Thuis sporten: Sixpack Workout met Newborn Fit Mama

Twee weken geleden heb ik het twaalfweekse Newborn Fit Mama programma  van Kimberly afgerond. Kimberly traint en coacht moeders om na hun zwangerschap weer in shape en goede conditie te komen. Samen namen we een leuke workout video op die je thuis kunt doen in zo’n 30 minuten. 

https://youtu.be/of8LXIisops

Het is een andere video dan anders, maar ik vond het heel leuk om zo iets eens te maken. Het fijne aan Kimberly’s workouts vind ik dat ze altijd thuis te doen zijn, aan te passen zijn aan ieder niveau en bijna altijd een ‘fun factor’ hebben. Thuis sporten maakt dat je eigenlijk niet echt meer smoesjes kunt verzinnen en het is ook gewoon nog eens heel makkelijk. Hieronder nogmaals het overzicht van de oefeningen die voorbij komen:

  • Hoofd-schouders-knie-en-teen: 3x 30 seconden
  • Mommy Push Up: 3x 15 herhalingen
  • Jump Squat: Set 1 30 herhalingen – Set 2 20 herhalingen – Set 3 15 herhalingen – Set 4 10 herhalingen
  • Row (eventueel met extra gewicht): 3x 20 herhalingen
  • Lunge (eventueel met extra gewicht): 3x 30 herhalingen (15 links – 15 rechts)
  • Deadlift: 3x 20 herhalingen
  • Burpees: Set 1 25 herhalingen – Set 2 20 herhalingen – Set 3 15 herhalingen – Set 4 10 herhalingen

Je hebt nodig: een matje, rugtas en extra gewicht (bijvoorbeeld flessen water of stenen)

Mocht je meer over Kimberly en haar prorgramma willen weten, klik dan hier! Binnenkort vertel ik ook over mijn ervaringen en resultaten van het Newborn Fit Mama programma.

Ik heb het traject gekregen

13 reacties

R -

Leuke work-out en wat een leuke sportbroek, waar heb je die gekocht?

Willemijn -

Nike! :-)

Alex -

Ik vind het vooral fijn dat erover na is gedacht dat niet iedereen gewichten thuis hebt. Want je hebt best wat workouts waar in de beschrijving staat dat je echt niks speciaals nodig hebt en dan blijkt achteraf dat je toch wel speciale gewichten..etc nodig hebt en het niet zo maar met waterflessen of zo kunt gaan doen. Super irritant!

Ivon -

Toch jammer dat ik nooit de motivatie kan vinden om thuis work out’s te (blijven) doen ;-)!

Mare -

Lieve Willemijn en Martine,

Ik begrijp dat jullie voor levensonderhoud advertenties moeten laten zien maar er verschijnt nu een hele grote van Ikea en ik vind dit niet echt fijn.

Leuke work-outs! maar om mezelf die schop te geven…blijft altijd moeilijk

Jorinde -

Leuk zo’n video een keer! Goede inspiratie voor thuis work-outs!

Bianca -

Ik heb de video nog niet kunnen kijken maar in de tekst viel mij wel wat op……
Hoofd, schouder, knie en teen 3 x 30 minuten? Dat is best veel voor een video van 30 minuten 😉

Ju -

Leuke video :)
Je hebt wel perongeluk ´Hoofd-schouders-knie-en-teen: 3x 30 minuten´ geschreven… denk dat dat seconden moet zijn ;)?

Linda -

Geen mama maar wil de workout wel gaan doen, zeker nu het snel donker is buiten kan/ga ik minder snel hardlopen.

femketje -

haha ik zou ook echt even moeten nadenken bij die hoofd schouders knie en teen move 😀

Loes -

Ik heb altijd moeite met een goede thuis work-out vinden, maar deze ziet er heel handig uit! Ideaal!

Liset -

Wat leuk! Thuis sporten vind ik ook ideaal. De drempel is veel lager om even snel te gaan sporten en er zijn tegenwoordig zulke leuke video’s op YouTube. Ik ben vooral van aerobics video’s, echt leuk om te doen.

Kelly -

Zelfs al geen mama zijnde vind ik de work-outs van Kimberly altijd erg leuk!

Reageer ook