Lisa Zoekt Liefde #1

Daten? Hoe doe je dat? Wat kom je allemaal tegen? Hoe vind je die leuke single man of vrouw? Vragen die wij niet kunnen beantwoorden. Wij hebben nog nooit een date gehad. Maar ik raakte via Instagram verwikkeld in een grappig gesprek met lezeres Lisa over daten. Een plus een is twee, dacht ik. ‘Zou je wat gastblogs willen schrijven voor 2WMN over jouw datingavonturen?’

Foto door Mariska – Grotografie

Lisa gaat jullie dus op de hoogte houden van haar ‘spannende avonturen’ op het gebied van daten. Ik heb zo gelachen om haar gastblog en vandaag lees je deel 1!

Hoi! Ik ben Lisa, 30 jaar jong en ik kom uit Leiden. Ik heb nog nooit een gastblog geschreven, maar oefening baart kunst zeggen ze. Net als in bed.  Sinds twee jaar bevind ik me in de wereld van het daten en nog steeds heb ik die leuke vent nog niet gevonden. Dus ik Tinder vrolijk verder.

Je bent single en je wilt je samenvoegen met een andere single. Waar sommigen al jaren samen zijn sinds de middelbare school, zijn anderen nooit iemand tegen gekomen of single geworden na een
stukgelopen relatie.

Anyway, op een bepaald moment ben je ‘er aan toe’ om te gaan daten. Waar het “vroeger” nogal maf leek om dit te doen via internet, vliegen de datingssites en apps je nu om de oren.

Zelf moest ik over een behoorlijke drempel heen en vond ik het helemaal niks om er aan te beginnen, maar zo zoetjes aan was ik toch maar eens voorzichtig begonnen met Happn. Geen idee waarom Happn. Misschien een stukje gemak omdat je mensen in je buurt zou tegen moeten komen die dan ook single zijn, en niet onbelangrijk, dan ook Happn hebben.

Op zich heb ik wel een paar mannen (letterlijk twee) gesproken, alleen very little was Happning. Het was een mega dooie boel op deze app, dus snel weer weggedaan.

Mijn vriendin vond dat ik eMatching moest proberen, zij vond het toen de betere site ten opzichte van Lexa en Pepper. Zij heeft er uiteindelijk een leuke jongen mee gevonden.

Zo gezegd zo gedaan begon ik mijn hoofd te breken over een profieltekst. Mijn vriendin raadde me aan de teksten ook te checken
bij “de concurrentie”, maar dat vond ik onzin. Op internet staan er genoeg tips, maar ik vond het beter om het zo dicht mogelijk bij mezelf te houden. Dat werkte goed! Zeker in het begin stroomden de reacties binnen. Vooral van mannen van 15 – 20 jaar ouder met kinderen in groep 8. Leuk als begin dertiger…

Zelfs al heb je in je tekst staan dat je nog mannen met haar op hun kop zoekt, schroomden ze niet om toch te reageren. Daar moest ik even doorheen bijten. Omdat ik in het begin nog beleefd wilde blijven reageerde ik nog met een (standaard) afwijzing – echt ideaal bij eMatching – maar op een gegeven moment dacht ik: ‘Had even beter gelezen’, en stuurde dan niks terug.

In het begin had ik nog een afwachtende houding, maar als ik met een man wilde daten die ik zelf ook leuk vond, moest ik wel aan de bak. Iiieee eng! Want hier krijg je zelf ook te maken met afwijzingen.

Gelukkig heb ik wel vaak leuke en persoonlijke reacties gehad. Eén reactie ben ik nooit meer vergeten, ik moest echt mijn kaak van de grond rapen. Dames, ik stel u voor aan Ralf83. Oké, hij is bijna 2 meter lang en ik behoor tot de club van kleine mensen, maar toch…komt ie:
‘Ik zie dat je 1.60m. bent, dat is ongeveer tot aan mijn navel. Voor je het weet staat er een biertje op je hoofd! Dat kunnen we niet hebben, dus veel plezier met daten hier!’

Asjemenou…

Alhoewel ik een soort van beledigd was, ontdekte ik kort daarna, dat ik zelf geen haar beter ben. Zo waagde ik mij aan een date met, hoe zal ik hem eens noemen… Mr. Slimey. Nee, het verhaal wordt niet heel vunzig. De bijnaam is pas bij me opgekomen bij de tweede date.

