Mijn recepten voor etentjes met vrienden

Ik vind het altijd super leuk wanneer mensen bij ons komen eten. Samen eten en daarna uitgebreid natafelen vind ik één van de gezelligste dingen om te doen met vrienden. Laatst kreeg ik de vraag wat mijn recepten voor etentjes met vrienden zijn. Vandaag deel ik een paar van mijn succesnummers.

Foto door Mariska de Groot

Allereerst wat over mijn ‘stijl’. Ik ben niet iemand die het leuk vindt om een compleet hoogstaand driegangenmenu te serveren. Ik ben meer van een hele lekkere, goedgevulde warme maaltijd. Alsof je gewoon gezellig bij ons aanschuift. Vanuit dat oogpunt is dan ook onderstaand lijstje samengesteld.

lasagne

Djurre’s lasagne

Dit vindt iedereen lekker! Ik ken niemand die het niet lekker vind in elk geval. Daarnaast kun je dit al ‘s ochtends of ‘s middags smaken en zet je het een uur voor je wilt eten in de oven, zodat je ondertussen gezellig met je gasten kunt kletsen in plaats van in de keuken staan. Serveer er een salade bij of gegrilde of gestoomde groenten. Ik serveer meestal twee soorten, zodat er voor iedereen wat wils is.

Quesadilla’s

Love quesadilla’s! En het is net als de lasagne ook heel makkelijk voor te bereiden. Je maakt eerder op de dag (of de dag ervoor) de chili en op het moment zelf maak je de quesadilla’s.

Reken op minstens één hele quesadilla per persoon. Heb je grote eters, dan kun je er beter twee per persoon klaarmaken.

curry zelf maken

Curry

Curry is bijna altijd goed. Zeker als je niet te rijkelijk strooit met peper. Daarnaast vind ik hiervan het voordeel dat je supermakkelijk met de ingrediënten kunt wisselen. Ik maak hem altijd vegetarisch, maar heb je rasechte vleesliefhebbers te gast? Dan doe je er kipdijfilet door. Geen vlees maar wel vis? Doe er kabeljauw door. En houdt iemand niet van bloemkool? Dan laat je dat er uit en vervang je het voor een andere groente. Dingen zoals blaadjes koriander en peper kun je eventueel los bij serveren. Curry is zo makkelijk aan te passen op verschillende smaken!

Taco tafel

Zet de tacao’s (of tortilla’s, kan ook) op tafel en serveer daarbij tal van lekkere dingen. Zoals: zwarte bonen, tomatenblokjes, guacamole, zure room, geraspte kaas, mais, jalapeno’s, peen julienne, tomaten, kip of koriander. Je kan helemaal los gaan. Hiervan heb ik niet een recept op 2WMN maar Martine en ik hebben ooit wel eens een video gemaakt in samenwerking met Santa Maria waarin je een beetje het idee krijgt wat het is.

zelf goulash maken

Goulash

En tot slot mijn goulash. Onder vleesliefhebbers altijd zéér gewaardeerd en het ultieme winterse schoteltje. Ook dit is weer zo fijn van te voren te maken waardoor je niet lang in de keuken staat als je gasten er al zijn. Dat vind ik zelf altijd wel fijn. Ik serveer de goulash altijd met sperziebonen en rijst. Maar aardappelpuree zou ook kunnen.

Wat zet jij op tafel als je gasten te eten krijgt?

18 reacties

Hester -

Op zich een heel leuk idee dit artikel, maar ik vind het zo jammer dat ik het dan enthousiast open om vervolgens allemaal recepten te zien die al op de site staan. Ik snap het wel, want die keukentoppers schotel je natuurlijk het liefst aan vrienden voor, maar voor een trouwe volger van de recepten op 2WMN komt dit een beetje inspiratieloos over. Neemt niet weg dat de recepten heerlijk zijn, maar ik wilde dit wel eerlijk zeggen.

