Update: verhuizen en verlof

Afgelopen weekend vonden jullie het maar verdacht stil op mijn social media kanalen. Ik snap het helemaal maar het kan ook nog gerust vijf weken duren voordat de kleine man zich aan gaat dienen. Op dit moment is het vooral verdacht stil omdat ik druk bezig ben met de laatste dingen voor 2WMN en…verhuizen!

Foto door Mariska – Grotografie
Geschreven door Martine

In een week tijd is er behoorlijk veel gebeurd. Zodra we de sleutel kregen, gingen we aan de slag. Ik zeg de hele tijd ‘we’ maar ik ben vooral aan het delegeren en maak samen met Jor de keuzes wat we gaan doen. Heerlijk dat we over het algemeen zo op één lijn zitten. Door mijn zwangerschap ben ik helaas niet fit genoeg om zelf te sauzen en klussen en dat valt me zwaarder dan ik dacht. Loslaten was nog nooit zo moeilijk. Ik wil gewoon zo graag helpen maar ik moet echt denken om mijn rust met al die harde buiken.

En ik zou me niet zo schuldig moeten voelen, want ik doe genoeg andere dingen: voornamelijk werken, Noa uitlaten, het huishouden draaiende houden (boodschappen/koken/schoonmaken), alles wassen en in orde maken voor de baby (check!), spullen weggooien en inpakken in dozen en allerlei (kleine) dingen regelen. Maar nogmaals: loslaten vind ik gewoon lastig.

Het huis is gelukkig goed onderhouden maar we kunnen wel zien dat er een ouder stel gewoond heeft. De inrichting was wat oubollig en op de eerste verdieping lag overal oud tapijt. Gelukkig was er niet veel behang te bekennen, dat scheelt. Ook de inbouwkasten op de slaapkamers waren niet onze smaak.

Beneden hadden ze pas nog nieuw laminaat gelegd, maar het lag scheef, de kleur was niet mooi en de afwerking…ai. Ik ben geen klusser, maar iedereen kon zien dat het niet mooi gedaan was. Hoewel we de vloer eerst wilden laten liggen, ergerden we ons er binnen een dag kapot aan. Dus er was zeker nog werk aan de winkel.

Ondertussen een week verder:

 • Het tapijt en de plinten op de eerste verdieping is weg en de vloer beneden is er uit
 • De inbouwkasten op de slaapkamers zijn er uit en we hebben nieuwe kasten gekocht
 • Er is geen behang meer te bekennen
 • Er zijn twee wanden gestuct, een boven en een beneden
 • Op de eerste verdieping ligt nu prachtig nieuw laminaat plus hoge plinten, hier zijn we heel blij mee!
 • Twee van de drie kamers boven zijn geverfd en klaar, namelijk de babykamer en de kamer waar ik wil bevallen. De derde kamer is bijna klaar.
 • Ook zijn deze kamers (bijna) schoon, nu nog de badkamer en keuken zodat we kunnen verhuizen.
 • Op het moment dat je dit leest, zijn ze bezig om beneden de laatste hand aan de vloer te leggen: waarschijnlijk kunnen we dat vandaag ook van ons lijstje afstrepen. Yes!
 • Beneden is bijna alles geverfd, ik ben verliefd op onze zachte groene wand! De kleur pakte nog mooier uit dan ik dacht.
 • De spullen voor de babykamer zijn bezorgd, deze ga ik aan het begin van de week inrichten. Zin in!
 • Deze week komt de Gordijnenbus langs zodat we kleuren uit kunnen zoeken en zij alles op kunnen meten. De oude gordijnen hangen er nu nog en die laten we hangen tot de Gordijnenbus de nieuwe gordijnen op komt hangen. Ideaal concept als je het mij vraagt!

We hebben vanwege mijn zwangerschap op dit moment het hoognodige gedaan en ik ben ontzettend blij dat we binnen een week al zover zijn en dat alles er steeds mooier uit ziet. Als ik in ons nieuwe huis ben, voel ik me heel prettig. Het is een fijn, licht huis. Het is heel fijn dat bijna alles geverfd is en we mooie, nieuwe vloeren hebben. Ik zou niet weten hoe we dit hadden moeten doen zonder mijn (schoon)ouders en vrienden. Iedereen heeft zo ontzettend veel gedaan en daar ben ik zo immens dankbaar voor.

