Jelle is 2 jaar!

Vandaag precies twee jaar geleden, iets na twee uur ‘s middags werd ik na een prachtige bevalling de moeder van de liefste Jelle op aarde. Ze zeggen wel eens dat het eerste levensjaar het meest bijzondere is. Maar dat tweede levensjaar mag wat mij betreft ook in dat lijstje. Want wauw, wat een geweldig jaar was dit in Jelle’s leven!

Mijn lieve, lieve Jelle. Zachtaardig, een kat uit de boomkijker, iemand die weet wat ‘ie wil (en wat ‘ie niet wil), gevoelig, een alleseter en een hele goeie prater. In twee jaar tijd is hij uitgegroeid tot een vrolijk mannetje met een sterke eigen wil en gevoel voor humor.

Terwijl ik dit schrijf zit ‘ie naast me, bij zijn doos met boeken. Hij gaat helemaal op in zijn boekje met plaatjes van eten, voertuigen, dieren en activiteiten. ‘Banaan, duifjes, aa-bei, appel, tekke (= trekker), boot, toet toet, tie-tuig (= vliegtuig), oh kijk een auto!’ Hij kan tot 5 tellen, kent zo’n 6 kleuren bij naam en hij spreekt soms al in zinnen van 4 woorden. Ik kan het niet bijhouden zo snel dat het gaat.

Ondertussen kan hij nog altijd niet zelf de trap af en durft hij absoluut niet een glijbaan op te klimmen. Waar taal zijn ding is, is fysiek bezig zijn dat absoluut niet. Dat zal ‘ie vast van mij hebben. 😉

Uitdagend was het tweede levensjaar ook. Driftbuiten, niets willen en toch ook weer wel willen, ondeugend zijn en niet willen luisteren, we hebben er allemaal mee te maken gehad. En het zal zeker nog niet afgelopen zijn. Beter slapen deed ‘ie ook, maar doorslapen doet hij nog altijd zo’n 4/7 nachten niet. Maar hoe dan ook… Dit tweede levensjaar was zo bijzonder en zo leuk! Het was het jaar waarin ik me écht moeder begon te voelen en mijn hart iedere dag weer ontplofte door de overweldigende liefde voor je kind.

Vandaag vieren we zijn verjaardag met onze familie en vrienden. Ik heb taart gebakken, we hebben slingers en ballonnen én een versierde stoel. Ik kan niet wachten tot hij wakker wordt en het zal zien. Ik heb zo’n vermoeden dat ‘ie helemaal wild wordt.

24 reacties

Felicia -

jasmijn slaapt uit soms tot 8 uur dat is wel fijn ze woord alleen wel eens 1 keer snachts wakker om de fles of omdat ze bij mij wilt liggen
ik denk willemein maar dat hoeft natuurlijk niet bij elk kindje zo te zijn maar je hoort vaker dat jongetjes langzamer zijn in de ontwikkeling met praten dan meisjes
maar wel fysiek snel kunnen zijn
ik ga het meemaken ik heb 3 meisjes de vierde is een jongetje maar nog klein
tot nu toe is hij groter dan gemiddeld en langer dan gemiddeld maar mooi in verhouding

Felicia -

mooi om te lezen ons derde dochtertje jasmijn woord volgend jaar 24 maart 2 jaar
de trap gaat ze al zelf op en af ook met de reling vasthouden ze brabbelt op haar eigen manier nog met papa mama en dan komt er een eigen taaltje uit zo schattig en grappig tegelijkertijd
uite zegt ze in plaats van uit als ze bijvoorbeeld haar trui uit wilt
ook al wil ik haar niet groot kijken ik kijk toch uit naar dat ze 2 jaar is
ons vierde kindje haar broertje is nu nog 9 weken oud
maar die geeft ze nu al kusjes en ze aait hem . het lijkt mij zo leuk hoe dat straks gaat als ze 2 is en hij dat steeds bewuster meemaakt

Simone | All Day Jewels -

Mooi geschreven, Willemijn! Nog gefeliciteerd met Jelle!

Kirsten -

Mooi beschreven Willemijn. Ik ben zo benieuwd hoe de kleine directeur zich gaat ontwikkelen.. :) Liefs

Nienke -

Iets te laat, maar alsnog hartelijk gefeliciteerd!

Mare -

Gefeliciteerd!!! Wat een leuk knulletje en super om iets te lezen over zijn ontwikkeling!

Jeanet -

Gefeliciteerd met Jelle zn verjaardag !!! Wat bijzonder om te lezen dat hij zo goed praat al!!! Echt goed zeg! Dat zie ik om ze mannetjes over 3 maanden nog niet doen haha! Maar die stuiven dan weer zo een trap af of een glijbaan op :). Maar of dat nou altijd zo goed is haha!! Ik hoop dat je een hele mooie dag hebt gehad!

Anna -

Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie een leuke dag gehad hebben samen!

Leonie -

Gefeliciteerd met Jelle!
Hier is het 2e jaar ook aan de gang, heerlijk om die ontwikkelingen te zien :)
Fijne dag vandaag met z’n allen!

Maris -

Gefeliciteerd met Jelle!!

Anita te Gussinklo -

Van harte Gefeliciteerd met Jelle en een fijne dag.

femketje -

gefeliciteerd 😀

Lenneke -

Hoera! Gefeliciteerd met je fantastische zoon!

Wendy (B) -

Hiep, hiep, hoera 😀 !!!

Lisa -

Van harte gefeliciteerd! Dit is zo’n heerlijke leeftijd! Helaas ben ik van mijn tiener het meeste vergeten maar fantastisch was het zeker
Fijne verjaardag

Amber -

Gefeliciteerd!Geniet ervan vandaag! Ik was ook zo’n talenkind en hield totaal niet van buitenspelen. Mijn ouders stuurden me voor straf naar buiten ipv dat ik naar binnen moest komen als ik stout was geweest hahahaha

Nynke -

Hieperdepiep hoera voor jullie lieve Jelle!! Gefeliciteerd allemaal!
Maak er samen een hele mooie, gezellige dag van.

Heleen -

Van harte! Geniet van je dag en ventje vandaag. Leuk hè om z’n persoonlijkheid te zien ontwikkelen? Ik heb er precies zo eentje. Past ook perfect bij mij, lekker boekjes lezen haha. En dat fysieke komt vanzelf, zeker als ie op school zit.

Marije -

Gefeliciteerd!

Hele fijne dag vandaag!

Liset -

Van harte gefeliciteerd! Wat een mijlpaal zeg! Je oudste kind is nu alweer 2 jaar. Leuk om bij stil te staan en wat gaat het snel hè? Geniet er van vandaag en lekker feestvieren!

Anne -

Gefeliciteerd!

Marianne -

Gefeliciteerd lieve, kleine, grote en stoere Jelle! Geniet van jouw dag! En natuurlijk ook van harte voor jullie: Willemijn, Djurre en Gijs!

Suzanne -

Gefeliciteerd Jelle! Goede dag om jarig te zijn, ben ik ook, ik word alleen iets ouder 😉

Mijn jongste was om 6.00 uur wakker. Dus bij ons in bed om te knuffelen, op mijn hoofd slaan, aan ons haar trekken, kusjes geven en ‘zingen’. We hebben lekker veel aan de dag.

Heel veel plezier vandaag!

Reageer ook