De eerste keer was op een terras in Brabant. Wat heel ontspannen begon. We zaten al zeker een kwartier op een terras waarop stond met koeienletters op de parasol, op de gevel en op een bierflesje voor ons neus: ‘Geen bediening, binnen bestellen’. Daar kwamen we vrij laat achter, maar we waren ook beiden te lui voor zelfbediening, dus verplaatsten we naar het terras ernaast.

Ik bestelde een Ice-tea en een tosti, hij nam ook een tosti en een sinas…. Sinas, wie op aarde drinkt er nog sinas? Maar buiten dit verliep het gesprek vlot en was het gezellig genoeg om binnen verder te kletsen, gezien de regenbui boven ons hoofd. We bestelden een taartje als afsluiting van de middag. Hij nam appeltaart, wederom met ‘een lekker sinasje’ erbij. Ik informeerde voorzichtig naar zijn favoriete drankjes. Dat waren sinas, chocomelk en appelsap. Of hij koffie lust? Nee dat niet…. Echt vreselijk van mij misschien, maar een man die geen koffie drinkt vind ik rete-ongezellig. Maar hé, waarom zou je iemand op zoiets onbelangrijks afrekenen? Ik heb wel gezegd dat ik sinas met appeltaart een vreemde combo vond.

Toen we uitgekletst waren liepen we naar de kassa. Dit vind ik altijd een spannend moment. Hoe gaan we afrekenen? Betaalt hij, betaal ik, doen we 50/50? Wederom dat ik dit anno 2017 zeg vind ik best erg ongeëmancipeerd, maar stiekem vind ik het leuk als de man betaalt al ga ik er nooit van uit. Het werd 50/50.

We liepen terug naar de auto en ik bemerkte dat hij een ‘funny’ loopje had. Eigenlijk had mijn conclusie moeten zijn, dit is niet echt een vervolg waard, ondanks dat het wel heel gezellig was geweest.

We appten daarna nog een tijdje en dat was altijd leuk en grappig en gezellig. Dus ik dacht laten we het toch nog een tweede keer proberen. Mijn vriendin zou zeggen als je niet denkt ‘wat een leuke
jongen’, is het niet zinvol het een tweede keer te daten.

De tweede date was op het strand. We zouden wat lunchen en dan wandelen. We gingen met één auto en toen viel het me pas op, terwijl hij zijn kauwgom kauwde… Ik zag enorme slijmdraden en witte klontjes in zijn mondhoeken. Hoe moest ik deze dag nog doorkomen met deze wetenschap? Ik kon niet anders dan erop blijven letten. Hoe kon ik dit de eerste keer niet gezien hebben? Tip op je eerste date: kijk wat beter naar iemands hoofd ook tijdens het eten.

Het ging me nu ook pas opvallen dat hij echt enorme tanden had. Ik durfde bijna niet meer naar hem te kijken en toch kon ik het ook niet laten. Ik had de slijmdraden in het vizier en ze gingen die dag mijn netvlies niet meer verlaten. Toch had hij het niet constant, met name met eten en vooral met kauwgom was het op zijn ergst.

Toen we het strand verlieten wist ik het zeker, deze jongen zou ik nooit kunnen zoenen. We gingen naar huis. Eenmaal thuisgekomen appte hij mij dat hij me steeds leuker begon te vinden, en hoe
flauw dat ook was, maar via de app heb ik gezegd dat dat voor mij niet wederzijds was. Ik vond hem als persoon wel enorm aardig en stelde voor of er een vriendschap in zat. Dat was voor hem prima. Alleen bleek voor mij later dat mannen toch hopen op meer en kapte ik het alsnog af.

Hoe erg ik het ook vond dit te ontdekken, uiterlijk is toch wel een dingetje. Iemands uiterlijk beoordelen op zijn profielfoto is vaak lastig, in het echt is het toch wel anders. Dus komt het tot een date, maar je bent niet helemaal zeker van de foto, probeer het gewoon! Wie weet valt het mee!

Maar wat ik er in ieder geval van geleerd heb is dat ik op mannen val met een mooi gebit en die van koffie houden. Zo, mooi weer wat toegevoegd aan het ellenlange eisenlijstje van de man die niet bestaat.

Mocht jij wel denken: ‘Wow, ik houd ook niet van koffie en ben gek op sinas met appeltaart’ en ben je verder nog op zoek naar een grappige, gevoelige en volwassen jongeman…ik deel graag het nummer van Mr. Slimey met je.

