Mijn baby is 9 maanden! Hoera!

Mijn lieve kleine Gijsje. Mijn klimgeitje en immer vrolijke ventje. Mijn baby is 9 maanden. Net zo lang uit de buik als in de buik. Toch wel een bijzonder moment voor een moeder. En wat hou ik toch van die 9 maanden mijlpaal. Net als bij Jelle is het weer alsof de liefde helemaal opbloeit en mijn moedergevoel voor mijn kind zich volledig ontpopt heeft.

Toen mijn kinderen werden geboren vond ik ze schattig en lief en klein. Ik vond ze bijzonder en ik was blij met ze. Maar waar was toch dat allesomvattende gevoel van liefde waar ze het over hadden? Bij Jelle heb ik me er ontzettend veel zorgen over gemaakt en voelde ik me een waardeloze moeder. Bij Gijs wist ik gelukkig beter. Ik wist inmiddels dat ik een moeder ben waarbij het moet groeien.

Na 9 maanden schijnt de hechting van de baby compleet te zijn en is de baby gehecht aan één tot maximaal twee verzorgers. Andersom blijkt dat voor mij ook te zijn. Ik voel me na 9 maanden echt zijn moeder en het gevoel van een ontploffend hart overvalt me inmiddels een paar keer per dag. Hoe hij lacht, kletst, klimt als een klimgeit, mijn aandacht trekt en hoe hij samen geint met Jelle. Mijn hart maakt een sprongetje als ik hem zie.

Wat ik het leukste vind aan een baby van 9 maanden is dat je nog wel ziet dat ze baby zijn, maar ze ook al steeds meer kunnen. Gijs begint nu met optrekken, staan, brabbelen en oefent met zijn eerste woordje. Hij kent onze namen, zit gezellig aan tafel en laat van zich horen. Met 9 maanden komt er wat mij betreft eindelijk leven in de brouwerij en ik vind het fantastisch.

Je hoort vaak mensen zeggen ‘Het gaat veel te snel!’, maar eerlijk gezegd vind ik het juist zo leuk. Ik geniet volop en kan juist niet wachten op wat ons nog meer staat te wachten. Kruipen, woordjes zeggen, los staan, lopen, zinnetjes zeggen, grapjes maken, pakkertje spelen. I can’t wait! Op naar de 1 jaar!

9 reacties

Debbie -

Oh ik herken dat gevoel helemaal van in het begin. Ik ben net 3 weken mama en merk dat het bij mij ook nog moet groeien. Daar voelde ik me in het begin ook wel heel schuldig over…Maar hopelijk barst mijn hart over een paar maandjes ook uit elkaar! :)

Ivon -

Wat een lief artikeltje.. lijkt me inderdaad het sterkste gevoel dat er bestaat, het moedergevoel..

Curly Creative -

Aah wat heerlijk is dat! Ons meisje is morgen alweer 10 weken en inderdaad het gaat zo snel. Ik smelt bij elk lachje en ben trots bij elke nieuwe ontwikkeling

x

Mare -

@Mar: sluit ik bij aan, idd wel kort. Ben benieuwd hoe dat voor Djurre is?

Loes -

Wat een lief artikel dit! Ben zo nieuwsgierig naar of Gijs & Maik straks beste vrienden gaan worden of niet!

femketje -

aahw lief! congrats ;D

Felicia -

Mooi omschreven toen ons derde dochtertje jasmijn 9 maanden was net 9 maanden werd kwam ik erachter in verwachting te zijn van haar broertje :)
Ik wist toen natuurlijk nog niet dat er een jongetje in mijn buik zat maar wel heel bijzonder dat ik er toen achter kwam zwanger te zijn van de vierde .
ik genoot ook zo erg van ons meisje toen ze 9 maanden was dat had ik trouwens bij alle 3 .
En wat haar leeftijd van 9 maandennog meer speciaal maakte was dus die zwangerschaptest geheel niet gepland .

Romy -

Wat mooi om te horen dat je juist nu zo geniet van jullie kleine Gijs! Ik kan me voorstellen dat je juist deze tijd in zijn ontwikkeling heerlijk vindt als het piepkleine eraf is. Geniet lekker van je twee mooie jongens :)

Mar -

Mooi artikel Willemijn! Wel een beetje kort… Maar geniet van je kinderen!! Ik ben trouwens ook heel benieuwd hoe Jelle en Gijs het met Maik gaan vinden:)

Reageer ook