Als je haar maar goed zit!

Zo’n typische uitspraak, maar wat mij betreft is ‘ie wel helemaal waar. Make-up, kleding, haar: het is allemaal uiterlijk vertoon en natuurlijk niet waar het uiteindelijk om draait. Maar ik denk dat voor ons allemaal geldt dat we ons net even wat zelfverzekerder voelen als we ook vinden dat we er verzorgd uit zien met behulp van kleding die je mooi vindt, een mooie huid en glanzend haar. Vandaag deel ik mijn tips om je zelfverzekerder te voelen over je haar.

Het grappige is dat waar ik vroeger vooral make-up veel vond doen voor mijn uiterlijk, ik dat de laatste tijd meer met mijn haar heb. In de loop der jaren ben ik minder make-up gaan dragen. Veel vaker ga ik de deur uit zonder make-up, en als ik make-up draag dan zijn het geen uitgebreide looks meer maar simpel en snel, maar wel verzorgd.

Aan mijn haar ben ik de laatste jaren juist steeds meer aandacht gaan geven. Na mijn zwangerschap van Jelle begon mijn haar uit te vallen. Snel erna raakte ik weer zwanger en al gauw was daar weer die mooie volle bos haar die ik ook tijdens Jelle’s zwangerschap had. Nu, 9 maanden na Gijs zijn bevalling, is de haaruitval weer volop bezig en dat maakt me soms wel onzeker. Ik heb kale inhammen op mijn voorhoofd en ik heb superveel babyhaartjes die mijn haar vaak doen lijken alsof het ontploft is (positief bekeken: het komt tenminste terug! 😉 ). Daarnaast is mijn haar al niet heel vol en dik van zichzelf en als je het dan ook nog verft moet je helemaal voorzichtig zijn met het haar wat je hebt. Dit zijn mijn tips om je zelfverzekerder over je haar te voelen.

1. Vind dé kapper voor jouw haar! Na heel veel kappers te hebben versleten vond ik Sue. Zij en mijn haar verstaan elkaar en daarnaast ben ik ook nog eens dol op Sue. Ze knipt mijn lokken altijd zo dat het perfect valt. Wanneer ze het gaat verven kijkt ze altijd eerst goed naar de kwaliteit van mijn haar en wat het hebben kan, voor ze besluit wat ze gaan doen. Echt, zonder Sue zou mijn haar echt een zielig bosje stro zijn!

2. Kies een shampoo en conditioner die bij je haar passen. Momenteel gebruik ik de Gliss Kur Total Repair lijn (shampoo, conditioner en masker). Deze lijn van Gliss Kur is speciaal voor droog en beschadigd haar. Mijn haar knapt hier zo van op! Vooral van het Total Repair Anti-Breakage Mask ben ik ontzettende fan. Het ruikt niet alleen goddelijk, het maakt mijn haar ook ontzettend zacht en glanzend zonder dat mijn fijne haar er zwaar van wordt of haar volume verliest. Door de keratine die in de producten van deze lijn zit wordt het haar hersteld zodat je haar er gezonder uit ziet en voelt. Doordat het haar verzorgd en hersteld wordt, heb je minder kans op haarbreuk en minder haarbreuk zal uiteindelijk lijden tot voller haar.

3. Wees voorzichtig met je haar. Was en verzorg het met geschikte producten. Gliss Kur heeft voor iedere haar struggle producten. Kam het alleen wanneer het droog is (anders loop je de kans dat je het beschadigd). Draag je haar niet te veel in een strakke staart en gebruik al helemaal geen elastiekjes met metaal er in. Dit zorgt ervoor dat je haar sneller afbreekt en dat wil je nu juist niet. Föhn, krul en stijl het niet te vaak. Of te wel: wees lief voor je haar! Wanneer mijn haar lekker ruikt en ik het verzorg met fijne producten, voel ik me al veel zekerder over mijn haar. Van iets wat je met liefde verzorgt, ga je vanzelf meer van houden.