61 reacties

Eloise -

Aanstelster. Wie op aarde drinkt er nog sinas? Eh, genoeg mensen? Anders zou het toch niet op de kaart staan? Jij bent erg veeleisend. Ik vraag me af of jij met zo’n houding überhaupt iemand vindt.

Tio -

Het is best wel spannend zo”n date. Sommige alleenstaanden zijn wat te kritisch en ze verwachten er soms veel van. Ze zag hem liever koffie bestellen omdat ze dat gezelliger vond. Mij had het niet uitgemaakt. Er wordt vak op kleinigheden gekeken en niet wat wel goed aan iemand is. Dat iemand dat durft om met een wildvreemde af te spreken. Ik zou wel zenuwachtig zijn. .

Isabella -

Hilarisch om dit te lezen, ik hoop dat er snel een nieuw artikel komt!

Zita -

Hartelijk kunnen lachen om dit artikel! Ik zou het leuk vinden als hier een vervolg op komt :)

Miriam -

Ik moest gelijk denken aan Mr. Wrong op Beautylab. Het idee is op zich niet uniek, dus daar heb ik geen problemen mee. Maar ik ben het eens met anderen. Taaltechnisch loopt het niet lekker, daarbij zouden jullie meer als eindredacteuren moeten optreden… het is toch jullie blog 😉 Verder mis ik iets van zelfreflectie. Dit voelt teveel als een bash artikel en ik moet bekennen, dat dit geschreven is door een 30-jarige, daar sta ik van te kijken. Het voelt alsof dit door iemand op de middelbare school is geschreven. Er zit potentie in, maar er moet nog even aan getrokken worden wil ik deze rubriek blijven lezen.

Lauren -

Los van de inhoud: dit stuk zit taaltechnisch gezien niet goed in elkaar. Willemijn en Martine, als jullie meer als eindredacteuren optreden, heeft deze ‘rubriek’ best wat potentieel! Goede taalinzet doet de professionaliteit van jullie blog ten goede.

Lisa❤ -

Super leuke blog! Kan niet wachten tot de volgende! Ik heb er erg om moeten lachen.

Eva -

Ik ben geen fan van dit artikel, geef mij maar artikels van Willemijn

Nele | Pizzapartyfridaynight -

Haha, geweldig! 😀 ikzelf ben al 7,5 jaar samen met mijn vriend en ook wij hebben elkaar leren kennen via internet (toen was het nog een beetje not done), maar ik ben dus al een hele tijd niet meer thuis in het daten, en misschien gelukkig maar… ik denk niet dat ik het nog zou kunnen 😀 succes met je verdere dates en ik kijk uit naar een vervolg! :-) x

Evie -

Edit: mijn reactie wordt niet geplaatst? Gaat er wat mis of is het bewust? :) Dubbel gevoel bij. Om eerst met het ‘negatieve’ te beginnen: Snap het idee van schrijven, maar is sinas echt zo’n punt? Waarom benoem je dit in een blog? Om grappig over te komen, om op te vullen? Mr. Slimey is ook een naam wat je in groep 6 zou krijgen als er een snottebel uit je neus hangt. Dat zijn dingen die een stuk toch een soort afknappen.

Positief: Iedereen ontkent het, niemand is perfect en iedereen spreekt dat uit hier. Maar wie heeft er niet ooit gedacht bij iemand van ‘iew’, ‘wat heeft hij op zijn gezicht’, ‘wat een apart loopje’ etc. Lisa deelt haar gedachten en je eigen gedachten kunnen zo hard of gevoelloos zijn als het maar kan. Die deelt ze gewoon. Er staat nergens dat ze daarom direct een hekel aan hem heeft en zichzelf perfect vindt. Het is een vrij eerlijke blog, met hier en daar een theatraal gedeelte om het wat meer overdreven over te laten komen. Maar een 1e indruk is cruciaal en als je witte vlokken in mondhoeken ziet, is het idee van zoenen ook gewoon om zeep geholpen. Zou dat persoonlijk ook niet fijn vinden. Als je al samen bent is dat anders, maar juist die eerste indruk is zo belangrijk. Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar. Bij de een zijn dat witte vlokken en witte sokken, bij de ander is dat het lichaamsgewicht, bij weer de ander is dat misschien de manier van praten etc.

