Tips voor als je onzeker bent over je glimlach

Je lacht, maar nog geen halve seconde later schiet er een ongemakkelijk gevoel door je lichaam. ‘Oh jee, ik lachte met mijn tanden bloot!’ Een gevoel dat ik maar al te goed ken. Ook ik ben niet altijd even zeker geweest over mijn gebit. Maar inmiddels heb ik dit losgelaten en lach ik met volle overgave. Vandaag deel ik mijn tips voor als je onzeker bent over je glimlach.

1. Werk aan je zelfvertrouwen

Het belangrijkste punt van allemaal! Misschien heb je niet het meest perfecte gebit en staan je tanden scheef, heb je een spleetje of heb je net als ik ‘vampierentandjes’… Maar iemand anders heeft misschien rare vingers, een ‘schoonheidspukkel’, is vroeg kaal of heeft flaporen. Vind jij die ander dan direct lelijk, onaardig, stom of raar? Nee toch? Dus dat vinden andere mensen ook niet gelijk van jou. Jij bent méér dan je gebit. Onze ‘minpunten’ vergroten we vaak zo erg uit voor onszelf, maar andere mensen valt het vaak niet eens op. Werk dus aan je zelfvertrouwen en omarm jezelf zoals je bent. Jij bent jij en per definitie dus perfect!

oral b rosegoud tandenborstel
Even he, hoe tof is deze tandenborstel? Ik ben echt verliefd op deze roségoud uitvoering!

2. Zorg voor een fris gebit

Je tanden kun je niet 1 2 3  rechtzetten en ook behandelingen zoals facings zetten en bleken zijn duur. Dit zijn dus dingen die je niet (direct) kunt veranderen. Maar wat je wel heel makkelijk kunt doen is je gebit goed verzorgen. Als je dat doet, voel je je gelijk zekerder over je gebit, heb ik gemerkt. Mijn tips:

Poets elektrisch: ik poets sinds een half jaar weer elektrisch en merkte direct verschil. Ik gebruik de Oral-B GENIUS 9000 Rosegold in combinatie met de 3D White opzetborstel (is het geen plaatje met dat roségoud?! Love it!).  Een van mijn onzekerheden wordt veroorzaakt doordat ik gauw tandsteen heb. Dit verkleurt snel waardoor je tanden minder wit lijken. Maar nu ik elektrisch poets en trouw elke dag tandenstokers gebruik, is dit véél minder geworden. Met mijn handtandenborstel poetste ik volgens mij veel te kort want nu ik een timer heb op mijn tandenborstel die elke 30 seconden trilt om aan te geven dat je naar het volgende kwadrant van je gebit moet, poets ik  veel preciezer en langer. Door de poetsdruksensor poets ik niet meer met te veel druk waardoor mijn tandvlees minder gevoelig is geworden en daarnaast heeft deze super geniale tandenborstel allemaal verschillende standen zoals een stand voor whitening en een zachte stand voor gevoelig tandvlees. Heck, het heeft zelfs een fancy app waarmee je realtime poetsadvies krijgt! De app werkt in combinatie met bluethooth en de camera van je smartphone waarmee hij detecteert welke gebieden je in je mond goed gepoetst hebt en welke nog niet. Dit heet de positie-detectie-technologie en stimuleert je zo echt om beter te poetsen. Mijn gebit voelt veel schoner, verzorgder en is daadwerkelijk witter geworden. Hierdoor voel ik me veel zekerder over mijn gebit. Het staat dan misschien wel niet helemaal recht en mijn vampierentandjes are still going strong, maar het is wel knetterschoon en dat is het belangrijkste toch?

Gebruik een whitening tandpasta: Oral-B heeft een uitgebreid assortiment met tandpasta’s voor verschillende problemen, zoals gevoelig tandvlees en anti-tandsteen. Als je onzeker bent over de kleur van je tanden kun je de Oral-B 3D White tandpasta gebruiken. Dit is een whitening tandpasta die zacht is voor het glazuur en die oppervlakkige verkleuringen kan verwijderen waardoor je dus een witter gebit krijgt. Eventueel kun je ook nog de Oral-B 3D White Luxe Whitening Versneller gebruiken nadat je je tanden hebt gepoetst.

