Mijn leukste momenten met Noa

Dit jaar is Noa al weer vier jaar bij ons. Vier jaar! De tijd vliegt. Ik hoop dat ze nog lang bij ons mag blijven. Van huis uit ben ik alleen maar katten gewend en Noa is onze eerste hond. Daar moest ik eerst even aan wennen, maar ik heb Noa al heel snel in mijn hart gesloten. Ik zou niet meer zonder haar kunnen!

Ik weet nog dat ik Jorrik uit onzekerheid appte toen we Noa net twee dagen hadden: ‘Ik moet er wel aan wennen hoor, ik weet helemaal niet of ze mij wel leuk vind. En ze spint niet als ik haar aai, hoe weet ik nu of ze het wel fijn vind? Ik snap nog niks van die hondentaal!’ Maar inmiddels ken ik deze ondeugd door en door. En al die leuke momentjes met haar zullen me altijd bijblijven!

https://www.youtube.com/watch?v=19095xFpbV4

Bijvoorbeeld toen we haar gingen ophalen uit Veendam. Onze lieve puppy! Dat bijzondere moment dat je opeens een huisdier hebt is zo leuk. En een puppy is echt veel werk in het begin. Wat een verantwoording. Ze moeten alles nog leren en zijn verschrikkelijk ondeugend maar ook zo afhankelijk. Ik vond dat je daardoor al vrij snel een band opbouwt met een hond en ze worden een onderdeel van het gezin. Iedereen wilde haar zien en langskomen, daarnaast is dat sowieso heel belangrijk net als puppycursus. In het begin ben ik overal met haar heen geweest en heb ik ook een paar keer de trein van Groningen naar Dordrecht gepakt om haar zoveel mogelijk te socialiseren en kennis te laten maken met de buitenwereld en allerlei geluiden.

En wat een streken haalde ze uit als puppy! Ze pakte altijd alle handdoeken en theedoeken van het haakje en verstopte ze in haar bench, ze zocht mijn dweil op in de kast, sloopte sierkussentjes (heel veel kussentjes terwijl ze heel veel speeltjes had) of haar mand. Op dat moment kon ik haar wel wat, maar na boos te worden moest ik altijd zo lachen om die schuldige kop.

Ook nemen we Noa mee op vakantie of een weekendje weg. Noa is nu in Noorwegen geweest, Denemarken en heeft al heel wat plekken in Nederland en België gezien en we willen haar ook nog een keer meenemen naar Frankrijk en Italië.

Ik vind het heerlijk om haar mee te nemen op vakantie. En ik merk dat ze er zelf ook van geniet, want we wandelen en spelen extra veel. Het is een energieke (werk)hond dus activiteiten zoals hiken, wandelen en fietsen zijn wel aan haar besteed.

In Noorwegen genoot ze enorm van de verse vis die ze soms voorgeschoteld kreeg. Ze kwijlde het hele gras onder tot de vis was afgekoeld. Dat zijn zulke leuke momenten!

En samen naar Ameland vond ik ook heel gezellig. Noa is echt mijn vriendinnetje. Ze maakt vakanties en weekendjes weg altijd extra gezellig.

En net als ik en Willemijn zijn Noa & Saar ook besties. Met deze twee is het altijd een gekkenhuis. Wat een mafkezen. Het is heerlijk om met hen door het bos te wandelen en er gebeurt altijd wel iets raars. Noa die bijvoorbeeld wel over de sloot springt om de stok te vangen en Saar die er juist in springt, compleet onder de modder. Een keer had Saar moeite om uit een sloot te komen en Noa maar piepen terwijl ik de held uit hing. Ze raken nooit uitgespeeld en gaan altijd maar door. Er zijn hele schattige momenten dat ze naast elkaar slapen, maar op het moment dat je daar een foto van wilt maken wordt een van de twee altijd wakker en gaan ze weer spelen. Saar & Noa zijn net dag en nacht en toch kunnen ze het goed met elkaar vinden. Gekke Jut & Jul!

Ik geniet ook enorm van de momenten dat Noa lekker tegen me aan komt kroelen of ondersteboven met haar pootjes in de lucht op de bank ligt. Of net als op de foto met haar kop tegen de tafelpoot. Als ze maar bij je kan zijn, het liefst zo dicht mogelijk, dan is ze gelukkig.