Mijn persoonlijke feedback aan Lisa is dat ze lekker door moet bloggen want er zitten zeker leuke dingen in, maar ik zou het meer op jezelf richten ipv de date zelf. Jouw houding, jouw eventuele blunders, jouw twijfels (‘shit wat heb ik nu weer gezegd, heeft dat invloed op mijn date nu?’ met zijn reactie erop en hier en daar is een beetje spot en dan vooral met jezelf heus niet verkeerd. Iets vinden over je date is prima en het opnoemen wat voor jou de grootste afknapper is, zoals die opmerking over dat glas bier, is juist leuk. Maar alle punten 1 voor 1 benoemen die niet van belang zijn, zoals iemands smaak voor frisdrank, zijn niet denderend genoeg. Dan denkt de lezer, mens…waar maak je je druk om! Dus ik ben toch benieuwd naar je 2e stuk. Hoop dat het niet alleen het ‘afkraken’ van mannen is, maar ook een stuk waarin jouw beleving verwerkt is en waarbij er variatie te zien is.

Matthea -

Mooi omschreven, ik kan mij wel vinden in jouw reactie Evie!

Milou -

Niet echt een verfrissend, scherp en origineel stuk. Meer een verhaal die je naar de bestie appt, niet bijzonder goed geschreven. Arme man, lullig om hem ‘mister slimey’ te noemen. Kinderachtig en nogal oppervlakkig. Succes met daten.

Em -

Een man achter zijn rug om afkraken op internet, terwijl hij niet weet dat zij in een blog over hem schrijft, vind ik achterbaks en heeft niets met humor te maken.
Hij kan zich niet eens verdedigen. Hoe laf kun je zijn?
Ik heb een hekel aan mensen die lollig willen zijn ten koste van een ander. Wanneer je écht humor hebt, kun je komisch zijn zonder anderen te kwetsen.
Waar gaat de volgende blog van deze Lisa over? Weer een andere man die de grond in wordt geschreven? Wellicht omdat de kleur van zijn sokken haar niet aan staan?
Ik vraag me af of Willemijn dit stuk heeft gelezen voordat het werd geplaatst. Deze blog zit grammaticaal zo slecht in elkaar. Ik vind dat Lisa in bescherming genomen had moeten worden, door haar stuk te corrigeren op taalkundige fouten en ook op de inhoud.
Zonder correctie is het een stuk geworden waarin een 30-jarige, in slecht Nederlands, met een bekrompen visie, een man basht d.m.v. een infantiel verhaal over sinas, appeltaart en spuug…

Silke -

Helemaal mee eens, dit staat zo ver weg ook van de andere kant van 2wmn met de face2face reportages. Jullie willen een andere kant op, niet dit. Dit is laag. Het is veel “te hip” geschreven. Het past niet bij jullie site en het is wat kortzichtig. Arme jongen met zo’n bijnaam. Volgens mij moet je zelf ook een duwtje hebben Lisa, zodat je weer met twee benen op de grond staat. Niemand is perfect en het gaat in de liefde om veel meer dan alleen je (ik citeer je eigen woorden) ellenlange eisenlijst.

Merel -

Leuk artikel! Lekker vlot geschreven. Vooral die zinloze details maken het naar mijn mening juist grappig. En tof dat je zoiets persoonlijks als daten hier op 2WMN durft te delen. Ik kijk uit naar het vervolg van je datingavonturen!

Simone -

Hmm, Ik verwachtte denk ik toch een iets ander soort stukje dan dit.
Niets af doende van Lisa, maar over het algemeen zijn de artikelen hier op 2WMN van een hoger kaliber. Nou snap ik dat het als beginnend schrijfster misschien lastig is, echter had ik als ik eigenaar was van deze blog de dame in kwestie van feedback voorzien en het stuk niet op deze manier geplaatst.

Het leest niet lekker weg en is, zoals meerdere hier al aangeven best lullig geschreven. Nu komt het over alsof zijzelf miss prefect is en alle mannen die niet aan haar lijstje voldoen + de gene die ze wel een kans geeft allemaal foute dingen hebben. Nobody’s is perfect

& ja ik heb geruime ‘online’ date-ervaring, zowel goed als slecht dus ik snap zeker waar jullie heen willen met dit stukje, Ik ben alleen van mening dat er meer uit te halen valt en dat dit stuk kwalitatief niet past tussen de stukken die op 2WMN staan. Jammer

Kelly -

Ik vind dit een beetje een slap aftreksel van Mr. Wrong geschreven door Angel op Beautylab.