Vivianne -

Ik had precies het zelfde! En dat bedoel ik niet negatief, want het is een leuk artikel en de recepten zijn heerlijk. Ik kreeg alleen een andere verwachting bij zo’n titel, dit had ook zomaar een overzicht van je gerechten van afgelopen week kunnen zijn (vooral omdat hieronder bij ‘lees ook’ 2 recepten voorbij komen die je in het artikel beschrijft)

M. -

Ohja, die taco/tortillatafel doen wij hier ook heel erg vaak. Vooral als er kinderen mee eten… stukjes komkommer, paprika, tomaat, mais, courgette, geraspte kaas en kipblokjes/tonijn of gehakt. Kinderen genieten ervan om hun eigen tortilla te pimpen

Lindsey Beljaars -

Oh super leuk, ik ga de recepten gelijk even bekijken!

Loes -

Handige tips! Ik heb laatst nog een grote pan tomatensoep geserveerd met quesadillas, dat was lekker en makkelijk! Verder vind ik pastasalade altijd een goede optie in de vorm van een soort salad bar.

Mariska -

Stoofpotjes! Beouf bourgignon, coq au vin… Of voor Vega de Mexicaanse tortillasoep van de GM. Sowieso vind ik soep superhandig voor kinderverjaardagen, zoals rode linzensoep met stokbrood en hummus ofzo.

Tamara -

Een lekkere pasta met salade doet het hier altijd goed als vrienden komen eten of Jamie Olivers Turkse pizza’s en dan de gasten zelf laten beleggen. Ik maak soms ook een speciale boerenkoolschotel of shepherd’s pie en die vallen ook altijd in de smaak!

Maaike -

Wat een heerlijke recepten,
Ik maak graag Marks zoete aardappel uit de oven. Lasagne zonder pakjes
Of verschillende kleine tapas dat doet het ook altijd goed!
Maar deze recepten klinken ook erg goed!
Snap wel dat ze graag komen eten

Jorinde -

Hmm heerlijke recepten! Ik maak vaak wraps uit de oven of zet ze los op tafel met allerlei losse ingrediënten. Of maak een goed gevulde pasta (pesto).

femketje -

die lasagne ziet er delish uit zeg 😀

Romy -

Daar zitten echt heerlijke recepten tussen! Ik wil ook graag nog eens lasagne maken voor vrienden. Daar is vast wel een lekker vegetarisch recept voor te vinden :)

Ingrid -

Leuke recepten heb je! Ik heb zelf wel een beetje dezelfde stijl denk ik, ik maak voor gasten ook graag curry of een pasta. Ik ben zelf vegetariër, dus ik zal mijn gasten nooit vlees of vis voorzetten, maar ik denk dat niemand daardoor iets mist. Ik vind het ook altijd leuk om vooraf een soep te maken, toetje houdt ik vaak eenvoudig en thee met chocola is altijd lekker bij het natafelen. Qua recepten heeft iris, van ikbenirisniet, echt lekkere en haalbare recepten.

Syl -

Wij maken vaak shoarma voor onze gasten.
groene Tortellini met pesto doet het ook altijd goed.

Evelien -

Toevallig! Gister de hele avond in de keuken gestaan omdat vandaag vrienden komen eten, haha. Als ik deze recepten nou eerder had gelezen.. leuke inspiratie :-) Bij mij is het goedgevulde spaghetti met spinazie ovenschotel geworden

Kelly -

Als we echt zelf koken voor gasten dan is dit vaak lasagne of nasi/bami. Dat vind ik het makkelijkst en is altijd erg lekker!

Shirley -

Bij mij krijg je gnocchi of broccoli-zalm-lasagne. Ik heb de link naar fe recepten ingevuld bij website, mocht iemand benieuwd zijn. Ik ben vooral nog op zoek naar vegetarische recepten. Ik eet zelf regelmatig vegetarisch, maar vind mn huidige recepten niet goed genoeg om aan anderen voor te schotelen…

Ruby -

Bij de allerhande staat een superlekkere plaatpizza met courgette, spinazie en ei erop. Doet het hier altijd goed!

marije -

Een mexicaanse tafel vind ik zelf ook ideaal om te maken. Lekker met homemade guacamole en salsa.

Of ik maak een pan kippensoep volgens mijn oma’s recept. Lekker brood met smeersels erbij en iedereen is blij

Reageer ook