achtergrond, onze accessoires: ik met het hoedje en Willemijn met haar sjaaltje en toffe broek. Het was ook zo’n leuke dag!

Deze foto heb ik zelf vaak gebruikt het afgelopen jaar, want die bos bloemen van BloomOn was prachtig en mijn make-up en haar zat gewoon lekker. Soms heb je van die dagen!

Deze foto doet me denken aan het feit dat Willemijn hier ergens in 2018 niet meer zal wonen. Het is een foto die in haar huurhuis gemaakt is. Grappig weetje: veel mensen vragen naar de blauwe kleur op de muur maar die zat er al toen ze hier kwam wonen. We hebben er vaak gebruik van gemaakt voor foto’s dus dat betekent…dat we in onze huizen toch ook maar ergens een kleurtje op de muur moeten smeren!

En hier zie je de blauwe muur nog een keer. Zo kun je goed zien dat er verschillende nabewerkingen zijn gezien de kleur blauw bij beide foto’s totaal anders is. Wat je daar al niet mee kan doen! Dit is ook gewoon zo’n typisch gezellige Will & Tien foto. Lekker een tijdschriftje lezen op de bank…alsof we daar nu nog tijd voor hebben met drie van die (b)engels die rondlopen!

Dat was het jaaroverzichtje alweer! Ik ben benieuwd wat voor leuke foto’s we nog meer gaan maken in 2018 en…ik hoop tegen deze tijd dat we misschien een leuke Kerstige foto hebben gemaakt met onze drie knulletjes, dat zou wel heel leuk zijn!

14 reacties

b -

wat een leuke blogpost! super mooie/gezellige/lieve/ontroerende/fijne foto’s, werkelijk prachtig. complimenten uiteraard voor de fotograaf, maar jullie twee zijn ook natuurlijk prachtig.

Mariska -

Dankjulliewel voor alle complimenten! Ik vond het ook weer een prachtig bijzonder jaar met deze lieve dames, en kijk uit naar wat we in 2018 gaan meemaken!

Mare -

Wat een prachtige kunstwerken. Mariska heeft echt talent om die spontane momenten zo goed te pakken. Met een foto vertelt ze als het ware jullie vriendschap, echt bijzonder!
Ben heel benieuwd of ze daar speciaal een cursus voor heeft gedaan of je zoiets kan ontwikkelen of dat het je gewoon gegeven is. Want je kunt nog zoveel technieken beheersen maar zoiets timen…..dat is echt een talent of misschien ook wel een beetje te ontwikkelen?
Ben benieuwd hoe Mariska hierover denkt?

Mariska -

Hi Mare, wat een compliment, dankjewel! Het is denk ik een combinatie van het zien (zowel het in je hebben als de ervaring, door veel te doen weet ik vaak wel een beetje waar de momenten zich zullen voordoen) en snel kunnen reageren (zowel het moment kunnen pakken als technisch weten wat je doet :-) Als je op het moment dat er een knuffel of mooie lach is je camera niet goed hebt ingesteld is het moment alweer weg)

Denice -

Heel fijn dit! Prachtige fotos

Anita Kosters -

Aah…lief! *bloost een beetje*

Je bent een fantastische vrouw met prachtige talenten, waarmee jij nog héél véél vrouwen gaat inspireren en motiveren!
Zeker weten!

Maak meteen van de gelegenheid gebruik om jou een heel mooi, fijn, gezond en voorál liefdevol en creatief nieuwjaar te wensen.

En dat 2018 met jouw twee mannen :) maar een gewéldig jaar mag worden!

Martine -

Lieve Anita, wat een superlief berichtje! Het laat wederom weer zien wat voor warme, lieve en hartelijke vrouw je bent. Ik wens voor jou en je man ook heel veel liefde in 2018 en weet dat ik aan je denk en nog steeds vurig hoop dat je diepe wens in vervulling mag gaan! Ik kan niet wachten om jouw inspirerende interview uit te werken en online te zetten op 2WMN. <3

femketje -

aaahw die foto dat ze je schoenen aan helpt doen is zoooo leuk 😀

Lenneke -

Ik ben echt gék op de foto’s van Mariska. Heel mooi.

Syl -

Wat een prachtige foto’s! En wat fijn dat iemand anders je op een onbevangen moment kan vastleggen

Jorinde -

Stuk voor stuk hele mooie foto’s! Vind de stijl van Mariska zo mooi!

Kelly -

Stuk voor stuk geweldige foto’s. Ik vind jullie eigen foto’s heel mooi, maar ik vind dat Mariska wel echt een enorme toevoeging is op 2WMN. Heel tof!

Marije -

Hele mooie spontane foto’s!

Romy -

Het zijn stuk voor stuk schitterende, mooi spontane en soms ook heel dierbare foto’s. Zo mooi om terug te zien! Ik kan me voorstellen dat je heel blij bent dat je voor altijd zulke professionele foto’s van jezelf hebt van tijdens je zwangerschap.

Reageer ook