Wat hebben we gegeten deze week? #6

Omdat het één van jullie favoriete rubrieken is, heb ik er vandaag weer eentje! Een ‘Wat hebben we gegeten deze week?’. Het is herfst, dus er stonden een paar typische najaarsgerechten op het menu. Daarnaast ging ik uiteten en at groentekebab. Smullen maar!

indische hutspot

Maandag: Ik geef voor het eerst mijn favoriete stamppot een andere draai en maak ‘Indische hutspot’. Ik bak de wortel en ui in olie, kurkuma en komijn en stamp het daarna door de aardappels heen. Daarbij eten we Indische Balletjes (vegetarische balletjes). Ze waren niet allemaal voor mij trouwens, die je hier zit. Maar het zag er zo leuk uit op de foto. Haha! Djurre en ik vonden het gerecht lekker. Jelle was er geen fan van helaas.

four roses groningen

Dinsdag: Samen met mijn vriendinnetje Martina ga ik wat eten in de stad. Het wordt Mexicaans, bij Four Roses (in Groningen). Het was lekker, maar niet ‘wow!’ of zo. Oh en het was veel. Heel veel. Haha!

Woensdag: Ik maak lasagne à la Djurre. Hmmmm! Nog altijd een succesrecept hier thuis.

spitskool in filodeeg

Donderdag: Vandaag maak ik spitskool in filodeeg, naar recept van Lekker & Simpel (uit hun nieuwe kookboek, 1x koken 5x koken). Je fruit ui en knoflook aan, bakt het gehakt rul en bakt daarna tomatenpuree, spitskool, rozijnen en kaneel mee. Scheutje water erbij en dat doe je in een ovenschaal die je bekleed hebt met filodeeg. 20 minuten in de oven en smullen maar!

zoete aardappelsoep

Vrijdag: Vanavond hebben we weinig tijd om te koken, dus maak ik ‘s ochtends al zoete aardappelsoep. Deze keer maak ik het recept zoals hier, maar dan met nog wat tomaten en garam massala erbij. De tomaten moesten namelijk op. ‘s Avonds bak ik er alleen nog wat brood bij en dan kunnen we eten. Door de haast vergat ik een foto te maken, dus daarom zie je nu een foto van het originele recept. 😉

zuurkool met rijst

Zaterdag: Het is najaar dus tijd voor winterse gerechten! Ik maak zuurkool met rijst. Jep, dat klinkt als een gekke combi, en dat is het ook. Maar het is super lekker! (Je moet natuurlijk wel een beetje van zuurkool houden) Het recept vind je hier.

Zondag: Oooh jongens, ik faal faliekant… Door de drukte vergat ik wéér een foto te maken. Sorry! Maar we aten dus Turkse Groentekebab. Dat is dit verspakket van de AH. Het is paprika, courgette en aubergine gemixt met kruiden en dit grill je 45 minuten in de oven. Dit serveer je met pitabroodjes en een sausje van Griekse Yoghurt, peterselie en knoflook. Zo lekker! Voelt echt als een ‘vette hap’, maar is ondertussen gewoon een groentebommetje. Zo lekker!

Wat heb jij gegeten afgelopen week? En zaten er nog succesrecepten tussen?

20 reacties

Imke -

Maak je echt elke dag ander eten?
Knap. Wij koken altijd teveel waardoor we soms wel 3x het zelfde eten in één week (wel lekker goedkoop😊)

Ivon -

Oeehh die groentekebab klinkt als een echte aanrader!!

Britt -

Ik wil die Turkse groentekebab snel eens proberen!

AT -

Heerlijk!
Zou je ooit het recept van de lasagne à la Djurre willen delen?

Liefs!

Merlin -

Haha er was niet voor niks al een link bij gezet. Ik ga deze zeker maken

Sabine -

Jaaa die Turkse groentenkebab is lekker he! Wij eten het overigens zonder de pitabroodjes en met kip, maar zeker ook een favoriet hier.

Lindsey Beljaars -

Altijd zo leuk om te lezen dit! Ik ga gelijk even het recept van de zoete aardappelsoep opslaan :)

Danielle -

Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit ! Weer wat inspiratie :)

Manon -

Jeetje wat een lekkere dingen, ik krijg nu al honger en het is nog geen 10 uur.. oeps. Heb ook spontaan zin om weer een keer bij de Mexicaan te gaan eten

Loes -

Veel verschillende soorten gerechten, lekker! Ik vind die soep er echt lekker uit zien.

Kim -

Ik vind dit altijd zo interessant om te zien. Ik ben enorm inspiratieloos geraakt met betrekking tot avond eten pff.

Liset -

Je eet zo lekker divers! Het ziet er allemaal uit als tijdrovend koken, maar als ik jou zo hoor, staat het zo op tafel. Ik krijg wel weer inspiratie hierdoor :).

Chantal -

Ik mis de spitskool bij de spitskool in filodeeg! Doe je dat bij het gehakt ?

Willemijn -

Eh ja haha! Dat bak je even mee. :-)

Madebyuna -

Lekker! Ik ga die turkse groente kebab ook eens proberen :)

Kelly -

Hmm ziet er heerlijk uit ! Die groentekebab ben ik héél nieuwsgierig naar geworden.

Romy -

Ik ben echt jaloers op jouw creativiteit met eten. Er zitten veel lekkere en creatieve gerechten tussen :) Die Indische balletjes wil ik ook eens gaan proberen. Die kende ik als vegetariër nog niet!

Renske -

Denk dat je door de drukte ook de link van vrijdag bij de soep bent vergeten haha :)

Marije -

De groentenkebab klinkt lekker. Toch eens proberen

Reageer ook