De mooiste cadeaus die ik heb gehad

Geven maakt gelukkiger dan ontvangen zegt men, waar inderdaad een kern van waarheid in zit. Maar sommige cadeautjes hebben mij toch heel blij gemaakt en zullen me altijd bijblijven. Dit zijn de mooiste cadeaus die ik heb gehad.

Foto door Mariska – Grotografie

Mijn gezin: Tuinset

Al jaren wilde ik een mooie tuinset. Zo’n lekkere grote loungebank met kussens en een zweefparasol. Ik zag het al helemaal voor me. Desondanks kocht ik er nooit eentje. Toen ik trouwde in april, kreeg ik echter een huwelijkscadeau van mijn hele gezin. Ik had überhaupt niet verwacht dat we een cadeau zouden krijgen omdat we getrouwd waren dus het was zeker een verrassing. De tuinset die we kregen was prachtig, precies wat ik wilde. Maar het feit dat het een cadeau van mijn hele gezin is, maakt het vooral een mooi en waardevol cadeau.

Sofia: Boxkleed

Afgelopen jaar kreeg ik weer zo’n prachtig cadeau, namelijk van Sofia. Ik heb haar leren kennen via 2WMN en ChickStart. Sofia is een ontzettend lieve, attente vrouw en daarnaast ook heel creatief. Ze had maar liefst drie maanden lang gewerkt aan een boxkleed voor ons zoontje. Zo lief! Ik heb tranen met tuiten gehuild toen ik het cadeau opende. Er zat zoveel werk in en het was zo persoonlijk, het raakte me behoorlijk net als de woorden die ze op de kaartjes had geschreven. Wauw!

Mijn lieve zus: Liefde

Dat je een zus hebt waarmee je alles kan delen is al een enorm groot cadeau. Dat het ook nog eens een zus is die zomaar uit het niets de liefste en meest attente kaartjes stuurt, is al helemaal geweldig. Ik heb ze allemaal bewaard in een laatje. Niets zo leuk als een onverwacht teken van liefde. Mijn zus is een van de meeste lieve en attente mensen die ik ken en haar humor is er een uit duizenden.

Vorig jaar op mijn verjaardag nam ze Jorrik en mij mee uit eten en dat was ook al zo’n gezellige avond. Ik hou van dat soort avonden: fijn gezelschap, goed eten, lekkere wijn, humor en mooie gesprekken. Dat soort herinneringen zijn prachtige cadeaus.

Mijn lieve zus #2: Zuid-Afrika

Ik heb natuurlijk nog meer zussen! Mijn andere lieve zus heeft een keer voor mij een reis naar Zuid-Afrika betaald. Dit was een ontzettend dure reis en ik was toen nog een arme student. Het was een prachtige en ook emotionele reis die me altijd bij zal blijven. Een heel bijzonder cadeau wat ik, mijn zus en neven niet snel meer zullen vergeten. Mooie herinneringen!

Mijn lieve zus #3: Van neef tot neef

Het is wat met zoveel zussen! Van deze lieve (oudste) zus heb ik een doos vol bruikbare babyspullen gehad. Zij bewaart alles altijd zo mooi dat alles nog nieuw lijkt. Ik ben er superblij mee, want er zitten o.a. heel veel hydrofiele doeken in en ook hangt er emotionele waarde aan. Zij was de eerste in ons gezin die kinderen kreeg en ik voel me vereerd dat ons kindje weer een aantal spullen kan gebruiken van mijn neefjes. Nou ja neefjes, ondertussen zijn het neven. Grappig weetje: zij noemde haar oudste kind toen deze in de buik zat Gijs (koosnaampje) en ik de mijne Guus.

Mijn (schoon)ouders

Wat het allergrootste cadeau is van mijn (schoon)ouders is dat ze al-tijd voor ons klaar staan. Gewoon al-tijd. Ze komen me altijd helpen als het nodig is en niets is te gek voor ze. Zo’n vangnet is enorm waardevol, absoluut niet vanzelfsprekend en daar ben ik heel erg dankbaar voor.

Willemijn: door dik en dun

Toen ik in een dip zat, kreeg ik van Willemijn een heel lief verjaardagscadeautje. Het waren oorbellen van rozenkwarts en ze schreef daar een heel mooi verhaal bij. Dat was heel ondersteunend op dat moment en precies wat ik nodig had. Maar het grootste cadeau is natuurlijk onze onvoorwaardelijke liefdevolle vriendschap. Een vriendin voor het leven door dik en dun. Zo’n mooi cadeau zou ik iedereen wel willen geven.