Honden geven je echt veel onvoorwaardelijke liefde. Ze zijn zo trouw! Soms legt ze zomaar haar pootje in mijn hand en kijkt me dan zo lief aan. Ik smelt dan echt. Ze voelen precies aan hoe jij je voelt en kunnen je troosten. Ook tijdens mijn zwangerschap lag ze zachtjes tegen mijn buik aan. Als ik moet huilen, likt ze mijn tranen weg en ook al ben je maar vijf minuten van huis dan kwispelen ze alsof hun leven er van af hangt als je weer thuis komt. Mijn lieve Nootje Cadeautje, ik ben gek op jou!

16 reacties

aida -

Zelfs ik vind noa geweldig! Die foto’s maken mij helemaal verliefd! Moet je voorstellen hoe het voor jou is! Wat een knapperd en wat een boefje. Ben sowieso gek op herders.

gea -

Wat een prachtige foto’s zitten er tussen. Ik snap dat je de hond overal mee naar toe neemt. Dit doen wij zelf ook altijd, je creëert zo ook echt een hechte band. Ik merk zelf ook dat honden echt voelen hoe jij je voelt van binnen. Onze hond kan enorm slikjes geven als je verdrietig bent. Op vrolijken kan ze goed.

Evelien -

Wat een heerlijk artikel. Wat een schat he? En heb zelf ook een zwak voor mechelaars. Toen dat filmpje van Noa gemaakt werd, was mijn Dazzle (mecheltje ook) een paar maanden oud. Ik kan je jouw filmpje nog herinneren en weet nog dat ik dacht ‘Hopelijk weet je dat je een malinator in huis hebt gehaald!’. 😀 Zijn bezige bijtjes, maar heel baasgericht en zo hecht!

Sara -

Wat een liefde voor je hondje klinkt er door in je artikel. Jij ziet haar volgens mij ook echt als onderdeel van je familie in plaats van enkel een huisdier. Heel herkenbaar, maar wat is het toch jammer dat honden meestal niet zo oud worden als wij en dat je er zo’n verdriet van kunt hebben als ze er niet meer zijn. Maar Noa blijft vast nog heel veel jaartjes bij jullie. Ik weet zeker dat Noa ook gek zal zijn op Maik. Gaat het trouwens weer helemaal goed met Noa na haar operatie een tijdje geleden?

Lindsey Beljaars -

Aaaaah zoo cute!!

femketje -

wat is het toch een scheetje 😀

Ivon -

Zo een lief artikel!! En heel herkenbaar! Ik ben ook echt een kattenmens, we hebben er twee thuis, maar sinds een half jaar een puppy erbij. Ik ben helemaal verliefd en je hart kan echt smelten als die je zo schattig aankijkt haha. Een hond is echt een familielid inderdaad!
En nu heb je nóg een gezinsuitbreiding erbij, geniet ervan!

Caroline -

Lieve Martine, wat heb ik genoten van dit artikel.
Ook in al je vlogs waarin Noa voorbij komt, is het overduidelijk dat je gek op haar bent.
Nog heel veel geluk met haar en gefeliciteerd met de geboorte van Maik.
Ben heel erg benieuwd hoe Noa op hem gaat reageren.

Lenneke -

Wat een lieve ode aan Noa! Herken dat stukje wel over aanvoelen hoe je je voelt. Mijn kat is helemaal niet zo’n kroelert maar wanneer ik me verdrietig voel komt ze altijd dicht tegen me aan liggen. Echt bijzonder vind ik dat :)
Gefeliciteerd met de geboorte van Maik! Geniet van de roze (blauwe;)) wolk! 💙

Denice -

Ohh het lijkt me zo fijn een hond! <3 Wel elke dag stofzuigen :(

Ivon -

Hoeft niet hoor 😉 wij hebben een tibetaanse terrier, de verharen niet, ideaal haha!

Irma -

Wij hebben een robotstofzuiger.. Zo handig!! Ik zou niet meer zonder willen :)

Katrien -

Ooh als’ik dat zo zie wil ik ook wel een hond. :) Maarbdat is nigal moeilijk op een appartement en als je weinig thuis bent.. Hmm.. Zo een leuke hond!

Loes -

Volgens mij is Noa zo’n lieve en trouwe hond! Vind het ook altijd leuk om te zien tijdens de vlog. Echt een schatje!

Diz -

Smelt! Hier ondertussen ook al 5 jaar een Engelse Cocker Spaniel in huis. Nog nooit zo een aanhankelijke hond gehad of gekend. Ze zeggen dat honden niet graag knuffelen maar de onze komt ‘s avonds zelf tegen ons aanhangen en valt dan gelijk in slaap met een arm over hem heen 😀 Zo gezellig en de band die je dan krijgt met die woef is ongelooflijk!

Reageer ook