4. Maak je haar mooi. Oefen met het maken van leuke kapsels en draag het eens anders dan dat je normaal doet. Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met een klein beetje moeite kom je een heel eind. Draai een knot in bovenop je hoofd, trek hem een beetje uit elkaar, trek wat losse plukjes los en tadaa, daar is je nonchalante knot. Maak een vlecht, een knotje in de helft van je haar of knoop er een sjaaltje in of draag een tof hoedje. Met een klein beetje moeite maak je een heel leuk kapsel. Ik word zelf altijd zo vrolijk als ik weer eens een hair do gevonden heb die makkelijk én leuk is.

Test samen met mij de producten van Gliss Kur!

Wil jij ook graag ervaren hoe de producten van Gliss Kur jou altijd op je best en mooist laten voelen? Meld je dan aan als testpanel lid en #createyourconfidence met Gliss Kur! Je krijgt dan de productlijn voor jouw haar struggle thuisgestuurd om te proberen. Via social media hou je mij en de andere bloginsiders op de hoogte van jouw ervaringen en over een tijdje deel ik (een selectie van) jullie ervaringen op 2WMN. Klik hier om je aan te melden!

13 reacties

Ivon -

Haar gerelateerd vraagje: weet je hoe de ‘tint’ blond heet die je momenteel hebt laten verven?
Heb binnenkort ook een afspraak bij de kapper weer staan en vind jouw huidige blond echt heel mooi!

Syl -

Deze crèmespoeling is al 15 jaar mijn favoriet. Top spul!

Kiran -

Ik vind jullie insiders acties zo leuk! naast dat jullie qua schrijf & film stijl al dicht bij de kijkers/lezers staan wordt hiermee de interactie nog meer vergroot. Even een complimentje :$

Janny -

Sorry maar ik was even benieuwd: gebruikt Gliss Kur palmolie in haar producten?

Palmolie komt meestal uit Sumatra, waar tropische regenwouden voor gekapt wordt, en de bevolking weggejaagd wordt. Best wel heftig! Ik ben nu op zoek naar shampoo zonder palmolie, want ik wil eigenlijk niet meer op mijn geweten hebben dat Indonesische kinderen uit hun dorpen verdreven worden voor mijn shampoo :’-(.

Liefs Janny

Margrietha -

Ik doe mee! Na twee zwangerschappen in bijna twee jaar tijd heb ik hetzelfde probleem als dat jij hebt. Haaruitval, babyhaartjes die weer aangroeien; ik kan soms niks worden met m’n haar.

Laura -

Super leuk! Weer een bloginsider actie! Ik heb me weer opgegeven!

Priscilla -

Ik heb mij op gegeven! Dit komt zo op het juiste moment! Mijn haar is er vreselijk aan toe! 15 maanden na zwangerschap is het nog steeds niet wat het geweest is!
Ik hoop dat deze producten mijn haar weer mooi glanzend en gezond kunnen maken! 😃

Laurie -

Ik heb me ook aangemeld. Bij mij valt mijn haar momenteel zo uit.. Vreselijk🙈😕
Ben benieuwd naar de resultaten.

Karin -

Ik heb deze lijn jaren terug gebruikt! Mijn haar werd er super zacht van. Ik ben toen overgestapt om gewoon wat anders te proberen, maar ik denk dat ik als mijn shampoo/conditioner leeg zijn dat ik deze weer ga halen!

Jorinde -

Leuke insider actie weer! Ik vind haar ook erg belangrijk, maar soms is het per seizoen een beetje zoeken naar de juiste verzorgingsproducten!

Loes -

Ik word zo blij als mijn haar goed zit! Vind dat heel fijn en belangrijk. Ik doe zeker mee dus!

Liset -

De conditie van je haar is zo belangrijk! Ik hou van glans, maar met krul/slag in mijn haar vind ik dat soms nog best moeilijk. Sommige producten maken je haar juist weer te vet, waardoor het slap gaat hangen. Toevallig heb ik ook net een haarbandje besteld, ben benieuwd hoe dat mij gaat staan!

Lindsey Beljaars -

Oh heel leuk!! Ik doe mee :)

Reageer ook