Sam -

Precies wat ik dacht! Maar zij is wel samen met mr wrong en begonnen met schrijven toen ze al een stuk serieuzer waren… misschien moet Lisa zich even gaan afvragen of het nou aan de mannen ligt of dat het ook aan haar kan liggen? Sommige mensen ontmoeten de ware op hun 16e en anderen pas op hun 36ste maar die mannen zo afkraken vind ik absoluut niet chique. Die mannen zijn ook op zoek naar liefde en verdienen het niet dat er zo over ze geschreven wordt.

jose -

Heel leuk concept! Ik zie dat je wel nog kunt groeien in je schrijfvaardigheid. Tipje: let op wat precies één alinea is en wat kan worden samengevoegd. Soms begin je een hele nieuwe alinea terwijl dat helemaal niet nodig is. Tweede tipje: lees altijd na het schrijven je stuk nog even door en vraag jezelf steeds af of het begrijpelijk is voor de lezer. Nu snap ik soms niet helemaal goed wat je bedoelt, vooral bij dat stuk: “Zelfs al heb je in je tekst staan dat je nog mannen met haar op hun kop zoekt, schroomden ze niet om toch te reageren.” Ik snap niet zo goed wat je daar bedoelt? Als je hierop let de volgende keer, dan leest je stuk waarschijnlijk een stuk vlotter! :)

Martine -

leuk geschreven en, ondanks een aantal negatieve uitlatingen, wil ik wel zeggen dat ik je verhaal herken.
10 jaar geleden heb ik voor het laatst gedate, ik kwam toen net uit een relatie en ik moest ook geloven aan het internet om een date te vinden.
Ik ben met verschillende mannen op stap geweest en ik heb ook dit soort gedachtes gehad.
Op een bepaald moment was ik in een Italiaans restaurant en wij hadden spaghetti besteld.
Toen de borden op tafel kwamen, begon mijn date acuut zijn spaghetti helemaal klein te snijden (dat deed mijn moeder toen ik 3 was).
Enorme afknapper!
Je ontdekt dingen van jezelf die je helemaal niet wist door dit soort dates.
Daarnaast lijkt het ook alsof je, doordat je dat enorme aanbod hebt op bv Lexa, onbewust op iedere slak zout gaat leggen.
Wanneer je iemand op een andere manier ontmoet let je wellicht helemaal niet op speeksel.
Dus ja, ik heb enorm gelachen en ik snap wat je ermee wilt zeggen.
Kijk uit naar het vervolg!

Sanne -

Ik snap het idee van het artikel maar vind de uitvoering toch minder.
Vind dit een beetje bekrompen. Had liever gelezen over hoe jij het ervaart om je in de dating wereld te begeven, van het klaarmaken tot de date zelf. En over hoe het is om iemand te ontmoeten die je verder nog niet kent. In plaats van het veroordelen van een man op onbenullige dingen die niets zeggen over zijn persoonlijkheid. Hij doet ook zijn best en vind dit nogal respectloos. Zou zelf absoluut niet willen daten met iemand die op deze manier oordeelt over welk drankje ik bestel.

M. -

Grappig geschreven… maar ik moet je eerlijk bekennen; Als het om een relatie gaat en het vinden van een partner dan zorgt het karakter toch het overgrote deel of er een match is. Kaal hoofd, sinas, appeltaart, vieze mond of grote tanden zijn echt bijzaak. Mijn droomman zit na 14 jaar nog steeds bij mij op de bank en die heeft al ontelbaar veel scheten gelaten in mijn bijzijn, stinkt ook wel eens naar zweet, ruikt ook wel eens vies uit z’n mond, heeft door de jaren heen een kaal hoofd gekregen en laat z’n sokken door het hele huis heen slingeren…. maar ik houd ziels veel van hem.

Lisa -

Nou lieve M. is dat zo dat je nog van hem houdt, maar ik geloof er totaal niks van dat je hem had uitgekozen als hij destijds al kaal was en je dat op dat moment niet aantrekkelijk had gevonden. Iets heeft je toen in hem aangetrokken en tuurlijk worden veel andere dingen dan bijzaak, maar niet als je bij je 1e indruk van iemand…. als mijn date een scheet had gelaten op zijn 1e date had ik totaal stijl achterover gevallen. Ik leef niet in een illusie dat een man perfect moet zijn….

Sil -

Maar jij wijst dus bij voorbaat álle mannen af die kaal of kalend zijn? (Ik weet niet of jij de Lisa bent die dit stukje heeft geschreven, excuus als dit niet klopt.) Daar kan ik dus echt niet bij. Je kan nog zo’n specifiek beeld in je hoofd hebben van wat voor jou de ideale man is, maar om iemand al niet eens te willen ontmoeten omdat hij geen volle kop met haar heeft.. In het artikel staat zelfs dat de schrijfster een soort van gepikeerd is als zo’n kale man toch durft te reageren, want dan had hij even beter de wensenlijst moeten doornemen.