Flos of stook dagelijks: mijn tandarts hamert er iedere keer weer op ‘Elke dag flossen of stoken.’ Inmiddels zit het na jaren van herinnering ein-de-lijk in mijn systeem. Het houdt mijn tandvlees gezond en gaat de vorming van tandsteen tegen.

oral b whitening tandpasta

3. Verzorg je lippen goed

Ook de lippen mogen niet vergeten worden! Die moeten natuurlijk om te zoenen zijn. Het allerbeste middeltje tegen droge lippen is nog altijd gewoon pure vaseline. Smeer een laagje op voor het slapen gaan, herhaal dit een paar dagen en je droge lippen zijn binnen no time verdwenen.

Daarnaast kun je natuurlijk een mooie lipstick of lipgloss dragen. Over het algemeen doen koele lipsticks je tanden witter lijken. Maar zelf vind ik het veel belangrijker dat de kleur lipstick bij je kleding en huidstint past. Dit doet veel meer voor je uitstraling als je het mij vraagt. Accentueer met je lipproduct het cupidoboogje, dat geeft een extra vrouwelijke uitstraling. Mijn favoriete lipstick is al 1,5 jaar Raquel van NARS. Zacht, een vleugje roze en natuurlijk.

4. Een zelfverzekerde lach is de mooiste lach

Tja, hier kan ik niet veel meer van maken. Dit is gewoon zo. Onzeker en ingetogen lachen komt veel minder fijn over dan een gulle, spontane en onbezorgde lach. En hoe je mond er dan uit ziet, dat doet er helemaal niet toe. Het gaat om het gevoel, de energie, die met de lach komt. Mensen houden van mensen die lachen!

Cadeautip!

Toen Martine en ik hoorden dat we de toffe roségouden tandenborstel van Oral-B mochten gaan testen grapten we nog dat we hoopten dat we er dan wel allebei eentje zouden krijgen omdat het anders uit zou kunnen draaien op ruzie (grapje natuurlijk, kon je hier zien). Nu is Oral-B zo lief geweest om ons allebei te spekken met de Ferrari onder de tandenborstels (je kunt zelfs de lichtgevende ring op de tandenborstel personaliseren door uit één van de 12 kleuren te kiezen!), maar mocht dat nu niet het geval zijn dan was de Oral-B GENIUS 9000 Rosegold een perfect verjaardagscadeau geweest voor Martine, die aankomende Eerste Kerstdag jarig is. Dus mocht je nog een leuk cadeau zoeken voor iemand die dol is op technologische snufjes of iemand die een nieuwe elektrische tandenborstel nodig heeft maar voor zichzelf nooit echt een luxe tandenborstel zou kopen? Dan is dit misschien wel een leuk cadeau voor de feestdagen! Wie wil er nu niet zo’n mooie (eh, oké, oké, vooral handige :P) tandenborstel.

De Oral-B GENIUS 9000 Rosegold is nu hier te koop. Er is ook een tijdelijke cashback actie. Voor meer informatie klik je hier.

Ben jij zeker over je glimlach? En hoe verzorg jij je gebit?

13 reacties

Myr -

Wat leuk dat jullie een keer een artikel hebben over mondgezondheid!
Ik ben zelf mondhygienist in opleiding (vierdejaars) en houd me hier dus dagelijks mee bezig.
Ik heb naar aanleiding van dit artikel nog een paar kleine tips voor je om je nog een paar stapjes verder op weg te helpen naar een gezond gebit en gezond tandvlees 😉
– In het artikel vertel je dat je de 3D-white opzetborstel gebruikt. Ik zou toch aanraden om een normale opzetborstel te gebruiken, deze is veel effectiever in de verwijdering van plaque. Je zou ook de sensitive clean opzetborstel kunnen gebruiken, deze is mooi zacht voor het tandvlees. De 3D-white opzetborstel zou je eventueel aan het einde van een poetsbeurt kunnen gebruiken, als je zelf wat lichte aanslag wilt verwijderen.
-Erg goed dat je dagelijks tandenstokers gebruikt! Hiermee zorg je ervoor dat je tandvlees gezond wordt/blijft. In dit artikel wordt aangeraden om dagelijks te flossen of te stokeren, echter is het flossen achterhaald en niet erg effectief. Je zou er beter stokeren en rageren van kunnen maken. Rageren is het schoon maken tussen je tanden met kleine borsteltjes, dit is veel effectiever dan flossen.