Andere dingen die we later stap voor stap gaan doen zijn de keuken (of we gaan de keuken pimpen of toch -als ons budget het toe laat- een andere kopen), de badkamer, de trap zouden we graag nog eens willen verven en uiteindelijk zullen we eens kijken of we een kantoor op zolder kunnen fabriceren. Maar dat zijn echt projecten voor de langere termijn. Verder ga ik stapje voor stapje steeds iets vervangen van ons interieur waar we op uitgekeken zijn. Bijvoorbeeld een lamp, een kast of een bank. Dat wil ik niet overhaasten en de tijd voor nemen. Sowieso heb ik het idee dat het altijd wel een tijdje duurt voordat je huis voor je gevoel ‘af’ is en dan nog blijf je het altijd veranderen haha!

Kortom: het gaat gestaag en deze week gaat er ook weer veel gebeuren. We hopen in ieder geval dit weekend ons eerste nachtje door te kunnen brengen op ons nieuwe adres want de bovenverdieping is dan sowieso af. Het zou kunnen dat we dan nog niet alle spullen daar hebben, maar wel wat noodzakelijk is. En daar wordt deze hoogzwangere erg blij van!

Daarover gesproken krijg ik ook veel vragen over mijn zwangerschapsverlof. In principe werk ik door tot aan de bevalling net als Willemijn destijds en heb ik het nog best druk met campagnes voor 2WMN die alleen ik kan doen. Dat zul je net zien, haha! Maar als ik eenmaal onze kleine man op de wereld heb gezet, dan zit ik natuurlijk in mijn bubbel en leg ik mijn werk neer. Ik heb ongeveer 8 á 10 weken zwangerschapsverlof na de bevalling en rond half januari wil ik dan weer langzaam opstarten. Ik zal dan dus ook minder actief zijn (gok ik) op social media tijdens deze periode in november en december en ik vlog niet. Maar niet getreurd, Willemijn gaat gewoon door met weekvloggen dus je ziet me vast wel voorbij komen zo nu en dan. Ik ben niet helemaal uit beeld 😉

Daarnaast schrijf ik tijdens mijn verlof nog twee recente artikelen: namelijk een update hoe het met ons gezinnetje gaat en ik deel tegen die tijd ook mijn bevallingsverhaal. Dat zijn de enige uitzonderingen die ik heb  gemaakt. Voor jullie verandert er niet veel, want ik heb natuurlijk vooruit geschreven. Alleen de weekvlogs zullen dus ontbreken maar die vangt Willemijn op.

En een vraag die we ook heel veel krijgen: ‘Gaat Willemijn ook vloggen als jij gaat bevallen?’ Kan een koe loeien? Natuurlijk gaat ze dat doen! En als ze ‘pech’ heeft en het kindje rond de uitgerekende datum komt, zou het zo kunnen zijn dat ze op dat moment op persreis is in het buitenland, haha! Dat zou een leuke vlog opleveren!

Tot zover de update, het is toch weer een lap tekst geworden! En ik vind het maar raar dat het einde zo langzamerhand nu in zicht is en ik even niet zal werken. Ik ga jullie missen! Het is zo onwerkelijk en tegelijkertijd heb ik zin om te cocoonen tijdens deze donkere maanden. Het lijkt me daarom een ideale periode om te bevallen. Ik heb er zin aan!

16 reacties

Ivon -

Pfoehee wat doe je nog veel naast je bevalling. En groot gelijk dat je nu het hoognodige doet en de rest erna in het huis.. Je moet vaak toch even ‘aarden’ in je nieuwe huis, en dan maak je qua keuken/interieur etc toch hele andere (betere) keuzes dan als je het meteen allemaal uitkiest!
Wij wonen nu een jaar in ons huis, en zijn nu aan de keuken-verbouwing begonnen.
pffff wat een werk en zooi en kost het veel energie, en ik ben niet eens zwanger erbij haha!
Succes met de laatste loodjes!

Linda -

Heel herkenbaar, klussen en verhuizen vlak voor je uitgerekende datum. Ik ben zelf 3 weken voor mijn uitgerekende datum verhuisd en pas toen we in ons nieuwe huis zaten had ik eindelijk het gevoel dat ik echt verlof had (op alles een plekje geven na dan :))

Alexandra -

Gaat helemaal goedkomen met de verhuizing zo te lezen! Ik woon in de regio en ben ook (zeer tevreden) klant van de Gordijnenbus, hele goede ervaring mee!