Het gaat toch uiteindelijk ook om de klik die je hebt. Hoe hij praat, naar je kijkt, hoe hij je behandelt, of hij je vreselijk laat lachen, of je je veilig en op je gemak voelt bij hem etc. En misschien spreek je wel af met een man die kaal is, een beetje te dik, of die op een andere manier niet aan je plaatje voldoet, maar blijkt dat hij ontzettend charmant en lief is, en in real life veel leuker dan op het fotootje. Het kan maar zo dat er toch een enorme vonk overspringt als je jezelf open opstelt en je wensenlijstje aan de kant schuift.

M. -

Lisa, nou toevallig dat ik al m’n hele leven een zwak heb voor ‘kale’ mannen… en toch kwam daar mijn prins op het witte paard met een bos vol haar (waar nu niks meer van over is). Hij was ook nog eens totaal niet mijn type qua uiterlijk, en ik overigens ook niet voor hem en toch voelden wij een enorme klik. En die klik is gebleven. We hebben echt een zielsconnectie. Als zowel mijn man als ik niet verder hadden gekeken en elkaar gelijk al hadden afgewezen op onze eigen starre voorkeuren na onze eerste keren samenzijn/daten dan hadden wij nu niet zo’n mooi leven samen. Mijn, nu mijn man, at een wit bolletje met paprika chips toen ik hem voor de 4de keer zag… BROODJE CHIPS…hahahahaha…. echt mega ranzig…. dat eet hij overigens nog steeds wel eens… maar dat moet hij lekker zelf weten!

Alexandra -

Haha! Een broodje chips! Zoiets zou die van mij ook kunnen eten.
Bij mij was het precies andersom. Ik zocht een man mét haar, gladgeschoren, beetje gespierd. Wat is het uiteindelijk geworden? Een kale man, met báárd (nooit gedacht dat ik ooit iemand met baard aantrekkelijk zou vinden!) en die veel hardloopt dus meer pezig dan gespierd. Maar de liefste, leukste man die ik ken en een supervader ♡
Had hij me op Lexa een berichtje gestuurd had ik daar misschien ook niet op gereageerd.
En op uiterlijk oordelen doet iedereen op datingsites, maar tijdens een date telt het gevoel. Sinas en appeltaart zijn niet belangrijk voor een relatie. Ik lost ook geen koffie en mijn man wel. Wat maakt het uit wat er in het kopje zit? Vertrouw op je gevoel!

Ju -

Leuk idee, maar ik denk wel dat het nog even wat moet groeien. Ben het wel met de meeste mensen hier eens dat ´t een beetje kneuterig aandoet om op zulke kleine dingetjes te vitten. Wauwza, hij combineert sinas met appeltaart… ik snap niet eens waarom dat blijkbaar raar is, maar áls het al ´raar´ is, nou en? Denk dat het meer te maken heeft met verwachtingen. Jij verwacht dat iemand koffie drinkt, jij verwacht niet dat iemand sinas bestelt. En omdat hij dan toevallig niet aan die banale verwachtingen voldoet, stel jij dat hij vreemd is. Dat maakt een beetje dat het klinkt alsof je een stuk jonger bent dan 30; van een tiener zou ik dat soort commentaar beter trekken omdat het voor (sommige van) hen een stuk belangrijker is dat iedereen er hetzelfde uitziet, zich hetzelfde gedraagt en hetzelfde eet en drinkt zonder ooit ergens mee op te vallen.

Sabine -

Het idee van dit artikel is heel leuk, een beetje zoals het column van Maria del Russo op Refinery29… met als verschil dat zij haar dating life op zichzelf betrekt in plaats van op haar dates. Zelfreflectie is zo veel leuker om over te lezen dan het afzeiken van een goede vent.

Nicetobeout -

Hopelijk komt de schrijfster er ooit nog eens achter wat echt belangrijk is in een relatie…

Anna -

Heel leuk geschreven Lisa! Ik heb ook zo’n soort date gehad. Vreselijk als een man onhygiënisch is. Totale afknapper! Het uiterlijk is vaak belangrijker dan mensen willen toegeven. Je kunt beter eerlijk zijn, anders zit je straks aan de verkeerde vast.

laura -

sorry, maar als je om zulke lullige dingen afknapt zul je nooit iemand vinden. Iedereen heeft wel iets raars en niemand is perfect. Jij ook niet.