Willemijn, je hebt een prachtige glimlach, dus blijf breed uit lachen! Maakt niet uit dat je gebit niet kaarsrecht staat, dit maakt je juist uniek :-)

Em -

Deze tandenborstel poetst enorm goed en geeft snel een mooi fris resultaat. De app is leuk voor de eerste dag, maar ik merk al dat het omslachtig en onnodig is om die te gebruiken. Onnodig omdat de tandenborstel goed poetst. Je hoeft echt niet te controlleren via de app of hij wel goed gepoetst heeft. Je kan dus net xo goed dezelfde tandenborstel van Braun kopen zonder de app. Het gaat uiteindelijk om het poetsresultaat van de tandenborstel.

Paula -

Ik flos echt nooooit en gebruik geen tandenstokers, maar poets wel altijd elektrisch. Was deze zomer voor t eerst in 4 jaar (hartstikke slecht i know, iets met druk druk druk), maaarrr mijn tandarts zei heel verbaasd dat m’n gebit er super uit zag, had alleen een klein beetje tandsteen.. het verschilt echt heel erg per persoon hoe zwak of sterk het gebit is volgens mij..

Evelien -

Nooit gedacht dat je onzeker zou zijn over je lach. ik heb juist vanaf het begin al steeds als jij lacht zo iets van;’ die lach van Willemijn is zo leuk en mooi, ik word er zelf ook vrolijk van.

loes -

Leuk geschreven! Enne, het werkt.. Vanmorgen nog een liefdevolle preek van m’n tandarts gehad en 2 gaatjes gevuld dus ik heb gelijk gekeken op de site. De prijs verbaasde me niets, maar vind ik dan teveel van t goeie. Wel heb ik ein-de-lijk een elektrische besteld. Ik ga hopelijk mijn tandarts verrassen over een half jaar 😉

Marjoleine -

Aaah die tandenborstel is zo mooi! Ik heb een tandenborstel met poetsdruksensor (in het roze!) maar moet eerlijk zeggen dat het flossen er echt bij in schiet…. Door deze blogpost ga ik me er toch maar weer toe zetten.

Lindsey Beljaars -

Ik heb dezelfde tandenborstel maar nog niet in de roségouden variant! Wat een prachtige vormgeving zeg, loveit!

M. -

Ik ben het absoluut met je eens dat je zeker niet minder mooi of minderwaardig bent door een ‘niet perfect’ gebit, maar medisch gezien is het nog altijd aangewezen om toch enigszins rechte tanden te hebben. Vandaar dat veel volwassenen ook nog orthodontie overwegen omdat ze het tijdens hun jeugd nooit gekregen hebben. Ik vind het frappant om te zien dat er toch veel Nederlandse bloggers in hun twintiger-jaren zijn die duidelijk geen orthodontie gehad hebben in hun jeugd, terwijl in België quasi iedereen van rond die leeftijd het wel gekregen heeft en dus een recht gebit heeft. Zal waarschijnlijk te maken hebben met terugbetalingen en doorverwijzingen die anders geregeld zijn in BE/NL, maar ik vind het toch een opvallend verschil.

Nicky -

Dat je geen kaarsrecht gebit hebt, betekend niet dat je geen beugel hebt gehad! Ik heb zelf ook meerdere beugels gehad en heb zelfs nog steeds een nachtbeugel. Toch staan mijn tanden niet helemaal recht. Mijn tandarts vertelde mij dat je tanden echt constant in beweging zijn. Je moet het je hele leven bijsturen, wil je een kaarsrecht gebit hebben. Ik weet niet of Willemijn een beugel heeft gehad in haar jeugd maar om nu te zeggen dat alle Nederlandse bloggers van in de 20 geen beugel hebben gehad, dat vind ik een beetje overdreven.
Het klopt inderdaad dat je ouders een extra tandartsverzekering moeten nemen in Nederland om de beugel van hun kind te betalen, het zit niet standaard in het basispakket.

Jennifer -

Willemijn, ik vind jouw tanden juist hartstikke leuk! Hoe cliché het ook klinkt; ik vind het karakteristiek. Het is tegenwoordig juist zo normaal om allemaal een kaarsrecht beugel-gebit te hebben (ikzelf ook), dat ik het juist extra leuk vind om te zien wanneer iemand een kleine “afwijking” heeft. Je bent prachtig. :)

Willemijn -

Aaah lief!!

Anne -

Ja dat vind ik ook! Ik vind ‘vampiertandjes’ juist heel leuk en lief staan! Mijn beste vriendinnetje van vroeger had dat ook, en was daar echt een beetje jaloers op :)

Kim -

Vind ik ook! Ik heb zelf ook heel bewust voor geen beugel gekozen. Het maakt je tot wie je bent. En niet hetzelfde als de meesten.

Reageer ook