Nienke: overstijgend

En ik heb nog zo’n lieve vriendin. Nienke gaf mij een prachtig meditatiekussen, iets waar ik veel aan heb gehad en nog steeds. Maar ze leerde me ook om beter voor mezelf te zorgen, in mezelf te geloven en mezelf te overstijgen en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Op spiritueel niveau heb ik heel veel van haar geleerd en nog!

Mijn lieve vent

En natuurlijk, last but not least, mijn lieve mannetje. Hij gaat niet alleen voor mij door het vuur, werkt hard en draagt me op handen, maar weet me ook altijd te verrassen. Hoe hij het doet weet ik niet, maar hij weet altijd wel iets leuks te verzinnen. Door hem heb ik restaurant ‘t Spijshuys leren kennen: een van mijn lievelingsrestaurants. Gezellige nachtjes weg in mooie hotels of een leuke boottocht. Het is met hem nooit saai en we hebben in al die jaren heel wat mooie herinneringen samen opgebouwd.

Als ik dit artikel zo lees, voel ik heel veel liefde en dankbaarheid. Wat ben ik eigenlijk een gezegend mens. Je staat er niet altijd zo bewust bij stil, maar wat een mooie cadeautjes van mensen heb ik in mijn leven.

Welke mensen in jouw leven zijn grote cadeaus?

13 reacties

T. Huisman -

Cadeaus van emotionele waarde, en geestelijke rijkdom.

Ivon -

Wat een mooi artikel. Iedereen zou hier denk ik wat vaker bij stil moeten staan.

Britt -

Heel mooi om regelmatig stil te staan bij de dingen die je blij en oprecht gelukkig maken!

Lindsey Beljaars -

Wat een prachtig artikel, mooi om hier bij stil te staan!!

Momo -

Mooi stuk! Wat mooi om je te beseffen dat je zulke waardevolle en lieve mensen om je heen hebt. Koesteren!

@Willemijn, ik zit in een fb-groep met allemaal “ambitieuze meisjes” oa jonge ondernemers enzo. Zag dit voorbijkomen; https://www.chewiesandmore.com/a-50477860/more/ikea-kinderkeuken-stickers-van-zoeyzokidsconcept/
Het zijn stickers die je op de achterkant van het Ikea kinderkeukentje kan plakken om er zo een winkeltje of restaurantje oid van te maken. Ken de makers helemaal niet, maar vond het een erg leuk idee + misschien zijn er wel zelfde soort dingen te koop via Etsy oid

femketje -

ik heb zelf geen zussen maar wel 4 broers die dat helemaal goed maken 😀 daarnaast is mijn moeder wel echt mijn meest dierbare persoon in life <3

Liset -

Eigenlijk is goede familie en vrienden nog het mooiste cadeau in je leven :). Wat ben je een rijk mens als dit je gegeven is!

Lisa -

Een cadeau heb je niet gehad, maar gekregen. Verder een aardig artikel en bedoel dit niet vervelend, maar vroeg me af of jullie ooit aan een eindredacteur hebben gedacht?

Rosalie -

Deze fout was ook het eerste wat mij opviel en vond ik best storend. Want het geeft aan dat je de cadeaus niet meer zou hebben. Ik begreep aan de kop van de tekst niet waar je heen ging, totdat ik begreep dat het een foutje was. Ik valt mij op dat heel veel bloggers en vloggers dit fout doen.

Pauline -

Ik snap dat dit opvalt, maar het is niet fout. Je kunt beide vormen gebruiken (gekregen/gehad), ook al wordt doorgaans de eerste variant mooier gevonden. Ligt overigens volgens mij ook aan de streek waar je vandaan komt. Staat hier uitgelegd: https://onzetaal.nl/taaladvies/gekregen-gehad/.
Verder mooi artikel, waardevol al die herinneringen!

Romy -

Wat een onwijs mooi artikel, juist omdat je niet alleen bij de materiële cadeaus stil staat. Je noemt hele mooie dingen op. Juist dat soort dingen als een reis of een etentje of anders een cadeau dat je voor altijd zult herinneren, zijn zo speciaal om te ontvangen. Wat ontzettend lief trouwens, dat boxkleed! Ik kan me voorstellen dat je daar zelfs emotioneel van werd.

Milou -

Wat een mooi artikel! Ik vind ook vooral liefde en dankbaarheid vanuit de mensen om me heen een groot cadeau, ik zou het ook eens wat meer moeten opsommen. Maar mooie cadeaus in de materiele hoek zijn ook nooit verkeerd, haha!

Marije -

Wat een mooi en liefdevol artikel. Goed dat je mensen benoemt en niet alleen maar naar het materiele gaat.

Voor mij zijn het mijn ouders, mijn neef en vriendinnen

Reageer ook