Lucie -

Erg leuke toevoeging!
En herkenbaar, ook dat je bepaalde gedragingen en eigenschappen als afknapper ervaart tijdens het daten terwijl je je daar nooit zo bewust van bent geweest.

Denk inderdaad dat de schrijfstijl wel verbeterd kan worden. Het leest niet heel fijn weg.

Mar -

Rosalie, jij hebt duidelijk geen humor. Neem het leven niet zo zwaar meid, zo zal je een stuk vaker kunnen lachen

Rosalie -

Volgens mij is dit hoe zij er over denkt. Ik vind het inderdaad totaal niet grappig. Ik vind het zelfs bekrompen. Ik versta duidelijk iets anders onder humor.

Marijke -

Ik vind dat iedereen moet drinken waar hij/zij zich goed bij voelt. Had je liever gehad dat hij zichzelf niet kon zijn bij jou en om die reden een biertje bestelde maar nooit alcohol drinkt. Een onhygiënische mond vind ik een grote afknapper maar sowieso hou ik van fris. Schone kleding, goed kapsel, leuk eruit zien. Dat lijkt mij niet te veel gevraagd. Helemaal voor een date, daar geldt ook: die eerste indruk. Ik weet nog dat ik een dag voor mijn date Chloe kocht met 25% korting. Zowel het geurtje als de date zijn een blijvertje gebleven (31-12-2012). Ik ben zelf 26 maar ik heb liever een date van 14 jaar ouder die er goed verzorgd uitziet en dit zelf inziet dan een date van 30 die je achter de broek moet zitten. Niets voor mij.

Rosalie -

Hmm, ik heb een dubbel gevoel bij dit artikel. Leuk om over je zoektocht te lezen. Maar ik vind persoonlijk hoe jee er in staat erg kortzichtig en respectloos. Ik snap dat zo’n datingwebsite een soort van vleeskeuring is, je wil geen kale man. Maar wat zegt dat over zijn karakter? En je vindt het erg dat hij sinas dronk? Waarom iemand daarop afkeuren? Ik vind het wat infantiel om heel eerlijk te zijn. En het slijm. Ja, dat vind ik wel een afknapper. En ik kan heel cool zeggen dat je het tegen hem had moeten zeggen. Maar als je iemand niet goed kent dan is dat best wel een ding. Ik hoop dat je iemand vindt en dat je ook kan leren waarderen dat sommige mensen nou eenmaal anders zijn dan jij.

Laila -

Niemand is perfect.

Syl -

Hoewel er grappige elementen in zitten… vond ik het toch naar om te lezen. Een beetje respectloos en oppervlakkig. Een man die geen koffie (of bier) drinkt, maar liever sinas appelsap of fristi drinkt om die reden afwijzen…vind ik oppervlakkig.
Ben je dan op zoek naar je man uit je checklist? Want die man bestaat niet. En als je hem vindt, is het nog maar de vraag of jij zelf interessant genoeg bent.
Waarom sta je niet gewoon open voor wat de liefde jou brengt? Iemand die jou verrast, tegengas geeft en niet per se doet wat jij wilt. Ik hoop dat je een leuke man vindt, een die zichzelf mag zijn. Een waarbij jullie elkaar accepteren om wie jullie zijn.

Chrisje -

Hihi, ik lig in een deuk hier! Erg leuk geschreven! En een mooie aanvulling op de website!

Marijke -

Een vieze mond vind ik een mega grote afknapper maar sowieso hou ik van fris. Schone kleding, goed kapsel, leuk eruit zien. Dat lijkt mij niet te veel gevraagd. Helemaal voor een date jongens, daar geldt ook: die eerste indruk. Ik weet nog dat ik een dag voor mijn date het geurtje van Chloe kocht met 25% korting. Zowel het geurtje als de date zijn een blijvertje gebleven. Leeftijdsverschil vind ik niet eens echt een probleem. Ik ben 26 maar als die man van 40 er heel goed uitziet en die man van 30 moet je altijd achter de broek aan omdat die broek nu wel de was in kan….nou niets voor mij.

Bianca! -

Hahahaahha geweldig!😆

Mar -

Hele leuke toevoeging aan 2wmn!!

Remy -

Haha. Leuk stukje.

Evelien -

Hahah, heerlijke blog! Leuke toevoeging aan 2wmn :) !