Denice -

Wauw wat knap dat je dit allemaal zo trekt als hoogzwangere! respect voor jou! Geniet er lekker van! <3

Marijke -

Fijn dat alles in jullie nieuwe huis opschiet. Knap dat je dat allemaal hendelen kan. Ik en mijn vriend hebben ook sinds kort een huis gekocht. Een vrijstaand huis. Ik heb zelf geen kinderen, ik ben ook 3 jaar jonger dan jij maar ik weet niet of ik dat allemaal had getrokken met 35 weken een hele verhuizing plus opknappen. Ik heb enorm veel waardering en respect voor je. Daarnaast lijkt het mij onwijs leuk om groots in te slaan voor de kleine en leuke spullen te kopen voor in het huis. Maar rustig aan doen is voor nu wel even belangrijker, harde buiken is daar toch een teken van. Ik ben zelf met 38 weken geboren en was een behoorlijke dikzak van 9.5 pond. En van de tweede liep mijn moeder een week overtijd en die woog 7 pond. Het kan alle kanten op. Zolang de babykamer maar af is, jij overal op voorbereid bent komt de rest later wel. Lekker rustig aan doen! Geniet nog even van je zwangerschap en laat je lekker door iedereen die je lief is verwennen. Dikke kus!

Ingrid -

Suc6 met alles! Geniet vooral heel erg van je kleine vent als die er eenmaal is!!

Haydée -

Wat knap dat jullie nog zoveel werk hebben verzet! Dat moet heel vermoeiend zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat het eindresultaat het waard is. :) Veel moed nog bij de laatste loodjes!

Anke -

Wauw, ook ik vind het heel knap hoeveel je nog doet! Je mag ook met de beentjes omhoog de hele dag hoor zo in de laatste weken van je zwangerschap, maar ik snap heel goed dat je ook veel zelf wil doen! loslaten is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan en er is nou eenmaal vaak erg veel te doen zeker met een hele verhuizing erbij… heel veel succes met alles en pak ook je rust als het even kan, je lichaam werkt ondertussen hard door moet je maar denken 😉

Leonie -

Mooi huis is het, wel jammer van die groene badkamer haha maar mijne is jaren 70 bruin.. 🙄 En de oranje muur ahum haha
Jullie hebben dr vast wat moois van kunnen maken!

Minka -

Pfoe wat heb ik bewondering voor je. “Laat het los of je MOET loslaten” is altijd zo makkelijk gezegd hè? Goed bedoeld van iedereen maar ik vind het altijd een te simpel advies. 😉
Geweldig dat je veel lieve en behulpzame mensen hebt om het proces van ‘loslaten’ makkelijker voor je te laten verlopen. Ben ook blij om te lezen dat je de tijd neemt na de bevalling voor jezelf en jullie kindje. Ik gun het je heel erg maar ga jou wel missen hoor. Wens je alle goeds voor de komende periode en veel succes maar ook plezier met het inrichten van jullie huis!

Margot -

Wat fijn dat jullie bijna over kunnen naar jullie nieuwe huis. Succes nog met alles!

Loes -

Poeh, ik word al plaatsvervangend moe van dit artikel lezen, haha. Hoe zwaar moet je het nu hebben, vind het echt heel knap hoe je dit doet! Hopelijk wordt jullie zoon geboren in een prachtig huis!

Romy -

Jeetje, ik vind het maar knap dat je nog zoveel weet te regelen en te doen een paar weken voor de bevalling. Topper! Fijn dat jij en Jorrik de taken zo goed kunnen verdelen met de verhuizing. Ik ben inmiddels ook zo benieuwd geworden naar jullie kleine man. Maar hopelijk blijft hij nog lekker even zitten totdat in ieder geval het grootste deel van de verbouwing is afgerond 😉

Agnheta -

Martine ik heb zoveel respect voor je. Ik ben 31 weken zwanger en word er al enorm kribbig van dat de babykamer niet helemaal volledig af is. Jij doet gewoon nog even een hele verhuizing! Met enorm veel hulp zo te zien maar de onrust heb je er wel van.
Hopelijk kun je snel het kamertje inrichtingen en welverdiend in jullie nieuwe huis op de bank ploffen! (Nog even zonder baby, na de baby plof je even niet zo fijn meer haha)

Succes!
Liefs agnheta

Kelly -

Boh jullie zijn goed bezig! Ik hoop dat je vandaag de vloer beneden af kan strepen en van het weekend er kan slapen.. Ik ga duimen draaien!

Marije -

Jeetje, knap dat je de verhuizing nog allemaal voor de bevalling aan het regelen bent. Kan mij voorstellen dat het pittig is.

Reageer ook