Creatieve Vlo -

Leuk om dit hier te lezen!

Slijm en witte puntjes in mondhoeken is mijn angst altijd, heb meerdere mannen ontmoet (in 20 jaar tijd) die dit hadden. Ook zijn er mannen die niet doorhebben dat er nog etensrestjes in hun mondhoeken blijven hangen tijdens het eten en dat trekt dan zo mijn aandacht weg van het leuke gesprek en de man zelf.
Alhoewel zo’n man heel leuk kan zijn kan ik me er toch niet door heen kijken en het zat niet in mijn planning om iemand binnen een relatie heel de tijd te moeten wijzen op ‘je hebt weer witte puntjes in je mondhoeken’ of ‘je hebt nog saus in je mondhoek’. Ik word bij gedachte al moe.
Kortom, super herkenbaar verhaal :)

Lisa -

Super leuke blog! Ik kijk nu al uit naar deel 2!!

marrie -

Leuk, weer es wat anders dan baby’s.

Denise -

Geweldig dit artikel! Zo herkenbaar. Ben nu ook een flinke tijd single. Tinderen, badoo….. Zo vreselijk allemaal, maar vaak wel reten hilarisch.

Sil -

Om eerlijk te zijn vind ik het niet erg goed geschreven. Erg warrig en vreemde zinsconstructies. De humor komt daardoor ook niet over. Daarbij vind ik het ook een beetje flauw naar die kerel toe. Daarbij is het gewoon echt geen bijzondere anekdote ofzo; het was een aardige respectvolle kerel, maar hij had teveel speeksel.. Wow opzienbarend verhaal. Als je het echt zo smerig vind, heb dan gewoon het lef om het te zeggen, in plaats van een verhaal over “Mr. Slimey” te schrijven op het internet. Stel je voor dat hij dit leest, het is niet alsof hij bewust iets verkeerds heeft gedaan. Het lijkt me echt kut als dit over jou gaat, en je krijgt het te lezen. Lees hier meestal wel graag, maar ik vind dat dit de plank een beetje misslaat.

Alexandra -

Ik moet zeggen dat ik het wel een beetje met je eens ben. Ik vind het idee heel leuk en ben benieuwd naar een volgende blog, maar ik denk dat er zeker ruimte is voor verbetering.
Ik begrijp dat je geen ervaring hebt met bloggen, dus misschien is het handig als Martine of Willemijn (in het begin) even kritisch naar de tekst kijkt of die wel lekker loopt.
Daarnaast denk ik inderdaad dat het een beetje lullig is als deze man dit stukje te zien krijgt, vooral omdat hij je toch wel erg leuk vond. Misschien kun je je ervaringen enigszins aanpassen, zodat ze wel gebaseerd zijn op ware ervaringen maar voor niemand direct herkenbaar en kwetsend.
Ik hoop dat je iets hebt aan de feedback 😊

Roos -

Hahahahaha! Dit is echt goud.

Loes -

Wat een leuke toevoeging aan jullie website dit! Heel interessant, zeker omdat ik zelf al bijna 5 jaar samen ben met mijn vriend en dus geen flauw idee heb over daten etc.

Ingrid -

Hahaha! Ik vind je nu al een heldin. Kan niet wachten tot de volgende blog.

Lucy -

Heldin? Waarom? Omdat ze sinas raar vindt en dus de juiste keuze – voor ice tea – maakt?
Omdat ze vindt dat hij raar loopt? Omdat ze zag dat er iets teveel speeksel in zijn mond zit?
Beste Lisa; misschien vond hij jou wel stinken

Ju -

iedereen weet toch dat ice tea supercool is, maar dat sinas vet raar is…
(/sarcasme)

Dionne -

Hahaha, hier heb ik hard om moeten lachen, terwijl ik tegelijkertijd walg van die witte dingen in zijn mondhoeken. I know how you feel! Ik kijk uit naar je volgende avonturen

Jorinde -

Hahaha, leuk om deze avonturen te lezen! Erg benieuwd naar je volgende blog!

cakeface.visagie -

Ik heb hier echt om gelachen!! Super leuk geschreven :)

femketje -

haha geweldig geschreven! ;D

Marieke -

Wat een geweldige blog van je Lisa! Heel veel succes en plezier met daten. Ben benieuwd naar je volgende blog.

Linda -

Haha super leuke blog! Ik ben ook single en lees graag over de gezinssituaties van Martine en Willemijn, maar dit is ook erg leuk en herkenbaar!

Reageer ook